Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Yeni araç. Tonale - Compass - Hangi paket karmaşası?  (Okunma sayısı 416 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kibitzer

• Membro
Arkadaşlar merhaba.

Şu anda ciddi ciddi araç alma arifesindeyim.

Aklımdaki seçenekler:
Jeep Compass Multiair zf9 tam otomatik 4x4. Şu anda "Tonale alıyorum" dememenin önündeki tek engel. Motorunu biliyoruz, dikkat edilecek bazı noktalar haricinde sorunsuz. Şanzıman ilk çıktığında başka marka model araçlarda bir şeyler oldu ama sonradan yazılım vs ile çözüldü ve compass ile bir sorununu duymadım.

Tonale 1.5 hybrit: Bu aracın speciale edizione versiyonu veloce versiyonundan ucuz fiyatlara bulunabiliyor. Neden bu paket daha ucuz emin olamadım. Broşürleri de bulamadım. İlk lansman paketi genelde dolunun dolusu olur. Motorunu ve sağlamlığını bilmiyorum. Hybrit ile ilgili sarsıntılı geçiş sorunları okudum. Egeadaki sistemin birebir aynısı, onda da benzer şikayetler var. Şanzıman çift kavrama ve ona da çok fazla güvenemiyorum yukarıda tam otomatik zf9 seçeneği dururken. Fiyatları ucu ucuna kendimi parçalayarak alabileceğim düzeyde.

Tonale Dizel TI. Bunun çift kavrama olması dışında tek bir dezavantajı var ; Benim rotam dizele uygun değil. Günde 4-5km yol yapıyorum ve neredeyse her 500-800metre mesafede motor kapanıyor sonra tekrar çalıştırılıyor. Şu anki aracım da 1.6 multijet ve dpf neredeyse her daim tıkalı. Sık sık beyaz dumanlar sala sala gidiyorum. Ustam "yeni dizellerde çok fazla sorun olmuyor o kadar" diyor ama yine de içimde şüphe var.

Tonaleler 2022-2023 model alınabiliyor. Jeep compass ise sırf şanzıman ve motoru uğruna 2016'ya kadar eski modeller var. Alfisti damarınızı mümkün olduğu kadar bir kenara bırakırsanız cevabınız ne olurdu?
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

murat

• Amministratore
Mantıkla düşünüldüğünde Tonale, Compass'in yanına yanaşamaz bu şartlarda  8) Bence mantıklı düşünmek lazım  :rock: Ha ben düşünür müydüm? Düşünemezdim maalesef  :duvar:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

Kibitzer

• Membro
Mantıkla düşünüldüğünde Tonale, Compass'in yanına yanaşamaz bu şartlarda  8) Bence mantıklı düşünmek lazım  :rock: Ha ben düşünür müydüm? Düşünemezdim maalesef  :duvar:

Hocam sorma içim gidiyor Tonale için ama o çift kavrama yok mu. Bir sonraki stelvio olacak eğer jeep alırsam. Şu an için hala alamayacağım fiyatlardalar.

murat

• Amministratore
Hocam sorma içim gidiyor Tonale için ama o çift kavrama yok mu. Bir sonraki stelvio olacak eğer jeep alırsam. Şu an için hala alamayacağım fiyatlardalar.

Çok haklısın her konuda  :yukari-ok: Ama Stelvio çok başka bişey mesela, onda mantık filan cart curt hiçbişey asla dinlemem alırım alabiliyosam eğer... Çok başka bişey o  8)
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

Ormanci

• Membro
Tonale daha yeni nesil bir araç tabi, o yüzden Tonale diyesim geliyor ama evet hibriti biraz sıkıntı olabilir.

Bunun yanında Compass'ın aslında makyajlısı Tonale'yle herhalde boy ölçüşebilir ancak onda da 4x4 zf9 olan versiyon yok, o makyajsızda. Tonale ile bu araç kıyas kabul etmez gibi pek.

Ben de peşindeydim Compass'ın ama şu saatten sonra artık multiair motorlu bir araç almak istemiyorum. Alırsam phev düşüneceğim.
Çok yüksek km yapmayacaksanız alınabilir. Ben aynı motor şanzımanlı 500x'i 170.000'e getirdim. Motor, turbo sorunları vesaire her tarafı yaptırıyoruz yavaştan. Yağ yakma-kaçırma sıkıntıları da başladı.

Kibitzer

• Membro
Tonale daha yeni nesil bir araç tabi, o yüzden Tonale diyesim geliyor ama evet hibriti biraz sıkıntı olabilir.

Bunun yanında Compass'ın aslında makyajlısı Tonale'yle herhalde boy ölçüşebilir ancak onda da 4x4 zf9 olan versiyon yok, o makyajsızda. Tonale ile bu araç kıyas kabul etmez gibi pek.

Ben de peşindeydim Compass'ın ama şu saatten sonra artık multiair motorlu bir araç almak istemiyorum. Alırsam phev düşüneceğim.
Çok yüksek km yapmayacaksanız alınabilir. Ben aynı motor şanzımanlı 500x'i 170.000'e getirdim. Motor, turbo sorunları vesaire her tarafı yaptırıyoruz yavaştan. Yağ yakma-kaçırma sıkıntıları da başladı.

Compass alırsam mümkün olduğu kadar düşük km almayı planlıyorum. Multiair 200bin kmlerde gördüğüm için o kmlere kadar büyük sorunlar ile karşılaşmadan kullanılabilir diye düşünüyorum. PHEV Compass da var birebir aynı Tonale ile. O bütçelere çıkabilsem seçeneğim tabii ki Alfa olur. Delilik edip Stelvio bile olabilir o bütçelerde.

murat

• Amministratore
Bu arada yeni BMW 230 fiyat-fayda olarak çok güzel şu an..Teknolojik olarak çok iyi ama MPV ne kadar tercihtir bilemedim. Forumun gediklisi aldı bu ay başında, ben isim vermiyim şimdi  :lol:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

Ormanci

• Membro
Bu arada yeni BMW 230 fiyat-fayda olarak çok güzel şu an..Teknolojik olarak çok iyi ama MPV ne kadar tercihtir bilemedim. Forumun gediklisi aldı bu ay başında, ben isim vermiyim şimdi  :lol:

Oyyyy, hocam her yerde karşıma çıkıyor bu araba. Aşırı almak istiyorum ama fiyat fena tabi.

Şu anda ilk sırada o var.
Olmazsa Tonale phev.
Olmazsa Compass phev.

Bi mülk alım-satım işleri var, olursa, arabaya da biraz para ayırabilirsek bakalım.

Ormanci

• Membro
Compass alırsam mümkün olduğu kadar düşük km almayı planlıyorum. Multiair 200bin kmlerde gördüğüm için o kmlere kadar büyük sorunlar ile karşılaşmadan kullanılabilir diye düşünüyorum. PHEV Compass da var birebir aynı Tonale ile. O bütçelere çıkabilsem seçeneğim tabii ki Alfa olur. Delilik edip Stelvio bile olabilir o bütçelerde.

Stelvio tabi ki efsane olabilir, ancak ufak çaplı da olsa o da nesil olarak biraz geride kalıyor. Teknik olarak müthiş tabi.

PHEV Compass altyapı vesaire olarak birebir gibi olsa da elektrik motoru niyeyse daha küçük. Hem 240hp, hem elektrik menzili 50km civarı. Ancak fiyat olarak uygun gibi. Geçenlerde 1.8 milyon civarına hem de makyajlı kasa şeklinde bulunabilir olduğunu görünce sevindim.

Ancak diğer yandan da galerilerde hibridi doğru düzgün çalışmayan, pili bozuk olan araçların satıldığını falan da okudum. Niye düşük km'lerde bozulmuş, ne olmuş da sıkıntı çıkmış falan bunlar da soru işareti yaptı kafada.

Çok da bilinen kullanılan araçlar değil ki takip edip neler olduğunu görebilelim internet ortamında falan..