Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bu aracı bilen var mı? 159 3.2 V6 4x4 Distinctive

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login
Aynı temele sahip,birçok parçası da aynı olan motor GM tarafından Opel Vectralarda da kullanıldı,yakın zamanda servisimin yanındaki camcıya bu vectralardan birisi geldi. Arkada 3.2 yazıyor ama araçta ses yok,benim usta gazı biraz yokladı,sesi duyunca hayal kırıklığına uğradım gerçekten,sanki 2.0 gibi bir ses,ben inanmadım motoru açtık gerçekten 3.2 çıktı :(

Bence stok sese bu kadar takılmamak lazım. Bazı uygulamalar ile çok iyi ses alınabilir.

KAKIRMAN

Şahsi fikrim bu makinayı alıp da lpg kit uygulatana şaşmak yönünde. 159 hımmm. Ama 3.2 yuh... Fakaaat 4*4 ohaaa. LPG takdırdım (yürü git, bütün heyecan burada biter çünkü makina tecavüze uğramıştır, sıradan değil hemde okkalı bir tecavüze... )
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Burak

Şahsi fikrim bu makinayı alıp da lpg kit uygulatana şaşmak yönünde. 159 hımmm. Ama 3.2 yuh... Fakaaat 4*4 ohaaa. LPG takdırdım (yürü git, bütün heyecan burada biter çünkü makina tecavüze uğramıştır, sıradan değil hemde okkalı bir tecavüze... )
Bu mantıkla bakarsak hiç bir alfa'ya LPG takılmaması lazım.  :D
Bence takılabilise keyfinden yenmez bi araç olur nispeten ekonomik, sürüş zevki tarif edilemez  :haydi:

1997 Gtv V6 TB

Alfadanadam

Lpg ile tecavüz ilişkilendirmesi bence akla mantığa uygun değil.  Her ikisi de fosil yakıt neticede. Bebek gibi montaj yapan yerler var. Lpg'yi fakir yakıtı,  tukaka gibi görmekten vazgeçmeliyiz bence.
Öte yandan jts motor için sağlıklı çalışan bir sistem yok ve olmayacak.  Zira devamlılığı olmayan bir teknooloji. Tıpkı mitsubishinin gdi'si gibi.

Bu motorun üst kapak ve ateşleme sistemi hariç birebir aynısı opel vectralarda kullanıldı.  Gayet de duzgun montaj ile lpgde kullanılıyor.  Ama bizim jts maalesef tam randimanlisi yok

Tapatalk 2

pierrecardin

Bu 3.2 v6 ya lpg uygulamasi konusunda daha detayli teknik bilgi alabilecegimiz kimse var midir forumda?
A     R
L     O
F     M
A     E
       O

KAKIRMAN

Yanlış anlaşıldım sanırım. Anlatmak istediğim şu kategoride şu durumda vs vs olan parmakla gösterilebilecek ve de tek denilebilecek + 3.2 motora sahip bir makinayı hergün trafikte kullanmaya (hele hele İstanbul trafiği) kimin gönlü razı olacak? Şu halde böyle bir makinaya LPG takmak benim açımdan tecavüz olayı ile eşdeğerdir. Kaldı ki 1.6 ve de 2.0 araçlara isteyen takar isteyen takmaz. Kendi makinamda da lpg var fakat fazla sağa sola gitmediğimden, yıllık yaptığım km (şu aralar makinayı alalı tam 1 yıl oldu) 10k ları bulmadığında lpg anahtarı kapalı durumda. Ama şahsım adıma lpg takanlara kötü gözle hiçbir zaman bakmam ve hak da veririm.  Netice-i kelam : 159+3.2+4*4=lpg denklemi bana ters geliyor...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

sariertan

Yılda 5000km yapılacaksa lpg takmaya gerek yok. Doğrudur. Ama 10000km ve üzeri ise lpg de takılır 1,5 senede lpg kendini amorti eder ve kara geçmeye başlanır. Kaldı ki lpg takılma durumu olsa yada benzin ucuz olsa ben bu arabayı alıpda kenarda yatırmam. Zevk ala ala her fırsatta kullanırım ki İstanbul trafiği bile bane zevk verir bunun içinde. Kendi arabamda bile acelem yok ise trafik beni rahatsız etmiyor =)

Yanlız aracın içi 166 dan daha dar. Özellik ile arka kısım standart bir araç ile aynı genişlikte. 166 da ise arkaya oturan kendini patron havasına sokuyor. Şöför buraya gidelim felan oluyorlar =)

pierrecardin

Prinsin sıvı lpg kiti başlamış takılmaya  :p
A     R
L     O
F     M
A     E
       O

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

pierrecardin

Direk enjeksiyonlu motorlar için. Su anda gdi, tsi ve ecoboost motorlara odaklanmis durumdalar ama yaki da jts uygulamalari da duyariz eminim
A     R
L     O
F     M
A     E
       O

Hakan Tosun

, bayagı kaliteli bi kit gerek mesela cls350'lere yapılan 4500 tl'lik kitler gibi, sıvı beslemeli olanlar diye geçiyordu bi dönem sanırım.
en iyi ihtimal 17-18 l/100 km garanti, vergisi çok çok büyük bi sıkıntı degil.
Bu motora yapılmış ragazzon egzoz sistemlerinin videoları var. gerçekten inanılmaz bi ses çıkıyor, hem tok hem hafiften cızırtılı patırtılı. volume derseniz düşük, ama tam boyutunu bilmiyorum catback'le mi sınırlı, down pipe'e kadar mı bilmiyorum. silencerlı bile olabilir çok toktu

TR'deki diğer 3.2 gri'ydi, 45'e kadar düştü lakin km'si çok yüksekti inandırıcı degil ama 160 bin civarıydı ilanında yazan. bir hayli de bakımsız, yıpranmış, 17" jantlı bi makinaydı. tek güzel yani fabrika çıkışı ekranlıydı.

benim fikrim; şu ara bi brera ilanı var siyah 2.2 jts 56 bin tl isteniyor 2006 model 60 bin km'ydi yanlış hatırlamıyorsam.
Serkan Abi 20 binde bir şanzıman indirdiğini söylemese babamı çoktan tav etmiştim 159'u satarız 10 kagıt kalır o da benzin parası işte diye :D onun vergisi de 1500 civarıydı.
06DG977 Sunflower Metallic Starlight

dr_eros

Bu aracı yürütmek, vergisini ödemek vs için hem paralı hem de alfa hastası olmak lazım. E öyle olan adam da gider 159 değil Brera alır zaten  :)

hkmtctnky

Biz bi ara infiniti fx35 alıp lpg takalım diye düşündük ancak "lpg deposuyla 200 km falan gidiyor bi uzun yola gitsek 3-4 kez yakıt alıyoruz demişti" babamın bi arkadası simdi düşününce o bile can sıkar.. Araç çok güzel fiyat çok güzel ancak 1.9jtdm lerinde üzerinde hafif oynamalarla çok güzel degerler elde ediliyor.. 3.2 yi alıp o kadar cefa cekmeye deger mi bilmem ama gercekten kulaga hos geliyor "3.2 v6"..
'03 Opel Corsa 1.7 DTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Opel Corsa 1.4 Sport 3dr (MetroBlau)
'06 AlfaRomeo 147TI 3dr (RossoAlfa)
'05 Opel Corsa 1.3 CDTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Renault Clio 1.6 BVA
------------------------------------------------
'09 AlfaRomeo MiTo 1.4tJet (NeroEtna)
'05 MB CLS350
'09 Fiat 500 1.4 Lounge (Bianco Gioioso)

pierrecardin

@alfista159
Şeytan dürterde öyle bir hamle yaparsanız satılık ilanınızı buradan bekleriz  :p
A     R
L     O
F     M
A     E
       O

agucba

İlandaki 159'u bizim 11 Şubat 2007'de Çamlıca'daki brunch'a katılan 159 sanmıştım ama plakaları farklı. O zaman 159 ile Çağıl gelmişti. İçi falan aynı ilandaki gibiydi.

///////////////

pierrecardin

A     R
L     O
F     M
A     E
       O

pierrecardin

Bu arada fiyat 45 'e düşmüş.

Ya sabır!!!!! Bir delilik yapmamak için zor tutuyorum kendimi  :'(
A     R
L     O
F     M
A     E
       O

Hakan Tosun

06DG977 Sunflower Metallic Starlight

egeozal1

45.000 TL ye Dizel Otomatik 159 satılıyor. Nasıl aynı rakamlara 3.2 V6 satılıyor anlamıyorum. Sadece vergisinden tırstığım için gözüm ona kaymıyor  :)) 6 Aylık =1981 TL Yıllık =3962 TL  :'(

blackgear

Tekrar takas teklif ettim bakalım ne olacak :))  :haydi:

erdem1904

Küfür etmezlerse şanslısın  :D
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

blackgear

Abi aracınızı 52 den sayarım demiş :)) Şimdi sen diyince baktım. Ne demek oluyo ki bu şimdi, 30K benim araçtı, 45K da bu araç. Eğer benim aracı 52 den sayarsa, bu demek oluyor ki, 7K üstüne para alacam. İki yıllık vergi cepte  :haydi:

wolkanku

Abi aracınızı 52 den sayarım demiş :)) Şimdi sen diyince baktım. Ne demek oluyo ki bu şimdi, 30K benim araçtı, 45K da bu araç. Eğer benim aracı 52 den sayarsa, bu demek oluyor ki, 7K üstüne para alacam. İki yıllık vergi cepte  :haydi:
25 i yanlış yazmıştır  :asagi-ok:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

egeozal1

Bence de yanlış yazmış  :)) Veya 52 i verecek kadar piyasayı bilmemesi lazım. :)) :))

ismet

"kendi aracımı takasta 52den sayarım, üstüne 22 isterim" demek istiyor olabilir..
I am the master of my fate
I am the captain of my soul