Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Araç Sorgulamaları

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ALP

You are not allowed to view links. Register or Login
GT`mi aldim bir hafta sonra yurtdisina ciktim, Nisan`in ilk iki haftasi Kayseri`deyim insallah. GT`den cok memnunum yalniz Ankara`da 155 q4 ve gtv v6 tb kullandigim zamanlar kadar tat alamadim. Ankara`da cevre yoluna cikip ver elini 200km + hizlara cikiyordum. GT her ikisindende hizli, hem ivmelenme hem son surat olarak. Kayseri`de gaza basinca arac zaten hemen hizlaniyor sakkk isiklar, bir daha basiyorum sakkk bir isiklar daha, duz yollar var hep radar...Eskiden Kayseri daha sakindi, yani Bravo HGT ile kapattinmiydi 190km goruyordun, simdi trafik sismis durumda. Tek sikintim o, guc artinca yollar kisaliyor, misal 120hp lik aracta gaza basip 30sn o hissi yasayabiliyorsun ama GT ile 15sn de yol bitiyor :-) Sakin kullanirsan cok havali ve ilgi cekici bir arac, bugune kadar hic bir spor arabami begenmeyen esim bile cok begeniyor, benim icin arkasinda 3.2 yazmasi bile yeterli, malum artik Busso uretimi yok...
Arese severim kazasız belasız inşallah

Alp Çalıkoğlu
156 2.5 v6 1999 Giulietta 1.6 jtdm 2013

devirsever

Arese severim kazasız belasız inşallah

Alp Çalıkoğlu

Severler guzeli Arese ise :-)
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

hdogutepe

Cok farkli karakterde araclar. Eger ikinci bir araciniz varsa GTV tb daha guzel ve zevkli bir tercih. Yalniz bakin Eskisehir`de GTV tb icin servis yada anlayan usta bulmaniz zor, hatta akusunu bile bulamazlar, bu yuzden manuel bir 2.0 jts GT daha mantikli bir secim olacaktir. Ben 3.2 gt mi Eskisehirden bir doktor arkadastan aldim, araca konmasi gereken yag 10w60 hadi bilemedin motoru cok sikistirmiyorsan 10w40, ama guvendigi servis 5w35 koymus mesela, alirken servisle biraz hafiften atistik, adamlarin ilk gordugu GT imis, zaten v6 Busso icin yorum bile yapamadilar. JTS motorda buyuk sikinti yasarsan Ankara`ya gidebilirsin yada Istanbul`a. Ilandaki V6 tb sanirim temiz, forumdan bir arkadasin, alacaksan saglam bir alfa servisinde (tercihan Istanbul Sportivo yada Ankara A&R) a dan z ye control ettirip ozellikle sogutma sivisi sitemini, borularini, radiator ve kalorifer peteklerini, termostadini mutlaka degistir, yag pompasi trigger kayisi degissin, yani satan arkadas son yillarda degistirdiyse degistirmene gerek yok. Busso motor heleki turbolu olan tip basini cok agritabilir, cok saglam ve guvenilir bir motordur ama bakimli ve sadece bilen ellerde bakilmis olmali yoksa isin icinden cikamazsin. Bu arada bagajina bebek arabasi girmez, hatta sadece bond tarzinda bir canta ve bir iki poset sokabilirsin. GT ise bagaj ve arka oturum olarak sedan arabaya yakin konforda anca sonucta 156 alt yapisini kullaniyor. GTV safkan bir grand tourer, Bursa-Kayseri arasinda oldukca kullanmisligim var, ucak gibi gider, oturus tarzi cok ozeldir...vs. Neyse bunu tartismanin yeri burasi degil :-)

Öncelikle kafamdaki pek çok soru işareti yorumlarınız ile cevap buldu.Şöyle diyeyim gün içinde araca ihtiyacım olmuyor sadece akşamları spora gitmek için aracımı kullanıyorum.2012 model Insignia var uzun yol ve çocuk için ona güveniyorum.500lt bagajı bize yeter.GTV almamdaki tek sebep ileride hiç ama hiç kalmayacak kalsada sözüm meclisten dışarı kekoların elinde heba olup gidecek şu anda bile piyasada bagajında DTM spoiler olan bakımsız pek çok gtv var insanın içi kan ağlıyor.Bir de 2012 senesinde üniversiteden bir arkadaşımın GTV sini kullanma şansım oldu aracının yürüyeni çok bakımsız hatta abs sistemi çalışmamasına karşın çok keyifliydi.Ekonomik durumum el verdikçe tek tek revize etmeyi düşünüyorum çiçek gibi olana kadar uğraşmak isterim.Tamamen stock çiçek gibi :) Zaten alıpta satma gibi bir düşüncem yok ölene kadar dursun haftasonları eşim ile gezip dolaşmak keyif almak için kullanmak istiyorum.Ama açıkcası korkmuyor da değiilim alır almaz yüklü miktarda masraf çıkartırsa epey yatar araç malum çocuktu ev masraflarıydı derken. Diğer düşündüren şey aracın üzerindeki kaplama.Ben ilk iş onu çıkarttıracağım gibi.Eğer çıkartırken boyaya herhangi bir zarar gelirse yandım demektir.Bu haftasonu izmire gidip alfa teknik özgür ustaya bir baktırayım diye aklımdan geçiyor.Forumda izmir alfa teknikten epey bir kişi memnun.Diğer yandan eğer aracı alırsam kesinlikle bakım vs için Eskişehirde kimseye gitmem.İstanbul carium zeki ustaya götürmeyi düşünüyorum yada dediğiniz gibi Ankaradaki servis olabilir.İlandaki açıklamada ağır bakımdan yeni çıktığı yazıyor ki Murat Bey de motorsporları ile yakından ilgili birisi gibi.Kısmet diyeyim.Diğer yandan GT nin doluluğu beni çekiyor BOSE müzik sistemi deri koltukları( hele kırmızı olanlar) tasarımı vs inanılmaz şık duruyor.Bagajı yanlış hatılamıyorsam 300lt ki pek çok hatchback araç ile aynı.Ama şu an kullandığım aracım kadar performans anlamında 2.0jts den verim alabilir miyim onu kestiremiyorum.Şu an insignia 1.4turbo olmasına rağmen stage 2 ye yakın halde downpipe,catback sistem, hard yazılım vs mevcut. piyasadaki pek çok standart leon fr,320d, 316i(turbo 136hp) vs gibi araçları geçebiliyorum ki 1530kg gibi bir rakam aracım oldukça ağır.Sizin sahip olduğunuz motora zaten diyecek lafım yok olamazda :) Ancak dediğim gibi daha önce hiç 2.0jts kullanmadım belkide çok daha iyi gidiyordur ama tecrübe etmedim.Son olarak şunu diyebilirim GT almam için Insignia mı da satmam gerekir.Çünkü ikisi birden artı birde çocuk beni aşar :)

devirsever

Ooo tam ayni kafadaymisiz :-) Size Gtv tb cok guzel gider. Boya olayi mutlaka olacaktir, kaplamanin sikintisiz cikacagini sanmiyorum. Yalniz sunroofsuz bir gtvnin ici biraz basik gelebilir. Birde alirken hava yastikarinin faal olup olmadigina baktirin mutlaka. Arka koltuk altinda carpisma sensoru ve beyni var. Daha once arac kaza yaptiysa bunun degismesi gerekiyordu sanirim, yalnisda biliyor olabilirim ama bu parcanin faal olup olmadigina mutlaka baktirin. Birde en sikintili konulardan birisi hava akismetre. Flap tarzinda ve gecen havaya gore acilarak bir potansiyometre uzerinden beyne gerilim gonderiyor. Acilip kurcalandiysa adam olacagini sanmiyorum. Arizalandiysa yenisi 750eur civarinda bulmustum zamaninda. Araca evladiyelik sahp olacaksaniz bu tip sorunlarda eski teknolojiye para harcamayin. Standalone beyin ile map sistemine gecmek daha mantikli. Arac ariza cikartinca beynin eski tip olmasindan dolayi neyin hata verdigini cozmek bazen sikinti olabiliyor. Ha turbo icin ikinci bir beyin var orasi ayri. Temiz tb bulursaniz zaman icerisinde cikacak sorunlarla bas edebilirsiniz. Bu arada maddi gucum GT ye yetmez demissiniz, bence tam tersini soylemeniz gerekirdi :-)

Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk

1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

devirsever

Ben 155 q4 umu alirken zeki ustaya gostermistim ve kendisinin mukemmel dedigi arac istanbul ankara arasinda 2,5 depo yakit yakmisti ve sabah araca baktigimda altinda akmayan bir sivisi yoktu yani sogutma sivisi, direksiyon hidroligi, sanziman yagi. Sonrasinda aracin contasinin yanik oldugu anlasildi, motor acilmisken motor yapildi, tum borular keceler degisti. Aracta boya yok dendi (bunun Zeki ustayla ilgisi yok), komple boya cikti kaza yok dendi ankaradaki ustam bu onden saglam yemisti ben topladim sonra Istanbula satildi dedi...Gerci arac donmus dolasmis yine Zeki ustaya gitmis, tum sikintilarina ragmen en sevdigim aracimdi kendisi. Old school tarzini sevdigimden koseli hatlari daima beni cezbetmistir.

1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

nazamarya

2015 yılı Eylül ayında 67.000TL ile ilandaydı. Resimler sanırım o döneme ait. Sol tarafta bir sürtme vardı. Kapı kolu kırıktı. Hatırladığım kadarıyla dıştan büyük sıkıntısı yoktu ama kapıda düzeltme, çizik ve göçükler vardı diye hatırlıyorum. Onarım yapılmış olabilir. İlanda boyasız denmiş ya da o şekilde duruyordur. İlgilenen varsa bilginiz olsun.
2015 - 2012 Model  Giulietta 1.4 TB Multiair Distinctive TCT
2017 - 2012 Model Urban Line BMW 1.16 Otomatik

devirsever

Arkadaslar asagidaki gui tct 1.8tbi hakkinda bilgisi olan varmi? Kesin eibach pro kit helezon vardir, arka taraf daha dusuk :-)

1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

devirsever

Birde su civcivi bilen varsa;

1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

E.Ç.M. (MiTongin)

Birde su civcivi bilen varsa;

test etme imkanim olmustu. 135 hp oldugu icin 170 lik testlerimden sonra kesmemisti. Tork olarak yuksek ama. Inanilmaz sert bir yay ya da amortisor var. Araba seke seke gidiyodu :) fren kaliperlerin ustunde  bile baris yaziyordu. Bose sistemi kusursuz. Keyifli araba açıkçası
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

devirsever

test etme imkanim olmustu. 135 hp oldugu icin 170 lik testlerimden sonra kesmemisti. Tork olarak yuksek ama. Inanilmaz sert bir yay ya da amortisor var. Araba seke seke gidiyodu :) fren kaliperlerin ustunde  bile baris yaziyordu. Bose sistemi kusursuz. Keyifli araba açıkçası
Sari cok hos olmus, demek yaylar ya degismis yada kesilmis. Bilgiler icin cok tesekkurler

1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

h.t

Şu arabayı bilen var mı ?
Bir arkadaşım ciddi niyetleniyor , hafta içi istanbula gitmeyi düşünüyor.. Adam motor- şase vs de verdi bişey çıkmıyor , trameri temiz..

Sent from my iPhone using Tapatalk

E.Ç.M. (MiTongin)

Şu arabayı bilen var mı ?
Bir arkadaşım ciddi niyetleniyor , hafta içi istanbula gitmeyi düşünüyor.. Adam motor- şase vs de verdi bişey çıkmıyor , trameri temiz..

mitomu alirken çoğuna baktim ama bununla alakali malumatum yok
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

h.t

mitomu alirken çoğuna baktim ama bununla alakali malumatum yok

Teşekkür ederim , valla haftaya gitcek arkadaşım büyük ihtimalle , inşallah sıkıntısı çıkmaz aracın..

yigitekimdemir

ben kendim imzamdaki başlıktaki 156'm için bahsettiğinize benzer bir sıfırlama işine giriştim (amacım ciddi anlamda  kısmen sıfır bir 156 elde etmek, elbette bir yandan da kullandığım için eskiyor :) ), tabii ki imkanlar el verdikçe bir şeyler yapılabiliyor dolayısıyla 2 sene olmasına rağmen mekanik ve elektroniğe oldukça girişmiş olsam da, hala kaportaya jantlar hariç hiç bir el atamadım, çiziklerle taş izleriyle falan devam ediyorum şimdilik.

ilk olarak bu işe girişince insan işte bir motor yaparım, bir şanzıman revize ederim ve bir kaç bir şey daha diye başlıyor ve en son güzel boyasını atarım diye kafasında kuruyor. ama ciddi anlamda geniş maddi imkanlar yoksa hem yavaş gidiliyor hem de bir türlü istenen mükemmellik yakalanamıyor.

bu yüzden gtv veya herhangi bir diğer alfa romeo alıp da restore etme, çiçek gibi binme düşüncesindeyseniz, imkanlarınızı iyi değerlendirmenizi öneriyorum. 18 liraya aldığım kendi 156'ma kafadan 12 bin lira harcamışımdır ama bana kalırsa daha 12 liralık işi daha var. bir yerden sonra hastalık oluyor, bu kadar yaptım artık satamam moduna da giriyorsunuz :)

ama şu da var ki, bizim araçların dönemi artık geçmeye başlıyor ve bence 5-10 yıl arasında artık parça sıkıntıları başlayacak. eğer bir gtv veya 156 dönemi araçlarını toplama fikriniz varsa, kritik yerlerden başlamak için önemli bir zaman aralığındayız. ilerleyen senelerde parça bulma sıkıntıları ve uçuk fiyatlandırmalar ortaya çıkacaktır.

vesselam çok konuştum ama demek istediğim şeyi anlatabildiğimi umuyorum.

Öncelikle kafamdaki pek çok soru işareti yorumlarınız ile cevap buldu.Şöyle diyeyim gün içinde araca ihtiyacım olmuyor sadece akşamları spora gitmek için aracımı kullanıyorum.2012 model Insignia var uzun yol ve çocuk için ona güveniyorum.500lt bagajı bize yeter.GTV almamdaki tek sebep ileride hiç ama hiç kalmayacak kalsada sözüm meclisten dışarı kekoların elinde heba olup gidecek şu anda bile piyasada bagajında DTM spoiler olan bakımsız pek çok gtv var insanın içi kan ağlıyor.Bir de 2012 senesinde üniversiteden bir arkadaşımın GTV sini kullanma şansım oldu aracının yürüyeni çok bakımsız hatta abs sistemi çalışmamasına karşın çok keyifliydi.Ekonomik durumum el verdikçe tek tek revize etmeyi düşünüyorum çiçek gibi olana kadar uğraşmak isterim.Tamamen stock çiçek gibi :) Zaten alıpta satma gibi bir düşüncem yok ölene kadar dursun haftasonları eşim ile gezip dolaşmak keyif almak için kullanmak istiyorum.Ama açıkcası korkmuyor da değiilim alır almaz yüklü miktarda masraf çıkartırsa epey yatar araç malum çocuktu ev masraflarıydı derken. Diğer düşündüren şey aracın üzerindeki kaplama.Ben ilk iş onu çıkarttıracağım gibi.Eğer çıkartırken boyaya herhangi bir zarar gelirse yandım demektir.Bu haftasonu izmire gidip alfa teknik özgür ustaya bir baktırayım diye aklımdan geçiyor.Forumda izmir alfa teknikten epey bir kişi memnun.Diğer yandan eğer aracı alırsam kesinlikle bakım vs için Eskişehirde kimseye gitmem.İstanbul carium zeki ustaya ***ürmeyi düşünüyorum yada dediğiniz gibi Ankaradaki servis olabilir.İlandaki açıklamada ağır bakımdan yeni çıktığı yazıyor ki Murat Bey de motorsporları ile yakından ilgili birisi gibi.Kısmet diyeyim.Diğer yandan GT nin doluluğu beni çekiyor BOSE müzik sistemi deri koltukları( hele kırmızı olanlar) tasarımı vs inanılmaz şık duruyor.Bagajı yanlış hatılamıyorsam 300lt ki pek çok hatchback araç ile aynı.Ama şu an kullandığım aracım kadar performans anlamında 2.0jts den verim alabilir miyim onu kestiremiyorum.Şu an insignia 1.4turbo olmasına rağmen stage 2 ye yakın halde downpipe,catback sistem, hard yazılım vs mevcut. piyasadaki pek çok standart leon fr,320d, 316i(turbo 136hp) vs gibi araçları geçebiliyorum ki 1530kg gibi bir rakam aracım oldukça ağır.Sizin sahip olduğunuz motora zaten diyecek lafım yok olamazda :) Ancak dediğim gibi daha önce hiç 2.0jts kullanmadım belkide çok daha iyi gidiyordur ama tecrübe etmedim.Son olarak şunu diyebilirim GT almam için Insignia mı da satmam gerekir.Çünkü ikisi birden artı birde çocuk beni aşar :)
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

Kaan

ben kendim imzamdaki başlıktaki 156'm için bahsettiğinize benzer bir sıfırlama işine giriştim (amacım ciddi anlamda  kısmen sıfır bir 156 elde etmek, elbette bir yandan da kullandığım için eskiyor :) ), tabii ki imkanlar el verdikçe bir şeyler yapılabiliyor dolayısıyla 2 sene olmasına rağmen mekanik ve elektroniğe oldukça girişmiş olsam da, hala kaportaya jantlar hariç hiç bir el atamadım, çiziklerle taş izleriyle falan devam ediyorum şimdilik.

ilk olarak bu işe girişince insan işte bir motor yaparım, bir şanzıman revize ederim ve bir kaç bir şey daha diye başlıyor ve en son güzel boyasını atarım diye kafasında kuruyor. ama ciddi anlamda geniş maddi imkanlar yoksa hem yavaş gidiliyor hem de bir türlü istenen mükemmellik yakalanamıyor.

bu yüzden gtv veya herhangi bir diğer alfa romeo alıp da restore etme, çiçek gibi binme düşüncesindeyseniz, imkanlarınızı iyi değerlendirmenizi öneriyorum. 18 liraya aldığım kendi 156'ma kafadan 12 bin lira harcamışımdır ama bana kalırsa daha 12 liralık işi daha var. bir yerden sonra hastalık oluyor, bu kadar yaptım artık satamam moduna da giriyorsunuz :)

ama şu da var ki, bizim araçların dönemi artık geçmeye başlıyor ve bence 5-10 yıl arasında artık parça sıkıntıları başlayacak. eğer bir gtv veya 156 dönemi araçlarını toplama fikriniz varsa, kritik yerlerden başlamak için önemli bir zaman aralığındayız. ilerleyen senelerde parça bulma sıkıntıları ve uçuk fiyatlandırmalar ortaya çıkacaktır.

vesselam çok konuştum ama demek istediğim şeyi anlatabildiğimi umuyorum.

bahsettiğiniz konuyu ben de düşünmeye başladım. kendi kendime alfa mın eskimeyecek bir yüzü var ama benim gözümde hiç olmayacak ama illa ki zaman geçtikçe piyasanın daha gerisinde kalacak teknoloji olarak. başka bir alfa ya geçmek istesem satabilecek miyim. alıcısı olacak mı düşüncesi belirmeye başladı. ve bakımlarımı şimdiye kadar olduğu gibi yaparsam yıllar yılı binerim diye düşünüyorum ama gel gelelim bu yıllar sonra parça durumu ne olacak. şimdi ki gibi rahat bulup kısmen ucuza alabilecek miyiz. açıkçası bugün ki kondisyon ile yürütebilecek miyiz diyorum kendime. kafamda deli sorular yani. bence de restore etmek istenen bir Alfa var ise ne kadar olsa yeni modelleri seçmek daha isabetli olacaktır. en son baktığımda gtv ilanlarına alıp az bir masraf birkaç dokunuş ile düzelecek bir araç yok. yani en azından istenilen seviyeye kesinlikle gelmeyecektir. ciddi harcamalar yapılması gerek. bahsedilen gibi çocuk ve ikinci bir araç ile çok sağlam bir bütçe gerekiyor ki gtv tarzı bir aracım keyfi sürülebilsin. dikkatli olup birkaç kez daha düşünmekte fayda var. inşallah gönlünüzce olur.
1 hayal
5 duyu
6.his

Kaan

bebek  :D
belki arayanı vardır  ;)
1 hayal
5 duyu
6.his

ucarozcan

belki arayanı vardır  ;)
Bir arkadaş araba alacak önce gui almak istemedi zorlan ikna oldu. Şimdide bu arabayı alması için ikna etmeye çalışıyorum. Fiyat yüksek parayı denkleştiremiyor ama alması için zorlamaya çalışıyorum.
Almak istiyor ama ilk arabasının bu kadar pahalı olmasını istemiyor. Bilmiyorum bakalım nasıl olacak.

Xperia z3

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

devirsever

belki arayanı vardır  ;)
Ben dun buraya yazip sormustum. Yani fiyat arac icin yuksek, gerci sifirina bakmadim ama o fiyata cikan kisi sadece gercek alfistidir, mesela benim tek arabaya dusme durumum olabilir, iki arac sitede sikinti oluyor. Ancak hem esime otomatik hatchback hem bana sportif ve az bulunan kupon araba olacak dedigimizde cok bir secenek kalmiyor. Brera 2.2 ss desem on tasarimi hosuma gitmiyor, gui tbi tct desem ic ve dis tasarimi hosuma gitmiyor. Mito tct olabilir hatta qv tct var ilanlarda bir tane onada esim mini cooperden inip binermi binmezmi bilmiyorum. Minide gorus ve hakimiyet cok yuksek yani park sorunu yok sadece bagaj sorunu var ve bebegimiz oldugundan arkaya koltuk yerlestirmek zor oluyor. Mini cooper 2005 atmosferik cvt 116ps ile mito tct 135ps karsilastirabilecek olan varmi arkadaslar? Haliyle mito performansli olacak ama on ve arka koltuklardaki alan, bagaj alani, cevre gorus durumu nasil? Bu arada mininin yol tutusu gucunun cok cok otesinde, agirlik merkezi cok dusuk ve bu yuzden gokart gibi gidiyor araba ve amartisorleri/yaylari cok sert.
Öncelikle kafamdaki pek çok soru işareti yorumlarınız ile cevap buldu.Şöyle diyeyim gün içinde araca ihtiyacım olmuyor sadece akşamları spora gitmek için aracımı kullanıyorum.2012 model Insignia var uzun yol ve çocuk için ona güveniyorum.500lt bagajı bize yeter.GTV almamdaki tek sebep ileride hiç ama hiç kalmayacak kalsada sözüm meclisten dışarı kekoların elinde heba olup gidecek şu anda bile piyasada bagajında DTM spoiler olan bakımsız pek çok gtv var insanın içi kan ağlıyor.Bir de 2012 senesinde üniversiteden bir arkadaşımın GTV sini kullanma şansım oldu aracının yürüyeni çok bakımsız hatta abs sistemi çalışmamasına karşın çok keyifliydi.Ekonomik durumum el verdikçe tek tek revize etmeyi düşünüyorum çiçek gibi olana kadar uğraşmak isterim.Tamamen stock çiçek gibi :) Zaten alıpta satma gibi bir düşüncem yok ölene kadar dursun haftasonları eşim ile gezip dolaşmak keyif almak için kullanmak istiyorum.Ama açıkcası korkmuyor da değiilim alır almaz yüklü miktarda masraf çıkartırsa epey yatar araç malum çocuktu ev masraflarıydı derken. Diğer düşündüren şey aracın üzerindeki kaplama.Ben ilk iş onu çıkarttıracağım gibi.Eğer çıkartırken boyaya herhangi bir zarar gelirse yandım demektir.Bu haftasonu izmire gidip alfa teknik özgür ustaya bir baktırayım diye aklımdan geçiyor.Forumda izmir alfa teknikten epey bir kişi memnun.Diğer yandan eğer aracı alırsam kesinlikle bakım vs için Eskişehirde kimseye gitmem.İstanbul carium zeki ustaya ***ürmeyi düşünüyorum yada dediğiniz gibi Ankaradaki servis olabilir.İlandaki açıklamada ağır bakımdan yeni çıktığı yazıyor ki Murat Bey de motorsporları ile yakından ilgili birisi gibi.Kısmet diyeyim.Diğer yandan GT nin doluluğu beni çekiyor BOSE müzik sistemi deri koltukları( hele kırmızı olanlar) tasarımı vs inanılmaz şık duruyor.Bagajı yanlış hatılamıyorsam 300lt ki pek çok hatchback araç ile aynı.Ama şu an kullandığım aracım kadar performans anlamında 2.0jts den verim alabilir miyim onu kestiremiyorum.Şu an insignia 1.4turbo olmasına rağmen stage 2 ye yakın halde downpipe,catback sistem, hard yazılım vs mevcut. piyasadaki pek çok standart leon fr,320d, 316i(turbo 136hp) vs gibi araçları geçebiliyorum ki 1530kg gibi bir rakam aracım oldukça ağır.Sizin sahip olduğunuz motora zaten diyecek lafım yok olamazda :) Ancak dediğim gibi daha önce hiç 2.0jts kullanmadım belkide çok daha iyi gidiyordur ama tecrübe etmedim.Son olarak şunu diyebilirim GT almam için Insignia mı da satmam gerekir.Çünkü ikisi birden artı birde çocuk beni aşar :)

1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

ALP

Ben dun buraya yazip sormustum. Yani fiyat arac icin yuksek, gerci sifirina bakmadim ama o fiyata cikan kisi sadece gercek alfistidir, mesela benim tek arabaya dusme durumum olabilir, iki arac sitede sikinti oluyor. Ancak hem esime otomatik hatchback hem bana sportif ve az bulunan kupon araba olacak dedigimizde cok bir secenek kalmiyor. Brera 2.2 ss desem on tasarimi hosuma gitmiyor, gui tbi tct desem ic ve dis tasarimi hosuma gitmiyor. Mito tct olabilir hatta qv tct var ilanlarda bir tane onada esim mini cooperden inip binermi binmezmi bilmiyorum. Minide gorus ve hakimiyet cok yuksek yani park sorunu yok sadece bagaj sorunu var ve bebegimiz oldugundan arkaya koltuk yerlestirmek zor oluyor. Mini cooper 2005 atmosferik cvt 116ps ile mito tct 135ps karsilastirabilecek olan varmi arkadaslar? Haliyle mito performansli olacak ama on ve arka koltuklardaki alan, bagaj alani, cevre gorus durumu nasil? Bu arada mininin yol tutusu gucunun cok cok otesinde, agirlik merkezi cok dusuk ve bu yuzden gokart gibi gidiyor araba ve amartisorleri/yaylari cok sert.

Bende 2.5 156 var biliyorsunuz.Dizel Giulietta  hanıma aldım 2013 te şimdi 2. Çocuk geldi 2 koltuk arkada iptal arkası ana kucaklı bir araba almıştım sahibindende satılık şuanda hanıma sordum arabanımı degiştreyim bebek arabasınımı arabamı elleme dedi bende bebek arabasını satılıga koydum araba duruyor 2 baston maclerene iş bitti mitoyla olmaz yani minü daha ferahtır. Tavsiyem

Alp Çalıkoğlu

Kaan

Bir arkadaş araba alacak önce gui almak istemedi zorlan ikna oldu. Şimdide bu arabayı alması için ikna etmeye çalışıyorum. Fiyat yüksek parayı denkleştiremiyor ama alması için zorlamaya çalışıyorum.
Almak istiyor ama ilk arabasının bu kadar pahalı olmasını istemiyor. Bilmiyorum bakalım nasıl olacak.

Xperia z3

hayırlısı olur inşallah. eğer alırsa en az 5 sene kullanmalı bence. mali gücü var ve alınca sıkıntıya düşmeyecek ise kaçırmamalı. ki pazarlık da yapılacaktır muhakkak.
1 hayal
5 duyu
6.his

devirsever

Bende 2.5 156 var biliyorsunuz.Dizel Giulietta  hanıma aldım 2013 te şimdi 2. Çocuk geldi 2 koltuk arkada iptal arkası ana kucaklı bir araba almıştım sahibindende satılık şuanda hanıma sordum arabanımı degiştreyim bebek arabasınımı arabamı elleme dedi bende bebek arabasını satılıga koydum araba duruyor 2 baston maclerene iş bitti mitoyla olmaz yani minü daha ferahtır. Tavsiyem

Alp Çalıkoğlu
  o yine cok iyi, bizim miniye mclaren de girmedi, bir arka koltugu yatirip arkadan one ittiriyoruz araba 3 kisilik oluyor

1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

devirsever

Ama GT deli, bir cocuk, bir bebek ve 2 yetiskin hatiri sayilir bir bagajla rahat rahat yolculuk yapiliyor.

1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

ALP

Bugaboo Bee
İlan No: 277729579

İlgilenen olursa yardımcı olurum

Alp Çalıkoğlu

ku2

Alp Çalıkoğlu

Alp..
Giu ile olmaz bu işler :)) SW şart.. hele ki 2 çocuk ile :)
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

devirsever

Alp..
Giu ile olmaz bu işler :)) SW şart.. hele ki 2 çocuk ile :)

Levorg nasil gidiyor, memnunmusun? Bir ara dusunmustum ama hanim parkedemez diye vazgecmistim.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6