Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 Distincive arıyorum

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dispatcher

herkese merhaba,

yeni üyeyim. antalya'da yaşıyorum.
soracağım sorular eminim ki daha öncede çokça sorulmuştur.
ama ilgili başlıkları sitede bir türlü bulamadım. tecrübeli kullanıcılar ilgili başlıklara yönlendirir yada yorumları ile katkı sağlarsa sevinirim.

ilk sahibi olduğum clio hb'i mi satıp arabamın modelini yükseltmeye karar verdim. aklımda toyota yada mazda vardı. yavaş yavaş nette araba araştırmaya başladığımda karşıma tesadüfen 156 ilanları çıktı. eminim ki bir çoğunuzda olduğu gibi bende ilk görüşte 156'ya aşık oldum.

o gün bugündür hepinizin malumu olan tüm olumsuz yorumlara ve engellemelere rağmen 156 dan başka araç ilanlarına bakmaz oldum. You are not allowed to view links. Register or Login da ki tüm ilanları neredeyse ezberledim. ancak bir kısmı benim kriterlerime uymazken kriterlerime uyan ufak bir kısmı da maalesef bütçemi aşıyordu.

araştırmaya devam ediyorum ve inşallah en kısa sürede bir 156 sahibi olup mutluluğumu aracımın resimleri ile birlikte burada sizlerle paylaşmak istiyorum.

1 yıl kadar önce ev aldım. ev için bir miktar kredi kullandım. kredimin bitmesine henüz 25 ay var ve ayda bin tl şeklinde ödemem devam ediyor. dolayısı ile en azından bu kredim bitene kadar bana ciddi masraf çıkartmayacak bir 156 bulmak istiyorum.

aradığım araç;

2005/2006 model 1.6 Ts 16V Distincive
100.000 km nin altında
siyah renk
lpg'li
ve mümkün olursa sunrooflu

yardıma ihtiyacım olan konular ise şöyle;

- alfa romeo'lar ile özellikle de 156 ile en uyumlu lpg markası hangisidir? etrafımdan prins'ı önerenler var ancak alfa romeo kullanıcılarının yorumları benim için daha yol gösterici olacaktır..

- sizce üzerinde hazır lpg si olan bir araç mı almam daha doğru olur yoksa sonradan kendim taktırmam mı?

- eğer kendim taktırmam gerekirse önereceğiniz markaların montaj dahil maliyeti yaklaşık ne olur acaba?

- bir alfa romeo'ya her yerde lpg taktırabilir miyim yoksa bunun için özel yerler mi vardır? eğer var ise antalya'da böyle bir adres söyleyebilir misiniz?

- yukarıda bahsettiğim modelin 2005'i ile 2006'sı arasında ki farklar nedir acaba?
benim araştıra bildiğim kadarı ile ciddi bir fark yok gibi ama varsa da farkları bilmek isterim.

- ilanlarda aynı model araç için 6/10/12 gibi farklı airbag sayılarından bahsediliyor. doğrusu 6 olarak biliyorum. ama yinede kafam karıştı. doğrusu kesin olarak 6 mıdır?

- ilanlarda ki araçların üzerinde bir çok farklı jant görüyorum. orjinal jantlar aşağıda ki ilanda arabanın üzerinde olan jantlar mıdır acaba? alacağım araçta jantların orjinal olmasını istiyorum.

You are not allowed to view links. Register or Login

- bir yazıda alfa romeo mühendislerinin varyatör sorununu 2004 yılının 6. ayından itibaren çözdüğünü ve bundan sonra üretilen arabalarda bu sorunun yaşanmadığını ( yada en azından eskisi kadar sık yaşanmadığını ) okudum. bu bilgi doğru mudur?

- varyatör sorunu olan bir aracın yetkili serviste orjinal parçalar ile sorununu halletmek yaklaşık olarak ne kadar maliyet çıkartır?

- son olarak yetkili servis ile özel servis arasında ki fark nedir? hangisini önerirsiniz? antalya'da yetkili servis olarak birmot olduğunu biliyorum. özel servis var mı acaba?

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Alfadanadam

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Kısaca cevaplar vereyim. 2005-2006 arasında benim bildiğim fark yok.
Varyatör sorunu aynen devam ediyor. Revize edilen varyatörler daha az sorunlu dneiyor ancak öte yandan kullanıcı istatistiklerine bakıldığında buna kişisel yorumum da dahil, özellikle ilk çalıştırmada derhal hareket edilmemesi, yağ yeterince akışkan olmadan yüksek devirlere çıkılmaması ve yağ seviyesinin düşmesine müsaade edilmediği durumlarda varyatör bence kolay kolay bozulmaz.
Birkaç tamir yöntemi olmakla birlikte sıfırı 500 lira civarıdır.
Genel olarak lpg uyumlu bir motordur. Spesifik uyumsuz bir marka duymadım. Ama her zaman söylediğimiz gibi kaliteli montaj en önemlisidir. Şahsen görece olarak kaliteli ve yaygın servisi bulunan ve gördğüm kadarıyla da kaliteli atölyelerle çalışan brc markasını önerebilirim. Diğer markalardan taktırmış ve oldukça memnun olan birçok üyemiz de mevcut tabi.
Airbag sayısı sizin de dediğiniz gibi 6'dır. Araç üzerinde yazan tüm airbag etiketlerini saymayı tercih ediyor satıcılar.
Ön takımlar kronik sıkıntıdır, kötü yola pek gelmezler. İtinalı kullanırsanız pek sorun yaşamazsınız. Fiziken arızalı olmayıp lastik elemanların aşınması sebebiyle gacırtılar olur. Özellikle yurtdışında getirtebileceğiniz powerflex marka lastikler ile sorun daha kalıcı çözülebilir. Ancak bir süredir zaman zaman takip ettiğim mitsubishi forumunda da ön takım gacırtılarından oldukça sık sık sözediliyor. Yani bu sesleri sadece alfaya maletmenin haksızlık olduğunu farkettim orada okuyunca.
Son olarak, gönül, en ucuz fiyata, en kazasızını, en dolusunu, en düşük kilometrelisini istiyor ama teorik olarak bahsettiğiniz bütçeyle tariflediğiniz 156'yı bulabileceğinizi pek tahmin etmiyorum. Ancak bu iş kısmet işi elbette. Bol şans.  :)

Gouki

Taner bey aramıza hoşgeldiniz. 156 ve Lpg tecrübem olmasa da bildiklerimi yazıyorum.

- Airbag sayısı perde havayastıkları 1'er tane sayıldığı için 6'dır.
- İlandaki jant 156'nın üzerinde gelen orjinal janttır.
- Varyatör problemi çözülmedi ama parça 2005'te yenilendi ve biraz daha kuvvetlendirildi. Ancak yağınızı zamanında değiştirmezseniz, motor ısınmadan 3000 devri sıkça geçerseniz yeni varyatör de pek fazla dayanmayacaktır. Benim ilk varyatörüm eski tipti 35k km dayandı. Arabamı sattığımda 70k km'deydi ve yeni tip varyatör daha bozulmamıştı.
- Varyatör hatırladığım kadarıyla 400 lira + işçilik olması lazım. Ama ben ebay'den 160 liraya alıp taktırmıştım. İşinizi bilirseniz Alfa gerçekten çok kolay bir marka.
- Alfa'da özel servisler bir adım daha öne çıkıyor özellikle büyük şehirlerde ama buna Ankara dahil değil bence. Antalya'da Turgay usta olması lazım, namı tüm Türkiye'ye yayılan ve işçiliği beğenilen bir ustadır.

Inan

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Kısaca cevaplar vereyim. 2005-2006 arasında benim bildiğim fark yok.
Varyatör sorunu aynen devam ediyor. Revize edilen varyatörler daha az sorunlu dneiyor ancak öte yandan kullanıcı istatistiklerine bakıldığında buna kişisel yorumum da dahil, özellikle ilk çalıştırmada derhal hareket edilmemesi, yağ yeterince akışkan olmadan yüksek devirlere çıkılmaması ve yağ seviyesinin düşmesine müsaade edilmediği durumlarda varyatör bence kolay kolay bozulmaz.
Birkaç tamir yöntemi olmakla birlikte sıfırı 500 lira civarıdır.
Genel olarak lpg uyumlu bir motordur. Spesifik uyumsuz bir marka duymadım. Ama her zaman söylediğimiz gibi kaliteli montaj en önemlisidir. Şahsen görece olarak kaliteli ve yaygın servisi bulunan ve gördğüm kadarıyla da kaliteli atölyelerle çalışan brc markasını önerebilirim. Diğer markalardan taktırmış ve oldukça memnun olan birçok üyemiz de mevcut tabi.
Airbag sayısı sizin de dediğiniz gibi 6'dır. Araç üzerinde yazan tüm airbag etiketlerini saymayı tercih ediyor satıcılar.
Ön takımlar kronik sıkıntıdır, kötü yola pek gelmezler. İtinalı kullanırsanız pek sorun yaşamazsınız. Fiziken arızalı olmayıp lastik elemanların aşınması sebebiyle gacırtılar olur. Özellikle yurtdışında getirtebileceğiniz powerflex marka lastikler ile sorun daha kalıcı çözülebilir. Ancak bir süredir zaman zaman takip ettiğim mitsubishi forumunda da ön takım gacırtılarından oldukça sık sık sözediliyor. Yani bu sesleri sadece alfaya maletmenin haksızlık olduğunu farkettim orada okuyunca.
Son olarak, gönül, en ucuz fiyata, en kazasızını, en dolusunu, en düşük kilometrelisini istiyor ama teorik olarak bahsettiğiniz bütçeyle tariflediğiniz 156'yı bulabileceğinizi pek tahmin etmiyorum. Ancak bu iş kısmet işi elbette. Bol şans.  :)

Powerflexed anti roll bar  -156 mk2 -  için kaç mm kullanılıyor? Bu araçtan araca değişken bir ölçümü?

Alfadanadam

Araçtan araca değişebilir. En garantili yöntem kumpas ile ölçüp ona göre sipariş vermek. Bu burçlar ile normalde bir miktar bakırlı gres te gelir. Olur da gelmezse mutlaka ayrıca satın alın ve onunla montaj yaptırın. Viraj demirlerinin sadece viraj demirinin girdiği yüzeyine sürülecek.

Inan

Bu markanın Türkiye de satıldığı bir yer var mı? ben internetten bulamadım,Üründe çıkabilecek bir sorundan bahsetmiş: Orjinal olmayan bir parçaya takıldığında biryerlerde "pim çapına farklı olabilir" diyor ki bu sorun çıkarsa nasıl çözebiliriz? Ama gayet kaliteli olduğundan eminim.

UYARININ ÇEVİRİSİ ŞÖYLE:

PFF1-811 ve PFF1-812 orijinal Alfa kontrol kolları uyacak şekilde tasarlanmıştır. Olmayan orijinal silah takılmışsa, kol arkasındaki pim çapına farklı olabilir. Bu durumda, ilk Powerflex distribütörü başvurun.

Alfadanadam

ebay'den satın alabilirsiniz. Benim aldığım satıcının linkini verebilirim.
Alt ve üst salıncaklarda yan sanayi üretimlerde burç yuvasının çapı değişkenlik gösterebiliyor, yapılan uyarının sebebi bu. Orjinal salıncaklar birebir uyar. Yan sanayi olanlara kesin uymaz diye bir durum yok, şansınıza artık. Kaldı ki öyle bile olsa burada potansiyel birçok alıcı olacağından kullanmadan satabilirsiniz. Viraj demiri için zaten çapa göre sipariş vereceğiniz için problem olmaz.

Inan

Siz de olmasanız deneme yanılma yöntemleriyle kaça patlardı bu tip girişimlerim tahmin bile edemiyorum.Orjinal parçaları satın almaya başlayayım yavaş yavaş. Orjinal parça için link ve yazınızda belirttiğiniz linki  sizden rica etsem.
Hazıra konuyormuş gibi oluyorum ama internetten parça alırken orjinallere nerdeyse hiç rastlamadım.Parça işlerini çözersem  en azından alt takımları kendim (bir ustayla) değiştirmeyi öğreneceğim.Derken yavaş yavaş üst motor ve ufak tefek elektrik işleri de hedefimde.Zaten böyle giderse alfamı salona parkederim .   ;D Teşekkürler.

dispatcher

ilgi alakasını esirgemeyim yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. çok faydalı bilgiler edinmiş oldum. araştırmam devam ediyor.
inşallah en kısa zamanda ilk 156'mın resimlerini sizlerle paylaşmak kısmet olur.

Alfadanadam

Vaktiyle alışveriş ettiğim satıcılardan biri. Şu anda bu üründe en uygunu bu görünüyor zaten.
Orjinal ekipman genellikle TRW'dir zaten. Otostart'ta satılıyor örneğin. ÖTV'yi world card ile ödediğim için %20 indirimli alıyorum otostart'tan. Ama fiyat farkı biraz yüksek teknorot'a göre. Ama zaten salıncakları komple alırsanız onlar için powerflexleri hemen almaya lüzum yok. Üzerinde gelenler bozulana kadar ellemeye gerek yok. İlk etapta salıncaklar + viraj demir lastiklerini alırsınız.

ibrahim_020805

benim aracım satılık sunrooflu çok temiz düşünürsen görüşelim 2005 model
1998 Marea hlx 2.0 v5
1999 Alfa 156 2.0 Excutive
2001 Volvo S 40 1.9 T4
2007 Alfa 147 1.6
2005 Alfa 156 1.6 Distincive
1999 Mercedes C 200  CDI
1997 Opel Omega CD 2.5 V6
1999 Honda Accord 2.0 Ex (Amerikan)
2013 Chevrolet Aveo 1.3 D
2006 Mercedes A150 Avantgarde

Inan

Vaktiyle alışveriş ettiğim satıcılardan biri. Şu anda bu üründe en uygunu bu görünüyor zaten.
Orjinal ekipman genellikle TRW'dir zaten. Otostart'ta satılıyor örneğin. ÖTV'yi world card ile ödediğim için %20 indirimli alıyorum otostart'tan. Ama fiyat farkı biraz yüksek teknorot'a göre. Ama zaten salıncakları komple alırsanız onlar için powerflexleri hemen almaya lüzum yok. Üzerinde gelenler bozulana kadar ellemeye gerek yok. İlk etapta salıncaklar + viraj demir lastiklerini alırsınız.

Ayrıntılı bir şekilde yardımcı olduğunuz için teşekkürederim.Aralık ayı gibi çalışmalara başlarım ilgili fotografları da o günlerde paylaşacağım.

erdem1904

Alacağınız 156'yı bütçenizin 1,5-2.000 tl altında almaya çalışın. 2005-2006 modelde olsa sürpriz masraflara hazırlıklı olursunuz.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

snnguven

merhaba.
              siteye yeni uyelerden birisiyim, aynı tutkuları bende yasadım. araba almaya karar verdiğimde alfadan baska arabaya bakamaz oldum. çevremdeki herkes alfa alma basına belamı alacaksın demesıne rağmen hiçkımseyi dinlemedim. ve suan cok mutluyum.sizi lpg konusunda aydınlatmak iserim. lpg siztemlerinde prins marka piyasanın en iyi kitidir ancak fiyatı diğer kitlere oranla daha pahalıdır. ancak 1.6 motor için bu kıtı taktırmanıza pek gerek olmayabilir. benim arabamda brc marka kit var sorunsuz çalışıyor. fiyatıda 1500-1600civarı idi  prins te 2400 civarı olması lazım. istanbulda olsaydınız maslak 2.kısımda tgs otogaz siztemlerini tavsiye edebirdim.yeryüzündeki en dürüst esnaflardan birisidir diyebilirim.orada makina mühendisi şenol saka bey var. taktırmasanızda telofonla ondan bilgi alabilirsiniz. o hangi kiti tavsiye ederse onu taktırabilirsiniz. kendileri sektörün en eskilerindendir. porshe vb gibi birçok lüks araca taktıklarını biliyorum.muhtemelen antalyada tanıdıkları olabilir. umarım bu bilgiler size ve lpg ile ilgilenen arkadaslara faydalı olur.

Gouki

Yusuf bey bilgiler için teşekkürler, aramıza hoşgeldiniz.