Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Has BMW sahipleri Alfa Romeo'ya geçecek

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Çeviri : master
Kaynak : You are not allowed to view links. Register or Login

Benim için küçük bir deney yapın. Bir dahaki sefere önemli bir yoldan veya bir otoyoldan, özellikle de Amerika'nın "gülen" kısmından (doğu sahilinin aşağısı, güneyden geçerken, ve batı sahilinin üstleri) işe giderken etrafa bakın ve bir tam dakika içinde BMW görmeden gidebilecek misiniz. İddiaya girerim ki cevap hayır, çünkü onlar kesinlikle heryerde. Göz açıp kapayana kadar, parası olan meraklıları tarafından kullanılan kredi çekebilen herkesin aldığı her yerde görülen araç haline geldiler.

Biliyorum ki çevrede oldukça fazla gerçek BMW hayranı var, ve bu insanlar istenen fiyatları gönülden veriyorlar, çünkü onlar diğer hiçbir markanın sürekli denemesine rağmen kopyalayamadığı ama BMW araçlarının sunduğu premium deneyimi, dokunsal ve lüksün kombosunu takdir ediyorlar. Sizin hakkınızda konuşmuyorum. Siz sadece büyüyen bir pastanın daha ve daha küçük bir parçası haline geliyorsunuz.

You are not allowed to view links. Register or Login

Register or Login" border=0>

Bir hikaye : İş yaptığım iki Amerikan emlakçısı beni 5 serisi station arabalarıyla havaalanından aldılar. Elbette ki otomatik vitesti, çünkü manuel kullanmayı bilmiyorlardı. İkisine de araçlarının hangi motor versiyonu olduğunu sordum, hiçbir fikirleri yoktu. "Sıralı altı mı?" diye sordum, bir tanesi "Elbette! Bükülmüş altı felaket olurdu!" diye cevapladı. Peki peki, son cümle hiç gerçekleşmedi, ama gerçekten de gerçekleşebilirdi.

BMW'yi BMW yapan şeyleri bu iki bayanın ve yüzbinlerce öbürünün gerçekten bilmemesi veya takdir etmemesiyle ilgili yanlış bir şey yok. Benim çok çok küçük örneklemimde, bu iki bayan BMW'yi denediler çünkü onların uzun vadede dayanıklı olduğu onlara söylenmişti. İkisi de çok çabuk eskiyen yerli (Amerikan) sedanlarında müşteri taşımaktan utanmışlardı ve arabaları değiştirirken neredeyse para etmiyordu. Yeni arabalarını, sert koltuklarını ve her şeyi sevmeye başlamışlardı.

Böylece, tiksindikleri (bir zamanlar sadık oldukları) arabalarını verip BMW almışlardı ama bunu BMW'yi BMW yapan özellikler yüzünden yapmamışlardı. Bunu bir sıralı altı olduğu için veya 6000 devirde mükemmel ses çıkaran bir V8 için değil, veya bir mühendisin 50/50'lik ağırlık dağılımı obsesyonu için, Bauhaus-etkili IP'ler, veya (bugüne kadar) korunmuş dizaynı, altında yatan performansı, veya aklıma gelen düzinelerce öbür şey için almadılar. Sadece diğer insanların marka için düşündüğü şeyler dolayısıyla aldılar.

Bu da bize prestij getirir. Birçok insan sırf bü yüzden BMW kullanır. Bunda yanlış bir şey yok. Marka önemlidir. Eğer olmasaydı, manavlar genel markalar dışında bir şey almazlardı, Grey Goose ile Popov aynı fiyata satılırdı, ve GMC'ye sırf Chevy "çok fazla" sayıda olduğu için daha fazla para veren insanlar olmazdı.

İnsanlar kendilerini seçtikleri ve reddettikleri markalarla anlatırlar. Apple'ın bütün ürünlerine takıntılı olan tanıdıklarınızı düşünün. Muhtemelen küresel ısınma ile endişelidirler ve organik besinler ile ilgilidirler. Büyük ihtimalle Obama'nın cevap olduğunu düşünürler. Belki Prius ve Civic'lerinde "Suçlu Bush!" diye sticker bile vardır. Bildiğiniz birisini mi anlatıyorum, yoksa stereotipik mi davranıyorum? Eğer ikincisiyse, bu stereotip nerden geldi? Evet, markalar konuşur.

Şimdi bir düşünce deneyi : Eğer herkes ve emlakçı kızkardeşinde bir tane varsa, bu markayı sizin gözünüzde daha çok mu yoksa daha az mı istenilir yapar? Gerçekten sizin olduğunuz bölgedeki insanların %25'iyle aynı markayı, M5'i üreten marka olsa bile kullanmak ister misiniz ?

Tanım olarak, statüyü yaratan obje/aksiyon etrafta çoğaldıkça statü azalır, ve BMW bu konuda sıkıntıda. BMW 1980'de Amerika Birleşik Devletleri'nde 37.000 araba sattı. Geçen sene ise yaklaşık 300.000 tane satıldı. Yani şu anda BMW'ler Honda Accord kadar yaygınlar. Aslında, yemin edebilirim ki, Amerika'da yaşadığım kolej kasabasında BMW, GM'in toplamından daha fazla satıyor. Bu statü müdür, yoksa sürü psikolojisi mi?

Ve geçen seneki bu 300.000, benim bir meraklısı olarak heyecanlandığım 1 serisinden önceydi. Ama bu 3 serisinin birkaç jenerasyon önceki haline dönmüyor mu? X6 crossover coupe tanıtıldığında Frankfurt'taydım, ve bu markayı seven herhangi birisinin bu canavardan etkilendiğini görmek zordu. X3 sizin için yeteri kadar ucuz değil mi? X1 için bekleyin. Tanrıya şükür tamsayılar onların daha da küçüğünü üretmesine izin vermiyor, ve X7 iptal edilmiş olsa bile, X2 ve X4 mikro-nişleri için hala yer var. Bu minivan - pardon - "Multi Aktivite Aracı" demek istemiştim, 11. saatte öldürüldü. Maalesef, gelecek olan "Progresif Aktivite Aracı"na dönüştü.

Bavyera'da neler oluyor? Herkes için bir şey üretmeye mi karar verdiler? Belki de "aynı araba, farklı boyutlar" stratejisi dünyaya yakışıklı ve mükemmel 3- , 5-, 7- serisi arabaları, bir çift coupe ve arada sırada kullanılan bir roadster verdi ve bu limitleyiciydi. Ama bir ürün çığı?

Çok üzgünüm BMW, ama benim için ilerleme zamanı. Markanın anlamı için seni hala seviyorum, ve muhtemelen sürekli seveceğim, ama artık sana "aşık" değilim. Böyle bir açık ilişkiye meraklı değilim. Biraz daha özel olmalı, biraz daha nadir. Biraz ayrıcalıklı.

Karşılık olarak, Alfa Romeo'ya bakın. Tahmin ediyorum hacim olarak olmasa da statü olarak Amerika'da önümüzdeki onyılda Alfa Romeo hit olacak. Çünkü bir zamanlar BMW'de olan ayrıcalıklı havaya sahip. Tabii ki, BMW her zaman biraz daha dayanıklıydı : Size kolejde eski Alfa kullanırken arabalarını sürekli marş motorları yandığı için yokuş aşağı bıraktıklarını anlatanları düşünün. Ama onlar şikayet etmiyorlardı, böbürleniyorlardı. Bu gerçek tutkunun olduğu bir marka.

Gelecek sene geldiği zaman 8C Competizione tonu belirleyip iştahları bileyecek, ama bu sadece 6 haneli rakamları ödeyen koleksiyonculara az sayıda satılacak. Hayır, esas önemli olanlar ondan sonra gelenler, 2010'da başlayacak. Bunlar meraklıların biraz daha fazla para biriktirmesine sebep olmalı. Şu andaki 166 keskin, gelecek olan 169 sedan ise çok çekici. Daha önemlisi, o tek. Brera Coupe, Spider, ve 159 sedan, Amerika'da hep kafa çevirten araçlar olacaklar, You are not allowed to view links. Register or Login bile oldukça değerli. En son ne zaman M olmayan bir BMW'ye dönüp iki defa baktınız? Sadece çok nadir bulunan Z8'di değil mi?

Yani sadece birkaç sene içinde birkaç seçeneğiniz olacak. Eğer Alman aracı istiyorsanız gidip düzinelerce ve düzinelerce Volkswagen, Audi, BMW, Mercedes ve hatta dört beş tane Porsche'ye bakabilirsiniz. Çoğunluğa katılın! Bir 3 serisi alın. Tabii ki siyah veya gümüş rengi. Hadi, herkes bunu yapıyor! Siz de onlardan biri olmak istiyorsunuz değil mi? Ve biliyor musunuz, manuel vitesler trafikte bir sancı! Onlar telefonla konuşmayı zorlaştırıyorlar.

Eğer çoğunluğun bir adım önünde olma zevkine ulaşmak istiyorsanız, Alfa Romeo alırsınız, haftalarca olmasa bile günlerce bir benzerini görmezsiniz. Bu ayrıcalık takipçileri, ve neticede, markaları oluşturur.

[kaynak : You are not allowed to view links. Register or Login]