Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

VAG grubuna kesilecek muhtemel ceza...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KUY65

Yeni vw reklamı
You are not allowed to view links. Register or Login
  :lol: :lol:
Hileciler artıyor. Samsung da televizyonlarında enerji tüketimini düşük göstermiş diye duyumlar alıyorum.
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

max-ime

Alıntı YapDoğuş Oto Açıklaması

Volkswagen grubu markaları tarafından yapılan açıklama uyarınca; etkilenen araçlar dahil olmak üzere türkiye'de satışa sunulan tüm araçlarımızın ülkemizin resmi mevzuatlarına, sürüş ve yol güvenliğine uygun olduğunu belirtiriz.

Adamların basın açıklamasıda evlere şenlik.

Rotweiler

You are not allowed to view links. Register or Login kesinlikle, zaten başlığı açtığım ilk mesajda belirttim.
You are not allowed to view links. Register or Login Doğrudur, o da yakalanmış geçen hafta.
You are not allowed to view links. Register or Login Doğuş grubu başka açıklama yapsa şaşardım :D
Adamların dsgyi kabul etmesi üç yıl sürdü.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

ar.159

otomobil tarihinin gelmiş geçmiş en büyük 10 skandalı
özellikle ford vay be dedirtiyor
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

admin

otomobil tarihinin gelmiş geçmiş en büyük 10 skandalı
özellikle ford vay be dedirtiyor

Bu haber tamamen ABD menşeli ve Avrupa'da yaşanan sorunlar yok mesela. Ama yine de tarihte otomobil şirketlerinin aslında ne kadar kirli olabileceklerini gösteriyor.
Onunla ilgili kenarda bekleyen bir haberimiz vardı ve buradaki yerini almayı bekliyordu.
Bir aksilik olmaz ise bugün üyelerimiz ile paylaşmış oluruz.
NOT:
Tucker şirketinin hisse dolandırıcılığı yaptığı belirtilmiş olsa da mahkeme sonucunda Preston Tucker suçsuz bulundu. Üretmiş olduğu Tucker Torpedo isimli otomobil zamanının üretim tekniği ve otomobil teknolojisi bakımından en önde gelen otomobillerinden biri idi. Öyle ki ön ortada bulunan far, otomobilin önünü viraj yönüne doğru aydınlatıyordu, emniyet camı, eminyet kemeri, disk frenler, yumuşak malzeme kaplamalı ön torpido gibi emniyet tedbirleri vardı.
Otomobilin motoru arkada konumlu, 6 silindirli ve hafif alaşımdan üretilmiş, doğrudan benzin enjeksiyonlu bir boxer idi. Bu motorun ilginç bir özelliği dünya şavası sırasında helikopter motoru olarak üretilmiş olması idi.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

ku2

Fatih Birol'un söylediği gibi VW skandalından sonra artık dizel otomobillere ilişkin düzenleyicilerin daha sert emisyon testleri ve daha fazla tetkikler yapacağı ortada. Açıklamalar da bunu gösteriyor. Bu da temiz bir dizel araç üretiminin maliyetini çok fazla artıracak. Eğer maliyetler artarsa doğal olarak araç fiyatları ve buna bağlı olarak tüketilerin ödediği fiyatlar artacak. Peki bu yoğun rekabette bu fiyat artışları tüketici tercihlerini değiştirebilir mi? Cevap: Evet. Şöyle bir son 20 güne baktığımızda Volkswagen'in hisseleri 18 Eylül'den itibaren yüzde 40'a yakın düşerken, dizelin geleceğine ilişkin kaygılar BMW, Mercedes, PSA (Peugeot-Citroen) Grubu ve Renault gibi dizel araçlarda güçlü markaların hisselerinde de kayıplar yaşanmasına sebep oldu.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Gouki

coyote

Yukarıdaki sitenin arkasında kim ya da hangi firma olduğunu bilemem ama dertlerinin çevre filan olmadığından adım gibi eminim. Acaba ben de You are not allowed to view links. Register or Login diye bir site açsam faydası olur mu? :)

Gouki

Kibitzer

İncisözlük falan destekliyor yazmışlar aşağıda. Ayrıca Volkswagen'i bile doğru yazamamışlar bazı slaytlarda. VolkWswagen yazıyor. Arada "Swag" elde etmek için böyle bir kelime oyunu yapıldıysa zaten Swag var Volkswagen içinde.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Rotweiler

Buyur...
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

alisto

323 bin vw araç geri çağrılacakmış TR'de.

schumi

Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Volkswagen'in sorunlu dizel araçlarının Türkiye'deki satışının durdurulduğunu açıkladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, NTV'de katıldığı canlı yayında geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan Alman otomotiv devi Volkswagen'in emisyon testi hilesi skandalı hakkında konuştu.  Bakan Işık, Volkswagen'in sorunlu araçlarının Türkiye'deki satışının bu gece itibari ile gönüllü olarak duracağını açıkladı.

JETTA VE CADDY MODELLERİNİN SATIŞI DURDURULDU
Bakan Işık, "Biz Volkswagen ile hukuk çerçevesi içinde konuştuk. Avrupa ile birlikte 323 bin aracın geri çağıracağını söyledi. Firma bu akşam itibariyle Jetta ve Caddy'nin dizel motorlarda firmanın satışı askıya aldığını söylemek istiyorum" dedi.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA GELDİ
Şirketten yapılan açıklamada, "Volkswagen AG yetkilileriyle sürdürmekte olduğumuz görüşmeler neticesinde, tarafımızca alınan kararla gönüllü olarak, Jetta ve Caddy modellerimizde sadece EA189 EU5 1.6 TDI motor tipindeki araçların satışını bu akşam itibarıyla geçici olarak durdurmuş bulunmaktayız. Diğer modellerimizin satışı ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır" denildi.

francobaresi

Bugun bi haber okudum, toyota 6.5 milyon aracini cam acma dugmelerindeki sorun nedeniyle geri cagircakmis. 156 da da 159 da da , okudugum kadariyla 147 de dahil bizim de cam acma butonlarimiz kisa surede bozuluyo veya cam halatlari cabuk bozuluyo ama alfa ancak bizleri geri cagirir nasil hallettiniz diye :D mesela 159 manuel sanziman yagi deposu hatali, 2008 e kadar direksiyon hidroligi hatali doldurulmus, bu tarz durumlar geri cagirmayi gerektircek sebep olusturur  mu merak ettim.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

admin

Deutsche Umwelthilfe (DUH)'nin talebi ile Berner Fachhochschule (Bern Meslek Yüksekokulu)'nin yapmış olduğu zehirli egzoz gazı tespiti testinde, Opel Zafira'da (önden çekişli, 6000 km'de ve Euro 6b normunda), bazı anlarda normal değerin nerede ise 17 katı kadar fazla atık çıkışı olduğu tespit edilmiş.

Resmi test ölçüm ortamında (NEDC) ise elde edilen değerler olması gerekenin iki ile dört katı fazlası olmuş.

Bu sonuçlara nasıl ulaşıldığı ise farklı bir konu. Sadece ön tekerler aktif halde iken tamamen sınırlar dahilinde olan zehir gaz çıkışı, test cihazında arka tekerlerin devreye girmesi ile artmış.

Bu sonuçlar ışığında bir çok kurum, ki bunların arasında özellikle ve en başta DUH var, tüm otomobillerin gerçek yol şartlarında ve Motorlu Taşıtlar Bakanlığı yerine Çevre Bakanlığı tarafından test edilmesi gerektiğini vurgulamakta.

Admin:
Görünen o ki VW ile ABD'de başlayan zehirli gaz salınımı değerlerindeki hileler, bir çok farklı markaya sıçrayacak.

admin

Bir üstteki mesajda verilen bilgide, Bern Meslek Okulu'nun DUH adına yapmış olduğu ölçümlerde, bir Opel Zafira'da belirtilen rakamların çok üzerinde bir değere, arka tekerlerin harekete geçmesi ile açığa çıktığının tespit edildiği bildirilmişti.
Bu haber üzerine Adam Opel AG, kendi isteiği ile hemen bir aracın test edilmesini sağladı ve çıkan sonuçları ilgili kamuoyu ile paylaştı. Çıkan sonuca göre, kağıt üzerinde verilen bilgiler ile test sonuçlarının benzer olduğu tespit edildi.

Tüm bunların haricinde, ABD'de yaşanan VW Emisyon Skandalı ile ilgili olarak Almanya'da ciddi testler yapılmakta. Bununla ilgili olarak ilgili haber aşağıdadır. İncelenecek olan listede FCA Grubu markası olan Alfa Romeo'nun Giulietta'sı da dahil.

Emisyon Skandalı sonrasında düzinelerce otomobilin değerleri ölçülmekte.

Almanya Motorlu Araçlar Bakanlığı bundan sonra üreticilerin vermiş oldukları değerler ile yetinmeyeceğini ve kendi ölçümlerini de yapacağını belirtti.

İlgili bakanlık, aşağıdaki grafikte belirtilen otomobillerin zehirli gaz salınımlarını kontrol edecek. Otomobil ölçümlerinin üçte ikisi tamamlanmışken, geri kalanların ölçümlerinin önümüzdeki gün ve haftalarda tamamlanacağı belirtti. Ayrıca ölçüm için hazırlıkları devam eden otomobiller de var.

Test edilen otomobillerde dikkate alınan kriter, marka model serisinin geniş kitlelere satılmış olmasıdır. Eğer ki başka markalarda da verilen değerlerin üzerinde bir ölçüm sonucu çıkarsa, sadece bir markada yaşanan emisyon skandalı tüm otomobil endüstrisini etkilemiş olacak ve belirlenen sıkı EU-6 Normu'na uyumlu olduğuna dair verilen resmi değerlerin gerçeği yansıtmadığı anlaşılmış olacak. Böyle bir durumun gerçekleşmesi sonrasında otomobil endüstrisinin düzeltme için çok fazla çalışma ve masraf yapması, otomobil motorlarının tamamen yeniden tasarlanması, gelecekte emisyon değerlerinin nasıl daha verimli, doğru ve güvenilir şekilde ölçülmesi gerektiğinin bulunması gerekecek.

VW'de mesela 540.000 adet motorda sadece yazılım değişikliğinin yeterli olmadığı, çok daha derin ve mekanik değişikliklerin yapılması gerekiği açıklanmıştı.

Ölçümler sonuçlandığında bakanlık bilgilendirme yapacak.Sobald die Messungen ausgewertet sind will das KBA direkt informieren.

admin

VW'ye gelen ilk ceza Brezilya'dan: 13.000.000 ABD Doları

Yaşanan egzoz emisyon skandalından sonra VW'ye ilk ceza kesildi. VW'nin Brezilya'da 50.000.000 Real (yaklaşık 12.000.000 €) ödemesi gerekecek iken aynı zamanda 17.000 Pickup'ın yazılımında da güncelleme yapması gerekiyor.

Verilen bu ceza, Brezilya Çevre Koruma Birimi Ibama'nın verebileceği en üst sınır olan rakama tekabül ediyor. En yüksek cezanın verilmesine gerekçe olarak yaşanan skandalın büyüklüğü ve yazılım manipülasyonunun yıllar boyunca gizlenmiş olması verildi.

VW'nin Brezilya'nın işlettiği ve toplam 20.000 çalışanının olduğu üç adet otomobil üretim fabrikası ve bir adet motor üretim fabrikası var. VW'nin Pickup modeli Amarok, Brezilya'da güçlü motorları ve yüksek kullanılışlığı sebebi ile oldukça popüler ve bu sebeple çok satılan bir model.

Bunun haricinde skandalın patlak vermesi esnasında CEO olan ve VW tarihinin en başarılılarından sayılan Martin Winterkorn, son olarak Audi'deki görevinden de ayrıldı.

e.ateskaya

1990'lı senelerden beri ailem Almanya'da yaşamakta, ara sıra yanlarına giderim. Alman Hükümeti biraz ırkçı olduğundan pek fazla İtalyan (Alfa-Lancia) ve Fransız (Peugeot-Renault) araba ülkelerine sokmuyormuş.

Kendi insanlarına özellikle fakir kesime Opel ve Vw satma eğilimindeler, hatta Vw'in 27 yaş altı gençlere ulaşmaya çalıştığı haberlerine denk gelmiştim.

97 model Corsa GSİ vardı kuzenimde 18'li yaşlarında bir gençti o aralar 1500€'ya almıştı ve araba gerçekten güzeldi. Sonra onu sattı 2300€'ya Wv Lupo GTİ aldı.

Oysa ki bu Lupo ülkemizde 20.000TL'ye satılmakta idi şu donanım bu donanım diyerek bizler kandırılıyorduk.

Standart'ın da ABS ve AİRBAG olmasına rağmen bize Lüx gibi yansıtılıp hep pahalı satıyordu bu Vw ve Opel grubu araçlar.

Porsche ve Range Rover marka araçlar da kapılarında olmasına rağmen şehir içine BMW-MERCEDES ile gidiyorlardı. Ben tabi sebebini anlamamıştım. Ben olsaydım hava bu ya artisliğine Lüx araçla giderdim.

Almanya da kim biner ki BMW'ye MERCEDES'e ama durum benim düşündüğüm gibi değilmiş. Öyle ki 20 yaşında bir BMW'yi 0 Km Wv ve Opel'e değişmem diyen bir aile idi bizimkiler.

Bir gün ön camlarında araçların 3 farklı renkte bandrol olduğunu fark ettim. Yeşil-Kırmızı-Sarı renklerinde olan bandrollerdi. Lupo GTİ'da Kırmızı etiket vardı, Range Rover'de Kırmızı etiket vardı, Porsche de Sarı, BMW ve MERCEDES'te ise YEŞİL renk.

Çok merak ettim ve bunu sorma gereksinimi duydum. Aldığım yanıt oldukça mantıklı ve güzeldi. Çıkardıkları egzoz gazına göre bandrol vurulan bu araçların belirli alanlara girişi çıkışı yasaklanmış polis bunları ön camlarındaki etikete göre yollarda durdurup o mahale sokmuyormuş bir şekilde girenlere ise yüklü cezalar kesiliyormuş.

Örnek verecek olursak YEŞİL renkte olan bandrollü araçlar Avrupa Ülkelerine, Farklı Şehirlere giriş çıkış yaparken hiç bir yere girişi çıkışı yasak değilken, SARI renk bandrollü araçlar sadece o plakasının verilmiş olduğu İl ve İlçelerinde geze biliyormuş.(34 Plaka araç tüm İstanbul'u gezer fakat Yalova'ya gidemez)

KIRMIZI'lar ise sadece kendi İlçelerinde dolaşabilir, İlçe dışına çıkamaz, AVM'lere giremez, kendi ilçesinin de merkezine inemezmiş.
(İstanbul Pendikten verilmiş olan plakalı araç Kartal'a gidemez, Pendikte kapalı otopark ve AVM'lere gidemez. Pendik merkezine çarşısına sahiline inemez. Belirli park noktaları varmış orada bırakılıyormuş.)

Adamlar demek ki 2012 senesi idi en son bu olayı yaşadığım sene bu durumun farkındaydılar.

Fakat bir şeyler demek ki hile ve hurda ile yapılıp kendi vatandaşına satamadığı OPEL ve VW grubunu yurt dışına satıyorlardı.

Bu durum adı geçen Üniversite tarafından araştırma gereksinimi nedendir bilinmez? bir anda ortaya çıktı ve büyük cezalar ile karşı karşıya kaldı bu üreticiler.

Acaba birilerinin daha önce işine gelen bu bilgiler şimdi işlerine mi gelmedi yoksa bu üniversite daha önce bildiği bu kozu yeni mi kullandı?
Mk1 147 Dist.
Mk1 156 1.6 Ts
Mk2 156 Dist.
159 1.9 JTD Dist.
Mk2 147 Dist.

ihsany

Aslında bir süredir bilindiğini ama üzerine düşmediklerini (ya da uygun zamanı beklediklerini diyelim) okumuştum, sonra ekonomik/siyasi nedenlerden dolayı bir anda bu kozu kullandılar. Zira birleşik devletlerin bu tür zamanlamaları başka ülkelere de başka şekillerde yaptığını gördük veya şahit olduk.

İlk resmi ceza Brezilya tarafından kesilmiş, bugün gazetede okudum. Haberde kesilen cezanın Brezilya yasalarını dahilinde verilebilecek en üst rakamlarda bir ceza olduğundan bahsediyordu.

Edit: Kesilen ceza miktarı yaklaşık 12.5 milyon €
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

halil

Volkswagen skandalı Bosch'a sıçradı!

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

milano 75

İncisözlük falan destekliyor yazmışlar aşağıda. Ayrıca Volkswagen'i bile doğru yazamamışlar bazı slaytlarda. VolkWswagen yazıyor. Arada "Swag" elde etmek için böyle bir kelime oyunu yapıldıysa zaten Swag var Volkswagen içinde.
sayfa altındaki yorumlar apayrı bi dünya  :)
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

The Schuey

sayfa altındaki yorumlar apayrı bi dünya  :)

Aynen.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Aşmış

Paris'te 600 açıkhava panosunu ele geçirmişler. Panolarda yer alan reklamların aynısının çok daha dürüstçe olanlarını hazırlamış, görevli kılığına girip yenileri ile değiştirmişler.
Mesela değiştirdikleri volkswagen reklamında başlıkta 'Yakalandığımız için üzgünüz' yazıyor... Aşağıda ise 'Artık yakalandığımız için sizi çevreyi önemsediğimize inandırmaya çalışıyoruz. Ama yalnız değiliz' yazıyor.
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

ucarozcan

Alıntı YapAlman basınında yer alan habere göre, Volkswagen'in emisyon skandalı sonrasında ABD'de 115 bin otomobili geri satın alabileceği belirtildi.
Kaynak: You are not allowed to view links. Register or Login

Muhtemel olanı söylüyorum, ABD'den Volkswagen'in satın aldığı arabaları Türk pazarında satışa sürerse peynir ekmem gibi gider. Adamlar bu işten karlı çıkar bence  :lol:
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

ArtemiS