Arkadaşlar selamlar...
Forum adminlerimizden Bülent abiden (Alfadanadam) üç sene önce aldığım 2.0 MKII 156 manuel aracımı satmaya karar verdim.
İşin aslı aklımı çelen bir araç var... Forum arkadaşlarımızdan Erkay'ın 159'u için kendisi ile anlaştık.
2004'te sıfır aldığım 147'den sonra iki tane de 156 kullanmış oldum ve cidden TS motordan, lpg'den ve alt takım
muhabbetlerinden sıkıldım. 2.0 Twin Spark motoru da kullanmış oldum ve anladım ki, altımdaki 2.5 Arese bile olsa çok fazla devirli kullanmayacağım. Dizel motordan çok zevk alan birisi değildim ama kardeşimdeki q2'yi kullandım ve aracın tork ile nasıl rahat yürüdüğünü görünce hoşuma gitti.
Alt devirde fazla gazlamadan, yüksek tork ile giden bir aracı kullanmak daha iyi olabilir sanırım.
Araca geçtiğimiz üç sene boyunca epey bir masraf da yapmadım değil. Tek eksiği kozmetiğinin elden geçirilmesi gerekliliği. O da iç kozmetik değil genelde... Boya koruma vb'ne çokca girememe nedenim de aracın mekaniğine fazla para harcamış olmam.
Şu an hatırladığım işlemler şunlar.
-4 adet sıfır amortisör, radyatör, triger kayışı sıyırmasından dolayı motorun üst bölümünün elden geçirilmesi, triger, lpg'deki bir bozukluktan dolayı sübap kesme ve komple sübap yenileme ve üstüne de yeni LOVATO kit ile eskisinin değişimi.
Son bir ayda da akü, şarj dinamosu, komple alt takım, direksiyon kutusu revizyonu, buji-buji kablosu-bobin seti değişti.
Görüleceği üzere hemen hemen tüm ağır bakımları yapılmış durumda. Alfaline Metin ustada bakımları yapılıyor.
Daha sahibinden ilanı açmadım.. forum içi duyuruyorum.
Erkay'ın araç olmazsa da satmaktan vazgeçeceğim.
2.0 Twin Spark motor, Lovato lpg kiti, Michelin Primacy-Petlas Snowmaster lastik, Bose müzk sistemi, Siyah iç deri döşeme, sunroof, aux mp3 player gibi özellikleri hatırlatmalıyım.
Araç 179binde.
Durum şimdilik böyledir.