Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

SATILIK Eibach Yay - Giulietta için

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ormanci

Akşam apartmanın bodrumunda kutuyu çekmeye çalıştım, tam beceremedim ama kod 03 değil, 01, yani dizel için geçen yay :)
Karanlıkta telefon da adam gibi çekemedi, eğildim ettim dibine girdim vs ama bu kadar oldu, en azından kod ve kutu görünüyor :)

Gouki

mythos

Saolasin :) Valla kodlar farkli olsa da teknik datalarinda bi fark goremedim ben... Olsa da ufaktir ki siz pek rahatsiz olmadiniz bu gune kadar :)
2017 Nissan Navara 4x4 Platinium 2017-...
2016 BMW 320i ED 40th Year Edition 2016-...
2015 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TCT 2015-2017
2009 Infiniti FX50s 2015-2016
2010 Dodge Charger 5.7 Police Edition 2014-2015
2010 Fiat Bravo 1.6 Multijet 2010-2015
2005 Fiat Panda 1.2 Duologic 2005-2010
2001 Fiat Marea 2.0 HLX 2001-2011
1993 Fiat Tempra 2.0 ie 1993-2001

krm1983

Hayırlı satışlar.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

Ormanci

Rica ederim, yok yaylar konusunda zaten bi sıkıntı yok, yakın zamanda arabaya doluşup bi yolculuk yapma durumu da var, sonra aynısını yazın yapacağız, ben de şimdiden söktüreyim dedim, aile büyükleri kaldırım yanında falan langır lungur kapı açıyor ediyor, "aman amann açmayın bi dk açılayım" diye telaş yapıyorum devamlı :) Yavaş yavaş gidiyoruz, yaşlılar hoplayıp zıplıyor bilmemne, ya da rahatsız olmasınlar diye çok yavaşlıyorum falan. O yüzden söktürmek istedim artık. Satılmazsa da satılmaz, dursun öyle :)

erk1n

You are not allowed to view links. Register or Login
Yalnış biliyorsunuz.

Eibach'ın prokit yayları başka markaları bilmem ama Alfa Romeo için ürettikleri kırmızıdır.

Eibach'ın kendisi sportline için orj. amortisör ile kullanılması tavsiye edilmez demekte.

"Eibach'ın kendisi sportline için orjinal amatisör ile kullanılmaz" dememektedir.

Aksine;

"Engineered and tested to work perfectly with stock dampers" yani "Stok amatisörlerle birlikte mükemmel çalışması için test edilmiş ve tasarlanmıştır" demektedir.

Bakınız Sayfa 5: You are not allowed to view links. Register or Login
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

ozoozo

Ordaki yazı tamamen pazarlama yazısı. Yani sizin için narin ellerden geçip en uygun çalışacak kıvama getirdik demenin teknik dili. 5cm yay stock amortisörlerle kullanım tartışmaya kapalı olmakla birlikte amortisör ömründen yer. Eski aracımda tecrübe ettim ve 80 binde amortisörlerim değişti.

OZO..!!!

erk1n

Ordaki yazı tamamen pazarlama yazısı. Yani sizin için narin ellerden geçip en uygun çalışacak kıvama getirdik demenin teknik dili. 5cm yay stock amortisörlerle kullanım tartışmaya kapalı olmakla birlikte amortisör ömründen yer. Eski aracımda tecrübe ettim ve 80 binde amortisörlerim değişti.

80,000 km gayet başarılı. Zaten otomobil uzmanları 80,000 km 'de bir değişmesini tavsiye eder:

Sürücülerin sürüş güvenliğinin sağlanması için amortisörlerin ve tüm süspansiyon sisteminin her 20.000 km'de bir kontrol ettirilmesi ve her 80.000 km'de amortisörlerin değiştirilmesini sürüş kontrol mühendisleri önermektedir.

Süspansiyon sisteminin parçaları aracın günlük kullanımına, değişik yol ve yük koşullarına bağlı olarak aşınmaktadır
Amortisörler dışarıdan gözle görülebilir herhangi bir aşınma belirtisi göstermeyebilir ancak iç parçaları kullanım ömürlerini tamamlamış olabilir
Amortisörler kilometrede ortalama 1.000 salınım gerçekleştirir. – bu 20.000 km'de 20 milyon salınım demektir
Amortisörler her türlü kötü yol koşulları ve kullanımdan kaynaklanan aşınmalara maruz kalırlar
Amortisörler süspansiyon sistemindeki diğer parçalara bağlı ve etkileşim içindedirler
80.000 km'de Değiştirme Önerisi* aracın kullanım karakteristiklerini ve konforunu arttırmaya yardımcı olur

Yeni amortisörler sürüş zevkinden fazlası demektir.Aracın sürüş koşullarını belirli şartlarda daha güvenli ve kolay kılarak fren mesafesini ve direksiyon hakimiyetini iyileştirir. Bu da herkes için yolları daha güvenli yapar

Sadece %50 aşınmış bir amortisör ile dahi belirli sürüş koşullarında aracınızın durma mesafesi 3 metre kadar uzayabilir

Testler *100 km/s hızda kuru ve bozuk satıhlı yolda yapılmıştır. Aracın modeline, sürüş şekline ve yol durumlarına göre araç kilometresi değişebilir.

Bakınız:
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

ozoozo

80,000 km gayet başarılı. Zaten otomobil uzmanları 80,000 km 'de bir değişmesini tavsiye eder :

Araç 80 bindeydi , 80 bin km yayla kullandım demedim. Toplasam 5 cm yayla 20-30 bin km ancak yapmışımdır belki daha az.

OZO..!!!

ozoozo

80,000 km gayet başarılı. Zaten otomobil uzmanları 80,000 km 'de bir değişmesini tavsiye eder:

Sürücülerin sürüş güvenliğinin sağlanması için amortisörlerin ve tüm süspansiyon sisteminin her 20.000 km'de bir kontrol ettirilmesi ve her 80.000 km'de amortisörlerin değiştirilmesini sürüş kontrol mühendisleri önermektedir.

Süspansiyon sisteminin parçaları aracın günlük kullanımına, değişik yol ve yük koşullarına bağlı olarak aşınmaktadır
Amortisörler dışarıdan gözle görülebilir herhangi bir aşınma belirtisi göstermeyebilir ancak iç parçaları kullanım ömürlerini tamamlamış olabilir
Amortisörler kilometrede ortalama 1.000 salınım gerçekleştirir. – bu 20.000 km'de 20 milyon salınım demektir
Amortisörler her türlü kötü yol koşulları ve kullanımdan kaynaklanan aşınmalara maruz kalırlar
Amortisörler süspansiyon sistemindeki diğer parçalara bağlı ve etkileşim içindedirler
80.000 km'de Değiştirme Önerisi* aracın kullanım karakteristiklerini ve konforunu arttırmaya yardımcı olur

50000_stopping.pngYeni amortisörler sürüş zevkinden fazlası demektir.Aracın sürüş koşullarını belirli şartlarda daha güvenli ve kolay kılarak fren mesafesini ve direksiyon hakimiyetini iyileştirir. Bu da herkes için yolları daha güvenli yapar

Sadece %50 aşınmış bir amortisör ile dahi belirli sürüş koşullarında aracınızın durma mesafesi 3 metre kadar uzayabilir

Testler *100 km/s hızda kuru ve bozuk satıhlı yolda yapılmıştır. Aracın modeline, sürüş şekline ve yol durumlarına göre araç kilometresi değişebilir.

Bakınız:

Aracınızda stock amortisörlerle eibach 5 cm mi kullanıyorsunuz ?

OZO..!!!

erk1n

Fiat Bravo'ma 35 000km 'de iken Eibach Sportline (50mm) taktırdım. 65 000km 'de iken aracı babama verdim.
Bravo şuanda 90 000km 'de .

Stok amortisörler ile kullanılıyor yaylar. Artık yavaş yavaş değiştirme vakti geldi
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

ozoozo

Fiat Bravo'ma 35 000km 'de iken Eibach Sportline (50mm) taktırdım. 65 000km 'de iken aracı babama verdim.
Bravo şuanda 90 000km 'de .

Stok amortisörler ile kullanılıyor yaylar. Artık yavaş yavaş değiştirme vakti geldi

Amortisörleri değiştirirken yürüyen aksama da el atarsanız iyi olur :)

OZO..!!!

Ormanci

Yaylar rezervedir...
Büyük ihtimal h.sonu satılacak.

erk1n

Yaylar rezervedir...

Hayırlısı olsun. Bende 166 'ma uygun olan bulsam, alacağım.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

mythos

Yaylar rezervedir...

Hayirlisi :)
2017 Nissan Navara 4x4 Platinium 2017-...
2016 BMW 320i ED 40th Year Edition 2016-...
2015 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TCT 2015-2017
2009 Infiniti FX50s 2015-2016
2010 Dodge Charger 5.7 Police Edition 2014-2015
2010 Fiat Bravo 1.6 Multijet 2010-2015
2005 Fiat Panda 1.2 Duologic 2005-2010
2001 Fiat Marea 2.0 HLX 2001-2011
1993 Fiat Tempra 2.0 ie 1993-2001

Ormanci

Yaylar Volkan (Veloce) üstada satıldı.

Hoşgeldin konfor :P :)