Güven Bey merhaba,
öncelikle çok doğru bir karar verdiğinizi söylemek isterim. 1.5 senedir alfa virüsünü iliklerime kadar hisseden birisi olarak diğer bütün araçlardan iğreniyorum resmen. hangi arabaya binersem bineyim, bu ne kadar kötü ne kadar boş bir araba diyorum içimden ve kendi aracımı özlüyorum

sanırım alfa sahibi olmanın en kötü yanı, diğer bütün araçlardan soğumanız olsa gerek

alfa 147lerin 2 temel modeli var, bunlar; distinctive ve progression. ben kesinlikle distinctive öneririm. bildiğim kadarıyla aradaki farklar, distinctive'de ek olarak dijital klima, hız sabitleyici (cruise control) ve esp var. eksiği yanlışı varsa diğer arkadaşlar düzeltir zaten.
kendi aracım 2003 model mk1 kasa (eski kasa) olanı, şu an biraderin aracı olan 2005 model mk2 (makyajlı) kasayı kullanıyorum. şahsen, mk2 kasanın yapılabilecek en güzel makyajlardan biri olduğunu düşünüyorum. ama bu tamamen zevk meselesi. mk1'in hayranları da var elbette. aralarındaki fiyat farkını da düşünüp ona göre karar vermelisiniz diye düşünüyorum. gerçi bütçeniz, güzel bir mk2 için yeter de artar bile.
eğer düşünürseniz, kırmızı olmasa da, kardeşim aracını satılığa çıkardı. sahibinden ilanından bakabilirsiniz:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-alfisti-den-ozel-seri-147ti-102666182/detay/ bir 147'de olabilecek neredeyse tüm opsiyonlar var. bir kere recaro kırmızı dikişli bel destekli koltuklar inanılmaz güzel. oturunca belden sarması, 3 kollu spor direksiyonla birleşince, yarış arabası havası oluşturuyor. sunroof tamamen fonksiyonel. bose ses sistemi mevcut arabada, bose mühendisleri tarafından özel olarak tasarlanmıştır. bagajda gizlenmiş olan woofer'ı sayesinde ses kalitesi oldukça fazla. gerçi, benim biraderin aracındaki ses sisteminde sanırım hoparlörler'de bir problem var, ses benim araçtaki kadar iyi değil ama yine de sıradan bir araçtakinden çok daha iyi.
brc marka lpg ruhsata işlenmiş durumda. lpg zamlarından önce 19-20 kuruş arası yakıyordum şehir içi, şimdi 23-25 kuruşa yükseldi. muayenesi yeni, daha en az 1.5 yılı var yenilenmesine.
ekstra olarak TI paket vardır. istediğiniz gibi 17 orijinal jantlar ve bildiğim kadarıyla spor yaylar mevcuttur. kapı eşiklerinde TI logolu krom çıtalar vardır.
bakımlar, ilanda da göreceğiniz üzere ihmal edilmemiştir. buji ve salıncak takımları orijinalleri ile değiştirildi. bu konuda alfin - şükrü ustadan da bilgi alabilirsiniz. bazı birkaç masrafı var açıkçası ama zevkinize göre 500-1000 arasındadır. tahminim 750 lirayı geçmeyeceğidir.
araç şu anda ankarada, ben kullanıyorum. arife günü hatay'a geçiyorum. ilanı inceleyin isterseniz, beni telefonla da arayabilirsiniz. telefon numaram bilgilerimde vardır. dilerseniz özel mesaj da atabilirsiniz. her konuda yardımcı olmak için elimden geleni yaparım.
saygılar