Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bu aracı bilen varmı..? 159 1.9 JTS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emin

D modunda direksiyon tepkisinin de değiştiğini düşünüyorum. özellikle viraj içerisinde sağa sola çekiştirdiğinizde bu sertliği daha çok hissediyorsunuz, daha az vdc dereye giriyor belki ondan bana öyle geliyor olabilir.

2.2 jts yi 159 için yok diyoruz galiba. brera'da bir kaç tane var diye biliyorum hatta o senelerin spiderları da var 2.2 jts. brera ve spider 159 dan daha mı ağır acaba tam bilmiyorum.

gaz tepkisini D moda alındığında ben 160'a kadar bir fark olduğunu düşünüyorum bir de.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

ku2

Tekrar yazalım :)))

3 drive settings, 3 driving position settings, 3 handling settings. This is Alfa Romeo D.N.A and it changes the response of the vehicle according to your driving needs.

Steering
- Becomes stiffer/softer according to the mode you select.
Engine management control unit
- The mode selected will dictate the responsiveness of the accelerator pedal and whether to activate the Overboost.
VDC system
- Sets 3 specific settings for each of the 3 positions of the selector.
Instrument panel
- The panel displays information on the vehicle settings as well as indicating the suggested gear (where provided) and displaying the turbo pressure gauge (when provided).

Buraya dikkat..!!!

The dynamic mode markedly sharpens throttle response and eliminates the woolly feeling around the dead-ahead that is prevalent in normal mode. In either mode, the ride is hot hatch firm, and we found it crashed ? rather than rode ? over the worst of road surfaces.

It?s the only car in its class to offer active suspension as standard. Alfa says the race-bred technology uses sensors to constantly adjust the damping to control pitch and roll. In practice, we found it afforded excellent grip on the damp roads around Glasgow.

Dediğim gibi bazı ülkelerde standart değil bu aktif süspansiyon..TR gibi :(((((
Ama takılabiliyor..Öyle sipariş edilmesi gerekiyor.. Sonradan takılan bir sistem değil.!!

Bu sisteme sahip olan ve olmayan 18 jantlı iki ayrı mitoyu test etmişler aynı yolda.. Sisteme sahip olan farkedilir derecede daha iyi yola oturuyor, yol bozukluklarını minimum hissettiriyor.. Body roll yok gibi deniyor..

Daha ne yazayım..

Siz daha "D"modunun sertleştirmediğini söylüyorsunuz..ama hem Giu'da hem Mito da direksiyon sertleşiyor..gaz tepkisi hızlanıyor. Yazanlar bu yönde...!

Yorum sizin :)
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

ku2

Bir de bunu izleyin :)))
Mito QV Fifth Gear Test
2:08 de bahsediyor aktif süspansiyon diye..!!

You are not allowed to view links. Register or Login
--

ku2

Bir de bu var
TOP GEAR

You are not allowed to view links. Register or Login

1.12 yatay G ..çok iyi değer.!!!

Edited by - selimgencoglu on 27/02/2012  18:49:38
--

Levent Yılmazoğlu

Valla dediklerimle sizi kızdırıyomuş gibi oluyorum ama cidden niyetim o değil. Tabii ki diğer seçeneklerinizde var ama bence eğer mito ya karar verirseniz önce bi kullanın derim. Tabii ki d ye aldığınzda fark var bunu inkar etmiyorum fakat 5 ay da 15 bin km yani her gün düzenli olarak 100 km yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki, anlattıkları boyuttaki farklılıkları bence hissetmiyorsunuz.  Araba çok hafif olduğundan yüksek hızlarda ister istemez savruk oluyor ve buna engel olmak maalesef mümkün olmuyor. Aynı şekilde virajlardada güvensizlik hissi veriyor. Defalarca denedim bunu...Ben yeri geldiğinde bir depoyla en çok kaç km gidiyor diye de test ettim, maksimum hızda nasıl ve ne kadar gidiyor diye de baktım. Özetle her şekilde denedim. Kilosu çok düşük ve beygiri yüksek olmasından dolayı, düşük hızlardaki ivmelenmesi oldukça başarılı, cidden hızı hissediyorsunuz. Ama 170 likte olsa 155 likte olsa ve ya  siz de benim gibi üzerine arabaya chip de yaptırsanız, 1,4 motor olduğundan dolayı bir yere kadar gidebiliyor ve kilosundan dolayı hiç bir modda bence dedikleri kadar güvenli hissetmiyor. Sonuçta ben aracımı çok severek kullandım ve burda amacım arabamı kötülemek değil, ben sadece bu aracı düşünen size, tecrübelerimi aktarıyorum...

naxos

Valla D moda aldıgımda benım suspansiyonlar daha'da bir sertleşiyor özellikle arnavut kaldırımda giderken o farkı barız hissediyorum.Zaten ben alırken banada D mod özelliklerinde Gaz tepkisi,Elektronık devrelerin durumu,Direksiyon sertleşmesi, süspansıyonun sertleşmesi ve tork artışından bahsetmişlerdi.
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

asklepios

yalnız,yine polemik yaratmasın da; giuliettada aktif süspansiyon yok diye biliyorum ama tam da emin değilim.

Edited by - asklepios on 27/02/2012  22:43:45

naxos

Olabilir benımkınde var
D moda aldıgımda resmen tangur tungur gidiyorum N aldıgımda ise kesınlıkle daha yumuşak.

benımkı ilk gelen partıdendı yanlışlıkla koymuş olabilriler hehe
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

emin

Selim abi, Leventcim ben taratışmanızın minvalini kavrayamadım ama ikinize de hak verdiğim taraflar var. Leventin belirttiği kesinlikle şu açıdan doğru mito bana kalırsa chipten önde 160'a kadar tıkanmadan harika çıkıyordu chipten sonra bu 180'e geldi diyebilirim. QV'de bizimkilerden farklı bir ek süspansiyon sistemi var ben bu sistemin standart geldiğini zannediyordum. Ama qv'de spor paketle alınıyormuş, zaten şimdiki aklım olsa siyah bir QV'yi gırtlağına kadar doldurup alırdım. Qv'deki şanzıman ve turbo farkını da düşünerek. Abi bu vergilendirme şartlarında ve bu benzin fiyatlarında mito iyi bir tercih olabilir. Ama yineliyorum 17 inç ve sunrooflu olsun. süspansiyonu 17inçe ekletebiliyor musun?

@Soner abi valla süper adamsın ya ilk seri diye seninkine koymamışlarsa bile italyadan aracı incelemeye gelseler parlaklıktan müzeye çağırırlar =)

@Levent kardeşim, valla sınıfı içerisinde mitoyu başarılı buluyorum gerek yol tutuş gerekse ara hızlanmalarda, son hız olarak başarısız bulduğumu söyleyebilirim. illaki 1.8 ya da 2.0 hacimli turbo motorların tepkileri ve son hızları daha farklı olacaktır. yüksek hızlarda mesela 200 e çıktıkça hissettiriyor hafif bir güvensizlik hissi yaratıyor bu aracın kilosu ve yere basması ile de alakalı olabilir. Mesela cumartesi günü bizim jetta ile 180 ile gidiyordum yanımda arkadaşım da vardı, kendisi söyledi mitoya göre hiç hisettirmiyor hızı diye. D modda yüksek hızlarda farkını test ettiğimi sanmadım 200leri göreceğim zaman zaten araç d modda oluyor, egzozu açık oluyor. o yüzden dnanın 200 üzeri aracın yolda duruşuna etkisini çok tartışamam. Virajlarda ben fark hissediyorum ama.

Mitoyu bana anlattırmayın her türlü taraflıyım, Fatih anlatsın =)

Edited by - Emin Kurtoğlu on 28/02/2012  02:56:40

ku2

Yok artık..Levent beni kızdırmıyorsun.. Arabayı kullandın, ve gördüklerini yazıyorsun. Ben de "D" modunda direksiyona birşey yapmıyor dediğin için o yazıları yazdım..

Emin, 18'i paketten çıkarıp 17 alınabilir sanırım.. ama öyle geliyorsa..Öyle alırım :))

Zaten tüm bunlar bir yana..Benim araca bir talip var...ama nisan gibi görünüyor..
O zaman bakıcam artık..

Yoksa bu 159 güzel, sonra subaru wrx var kafamda :))), sonra Utku'nun GTV kafamı kurcalıyor.. Mito QV ise aracımı almayı kabul etselerdi sipariş vereceğim bir arabaydı..

Onun için kısmet diyelim.. 2.5 güzel..tadından yinmez.. Binmeye devam.. :)
--

Menza

Selim valla ben olsam  159 JTS yi alırım
üzerine yazılım+filtre+eksoz+buji v.b. ufak tefek şeyler takıp binerim..
mito olmaz sana:)

Menza

Bence tasarım olarak harika..ben şahsen alfa alacak olsam kesin 159 alırım ne guli ne mito..
şirket arabası jetta , park ettikten sonra dönüp bir kere bile baktığımı hatırlamıyorum:)
sub zaten kendini kanıtlamış ama parçaları adamı ciddi üzer.Birde sub alırsan seni tanıdıgım kadarıyle rahat durmayacaksın, 10.000 usd para harcayacaksını:)

Menza

Bu jts lerde turbo yok mu?

Alfadanadam

quote:

Bu jts lerde turbo yok mu?

Orjinalde yok ama yanlış bilmiyorsam Novitec ve Auto Delta'nın kitleri vardı.

Menza

hımm..boşver genede alınır:)

ku2

quote:

hımm..boşver genede alınır:)

Başkan satılmış bile :)))
Az önce gördüm.. :))
--

erdem1904

Abi sen önce 2,5'u satıcakmısın satmayacakmısın ona karar ver forum senin satılık, yok yok vazgeçtim başlıklarınla doldu
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ku2

quote:

Abi sen önce 2,5'u satıcakmısın satmayacakmısın ona karar ver forum senin satılık, yok yok vazgeçtim başlıklarınla doldu

Satıyorum. Sahibinden'de ilanım var.
İstediğim fiyat belli.

Varsın dolu olsun forum benim yazdıklarımla, satılık dememle, yok yok vazgeçtim dememle..

--

erdem1904

Mesajların pekde satıyor havası vermemekte.. Neyse sayende foruma herket gelmiş oluyor...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

emin

abi heralde meraklısına yer uçağı kıvamında satılık değil, selim abi yaptığı masrafları ve bakımı göz ardı etmeyecek bir teklife hayır demeyecektir diye düşünüyorum ama ölücü teklifleri çevirmesi gayet normal, ben de niyetleniyorum ara ara ama istediğim fiyatın yanından kimse geçmiyor, piyasası belli araçların. Hayırlısı diyelim herkes için.

Menza

Benim Q4 satılık ..ilgilenen olur belki buradan

ku2

Üzüldüğüm konu şu...
23.250- 23.500 yazdım ilana..
Siteden arayan kişilere 22.750ye kadar indim..
Ama hala insanlarda 18 olurmu..20 olurmu diye beklenti var..
O zaman o kadar verebilecekleri arabaları almaları bence en doğrusu..

Bir de LPG olayı var. Arabada LPG yok.. En çok da arayan arkadaşlar bunu söylüyor..Eee ben bunu alıcam sonra LPG taktırıcam.. LPG 2-3bin lira para.. eeee o zaman ben 20bine arabayı vereyim..başkası gitsin LPG taktırsın..yok böyle bişey ya..

Ayrıca bakımsız arabayı alacak kişi, eğer değişmediyse..durumunu bilmiyorsa..kafadan v kayışı, triger kayışı, bilyaları, değişecek.. Arabasına göre tabii..ama bu böyle..

Bakımsızını alıp 4-5bin masraf yapmak üstüne LPG taktırmak var..
Benim arabada yapılacak her türlü artı var diye düşünüyorum.. Tamam belki farlarım karartma değil ama :))) yaşına göre de gayet bakımlı ve diri bir araba..

Sevgiler herkese.
--