0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Peki varyatör sorunu çözülüyor mu? Çok titiz bir insanim. Aracimdan tık ses gelse kıl kaparim 😂😂 sanirim kilkuyruk diyorlar benim gibilere.. hatta yazın arabaya ayakkabilarimi cikarip bindigim bile olmustu
Siz yenisiniz bilmiyorsunuz; forumda o kadar çok Alfista adayı sordu ki bu soruyu. Biz kısaca toparlayalım, siz araştırmaya devam edin. Bu arada Nisan'da alamayabilirsiniz. 156 fiyatları artık eskisinden aşağıda bir gelir seviyesine hitap ediyor, haliyle bakımsız kalmış veya ustasına verilmemiş 156 sayısı artıyor. Sanılanın aksine, iyi bir 156 doğru fiyatta piyasaya çıktıysa fazla beklemez, küt diye satılır. Sizin gibi arabayı sattım 156 alacağım diye girip 3-4 ay arayan var. Varyatör sorunu hepsinde olmaz. Aslında benim gördüğüm, sadece Mk1'lerin ilk üç yılında hassas. Sonra tedarikçi değiştirmişlerdi. Varyatör değişir sorun çözülür. 700TL filandı galiba. Artı işçilik işte. Adanada kullanıyorum, herhalde en kötü ihtimalle burası gibidir Ödemiş. Zaten araba çukurlardan fazla hızı geçiyorsun birader diyor sonrakilerde kendiliğinizden yavaşlamaya başlıyorsunuz. O süspansiyon sisteminin bir bedeli bu. Golf gibi basınca önü bırakınca arkayı kaybetmez; yolda olan biten her şeyi size hissettirir ve limitte huzursuzlanıp sizden direksiyon hamlesi ister. Çok saçma bir hareket de yapmıyorsanız o komutu yerine getirir. Parçaları en fazla Golf kadardır. Aynı yıldan kalma rakibi BMW 3'ten kesin ucuzdur diye tahmin ediyorum. Tabii her arabanın spesifik pahalı parçaları vardır onlar ayrı. Ayrıca öyle kafasına göre arıza filan da vermez. Yalnız bazı seslere alışmanız gerekebilir. Viraj demiri burçlarıın ötmesi mesela, bende ötmüyor arkadaşımda ötüyor, ikimiz de umursamıyoruz. Bunun dışında, titiz bir insan olarak düzgün bakılmış bir 156 alıp, düzgün olmayan yerlerini bir kere düzgün şekilde yaptıktan sonra o otomobil yayınlarında gördüğünüz kontrolleri yaparsanız önemli bir sıkıntı yaşamazsınız. Yani arabanın yağ seviyesinin kontrolü filan zaten kullanıcının düzenli yapması gereken şeyler. Kitapçıkta da yazıyor.
Cok tesekkur ederim cok yardimci oldunuz.. bu arada bildiginiz temiz 156 var mi satilik? Beyaz , gümüş , kirmizi olmak şartıyla? Deri koltuk ve sunroof olursa harika olur..
özellikle alırken neresine baktırmak lazım bu aracın? bende uzun zamandır bakınıyorum forumda çok konu var ama en günceli bu sanırım. sunroof ve deri koltuk opsiyonlu bakıyorum bende, deri olmasada siyah kumaş istiyorum. 32bin civarı 2006 model dediğim özelliklerde hemen hemen ortalama 150binde araçlar mevcut ilanlarda. hakkımıdır bu aracın? yoksa nakiti 30a çekip 2binde kenardamı tutalım yapılacak masraflara dair ?
alfa romeo galerisi olarak şuan piyasada olan alfa bayrak, alfin, alfa milano, veloce alfa, alfa modena gibi galerilerden şuana kadar alışverişi olan varmı aramızda. bu firmaların sanırım normal alfa servisleride var. güvenilirlik çok önemli söz konusu alfa ise. alfisti satıcılar dışında bu galerilere güvenebilirmiyiz arkadaşlar. tecrübeli üyelerimizin yorumları cidden faydalı olucak benim için. 159'un vergisi ve açabileceği masraflar doğrultusunda yönümü 156'ya doğrulttum iyice.zira bütçe açısından 159'a 50bin civarı bütçe ayırmadıkça alınan 159lar üzer düşüncesindeyim. bu yüzden 156'ya yoğunlaştım iyice. değerli düşüncelerinizi bekliyorum.
40.000 km mutlu bir beraberliğimiz var mk2 ile. Ben de arabayı veloce gökhan'dan aldım. (O zaman galeri değillerdi) Herhangi bir yere de göstermedim, gökhan'ın sözü senet benim için. Aldıktan sonra bir miktar su ve yağ eksilttiğini gördüm kullandıkça, onları da çözdük zaten. Yağ için iki sene geçmesini bekledim (yaklaşık 35bin km), çünkü idare ediyordum bir şekilde, sonra tüketim artınca sekman attırdım.@octinum zaten duygularımıza tercüman olmuş aynen katılıyorum. Eklemek gerekirse; trim sesi takıntınız varsa araba sizi üzecektir. Muadillerine göre sert bir araçtır, bir de yay jant modifikasyonu yapacak olursanız at arabası moduna daha da yaklaşır mk2 için dış kaporta parçalarını bulmak biraz sancılı olabiliyor, ön çamurluk kaput gibi parçaları kolay kolay bulunmuyor, onun dışında bulamayacağınız parça yoktur. Sürüşü keyifli, direksiyonu tepkili ve hisli, dışardan bakıldığında çarpıntı yapacak kadar güzel bir otomobildir. İnşallah gönlünüze göre bir şeyler bulursunuz.
156'ların çoğu yıpranmış araçlar, değerini bilip kullanan kullanıcı sayısı az. İyi araba bulmak zorlaşıyor. Sahibinden alıp uğraşmaktan, işini bilen iyi alfacı bi galeriden almak mantıklı, ama orayada güven esas tabiki, veloce'ye pek 156 gelmiyor genelde 159,giu,mito oluyor ilanlarında. Diğer galerilerle alışverişi olan ve tanıyanların yorumları halen altın değerinde
Bir de bunlara ilave yıpranmamış bir mk 2 156 da 27-30 bandında bulunmaz. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi