Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Yakıt Seçimi Hk.  (Okunma sayısı 1586 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TheSarper

• Membro
Yakıt Seçimi Hk.
« : 02 Nisan 2017, 15:00:13 »
Merhaba sevgili forum sakinleri.
Kıymetli 147'ime Shell'in V-Power Nitro+ kurşunsuz benzinini alıyorum. Mecbur kalmadığım sürece bayinin pompacısını bile değiştirmiyorum. Dün akşam aciliyetten ötürü farklı bir Shell bayine gitmek zorunda kaldım. Kirpi yavrusunu pamuğum diye severmiş ya hani benim için de arabam pamuk. Pompacı hangisinden koyayım diyince sorulur mu öyle soru tabi ki v-power koyacaksın bu arabaya dedim. Sonra benden önce bi giulettanin fuelsave aldığını yarı yarıya fark ettirdiğini söylediğini söyleyince nolacak bu fenerin hali sorusunun yerine hakketten o kadar fark eder mi sorusu yer aldı. Sadede gelecek olursam o kadar fark var mı iki türün arasında, deneyen tecrübe eden var mı. Internette tatmin edici cevap bulamadım ve bi gece daha bunu düşünerek uykusuz kalmak istemiyorum. Forumda daha önce tartışılmıştır belki diye baktım ama yok galiba.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2006 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive
2012 Alfa Romeo MiTo 1.3 JTD City

octinum

• Moderatore
Ynt: Yakıt Seçimi Hk.
« #1 : 02 Nisan 2017, 15:13:06 »
Rahat uyuyun, yok öyle bir şey. :)

Ama aklıma geldi benim de son durumu bilmediğim. Bir ara yüksek oktan meselesi vardi doğru, o da normal araçlarda hiçbir işe yaramayan bir işti. Şimdi farkı neymiş bakayım ben de.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

OğuzCanAlantor

• Membro
« #2 : 02 Nisan 2017, 15:21:19 »
Rahat uyuyun, yok öyle bir şey. :)

Ama aklıma geldi benim de son durumu bilmediğim. Bir ara yüksek oktan meselesi vardi doğru, o da normal araçlarda hiçbir işe yaramayan bir işti. Şimdi farkı neymiş bakayım ben de.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Emirhan Abinin dediği gibi yok öyle şeyler :) Oktan artırıcılar var kullanırsınız ama stock araçta işe yaramaz. Mito Qv aracımda her fullediğimde atardım oktan artırıcı araca performans olarak azda olsa etkisi var , Mito kaldığı sürece 10 adet filan oktan artırıcı kullanmışımdır. Yakıt tüketiminde + veya - bir katkısı olmadı sadece performans açısından etkisi var. 300 + Hplerde daha fazla etkisini görürsünüz. Adet fiyatı 40 tl filan olması lazım , yarım depoya atarsanız daha tatlı olur ;)

TheSarper

• Membro
« #3 : 02 Nisan 2017, 15:58:58 »
Shell de iki türün de oktanı 95 diye hatırlıyorum ama yanlış da olmasın. Arada bahsedilen kadar fark olmadığını bilmek sevindirici ama.

yekka

• Membro
« #4 : 02 Nisan 2017, 19:38:33 »
Var :) da günümüz araçlarında etki yapmaz öyle yarı yarıya fark etmez :) ticari araçlarda ediyor :)

Şirketimin aracı 100/20 lt yakıyor şehir içi. Normal alınca 100/17

Ki ticari sürekli yük altında çalışan araç. Eski nesil motor. Günümüz araçları ince kalın mazot diye seçmiyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

TheSarper

• Membro
« #5 : 02 Nisan 2017, 19:41:45 »
Var :) da günümüz araçlarında etki yapmaz öyle yarı yarıya fark etmez :) ticari araçlarda ediyor :)

Şirketimin aracı 100/20 lt yakıyor şehir içi. Normal alınca 100/17

Ki ticari sürekli yük altında çalışan araç. Eski nesil motor. Günümüz araçları ince kalın mazot diye seçmiyor

Benimki 2006 model ama ruhu daha 2013 taş çatlasa 2012. V-Power'a devam o zaman

alisto

• Membro
« #6 : 02 Nisan 2017, 22:18:50 »
Psikolojik bunlar :)

Yolda birinin kalbini kırmışsam ( 8)) o motivasyonla shell'de 4-5 kuruş pahalı olandan alıyorum ama hiç bi fark hissetmedim şimdiye kadar.

yekka

• Membro
« #7 : 02 Nisan 2017, 23:13:17 »
Benimki 2006 model ama ruhu daha 2013 taş çatlasa 2012. V-Power'a devam o zaman

Hocam şöyle bizim kamyon 2008 ama kullanılan tekneloji 1980 ler :) ticari araçlar bineklere göre 15-20 yıl geriden geliyor. Karadüzen dizel :) 2008 ama turbo yok beyin yok :) birde ticari araçlarda ki enjektör memeleri daha büyük taksiye oranla bundan ince kalın yakıt seçiyor mesela şöyle örnek vereyim yolcu otobüsleri devamlı aynı firma yakıtı alır po- shel e göre biraz daha kalındır. PO alınıyor ise hep oradan devam edilir , taksilerde bunu hissedemeyiz  :) binek araçta depoda en fazla 40-50 km fark eder dizel için :) bunun için nitro kullanmaya devam :)

Sercan Keklik

• Membro
« #8 : 03 Nisan 2017, 00:12:22 »
sadece aldığınız markayı zengin ediyorsunuz. Geri kalan hepsi piskolojij
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti
En Güzel Alfa Romeo, Arkadaşımın Alfa Romeosuydu

oLYmpOs

• Membro
« #9 : 03 Nisan 2017, 01:12:18 »
sadece aldığınız markayı zengin ediyorsunuz. Geri kalan hepsi piskolojij
Aynen katılıyorum. Petkimde çalışan bir arkadışımın bana dediği bir laf var. "Tüm yakıtlar aynı tabi çeşidine göre fark var sadece. Shell-PO-BP-Aytemiz vs. hepsi aynı yerden alıyor yakıtı aralarında hiç bir fark yok. Aradaki fiyat farkı sadece markadan ve tesise olan uzaklıktan kaynaklanıyor. Marka diye aldanma uygun fiyatlı yerden al yakıtı." demişti bana. Tabiki benzin istasyonlarında oynama yapılmadığı sürece (su karıştırma,hava pompalama LPG için) aynı. Tercih tabiki sizlerindir. Ben onun yalancısıyım.

LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yekka

• Membro
« #10 : 03 Nisan 2017, 01:30:46 »
Aynen katılıyorum. Petkimde çalışan bir arkadışımın bana dediği bir laf var. "Tüm yakıtlar aynı tabi çeşidine göre fark var sadece. Shell-PO-BP-Aytemiz vs. hepsi aynı yerden alıyor yakıtı aralarında hiç bir fark yok. Aradaki fiyat farkı sadece markadan ve tesise olan uzaklıktan kaynaklanıyor. Marka diye aldanma uygun fiyatlı yerden al yakıtı." demişti bana. Tabiki benzin istasyonlarında oynama yapılmadığı sürece (su karıştırma,hava pompalama LPG için) aynı. Tercih tabiki sizlerindir. Ben onun yalancısıyım.

Özüne bakarsak petrol kuyudan çıkıyor. Bence bu söyleminiz yanlış. Evet aynı rafineriden alınıyor ama içindeki katkı oranları hepsinde farklı.

Şöyleki tüm yakıtlara %7 biodizel katılabilir. ( benZin- dizel ) hepsine, bu Kanuni'nde yapılan bir uygulama. Kimisi bunu %2 yapıyor kimisi %7 kimisi kükürt ve Oktan oranını rafinasyon, katkılar ile yükseltiyor.

Donanım haberde bir konu vardı. Elmanın teki uzun yolda 10 farklı yerden 10 litrelik mazot alıyor ve yan yana koyarak fotoğraf çekiyordu hepsinin rengi farklı idi. Hepsi Euro dıesel :)

Yani diyeceğim Shell'de bile nitro ile normal arasında renk farkı var. İçerik farkı olması çok çok normal.

oLYmpOs

• Membro
« #11 : 03 Nisan 2017, 01:38:13 »
Özüne bakarsak petrol kuyudan çıkıyor. Bence bu söyleminiz yanlış. Evet aynı rafineriden alınıyor ama içindeki katkı oranları hepsinde farklı.

Şöyleki tüm yakıtlara %7 biodizel katılabilir. ( benZin- dizel ) hepsine, bu Kanuni'nde yapılan bir uygulama. Kimisi bunu %2 yapıyor kimisi %7 kimisi kükürt ve Oktan oranını rafinasyon, katkılar ile yükseltiyor.

Donanım haberde bir konu vardı. Elmanın teki uzun yolda 10 farklı yerden 10 litrelik mazot alıyor ve yan yana koyarak fotoğraf çekiyordu hepsinin rengi farklı idi. Hepsi Euro dıesel :)

Yani diyeceğim Shell'de bile nitro ile normal arasında renk farkı var. İçerik farkı olması çok çok normal.

Dediğim gibi ben o arkadaşın yalancısıyım. Bende onun sözüne güvenerek ucuz yakıt almıyorum ki zaten LPG kullanıyorum benzin ve dizele göre ucuz. 1-2 kuruş için yakıt sistemine zarar vermeye değmez.

Sercan Keklik

• Membro
« #12 : 03 Nisan 2017, 01:49:59 »

Mantik yanlis. Idrar sizin ama her gun farkli renk neden? Ictiginiz su miktarina gore renk degisiyor. Hepsi sidik. :)

Rengi farkli diye mamul farkli anlami tasimaz. Icine katilan katki malzemesinden oturu renk degisir. Bunu en iyi anlayacaginiz motosikletlerdir.

Bir motosiklet kullanicisi olarak bariz sekilde soyleyebilirim ki, Turkiyede nerden ne alirssniz alin hepsi standart. Bosa istasyonu zengin edip piskolojinizi harcamayin. Eskiden bu dediginiz vardi ama eskiden 5-6 yil oncesinden bahsediyoruz. Zaten suan cogu merkezi yerdeki istasyonda 3 pompa var. kursunsuz, katkili kursunsuz, eurodizel. Merkezi yer disinda kursunsuz, euro dizel, dizel.

Zaten bindigimiz araclarda bu farklari ayirt edecek ne teknolojide ne gucteler.

Ha yok illa bence fark var diyorsaniz tabi alin.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti
En Güzel Alfa Romeo, Arkadaşımın Alfa Romeosuydu

halil

• Membro
« #13 : 03 Nisan 2017, 08:53:40 »
yakıttaki renk farkı, içine katılan marker'dan da kaynaklanabilir.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

salimulas

• Membro
« #14 : 03 Nisan 2017, 11:25:09 »
Öyle ise PO'nun "%5 daha fazla mesafe" sloganı da yalan mı oluyor?

ealprsln

• Membro
« #15 : 03 Nisan 2017, 12:01:35 »
Mantik yanlis. Idrar sizin ama her gun farkli renk neden? Ictiginiz su miktarina gore renk degisiyor. Hepsi sidik. :)

:)) Efsane  :))
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

alisto

• Membro
« #16 : 03 Nisan 2017, 13:05:15 »
Öyle ise PO'nun "%5 daha fazla mesafe" sloganı da yalan mı oluyor?
Küllüm yalan bence. Çok gidicem diye dikkatli kullanarak bize %5 fazla yol yaptırıyor olabilirler:)

Aşmış

• Membro
« #17 : 03 Nisan 2017, 14:08:17 »
"Yalan ne kadar büyük ise inandırması o kadar kolay ve inanan o kadar çok olur" denir. :)
Kağıt toplayıcılar ayda 10.000 kazanıyor desek silahla emeklilerin evlerini basıp biriktirilmiş gazeteleri gasp eden yüzlerce insan çıkar.
O yüzden böyle söylentilere gülünüz geçiniz.
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

cem meric

• Membro
« #18 : 03 Nisan 2017, 17:40:52 »
Ilginç bir örnekte ben vereyim  :)

Yıllardır tvlerde calgone reklamları dönüyor orada bir usta eline alıyor rezistansı bakın calgone kullanılmayan makine böyle oluyor diye gözümüze sokuyor.

Beyaz eşya sektöründe çalıştığım için,

Aldığımız bir eğitimde  Türkiye'de ki suların kireç oranının oldukça düşük olduğu ve kullanmaya zaten gerek olmadığı bilgisi verildi.

Daha komik olan ise Calgone 1 paketi 24 tl i ken o bozulacak reziztans fiyati 60 tl 😁😁😁

Yani 2 ayda 1 calgone kullanıyor iseniz 6 ayda zaten reziztans parası veriyor olacaksınız  😁😁😁

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

156 2.5 v6 24v.
BMW 318Tİ.
MİNİ COOPER S R53.
GT Q2 1.9 JTD.
166 3.0 v6 24v.

halil

• Membro
« #19 : 03 Nisan 2017, 22:22:56 »
Bi ekleme yapayım.Paketini 24 tl ye sattıkları calgon'da bildiğimiz tuz .

HTC Desire 816 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

TheSarper

• Membro
« #20 : 02 Mayıs 2017, 11:05:37 »
Bir aylık denemeden sonra konuyu yeşillendiriyorum. Öncelikle belirtmek isterim aşağıda yazacaklarım tamamen kişisel deneyim, her hangi bir matematiksel sonuca dayanmıyor.

Shell'in aynı istasyonu olacak şekilde V-Power Nitro+ kurşunsuz ve Fuelsave kurşunsuz benzinleri depo neredeyse boş olacak şekildeyken ayrı ayrı doldurdum. Performans olarak hareket halindeyken çok fark hissetmesem de Fuelsave dolu iken kalkma esnasında ve vites değişikliğinde hafif titremeler oldu. Vites geçişlerini daha nazik yapmak durumunda kaldım. V-power bu konuda daha net tepkiler veriyor. Bunun benzinden kaynaklı olduğu aklıma gelmedi neredeyse servise götürüyordum arabayı. Arkasında durabileceğim kesin fark olarak bunu verebilirim.

Yakıt tasarrufu hakkında sanki 2-3 gün fazla gitmiş olabilir fuelsave. Bunu savunabileceğim elle tutulur hiç bir veri yok, placebo etkisi de olabilir kullanım koşullarının farklılığı da olabilir. Gündüz trafikte emekli memur dedeler, gece boş yolları görünce batmobil kullanır gibi kullandığımdan ortalama bir şey söylemem mümkün olmuyor. Tabi dur-kalklar, radyoda çalan müzik, yanımdaki hatunun dırdırı, arkadan selektör yapıp yol isteyen gençler gibi bir çok etken var tasarrufun azalmasına.

Tekrardan bunların kişisel deneyim olduğunu belirterek merakımı bir nebze gidermiş olmanın verdiği mutlulukla sözlerimi noktalıyorum.