Compass alırsam mümkün olduğu kadar düşük km almayı planlıyorum. Multiair 200bin kmlerde gördüğüm için o kmlere kadar büyük sorunlar ile karşılaşmadan kullanılabilir diye düşünüyorum. PHEV Compass da var birebir aynı Tonale ile. O bütçelere çıkabilsem seçeneğim tabii ki Alfa olur. Delilik edip Stelvio bile olabilir o bütçelerde.
Stelvio tabi ki efsane olabilir, ancak ufak çaplı da olsa o da nesil olarak biraz geride kalıyor. Teknik olarak müthiş tabi.
PHEV Compass altyapı vesaire olarak birebir gibi olsa da elektrik motoru niyeyse daha küçük. Hem 240hp, hem elektrik menzili 50km civarı. Ancak fiyat olarak uygun gibi. Geçenlerde 1.8 milyon civarına hem de makyajlı kasa şeklinde bulunabilir olduğunu görünce sevindim.
Ancak diğer yandan da galerilerde hibridi doğru düzgün çalışmayan, pili bozuk olan araçların satıldığını falan da okudum. Niye düşük km'lerde bozulmuş, ne olmuş da sıkıntı çıkmış falan bunlar da soru işareti yaptı kafada.
Çok da bilinen kullanılan araçlar değil ki takip edip neler olduğunu görebilelim internet ortamında falan..