Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Üyelerimiz ve Alfa Romeo Haricindeki Markalara Ait Vasıtaları

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fevkalbeser12

You are not allowed to view links. Register or Login
Eve geçince fotoğrafını atayım ben derginin. Genelde japonlar fren konusunda başarısız ben ona yordum:)

"Genelde Japonlar fren konusunda başarısız."..çok talihsiz bir yorum olmuş.
Şimdiye kadar çok japon otomobili kullandım. Hiçbirisi frende başarılı değildi.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

fevkalbeser12

Ayrıca dergiden çıkan diğer fren mesafeleri Honda Civic hatchback fren mesafesi 44 metre. Type R bile 39 metre imiş.
Aynı dergiden çıkan başka bi testte Mitsubishi L200 Toyota Hilux VW Amarok var. Amarok diğer iki japona göre daha iyi pickuptan. Sanırım senin açıklaman talihsiz olmuş Selim abi.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Koful

Şu fani dünyada hangimiz kusursuzuz ki  :p :p

Aynı fiyat bandında satılan araçların birbirlerine göre artıları varsa eksileri de mutlaka olmak zorunda... bazılarına karşı gönülden bağlı olsak da eksiklerini göz ardı edemeyiz. Mesela gönülden bağlı olduğum 159'un ön takımı çok hassas..
- kimisi az yakar ama yol tutuşu kötüdür
- kimisinin fren mesafesi uzundur ama sürüş dinamikleri iyidir
- kimisi sağlam sorunsuzdur ama basarsın gitmez

liste uzar... arabamızı tanıyalım, ne kadar ekmek o kadar köfte. 60k verdim diye bütün virajları 130'la dönmesini beklersem sonum kötü olabilir... (yani çok yakar, lastikler çabuk aşınır, maddi zarar ne gerek var  :D :D )

universeee

Ben de artık Alfa ile yolunu ayırıp başka bir markaya geçmiş olduğuma göre bu konuda yerimi alabilirim  :) 19 Ocak tarihinden bu tarafa Qashqai J10 kasa sahibiyiz. 2013 model 31 bin km'de aldık. 1.5 dci motor. Aracın ikinci sahibiyiz. Kaza, değişen yok inşallah bizde de olmaz. İlk sahibi bir kaç ekstra eklemiş: Multimedia ekran, arka difüzör, yan basamaklar, vs. Yine kırmızı tonlarda bulduğum için mutluyum  :)

Henüz birbirimize alışma aşamasında olduğum için çok fazla yorum yapamayacağım ama bir iki hoşuma giden ve rahatsız olduğum noktayı yazabilirim:
- Öncelikle belirtmem lazım ki 147 sonrasında inanılmaz konforlu gelen bir araç. 17" jant üzerinde 60 yanak lastiklerle.
- Dizel olmasına rağmen içeride ses oldukça az.
- Yakıt tüketimi muhteşem! Bu yoruma internette çok rastlamıştım ama kendim de şahit olunca şaşırdım ve çok hoşuma gitti. Şehir içi en fazla 6.7 lt ortalama gördüm şimdiye kadar. 100 liralık yakıt almıştım, 400 km oldu henüz bitmedi ve bilgisayarın gösterdiği değer 6.4 şu an için. Hele ilk aldığım gün eve olan 65 km'lik yolculukta 4.8 lt ortalama değerini gördüğümde  :haydi: Uzun yol yapmayı iple çekiyorum.
- Cam açma tuşlarında sadece şöför tuşunda aydınlatma mevcut. Çok sinir bir durum bence.
- Hızlı erişebileceğiniz saklama bölümleri maalesef çok zayıf. 147'nin vites kolu önündeki gibi geniş bir bölme maalesef yok. Kol dayama civarında bardaklıklar ve bir tane ufak boşluk var.
- Nissan forumu aşırı sönük, hiç muhabbet yok desem yeridir. Qashqai facebook grubu idare ediyor. Ama asla şuradaki bilgi paylaşımı, muhabbet, vs yok. İnsanlar soru sormuş, yardım istemiş falan 1 tane bile cevap yazan olmamış.  :duvar:

Kullandıkça çok hoşuma giden yada rahatsız eden noktalar olursa onları da yine belirtirim. Şimdilik oldukça memnunuz, çok doğru bir karar verdiğimizi düşünüyorum. Bakalım ilerleyen günler ne gösterecek.

Bir kaç fotoğrafla konuyu noktalayım. Fotoğraf merakımı bilen bilir fotoğraf çekmesem olmazdı  :D Tabi fotoğraf deyince aklıma geldi; çekim yaparken farkettim ki asla bir Alfa'yı çekmek kadar keyif vermedi bu ilk çekim  :kahve:

2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

ku2

Otohaber'in "Değerlendirme" kısmı ise facia tek kelimeyle..!!!

- Ulan bu fiyatta bu donanım başka araç var mı bu sınıfta..??
- Süspansiyon konforuna eksi..!!
- Düğme fazla ergonomik değil..Kıstasa gel..!!!

Otohaber test edip 45 m'de duruyor diyor..Valla şaşırdım kaldım.
Öyle bir dünya yok.. 40 m'nin çok rahat altında durabilecek bir araç
Kaldıki benim şu an kullandığım 2008 Legacy SW..37 m duruyor.
2007 Mazda 3 HB kullanmıştık..36 m duruyordu.

Japon vaaaar..Japon var.  :serefe:
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

rain man

Konuya yazacaktım müdahil olmak istemedim. Arkadaşın boşun dolusu 2009 mazda 3 brembo kit varmış gibi duruyordu...

Genelleme yapmak biraz yanıltıcı olabilir, bir de zaten şu ototest'lerin en çok ağrısını çeken marka alfa romeo olmadı mı? Tr'de düzgün, objektif test yapan otorite sayısı kaç tane ki...
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

erk1n

"Japon otomobilleri fren konusunda başarısız" yorumuna bende katılmıyorum. Genelleme olmuş.

Mesela aşağıdaki otomobilleri ne yapacağız? Bunlara fren konusunda başarısız diyebilir miyiz?

Lexus IS F
Subaru WRX
Mitsubishi Evo
Mitsubishi Eclipse
Infiniti M56
Toyota GT86
Toyota Supra
Nissan 370Z
Nissan Skyline GT-R R34
Mazda RX9
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

E.Ç.M. (MiTongin)

"Japon otomobilleri fren konusunda başarısız" yorumuna bende katılmıyorum. Genelleme olmuş.

Mesela aşağıdaki otomobilleri ne yapacağız? Bunlara fren konusunda başarısız diyebilir miyiz?

Lexus IS F
Subaru WRX
Mitsubishi Evo
Mitsubishi Eclipse
Infiniti M56
Toyota GT86
Toyota Supra
Nissan 370Z
Nissan Skyline GT-R R34
Mazda RX9
vay arkadaş rx9 çıkmış haberimiz yok  :lol:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

E.Ç.M. (MiTongin)

Otohaber'in "Değerlendirme" kısmı ise facia tek kelimeyle..!!!

- Ulan bu fiyatta bu donanım başka araç var mı bu sınıfta..??
- Süspansiyon konforuna eksi..!!
- Düğme fazla ergonomik değil..Kıstasa gel..!!!

Otohaber test edip 45 m'de duruyor diyor..Valla şaşırdım kaldım.
Öyle bir dünya yok.. 40 m'nin çok rahat altında durabilecek bir araç
Kaldıki benim şu an kullandığım 2008 Legacy SW..37 m duruyor.
2007 Mazda 3 HB kullanmıştık..36 m duruyordu.

Japon vaaaar..Japon var.  :serefe:
fren testlerine ulasabilcegimiz bir site varmi bildigin selim ?
*Smiles per gallon*

depeche101

Ben de artık Alfa ile yolunu ayırıp başka bir markaya geçmiş olduğuma göre bu konuda yerimi alabilirim  :) 19 Ocak tarihinden bu tarafa Qashqai J10 kasa sahibiyiz. 2013 model 31 bin km'de aldık. 1.5 dci motor. Aracın ikinci sahibiyiz. Kaza, değişen yok inşallah bizde de olmaz. İlk sahibi bir kaç ekstra eklemiş: Multimedia ekran, arka difüzör, yan basamaklar, vs. Yine kırmızı tonlarda bulduğum için mutluyum  :)

Henüz birbirimize alışma aşamasında olduğum için çok fazla yorum yapamayacağım ama bir iki hoşuma giden ve rahatsız olduğum noktayı yazabilirim:
- Öncelikle belirtmem lazım ki 147 sonrasında inanılmaz konforlu gelen bir araç. 17" jant üzerinde 60 yanak lastiklerle.
- Dizel olmasına rağmen içeride ses oldukça az.
- Yakıt tüketimi muhteşem! Bu yoruma internette çok rastlamıştım ama kendim de şahit olunca şaşırdım ve çok hoşuma gitti. Şehir içi en fazla 6.7 lt ortalama gördüm şimdiye kadar. 100 liralık yakıt almıştım, 400 km oldu henüz bitmedi ve bilgisayarın gösterdiği değer 6.4 şu an için. Hele ilk aldığım gün eve olan 65 km'lik yolculukta 4.8 lt ortalama değerini gördüğümde  :haydi: Uzun yol yapmayı iple çekiyorum.
- Cam açma tuşlarında sadece şöför tuşunda aydınlatma mevcut. Çok sinir bir durum bence.
- Hızlı erişebileceğiniz saklama bölümleri maalesef çok zayıf. 147'nin vites kolu önündeki gibi geniş bir bölme maalesef yok. Kol dayama civarında bardaklıklar ve bir tane ufak boşluk var.
- Nissan forumu aşırı sönük, hiç muhabbet yok desem yeridir. Qashqai facebook grubu idare ediyor. Ama asla şuradaki bilgi paylaşımı, muhabbet, vs yok. İnsanlar soru sormuş, yardım istemiş falan 1 tane bile cevap yazan olmamış.  :duvar:

Kullandıkça çok hoşuma giden yada rahatsız eden noktalar olursa onları da yine belirtirim. Şimdilik oldukça memnunuz, çok doğru bir karar verdiğimizi düşünüyorum. Bakalım ilerleyen günler ne gösterecek.

Bir kaç fotoğrafla konuyu noktalayım. Fotoğraf merakımı bilen bilir fotoğraf çekmesem olmazdı  :D Tabi fotoğraf deyince aklıma geldi; çekim yaparken farkettim ki asla bir Alfa'yı çekmek kadar keyif vermedi bu ilk çekim  :kahve:

Güzel günlerde kullan Evren , kazasız belasız .Renk çok klas  :yukari-ok:  :nazar:

wolkanku

Ulan hep beni mi bulur

Sent from my iPhone using Tapatalk
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

universeee

Güzel günlerde kullan Evren , kazasız belasız .Renk çok klas  :yukari-ok:  :nazar:

Sağolasın abi çok teşekkür ediyorum.  :serefe: Bir CLV kırmızısı değil ama temizlendiği zaman çok hoş duruyor bu da  :D
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

tughan

Ulan hep beni mi bulur

Baldız yüzünden hep abi  :D

Baldız deyince aklıma direk bu geldi  :lol:
Tuğhan.
156 Selespeed

ku2

--

ku2

Fren testlerinin olduğu site..Adam gibi bir site açıkcası bilmiyorum Engin You are not allowed to view links. Register or Login
--

hi_cazz

Volkan aslında ben adamada suç bulamıyorum. Afedersin ortalık sahtekar kaynıyor. Herşeyden kıl tüy kapıyor insanlar. Ama insanın sinirleri hopluyor tabiki.

Utku

Fren testlerinin olduğu site..Adam gibi bir site açıkcası bilmiyorum Engin You are not allowed to view links. Register or Login

Şurası oldukça iyi bir teknik veri karşılaştırma sitesi ;

Buda levorg

37,8 metre diyor fren mesafesine.

Ana sayfada duels bölümünden seçeceğin iki aracın tüm teknik verilerini karşılaştırabiliyosun, güzel bi sitedir
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

ku2

Şurası oldukça iyi bir teknik veri karşılaştırma sitesi ;

Buda levorg

37,8 metre diyor fren mesafesine.

Ana sayfada duels bölümünden seçeceğin iki aracın tüm teknik verilerini karşılaştırabiliyosun, güzel bi sitedir

Utku siteyi biliyorum..
100-0 değeri olması da ayrıca hoşuma gitti..çünkü 45 m bana hiç inandırıcı gelmemişti.
Kaldı ki Japon araçlarının geneli böyledir şöyledir diye genelleme yapılması doğru bulmamıştım zaten.
Ürün bazında konuşulur..Levorg gibi mesela.. Ama genelleme yapmak doğru olmaz kanaatindeyim.
Sevgiler.

--

E.Ç.M. (MiTongin)

tamamdir abi :) şimdi gördüm You are not allowed to view links. Register or Login kardeşimiz vermis biseyler bakalim
*Smiles per gallon*

erk1n

vay arkadaş rx9 çıkmış haberimiz yok  :lol:

2015'de Tokyo fuarında tanıtılan RX Vision 'ın seri üretim versiyonu hazır olunca haberiniz olur :)
Ama Japon otosu o şimdi, gider, duramaz.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

Gouki

Şurada da bir testi var son samurayın: You are not allowed to view links. Register or Login

Denmişki 150-0'da samuray 93.39 metrede durmuş. Aynı hızda Q7 78.99 metrede, 308 SW GT ise 81.52 metrede duruyormuş.

Volkan sen şu insignia'yı sat, biz de bu konuyu uçuralım. Ne insignia sana ne de bu konu foruma yaradı :lol:

hi_cazz

Volkan sen şu insignia'yı sat, biz de bu konuyu uçuralım. Ne insignia sana ne de bu konu foruma yaradı :lol:

Vayyy. Konu uçarsa cıngar çıkarırım. Her bölüme konu açarım

wolkanku

Vayyy. Konu uçarsa cıngar çıkarırım. Her bölüme konu açarım

You are not allowed to view links. Register or Login bana farketmez , bişey yaptığım eklediğim yok zaten insignia'ya :)) halit düşünsün  :lol: :arkadasim:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

tayfun

Arkadaşlar astra'yı satışa çıkarttım. Burda paylaşmam uygunmudur bilemedim. Belki çevrenizden ihtiyacı olan vardır. Araç oldukça ekonomik ve mantıklı.
Eyer ilanın mahsuru var ise admin kaldırabilir.

Sıfır Ayarında Dizel Business
İlan No: 269749551

ku2

Arkadaşlar astra'yı satışa çıkarttım. Burda paylaşmam uygunmudur bilemedim. Belki çevrenizden ihtiyacı olan vardır. Araç oldukça ekonomik ve mantıklı.
Eyer ilanın mahsuru var ise admin kaldırabilir.

Sıfır Ayarında Dizel Business
İlan No: 269749551

508 SW geliyor sanki :)
--