Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: 147 Hakkında Yardım  (Okunma sayısı 1537 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Subutai

• Membro
147 Hakkında Yardım
« : 30 Mart 2017, 14:05:48 »
iyi günler aranıza bugün katıldım, dün araba ilanlarına bakıyordum. Para biriktirmeye başladım seneye bu zamanlar 25-27 bin tl bütçem olmasını umuyorum veya en geç 12 ay olmaz da 15 ay içerisinde bu paraya ulaşmak amacım. Aslında ben Fiesta düşünüyordum 20-23 bin tlye 6-7 ay içerisinde alma planım vardı. Fakat sitede gezinirken kenarda 147 mk2 kasası dediğiniz aracı gördüm ve dibim düştü diyebilirim. Ama Alfa Romeo hakkında hiç bir bilgim yok. Sadece onunla dün tanışma şansım oldu.

Kafama takılan sorular, genel olarak arabadan hiç anlamam alırken nelere dikkat etmeliyim?
sadece 147 ve 159 gibi modelleri mi var? bu bütçeye başka hangi alfa modelleri alınabilir? Mümkün olduğunca görüntüdeki araca benzemesi lazım. Esasen ben 159'u daha çok beğendim ama beni aşar.

Şu kasadaki ve beni üzmeyecek olan bir Alfayı nerede nasıl ve en önemlisi ne maliyette alabilirim?

Görseldeki aracı düşünmüyorum, kasa olarak istediğim kasanın bu olduğunu belirtmek istedim

şu da güzel kasa olarak. Bir düşük kasası da var ancak olmuşken bu olsun istiyorum, daha kaslı ve gösterişli yapısı var. Diğeri yani 1. kasa daha zayıf duruyor gibi.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-sahibinden-masrafsiz-406744712/detay

Yukarıdaki araç için piyasa, maliyet gibi bilgilere ihtiyacım var. Tanıdığım usta, alfacı kimse de yok alırken nereye nasıl gösteririm bir bilgim de yok.
birde hastası olduğum diğer araç bu, bunun hakkında da 1-2 cümle ve maliyet-piyasa durumu hakkında bilgi verirseniz daha memnun olurum

https://www.arabam.com/ilan/sahibinden-satilik-alfa-romeo-159-1-9-jtd-distinctive/2008-alfa-romeo-159-jtd-qtronick-vites/6644771
« Son Düzenleme: 30 Mart 2017, 14:15:45 Gönderen: Subutai »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

akıllı

• Membro
Ynt: 147 Hakkında Yardım
« #1 : 30 Mart 2017, 14:09:49 »
Merhaba, hoşgeldiniz. Resmini koyduğunuz siyah 147 den uzak durun da diğerlerini bilmem.

Ayrıca "seneye bu zamanlar"a kadar forumu yeterince gezerseniz aklınızda soru işareti de kalmaz.
« Son Düzenleme: 30 Mart 2017, 14:19:42 Gönderen: akıllı »

bsrgzc54

• Ziyaretçi
« #2 : 30 Mart 2017, 14:13:57 »
Yanlış bilmiyorsam bu resimdeki 147 tavan ve direklerde işlem vardı oyüzden bulaşmayın hiç. Acele etmeyin an az iki farklı ustaya danışmadan almayın umarım gönlünüze göre bulursunuz ☺️

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Subutai

• Membro
« #3 : 30 Mart 2017, 14:14:35 »
seneye bu zamanlar o siyah araba kalmaz zaten, onu düşünmüyorum kasa olarak ondan olmasını istiyorum. Alfa hakkındaki şuanki bilgilerim 0.

Ön farı bu şekilde uzun ve keskin olan versiyonu var 147nin. birde daha yuvarlak olan var. İşte fotoğraftaki 147 benim hoşuma giden kasası. yani uzun ve keskin farları olan kasa

crackher

• Membro
« #4 : 30 Mart 2017, 14:15:54 »
kesinlikle alfadan anlayan bir ustaya göster .hangi ildesin ?

crackher

• Membro
« #5 : 30 Mart 2017, 14:16:56 »
seneye bu zamanlar o siyah araba kalmaz zaten, onu düşünmüyorum kasa olarak ondan olmasını istiyorum. Alfa hakkındaki şuanki bilgilerim 0.

Ön farı bu şekilde uzun ve keskin olan versiyonu var 147nin. birde daha yuvarlak olan var. İşte fotoğraftaki 147 benim hoşuma giden kasası. yani uzun ve keskin farları olan kasa
söylediğin mk2 kasa 2005 ve sonrası modellere bakacaksın.

Subutai

• Membro
« #6 : 30 Mart 2017, 14:17:59 »
Ankarada yaşamaktayım, mk2nin temizini ne kadara bulabiliriz peki

crackher

• Membro
« #7 : 30 Mart 2017, 14:20:38 »
şu anda en düşük 28 bin civarlarında bulabilirsin .ama çok temiz bişey arıyosan en kötü 30 bini gözden çıkarman lazım.

Subutai

• Membro
« #8 : 30 Mart 2017, 14:22:56 »
tahmin ettiğimden yüksekmiş, o zaman ilk otomobil olarak fiesta düşünülebilir. ikincisine Alfa alma hedefini koyabilirim bu durumda

crackher

• Membro
« #9 : 30 Mart 2017, 14:24:05 »
23-25 bin civarlarında da ilan var ama durumları nasıldır iyi bakmak lazım  :yukari-ok:

Subutai

• Membro
« #10 : 30 Mart 2017, 14:26:32 »
ön fikir oluştu kafamda, herhangi bir araba için hedef koymuyorum. şuan için ilk hedefim seneye bu aylarda 25 bin tlyi elimde bulundurmak. eğer çok para yerde biriktiremezsem 20lerde kalırsam o zaman bu iş hayal. sağlam bir sabır ile bu işi başarırım diye düşünüyorum. Öncelikle parayı denkleştireyim, arabayı bulmak 2. planda olsun

crackher

• Membro
« #11 : 30 Mart 2017, 14:28:15 »
eğer 20 bin civarında bi bütçen olursada sana yine 147 tavsiye ederim.bunun bir önceki kasası.sadece ön farlar ve arka farlar değişik diğer bütün motor donanım vb. şeyler aynıdır.

crackher

• Membro
« #12 : 30 Mart 2017, 14:29:25 »
hatta bir önceki kasada deri koltuk sanruf ve bose ses sistemini daha yaygın bulabilirsin  :yukari-ok:

Subutai

• Membro
« #13 : 30 Mart 2017, 14:29:36 »
peki eski kasanın ön farları yeni kasa gibi olan versiyon var mı?

arka lambalar önemli değil. mk2 dediğiniz kasanın ön tarafına bitiyorum

crackher

• Membro
« #14 : 30 Mart 2017, 14:30:37 »
bazı ilanlarda gördüm ben ön farları değişmişler ama genelde kazalı olan araçları öyle yapıyorlar

Subutai

• Membro
« #15 : 30 Mart 2017, 14:32:48 »
ön far değişiyosa kendim de değiştiririm ben :yukari-ok:

crackher

• Membro
« #16 : 30 Mart 2017, 14:33:28 »
bende ankaradayım ilerde alacağın zaman benim aracımla bi test sürüşü falan yapabilirsin.2-3 yıl daha binmeyi düşünüyorum 147 ye .ben alırken öyle imkan bulamadım ama tabi aldığım içinde çok şanslı hissediyorum kendimi iyiki almışım  :alfisti:

crackher

• Membro
« #17 : 30 Mart 2017, 14:34:11 »
ön far değişiyosa kendim de değiştiririm ben :yukari-ok:
sadece farlarla olacak gibi değil kaportada da bazı değişiklikler olması lazım.tam bilmiyorum bilen birisi cevap verir.

Subutai

• Membro
« #18 : 30 Mart 2017, 14:34:42 »
bir de mk1 ile 2 kasası arasında sadece Far farkı mı var?

şimdi mk2 kasasının kaslı yapısı mk1lerde de mevcut mu? çünkü mk2 kasası bildiğin passat gibi kaslı duruyor. Diğeride aynı kasa ise farlarını ben hallederim. mk2 gibi yayvan ve kaslı durmayacaksa biraz daha biriktirip mk2 alayım diyorum

düzenleme: bende onu sormuştum şimdi :D

crackher

• Membro
« #20 : 30 Mart 2017, 14:37:57 »
aynen sadece kasada değişiklik var.oda tamamen kişisel beğeni .çoğu alfisti önceki kasayı daha çok beğenir :)

crackher

• Membro
« #21 : 30 Mart 2017, 14:39:33 »
sen artık aşıyı almışsın şimdiden ilanlara kaptırmışsın kendini .benim almadan önceki halim gibi:D aracı alacağın zaman burda tekrardan yardımcı olunur sana :)

octinum

• Moderatore
« #22 : 30 Mart 2017, 15:26:43 »
bir de mk1 ile 2 kasası arasında sadece Far farkı mı var?

şimdi mk2 kasasının kaslı yapısı mk1lerde de mevcut mu? çünkü mk2 kasası bildiğin passat gibi kaslı duruyor. Diğeride aynı kasa ise farlarını ben hallederim. mk2 gibi yayvan ve kaslı durmayacaksa biraz daha biriktirip mk2 alayım diyorum

düzenleme: bende onu sormuştum şimdi :D

Passat gibi mi? Daha dün gece dalga geçiyorduk o sabun kalıbıyla. 147 nereee, buzdolabı kılıklı Passat nere?  :lol:

Ben de Mk1'i daha çok seven tayfadanım. Teknik açıdan pek farkları yok diye biliyorum. Onun makyajı (156'nın aksine) sadece görsel geldi. Seneye piyasanın biraz daha yükselme ihtimalini de düşünerek, bahsettiğiniz bütçeye riskli bir Mk2 mi iyi durumda bir Mk1 mi deseniz, Mk1 derim açıkçası.

Daha da önemlisi, o paralara alabileceğiniz Fiesta filan zaten Mk1 147'den iyi olmayacak. Aldım sattım masrafına bile değmez.

Ama zaten 1 sene varmış. :) Forumda bizimle takılın ve biriktirdiğiniz paranın artışını izleyin. O tarihe kadar hem 147'yle ilgili bolca bilgi edinmiş olursunuz, hem de belki bizden satılan araçlara denkgelir onları tanırsınız. Geçen gün bir başka konuda da 3 ay 156 arayıp "hani satışı zordu lan bunların!" diye küfreden arkadaşımdan bahsettim, uzun süre birlikte olunacak araç aranıyorsa sabır işi o.

Ankarada, forum üyemiz de olan iyi bir Alfa servisi var zaten. Ona kontrole götürürsünüz alacağınız arabayı.

Subutai

• Membro
« #23 : 30 Mart 2017, 15:28:18 »
aynen ilana bakmak bile başlıbaşına keyif. italyanlar tasarım konusunda dünyanın en iyisi. 90 model fiat tempra bile 2000li çoğu model arabadan iyi. üstelik sadece tasarımda değil, gösteriş ve lükslüğede önem veriyorlar. 96 model temprada 4 cam otomatik. o yıllara göre şahane. mercedes 200lerde bile ön cam manuel

senin aracın başlığı var mı bir göz atsak?

Subutai

• Membro
« #24 : 30 Mart 2017, 15:31:09 »
Passat gibi mi? Daha dün gece dalga geçiyorduk o sabun kalıbıyla. 147 nereee, buzdolabı kılıklı Passat nere?  :lol:

Ben de Mk1'i daha çok seven tayfadanım. Teknik açıdan pek farkları yok diye biliyorum. Onun makyajı (156'nın aksine) sadece görsel geldi. Seneye piyasanın biraz daha yükselme ihtimalini de düşünerek, bahsettiğiniz bütçeye riskli bir Mk2 mi iyi durumda bir Mk1 mi deseniz, Mk1 derim açıkçası.

Daha da önemlisi, o paralara alabileceğiniz Fiesta filan zaten Mk1 147'den iyi olmayacak. Aldım sattım masrafına bile değmez.

Ama zaten 1 sene varmış. :) Forumda bizimle takılın ve biriktirdiğiniz paranın artışını izleyin. O tarihe kadar hem 147'yle ilgili bolca bilgi edinmiş olursunuz, hem de belki bizden satılan araçlara denkgelir onları tanırsınız. Geçen gün bir başka konuda da 3 ay 156 arayıp "hani satışı zordu lan bunların!" diye küfreden arkadaşımdan bahsettim, uzun süre birlikte olunacak araç aranıyorsa sabır işi o.

Ankarada, forum üyemiz de olan iyi bir Alfa servisi var zaten. Ona kontrole götürürsünüz alacağınız arabayı.

teşekkür ederim, eğer seneye 30a bulabileceksem bir kaç ay daha dişimi sıkarım

GoogleTagged