Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yardım, Jazz, Polo, Fiesta, Yaris vs..

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

Şu anda yakın çevremde ve ailemde toplam 5 tane Sirion var. Biri kız kardeşimin hatta. Aynen dedikleri gibi.

fevkalbeser12

Daihatsunun o zamanki motorları toyotanın diye biliyorum o araçların seriliğini bende duymuştum hem tipide güzel alternatif bi seçim olabilir. Ama dediğiniz araçlardan birini alıcak olsam ford fiesta alırdım tipi çok hoşuma gidiyor.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

ihsany

DSG 7 sorunularını okudum, sanırım hazirandan sonra 3. nesil kavrama üretimine başlamışlar, bu arada önceki iki neslin hatalarını gidermişlerdir ama 3. nesil kavrama sorunlu mu pek belli değil.. Servisler sorunu kabul ediyorlarmış ama biraz sert konuşunca sanırım.. Ya yazılım ya da kavrama değişimi ile sorunlarının çözüldüğünü söylemiş kullanıcıları. Ayrıca gördüğüm kadarı ile D segmenti ve trafikte dur kalk çok yapan araçlar sorunla daha çok karşılaşmışlar. Garanti kapsamındaysa neyse ama değilse can yakabilir..

Daihatsu ve Colt, fiyat/performans olarak iyiler ancak pazar konusunda biraz sıkıntılı görünüyorlar. Sonuçta alınan aracın 2-3 sene içinde satılma ihtimali yüksek.. Kolay elden çıkması istendiği için tercihte gerilere gidiyor..

Yaris bu durumda biraz ağır basıyor..
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

asklepios

benim bildiğim kadarıyla DSG7 iki durumda sıkıntı yaratmaya meyilli:
1-dediğiniz gibi ağır bir araç ise
2-yüksek beygir-tork var ise(polo gti)
25bin km oldu,bizde herhangi bir sıkıntı yok

Murat Sağlam

Suan dsg 16tdi kullanıyorum
26000 km de henüz bir sıkıntı yok...

asklepios

Murat Sağlam

You are not allowed to view links. Register or Login
ne var sizde murat bey?

golf

emin

Opel Corsa 1.4 tam otomatik sehir ici 10 Lt yakiyor.
Gerçekten mi Murat abi, ben mito'yla 8.5 yakıyorum üstelik elim d'ye de gidiyor ara sıra.

özgün aynen abi, ben zaten bunları duydukça vazgeçiyorum mitoyu satmaktan, hem yakıcak hem gitmeyecek bana göre değil.

Evren abi CRV'den memnun olmanıza sevindim aynen belirttiğin değerlerdi benim dekarşılaştıklarım, çok cılızda olsa hoş bir motor sesi var. xenonları harika =)
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

ihsany

Sonunda arabayı alabildik arkadaşlar. Fikrini paylaşıp yardımcı olan herkese teşekkür ederim..
2010 model Fiesta 1.4 Otomatik benzinli aldık, 12500 km de ve kazası boyası olmayan temiz bir araba. Dün 1-2 saat turladım istanbulda, yer yer trafikle beraber ortalama yakıt tüketimi 9 lt.. Kullanımı kolay ideal bir bayan arabası.. Otomatik vites trafikte hiç yormuyor ancak ben 50 yaşımda otomatik kullanmaya başlarım galiba  :o
Tabiki fiesta ile kıyaslamıyorum ama akşam Alfama binince direksyonundan öpesim geldi  ;D
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak

Alper

Sonunda arabayı alabildik arkadaşlar. Fikrini paylaşıp yardımcı olan herkese teşekkür ederim..
2010 model Fiesta 1.4 Otomatik benzinli aldık, 12500 km de ve kazası boyası olmayan temiz bir araba. Dün 1-2 saat turladım istanbulda, yer yer trafikle beraber ortalama yakıt tüketimi 9 lt.. Kullanımı kolay ideal bir bayan arabası.. Otomatik vites trafikte hiç yormuyor ancak ben 50 yaşımda otomatik kullanmaya başlarım galiba  :o
Tabiki fiesta ile kıyaslamıyorum ama akşam Alfama binince direksyonundan öpesim geldi  ;D

Zaten bu araç bayanlar için ideal.
Yakıtı da düşünmezsek şehir içi için gayet mantıklı.
Tork konvertörlü olması özellikle park ederken olsun yokuş yukarı olsun bayanlarımızın en çok işine yarayan özelliği.
Tabii kalkışlarda stop ettirememeleri de cabası. :)

Hayırlı olsun diyelim.
Kazasız belasız kullanırsınız inşallah.

Gouki

ihsany

Alper bence de böyle bir kullanamayan birisi daha da araba falan kullanamaz. O kadar kolay ki kullanırken sıkıldım :)

Özgün teşekkür ederim.
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak

asklepios

hayırlı olsun,güzel günlerde kullanın :)

Alfadanadam

evrenalpar

Yahu Fiesta bile 9 LT yakıyorsa gerçekten, benim koca CR-V'nin motoruna kurban.  :)

Hayırlı olsun..
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

asklepios

fiestanın 9 lt yaktığı yerde sizin crv "en az" 11 lt yakar yalnız :)

ihsany

Ali Bey, Bülent Bey, Evren Bey teşekkür ederim..

Yakıt ekonomisinde dizelden başkası yalan anlaşılan :)
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak

evrenalpar

Direk trafiğe girersek tabiki 11lt yakar, belki fazla bile yakar ama şehiriçi eşim sürekli Maltepe - Çağlayan yapıyor, ortalamamız sürekli 9-10 arası gidip geliyor. :)
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Honda CR-V (2012-2013)

asklepios

Direk trafiğe girersek tabiki 11lt yakar, belki fazla bile yakar ama şehiriçi eşim sürekli Maltepe - Çağlayan yapıyor, ortalamamız sürekli 9-10 arası gidip geliyor. :)

ki; 1600 kiloluk 4x4 otomatik şanzımanlı bir crossover için gayet iyi değerler :)

evrenalpar

Yok Allahtan sürekli 4x4 değil, çekişte düşüş olduğu zaman devreye giriyor. Yoksa 14-15'i bulurduk.  :o
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Honda CR-V (2012-2013)

asklepios

haa,bak onu bilmiyordum...o zaman değerler normal