Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: 147 Almak istiyorum  (Okunma sayısı 1320 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

citywalk

• Ziyaretçi
147 Almak istiyorum
« : 11 Ekim 2012, 09:29:45 »
Öncelikle Herkese Merhaba,

Siteye yeni üye oldum. Bu siteden yardımlarınızla temiz bir alfa 147 sahibi olabileceğimi düşünüyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-2008-alfa-romeo-147-black-line-99687220/detay

Bu ilandaki gibi kırmızı ve 17" jantları olan

veya

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-71-000-km-de-ilk-sahibi-masrafsiz-full-tup-tertibati-96853057/detay

Bu ilandaki gibi siyah bir alfa olabilir.

İzmirde yaşadığım için çok fazla seçeneğim olmuyor. Gidip her ilanı yerinde incelemektense burada yardımcı olursanız bazılarını eleyebilmek istiyorum. ilk arabam olucak o yüzden pek fazla bilgim olmadığını söylemeliyim.

Arabamın içinin de

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-ilkl-sahibinden-74000-km-de-alfaromeo-101643344/detay

bu ilandaki gibi olmasını istiyorum fakat modeli düşük bu aracında. Eski kasaların encap testinden düşük not aldığı doğrumu acaba ? Bu son ilana yeni kasa makyajı yaptırmak mantıklı olurmu sizce ? İçi çok temiz gözüktü gözüme ayrıca sunroof u da var :)
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Gouki

• Amministratore
Ynt: 147 Almak istiyorum
« #1 : 11 Ekim 2012, 09:43:27 »
Aramıza hoşgeldiniz. 147'nin Ncap testlerinde özellikle ön çarpışmalarda çok kötü bir puanı var. Yan çarpışması ise mükemmele yakın. Ncap testine buradan ulaşabilirsiniz: http://www.euroncap.com/tests/alfa_romeo_147_2001/108.aspx

agucba

• Amministratore
« #2 : 11 Ekim 2012, 09:43:55 »
Merhaba ve hoşgeldiniz.

İsterseniz önce aşağıda, sitemizde başlığı açılmış olan linklerimizi okuyarak 147'ler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

http://www.alfistiturkey.com/forum/teknik-yardim-arsivi/147-alacak-olanlar-icin-klavuz/msg81110/#msg81110

http://www.alfistiturkey.com/forum/teknik-yardim-arsivi/alfa-romeo-motorlarina-genel-bir-bakis/msg138427/#msg138427

Umarım istediğiniz özelliklerde ve gönlünüze göre olan bir 147 bulursunuz.
« Son Düzenleme: 11 Ekim 2012, 09:45:02 Gönderen: agucba »

///////////////

citywalk

• Ziyaretçi
« #3 : 11 Ekim 2012, 09:50:05 »
Aramıza hoşgeldiniz. 147'nin Ncap testlerinde özellikle ön çarpışmalarda çok kötü bir puanı var. Yan çarpışması ise mükemmele yakın. Ncap testine buradan ulaşabilirsiniz: http://www.euroncap.com/tests/alfa_romeo_147_2001/108.aspx

Teşekkür ederim. Eski kasa ile yeni kasa arasında fark var mı peki bu Ncap testinde ?

Gouki

• Amministratore
« #4 : 11 Ekim 2012, 10:03:55 »
Güven bey makyajlıda da durumun çok farklı olacağını sanmıyorum belki yaya güvenliği biraz geliştirilmiş olabilir. Ancak şöyle bir durum var; Haziran 2003'te resimdeki 11 numaralı parça güçlendirildi. Bunun çarpışmalardaki güvenliği arttıracağı düşünülebilinir.

« Son Düzenleme: 14 Ekim 2012, 15:20:34 Gönderen: gouki »

rumbler

• Membro
« #5 : 11 Ekim 2012, 11:33:51 »
Piyasada çok güzel 147'ler bulunabiliyor. Ben toplamda 2 ay arayarak istediğim gibi bir araba buldum.

Kesinlikle yetkili serviste ekspertiz yaptırın ve oradan size söylediklerini baz alın.

Bana 2. sahibinden ve kazasız dedikleri 147 Ti'ın 5. sahibi olduğu ve sol tarafının tek bir kaza sonucunda "travers" ile birlikte değiştiği ortaya çıktı. Zaten 5664'e plakasını sms attığımda 3 ya da 4 kayıt çıkıyordu...

Başka bir arabada kaza olmadığı, yalnızca keyif için beyaz folyo ile kaplandığı ve yetkili servise gittiği söylenmesinin ardından yetkili serviste ekspertize götürdüğümde arabanın 3 parçasının değiştiği ve 5 yaşındaki arabanın 3 senedir hiç servise gitmediği söylendi.

Mümkünse ilk sahibinden (bayan), düşük kilometreli ve bakımıyla vb. kendisi uğraşmış, garaja girip çıkarken sürtmek gibi küçük şeyler dışında hasar görmemiş, kutup başı kesip değişmemiş, 100TL'lik xenon far takılmamış, eksozu değişmmeiş vb. araçlarla ilgilenirseniz istediğiniz gibi bir araba bulabileceğinizi düşünüyorum. Şehir dışında olan araçlar için de forumdan yardımcı olacaklar da çıkacaktır. Benim vaktim olduğu oranda yardımcı olabilirim mesela.
'91 75 3.0 QV America

citywalk

• Ziyaretçi
« #6 : 11 Ekim 2012, 11:55:27 »
Piyasada çok güzel 147'ler bulunabiliyor. Ben toplamda 2 ay arayarak istediğim gibi bir araba buldum.

Kesinlikle yetkili serviste ekspertiz yaptırın ve oradan size söylediklerini baz alın.

Bana 2. sahibinden ve kazasız dedikleri 147 Ti'ın 5. sahibi olduğu ve sol tarafının tek bir kaza sonucunda "travers" ile birlikte değiştiği ortaya çıktı. Zaten 5664'e plakasını sms attığımda 3 ya da 4 kayıt çıkıyordu...

Başka bir arabada kaza olmadığı, yalnızca keyif için beyaz folyo ile kaplandığı ve yetkili servise gittiği söylenmesinin ardından yetkili serviste ekspertize götürdüğümde arabanın 3 parçasının değiştiği ve 5 yaşındaki arabanın 3 senedir hiç servise gitmediği söylendi.

Mümkünse ilk sahibinden (bayan), düşük kilometreli ve bakımıyla vb. kendisi uğraşmış, garaja girip çıkarken sürtmek gibi küçük şeyler dışında hasar görmemiş, kutup başı kesip değişmemiş, 100TL'lik xenon far takılmamış, eksozu değişmmeiş vb. araçlarla ilgilenirseniz istediğiniz gibi bir araba bulabileceğinizi düşünüyorum. Şehir dışında olan araçlar için de forumdan yardımcı olacaklar da çıkacaktır. Benim vaktim olduğu oranda yardımcı olabilirim mesela.

Teşekkür ederim cevabınız için. Şimdilik sahibinden.com dan bakıyorum modeller arasındaki farkları anlamaya çalışıyorum. Kendi standartlarımı belirlemeye çalışıyorum açıkcası. Bakımları yapılmış temiz, 2006-2009 model bir araca özelliklerine göre 28 bine kadar ödeyebileceğimi düşünüyorum. İlanlardan benim gözümden kaçan olursa veya ilanı henüz olmayan satmak isteyen arkadaşlar olursa teklifte bulunabilirler.

ihsany

• Membro
« #7 : 11 Ekim 2012, 12:32:59 »
Sahibindende ilanım yok ancak beklentilerinizle örtüşür ise satmayı düşünebilirim.

http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/34-em-7493-%28%2708-147-distinctive%29
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

mahoretti

• Membro
« #10 : 12 Ekim 2012, 13:50:02 »
Enriko alibertide MK2 lacivert bir 147 var. bir bakmanızda ve pazarlık yapmanızda yarar var. ben aracımı ordan aldım ve baya bir indirimde bulundular. onlara sıcak para lazım sonuçta. araç satılmadığı hergün "zarar" onlar için. Buranın bir avantajı var. 1 sene motor ve şanjuman garantisi veriyorlar. bu çok iyi bişey düşününce.

rumbler

• Membro
« #11 : 14 Ekim 2012, 15:04:38 »
Kesinlikle Distinctive paket almanızı öneririm, keza Progression ile arasında hemen hemen hiç fiyat farkı yok...
'91 75 3.0 QV America

ismet

• Membro
« #12 : 18 Ekim 2012, 15:21:23 »
Güven Bey merhaba,

öncelikle çok doğru bir karar verdiğinizi söylemek isterim. 1.5 senedir alfa virüsünü iliklerime kadar hisseden birisi olarak diğer bütün araçlardan iğreniyorum resmen. hangi arabaya binersem bineyim, bu ne kadar kötü ne kadar boş bir araba diyorum içimden ve kendi aracımı özlüyorum  :) sanırım alfa sahibi olmanın en kötü yanı, diğer bütün araçlardan soğumanız olsa gerek  :)

alfa 147lerin 2 temel modeli var, bunlar; distinctive ve progression. ben kesinlikle distinctive öneririm. bildiğim kadarıyla aradaki farklar, distinctive'de ek olarak dijital klima, hız sabitleyici (cruise control) ve esp var. eksiği yanlışı varsa diğer arkadaşlar düzeltir zaten.

kendi aracım 2003 model mk1 kasa (eski kasa) olanı, şu an biraderin aracı olan 2005 model mk2 (makyajlı) kasayı kullanıyorum. şahsen, mk2 kasanın yapılabilecek en güzel makyajlardan biri olduğunu düşünüyorum. ama bu tamamen zevk meselesi. mk1'in hayranları da var elbette. aralarındaki fiyat farkını da düşünüp ona göre karar vermelisiniz diye düşünüyorum. gerçi bütçeniz, güzel bir mk2 için yeter de artar bile.

eğer düşünürseniz, kırmızı olmasa da, kardeşim aracını satılığa çıkardı. sahibinden ilanından bakabilirsiniz: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-alfisti-den-ozel-seri-147ti-102666182/detay/

bir 147'de olabilecek neredeyse tüm opsiyonlar var. bir kere recaro kırmızı dikişli bel destekli koltuklar inanılmaz güzel. oturunca belden sarması, 3 kollu spor direksiyonla birleşince, yarış arabası havası oluşturuyor. sunroof tamamen fonksiyonel. bose ses sistemi mevcut arabada, bose mühendisleri tarafından özel olarak tasarlanmıştır. bagajda gizlenmiş olan woofer'ı sayesinde ses kalitesi oldukça fazla. gerçi, benim biraderin aracındaki ses sisteminde sanırım hoparlörler'de bir problem var, ses benim araçtaki kadar iyi değil ama yine de sıradan bir araçtakinden çok daha iyi.

brc marka lpg ruhsata işlenmiş durumda. lpg zamlarından önce 19-20 kuruş arası yakıyordum şehir içi, şimdi 23-25 kuruşa yükseldi. muayenesi yeni, daha en az 1.5 yılı var yenilenmesine.

ekstra olarak TI paket vardır. istediğiniz gibi 17 orijinal jantlar ve bildiğim kadarıyla spor yaylar mevcuttur. kapı eşiklerinde TI logolu krom çıtalar vardır.

bakımlar, ilanda da göreceğiniz üzere ihmal edilmemiştir. buji ve salıncak takımları orijinalleri ile değiştirildi. bu konuda alfin - şükrü ustadan da bilgi alabilirsiniz. bazı birkaç masrafı var açıkçası ama zevkinize göre 500-1000 arasındadır. tahminim 750 lirayı geçmeyeceğidir.

araç şu anda ankarada, ben kullanıyorum. arife günü hatay'a geçiyorum. ilanı inceleyin isterseniz, beni telefonla da arayabilirsiniz. telefon numaram bilgilerimde vardır. dilerseniz özel mesaj da atabilirsiniz. her konuda yardımcı olmak için elimden geleni yaparım.

saygılar
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

GoogleTagged