Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Üyelerimiz ve Alfa Romeo Haricindeki Markalara Ait Vasıtaları

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mythos

You are not allowed to view links. Register or Login
Hayırlı olsun, kazasız belasız ve de cezasız sürüşler  :nazar:

Çok Teşekkürler :)
2017 Nissan Navara 4x4 Platinium 2017-...
2016 BMW 320i ED 40th Year Edition 2016-...
2015 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TCT 2015-2017
2009 Infiniti FX50s 2015-2016
2010 Dodge Charger 5.7 Police Edition 2014-2015
2010 Fiat Bravo 1.6 Multijet 2010-2015
2005 Fiat Panda 1.2 Duologic 2005-2010
2001 Fiat Marea 2.0 HLX 2001-2011
1993 Fiat Tempra 2.0 ie 1993-2001

hi_cazz

İtalyana Alman kardeş de bize hayırlı olsun. Allah sıfır BMW'yi de almayı nasip etti sonunda... 2016 320i ED 40th Year Edition...

Güzel araç hayırlı olsun.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

mythos

Güzel araç hayırlı olsun.

Sağolun... Gönül isterdi Gulia olsun ama bununla idare edicez artık :) Belki Guiliettayı onunla değiştiririz kim bilir :)

cem meric

krm1983

Hayırlı olsun.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

E.Ç.M. (MiTongin)

hayırlı olsun. çok güzel araç. helede kırmızı dakota ise  :yukari-ok: You are not allowed to view links. Register or Login
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

mythos

Hayırlı olsun.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Hayırlı uğurlu olsun ,
Güle güle kullanın  :)
hayırlı olsun. çok güzel araç. helede kırmızı dakota ise  :yukari-ok: You are not allowed to view links. Register or Login

Eyvallah hepinize teşekkürler :) Kırmızı dakota be beyaz renk olmazsa olmazımdı zaten :)

oLYmpOs

İtalyana Alman kardeş de bize hayırlı olsun. Allah sıfır BMW'yi de almayı nasip etti sonunda... 2016 320i ED 40th Year Edition...

Anahh soma plakalı hayırlı olsun kazasız balasız günlere inşallah..

LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mythos

Anahh soma plakalı hayırlı olsun kazasız balasız günlere inşallah..

Eyvallah sağolun. Somada mısınız siz de :)

oLYmpOs

Eyvallah sağolun. Somada mısınız siz de :)
Aynen somadayım bende bu da benim makina..
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

mythos

Aynen somadayım bende bu da benim makina..

Maşaallah güzel makine... Babam burda çalışıyor, ondan arada gidip geliyorum. Görüşürüz bi gün :)

oLYmpOs

Maşaallah güzel makine... Babam burda çalışıyor, ondan arada gidip geliyorum. Görüşürüz bi gün :)
İnşallah, görüşürüz tabiki :)

salihyksk

Merhaba herkese hayırlı cumalar  :) 2 ay önce patronumdan 2014 astra j 1.6 cdti sport still paket aldım.Biraz hesaplı bir alışveriş oldugu için tercih ettim direk :)  Araç gayet temiz ve performans olarak sınıfının en iyi motoru sanırım astrada. 136 bg 320 tork yakıt olarak çok tasarruflu diyemiyeceğim çok sakin kullanmanız gerek yakıt için.Arac gerçekten bastınmı gidiyor ama alışamadıgım ve sinir oldugum ve netten diğer astra j kullananların ortak yorumu aracın görüş açısı berbat sağ ve sol görüş açısı gerçekten çok kötü, aşırı dikkat gerektiriyor hele ara sokaktaysanız sağa dönüşlerde çok dikkatli olmalısınız. kavşaktan dönerken bile ne kadar kavşağa yakınım bilemiyosunuz çok ısınamadım araca açıkcası.Sahibindenden 2012 2013 peugeot 508 lere bakıyorum acaba aranızda kullanan eden varmı peugeot 508 nasıl bir araba işçilik kalitesi sürüş özelliği gibi bilgiler hakkında yorum yapabilecek olan varmı acaba. yada opel astra ile kıyaslama yapabilecek varsa sevinirim.

melih123

Renault Fairway 1.6 300bin kilometrede daha motoruna anahtar deymedi. tam bir dağ keçisi tarla bahçe işleri için kullanıyoruz.
Alfa Romeo Gt 2.0 JTS Selespeed

Utku

Merhaba herkese hayırlı cumalar  :) 2 ay önce patronumdan 2014 astra j 1.6 cdti sport still paket aldım.Biraz hesaplı bir alışveriş oldugu için tercih ettim direk :)  Araç gayet temiz ve performans olarak sınıfının en iyi motoru sanırım astrada. 136 bg 320 tork yakıt olarak çok tasarruflu diyemiyeceğim çok sakin kullanmanız gerek yakıt için.Arac gerçekten bastınmı gidiyor ama alışamadıgım ve sinir oldugum ve netten diğer astra j kullananların ortak yorumu aracın görüş açısı berbat sağ ve sol görüş açısı gerçekten çok kötü, aşırı dikkat gerektiriyor hele ara sokaktaysanız sağa dönüşlerde çok dikkatli olmalısınız. kavşaktan dönerken bile ne kadar kavşağa yakınım bilemiyosunuz çok ısınamadım araca açıkcası.Sahibindenden 2012 2013 peugeot 508 lere bakıyorum acaba aranızda kullanan eden varmı peugeot 508 nasıl bir araba işçilik kalitesi sürüş özelliği gibi bilgiler hakkında yorum yapabilecek olan varmı acaba. yada opel astra ile kıyaslama yapabilecek varsa sevinirim.

Yaklaşık bir yıldır 508 sw kullanıyorum

Artıları ;

- D segmenti olduğunu her anlamda gösteriyor.Diz mesafesi, iç hacim, konfor düzeyi gayet iyi
- Yakıt tüketimi ş.içi 5,5-6,0 şehir dışı 4,0-4,5 gibi.
- Alt takım çok sağlam, bam güm gezebilirsiniz, ses çıkarmaz.Trim sesi falan da yok
- Fiyatı rakiplerine gore ucuz
- Donanımı çok iyi ( active ve özellikle allure için )
- Kronik olarak hemen hiç bir sorunu yok

Eksileri ;
- Şanzıman.Alışınca sorun yok aslında ama yinede tam otomatik yada çift kavrama konforu yok tabi
- Marka prestiji
- Sahip olma hissiyatı

Motor da ne öldürür ne güldürür cinsten.
Esasında tam bir fiyat performans arabası.

Ama işte o sahip olma hissiyatı bendeki tüm artılarını götürüyor ve her gün tekrar 159 baktırıyor :)
Alacağımdan değil de, insan iki kere 159 sahibi olunca, o özel hissetme duygusunu özlüyor
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed

salihyksk

Yaklaşık bir yıldır 508 sw kullanıyorum

Artıları ;

- D segmenti olduğunu her anlamda gösteriyor.Diz mesafesi, iç hacim, konfor düzeyi gayet iyi
- Yakıt tüketimi ş.içi 5,5-6,0 şehir dışı 4,0-4,5 gibi.
- Alt takım çok sağlam, bam güm gezebilirsiniz, ses çıkarmaz.Trim sesi falan da yok
- Fiyatı rakiplerine gore ucuz
- Donanımı çok iyi ( active ve özellikle allure için )
- Kronik olarak hemen hiç bir sorunu yok

Eksileri ;
- Şanzıman.Alışınca sorun yok aslında ama yinede tam otomatik yada çift kavrama konforu yok tabi
- Marka prestiji
- Sahip olma hissiyatı

Motor da ne öldürür ne güldürür cinsten.
Esasında tam bir fiyat performans arabası.

Ama işte o sahip olma hissiyatı bendeki tüm artılarını götürüyor ve her gün tekrar 159 baktırıyor :)
Alacağımdan değil de, insan iki kere 159 sahibi olunca, o özel hissetme duygusunu özlüyor

manuelide var sanırım aynı paketlerin dimi?gerçekten donanım olarak baya dolu bir araba özellikle allure paket iç mekanı ferahlığı dış görünüşünde hoş sayılması çekici bir araba gerçekten. ama tek tereddütüm peugeotun bir fransız arabası olması ve çok kaliteli olarak bilinmemesi.renaultla aynı kefede her zaman benim için. ama bu 508 farklı sanırım baya bu sefer sağlam bir özen göstermişler gibi 508 e.Siz yeteri kadar memnunsunuz sanırım bir pişmanlık yok, şunu demiyorsunuz yani 'ya işte peugeottanda ne beklenirdiki başka' diye bir isyanınız olmadı aldıktan sonra anladıgım kadarıyla  :) :)

Utku

Yok malzeme ve uretim kalitesi falan cok iyidir, on konsol ozellikle.
klasik pejo kotudur imajina cok uzak bi arac.
Euro ncap ten de rekor puanlar almisti.
Kesinlikle pisman etmez hele c segment arabalardan sonra.

Ama iste karsisina gecip seyretme, donup arkana baktirma gibi ozellikleri yok :)
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

salihyksk

anladımm teşekkürler yorumlarınız için 1.ağızdan duymak etkili :) o astra j de de yok yeni 2016 sındada yok. 159 almak çok isterdim ama 159 kesinlikle bir aşk arabası şuan aşk yaşamaya elverişli bir hayatım yok tamamen mantık çerçevesinde dikkatli adım atmam gerek 159 bambaşka biliyorum :) :)

ar.159

You are not allowed to view links. Register or Login nun arabayıhem şöför koltuğunda hem de yolcu koltuğunda kullanmış biri olarak açıkca söyleyebilirm ki fransızlar bu işi çözmüş artık.
arabanın içi kesinlikle güncel bmw 3 kalitesinde hatta fazlasında
donanım ise bmw den bile fazla headup displayden tutta navigasyona cam tavana varıncaya kadar herşey düşünülmüş tek ve en büyük eksiği deri koltuk olmayışı deri koltukta olsa verdiği his çok daha kuvvetli olacak
iç genişliği ise bmw 5 kıvamında hatta arkası daha geniştir kokpittede hafiften bir 5 kasa tadı var zaten
tasarım özellikle yaşıda dikkate alındığında hala güncel ve şık (ben sw sini sevmiyorum o ayrı ama araba sw de bildiğin tank gibi duruyor park edemedim ya le ilk sürdüğümde)
yol konforu çok iyi
yakıt şahane Utku ilk aldığında 4,3 lü değerler sinir bozucuydu şimdi bizde ekonomik bir arabadayız koymuyor ama utkunun ki kadar değil

bana göre eksileri ise
biz eşya gözü konusunda alfayı yerden yere vururken bu denli büyük ve yeni bir arabada da maalesef adam akıllı eşya gözü yok kapı ceplerinin genişliği hariç
marka değeri
bir yandan prenium donanım ve görsellik var ama o his herhalde psikolojik olsa gerek eksik
şanzıman konusunda ise çevremde çokluğundan dolayı çok fazla yarı otomatik kullandım ve şunu söyleyebilirm ki eğer bir araç benzinli ise yarı otomatikten şiddetle kaçın sinir hastası olursunuz ama işler dizelde değişiyor elbette bir tam otomatiğe dönüşmüyor ama sanırım dizelin torku ve motorun esnekliği şanzımanın tüm eksilerini berataraf ediyor ve gayet akıcı bir kullanıma sahip olabiliyorsunuz yokuşlarda ise ya ayağınızı çok iyi ayarlayacaksınız yada benim gibi manuele alıp kafa rahat basacaksınız yoksa otopark çıkışlarında rampanın ortasında 1 den 2 ye atıp sizi rezil edebilir :) yalnız pejoda bir artı daha var ayağını frenden çekince araba tam otomatikmiş gibi harekete geçiyor buda ayrı bir güzellik
performans ise ne 1,5 dci ler gibi kötü ne de 130 luk 1,6 dci ler gibi yüz güldürüyor aslında tam beygir deeri ne ise onu veriyor tabi bu benim kısa kullanım da hissettiğim ama özellikle spor modda sırıtmasanda gülümseme oluyor yüzde :))

yalnız şu çok net 159 daki her ne kadar eskimiş olsa da rakibi kesinlikle pejo opel reno vs değil
o his ancak 320 a5 yenic gibi arabalarda yaşanıyor o yüzden herhalde aramızda tek bocalamayan You are not allowed to view links. Register or Login 
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

hi_cazz

Abi aslında olay şöyle C180 159u kesinlikle unutturmadı. Onu baştan söyleyeyim. Fakat bu C'nin kötü oluşuyla alakalı değil. C180 çok keyifli bir araç. Sundukları çok güzel. Performans olarakta 159dan biraz daha iyi. Prestij olayında sıkıntı yok. Yani tatmin olmaksa niyet gayet tatmin ediyor. Özellikle malzeme kalitesi ve mercedes ergonomisi harika.

Fakat bunu nasıl anlatabilirim bilmiyorum. 159 çok farklı bişey. Burda önemli olan daha iyi ya da daha kötü sürüş değil. Anlatılamayacak değişik bir nüans farkı var 159da. Bunu ancak seninde geçen anlattığın gibi absürt bir örnek açıklamayla yapabilirim ama burda yapmaya niyetli değilim.

octinum

159'la ilgili absürt örneği/açıklamayı özel mesaj olarak alabilirim müsait olursanız. :)

508'i bizim enişteye şirket arabası olarak verdiler. Geçen seneye kadar eski modeli kullandı, o yarı otomatik (robotize manuel) şanzımanlıyı. Bu sene değişimde Passat vb. yerine aynısının yenisini tercih etti. Allure donanımlı. Ben çok beğendim. Yukarıda söylenenlerin hepsine katılıyorum. Bu arada yenisi Tiptronic şanzıman. Yani "tiriptonik" filan anlamında söylemiyorum, herifler basmışlar lisans parasını Porsche'ye Tiptronic ismiyle tork konvertörlü çıkarmışlar. Kullanım kılavuzunda filan Tiptronic yazıyor.

Yine ben Renault hissi almadım. Zaten arabaları ülkeye göre değerlendirmeyi pek sevmiyorum, o yüzden "hiç Fransız gibi değil" demeyeceğim ama, Renault'ya göre bence üst sınıf kokuyor.

Robotize manuel şanzımanda da Citroen'le kardeşler, Citroen'i araştırıyordum biliyorsunuz C5 almak üzere. Benim gördüğüm, şanzıman arızalarının hemen hemen tamamı kullanıcı hatası. Freni bırakınca tork konvertörlü gibi davranması için tasarlanmış yazılımı (kullanıcıların alışkanlıkları yüzünden). Kullanıcılar bunu tork konvertörlü gibi kullanmaya kalkınca baskı balatayı yakabiliyorlar veya çok erken eskitiyorlar. Aşırı ısınma bazen volanı da yanında götürüyor. Selespeed'deki gibi kullanılırsa sıkıntı olmaz gibi görünüyor şu durumda. İkinci el alırken baskı balata-volandan emin olunursa uzun süre de götürür.

hi_cazz

2 haftadır kış için arabaya nasıl bir koruma yapayım diye düşünüp duruyordum. Hatta nano koruma uygulamayı düşünmeye başlamıştım ki. Volkan sağolsun daha önceden nano deneyimi olduğu için imdada yetişti ve formülü verdi.

Bugün işe koyuldum.

İlk önce bir ön yıkama yapıp kil ile temizliğe başladım. Beklediğimden fazla yapışmış kir çıktı arabadan. Fakat zift lekelerinin bir çoğu zift ile çıkmayınca ardından gazyağı ile tüm ziftleri temizledim.

Bir yıkama daha yapıp polisaj makinesi ve finishing pad ile glaze uygulayıp en son FK1000p katı wax ile korumaya aldım.

Beyaz rengin bu kadar güzel parlayacağını tahmin etmiyordum. Beklediğimden çok daha derin ve parlak bir görüntü ortaya çıktı.

wolkanku

Harika olmuş halit bir kaç kere baktım fotolara özellikle ilk fotodaki kaputun yansıması cam gibi

Ben nanoymuş seramikmiş vs bunların fiyat/performans olarak mantıksız olduğunu düşündüğüm için eski düzenden yanayım, polisaj+glaze+wax , her yıkamada da sprey hızlı cila

Yıllardır bu kombinasyonlar ile araçlarım pırıl pırıl , hiç bir eksisini de görmedim
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

hi_cazz

Harika olmuş halit bir kaç kere baktım fotolara özellikle ilk fotodaki kaputun yansıması cam gibi

Ben nanoymuş seramikmiş vs bunların fiyat/performans olarak mantıksız olduğunu düşündüğüm için eski düzenden yanayım, polisaj+glaze+wax , her yıkamada da sprey hızlı cila

Yıllardır bu kombinasyonlar ile araçlarım pırıl pırıl , hiç bir eksisini de görmedim

Eyvallah Volkan. Sağolasın.

h.t

Yıldızı güzel parlatmışsın abi maşallah :) Kaç bin km oldu seninki ?