Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Araç Sorgulamaları

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdem1904

Çok güzel duruyor... Ah İsmet ah :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

tunerviper

You are not allowed to view links. Register or Login

Bu 159 hakkında bilgisi olan var mı ? Enişteme bakıyoruz.
Turbo Twin Spark

cunuman

öncelikle herkese merhaba istanbul dan katılıyorum aranıza.ev aldığım için sattığım arabamdan sonra hep hayran olduğum alfa romeo GTV v6 tb almak istiyorum. otomobil dünyasıyla ilgiliyimdir ve sahibi olduğum çokça farklı model ve marka araba kullandım ancak alfa konusunda pek tecrübeli değilim.lakin alfa romeo gtv v6 tb nasıl arabadır diye sormuyorum.Bana bir tane bulmak için yardımınızı istiyorum.bakımlı ve iyi kullanılmış bir gtv nin belkide paha biçilemez olduğunu da biliyorum ve bu yüzden elimdeki parayla alabileceğim motoru hırpalanmamış ufak tefek eksiklikleri olan bir gtv için yardımlarınızı bekliyorum.
bu arada bugün gidip baktığım bir araba ile ilgili de bilgi vereyim;

kısaca özetlemek gerekirse;

motor: turbo su bitmiş ve anladığım kadarıyla epey bir zamandır bu şekilde kullanıyor çünkü farkında bile değil!
            bunun haricinde motorun durumu beklediğimden iyiydi.
kaporta: Boyası iyi atılmış belli, ancak koruması hiç yapılmamış.
             sol ayna motoru çalışıyor fakat içindeki ayna doğru konumlandırılmadığından  çerçeveye takılıyor ve  yönlendirmesi sıkıntılı.Arka cam rezistansı çalışmıyor lakin on/of düğmesi iptal. iç ve dış tüm ışıklar çalışıyor.
orta konsol rengi zaten kötü birde üstüne çok kötü boyanmış.Sol kapı camını tutan herhangi bir şey yokmuşcasına ses yapıyor.inip kalkmasında sorun yok.sağ kapı içeriden açılmıyor (iç açma kolunda sıkıntı var)
hız göstergesinde ciddi titreme var.
Bu arada titreme demişken,balansın da sıkıntı yok fakat gaza yüklendiğinizde bir süre direksiyonda da dikey bir titreme oluşuyor.( Understeer dan kaynaklı bir durum değil,sebebini anlayamadım.) vites geçişleri iyi durumda, aynı şekilde debriyaj da öyle.(baskı balata yeni değişmiş zaten.Diskler delikli tip ancak fren performansına olumlu katkısını göremedim.motor sesi zaten güzel (hava filtresi takılmış ayrıca)ancak çift çıkış remus egzoz fazla gelmiş.(Ferrari kullanıyormuş gibi,sanki motor arkada : )
Sahibi çok iyi niyetli hoş sohbet müzisyen bir bey.ancak gtv ye ilgisi sadece muhteşem görselliğinden. (ki haksız da değil).Uğraması gereken bir yere birlikte gittik ve arabayı yaklaşık yarım saat kadar ben kullandım.
bugüne kadar alfa hariç kendimce çokça model marka spor araba kullandım ve rahatlıkla diyebilirim ki ben bu GTV V6 olayını  çok sevdim:)

ilandaki arabayı röntgene sokmadan kendi tecrübelerimle bir teklifte bulundum ve tahmin edebileceğiniz gibi anlaşamadık..yani tüm eksiklerine ve yorgunluğuna rağmen almayı düşündüm:)
Bu yazının ilgili ilandaki araba nasıldır diye soracak olan üye arkadaşlara faydalı olabileceğini düşünüyor ve deli gibi GTV arıyorum :)

cunuman

bu arada yazımı yanlış yerde yayınladıysam herkesten özür diler iyi günler dilerim..

tolga_ozhan

Bugün bakmaya gittiğim dediğiniz GTV sitemiz üyelerinden master nickli Önder'in eski GTV'si.
Pert'e derecesine varan büyük bir hasar yüzünden Önder vedalaşmıştı araçla.
Daha sonra istanbul'da birkaç ilgisiz kişi ile el değiştirdi.
Bir dönem gördüğümde arka amortisörler koni, ön amortisörler orjinal, kullanılıyordu.
Pek yanına yaklaşılası bir araç değil.

ATA

Aynen Tolga'ninda dediği gibi Önder'in eski arabasi bu. Tolga gereken bilgileri yazmiş, önder'de görürse ekler belki.

Şu ara Gtv ilanlarinda bir kıtlık var. Bende almaya niyetlendiğim zaman benzer durumu yaşamiştim :) ilanlarda araba kalmamişti, sonra bir sürü gtv el değiştirdi. Almaya niyetlendikyen 5 ay sonra alabildim. Biraz sabretmek gerekebilir :))

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Utku

Arac hakkinda fikrim yok ama asagidaki ilan daha mantikli duruyor.
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

max-ime

Arac hakkinda fikrim yok ama asagidaki ilan daha mantikli duruyor.

Yakınlarda Alanya'da bir araç vardı, ilana 80Klerde yazılmıştı ama araç 200K kmlerdeydi. Sanırsam motor rektefiye göreli 80K km olmuş

Bu araj o araç olabilir. Araştırmak lazım.

tunerviper

Enişte sunroof zorunlu diyor o yüzden sadece sunroof bulunanlara bakıyorum.
Turbo Twin Spark

ATA

Enişte eSTIay diyou ona ne oldu ? :))

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tunerviper

Enişte eSTIay diyou ona ne oldu ? :))

Tapatalk
Valla hacı abi sürekli karar değiştiriyor. Şimdide corolla tsport için konuşuyoruz :)
Turbo Twin Spark

ATA

Kararsizlik en kötü şey, bi spider ile bağlayalim şu işi. Yaza az kaldi alir gezeriz :))

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

cunuman

bilginize ihtiyacım var;

ve

hakkında bilgisi olan varmı?

Emre Sezen

bilginize ihtiyacım var;

ve

hakkında bilgisi olan varmı?

gri olan benim şu anki gtv mi almadan önce baktığım bir araçtı. o zaman ki durumu hiç açıcı değildi. sonra el değiştirdi güncel haliyle ilgili bilgim yok.

siyah olanı ise site üyelerimizden alpermusa'nın aracı. araç satılık değil. aracı ona satın almadan önceki sahibini ilanı halen yayında.

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

cunuman

bilgi için çok teşekkürler.Peki baktım dediğiniz araçla ilgili edindiğiniz bilgileri aktarabilirmisiniz kısaca? yani "kessinlikle uzak dur!" durumu mu var yoksa uğraşmak mı gerekiyor? şimdiden çok saol.

Emre Sezen

gri olan benim şu anki gtv mi almadan önce baktığım bir araçtı. o zaman ki durumu hiç açıcı değildi. sonra el değiştirdi güncel haliyle ilgili bilgim yok.

siyah olanı ise site üyelerimizden alpermusa'nın aracı. araç satılık değil. aracı ona satın almadan önceki sahibini ilanı halen yayında.

bilgi için çok teşekkürler.Peki baktım dediğiniz araçla ilgili edindiğiniz bilgileri aktarabilirmisiniz kısaca? yani "kessinlikle uzak dur!" durumu mu var yoksa uğraşmak mı gerekiyor? şimdiden çok saol.
[/quote]

ben ilgilendiğim zaman 1,5 yıl kadar önce kesinlikle uzak durulması gereken bir arabaydı. ama tekrar söylüyorum güncel durumu ile ilgili yorum yapmam yanlış olur. uzun süre geçti çünkü. :yukari-ok:

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

cunuman

ben ilgilendiğim zaman 1,5 yıl kadar önce kesinlikle uzak durulması gereken bir arabaydı. ama tekrar söylüyorum güncel durumu ile ilgili yorum yapmam yanlış olur. uzun süre geçti çünkü. :yukari-ok:
[/quote]

Pöff..:(
bakmaya gitmiyorum o zaman.bildiğin keyfim kaçtı yahu,düzgün bir gtv bulamayacağım sanırım

cunuman

ufak tefek eksikleriyle ilgilenirim düşüncesiyle istiyorum zaten bu arabayı. işimden dolayı çok sık yurt dışına çıktığımdan İstanbul da hobi olur bana diye heveslendim,kursağımda kaldı beaa

ATA

En temizinide bulsaniz uğraşacak bir şeyler çikacak zaten :)

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Deniz

bu araç hakkında bilgisi olan varmı

Mito QV arıyorum nedir ne diğildir biraz bilgi rica edicem Genel kısmına başlık açıyorum birazdan.

tayfun

Hayırdır deniz:) clk 200, golf 7 diyordun?

hilllebaz

myavuz

ufak tefek eksikleriyle ilgilenirim düşüncesiyle istiyorum zaten bu arabayı. işimden dolayı çok sık yurt dışına çıktığımdan İstanbul da hobi olur bana diye heveslendim,kursağımda kaldı beaa
Gtv arabasının atıyorum 15 bin fiyata alayım, üzerine 10 bin harcarsın sonra sıfır ayarında araban olur  olayı bana mantıklı gelmiyor,Arabalar nazik ve yaşlı iyi bir şekilde toplasanızda her kontağı bastığınızda bir problem çıkabilir endişesi her zaman aklınızın bir köşesinde kalacaktır,İnternet sitesinde olan araçlar hobi olayını biraz aşar gibi geliyor, düzgün olan ise internete düşmeden havada kapılır, bu araba çok ilginç acayipte bir bağımlılıkta yapıyor, kullanması çok zevkli çok iyi düşünün Atanın uğraşıcak bir şey yorumuna kesinlikle katılıyorum.
Gran Turismo Veloce

cunuman

Gtv arabasının atıyorum 15 bin fiyata alayım, üzerine 10 bin harcarsın sonra sıfır ayarında araban olur  olayı bana mantıklı gelmiyor,Arabalar nazik ve yaşlı iyi bir şekilde toplasanızda her kontağı bastığınızda bir problem çıkabilir endişesi her zaman aklınızın bir köşesinde kalacaktır,İnternet sitesinde olan araçlar hobi olayını biraz aşar gibi geliyor, düzgün olan ise internete düşmeden havada kapılır, bu araba çok ilginç acayipte bir bağımlılıkta yapıyor, kullanması çok zevkli çok iyi düşünün Atanın uğraşıcak bir şey yorumuna kesinlikle katılıyorum.

ilanda zaten almayi dusundugum kondisyonda gtv yok...baska biryerde de yok..alfa sevdasindan vazgececegim sanirim.cunku  araba almam gerekiyor kisa zamanda :(

mert515

Merhaba Arkadaşlar,

Alfistiturkey'e yeni katılanlardanım. Alfa Romeo 156 1.6 ts distinctive almayı planlıyorum. Şuan bulduğum bir araç var 2004 model 95.000km de, sahibinin söylediğine göre yalnızca sol ön çamurlukta bir parça boyası var. Yine sahibinin söylediğine göre de alt takımdan ses gelmekte ve elden geçmesi gerekmekteymiş. İstediği fiyat 24.000-TL ancak 23.500 e vermeyi planlıyor, tahminimce 23.000-TL ye alınır. Ancak bugüne kadar hep alman arabaları kullanmış bir olarak Alfa yı çok beğenmekte ancak bir o kadar da endişelenmekteyim. Sizce almam halinde alt takımın elden gecirilmesi ve 2 .el araç olduğu için tam bir bakım yapılması bana ne kadara mal olur. Sizce alınır mı? Tavsiyelerinizi ve uzman görüşlerinizi beklemekteyim. Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.   

ismet

Merhaba, hoşgeldiniz. Alman arabalarına alışmış birisiyseniz, ilk olarak bilmeniz gereken Alfaların biraz daha nazik kullanılması gerektiği. Öyle her yola gelmiyor Alfalar..

Bununla birlikte, eğer alt takım maliyeti varsa, 500-1000 lira arası tutar diye tahmin etmekteyim. Bununla birlikte ağır bakımlar da işe girerse 1000-2000 arası daha masraf olur. Toplamda tahmini 1000-3000 arası masraf olur ama bakmadan da anlaşılmaz. Bir ustaya gösterirseniz, o sizi yönlendirir.
I am the master of my fate
I am the captain of my soul