0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
GT 2.0 jts manuel araca sahibim 1.8 tbi 159 a geçmeyi düşünüyorum.Tasarım olarak birçoğumuz gibi ben de 159 u çok beğeniyorum. Zaten 159 niyetiyle yola çıkıp GT almıştım.Dizel araç kullanmayı pek tercih etmiyorum.159 un benzinli versiyonları hakkında detaylı bilgiye sahip değilim fakat kabaca 1.9 jts ile 1.8 mpi dense 1.8 tbi nin benim için daha uygun olduğunu düşünüyorum.Performans olarak ikisi arasında çok büyük fark var mıdır? Yakıt olarak yakın değerler görüleceğini düşünüyorum.GT ile 11-12 nin altına hiç düşmedim.Ama nedense yaktığı kadar gitmiyor düşüncesi hep aklımın bir kenarında Şaka bir yana aracımdan da son derece memnunum ama 159 için vazgeçebilirim. Değerli görüşlerinizi almak isterim.
Parca olarak yanlışım yoksa tek fark motorda ortaya çıkıyor çok şükür 159 motorlarıda sorunlu değil o yüzden sıkıntı yaşamazsınTek sorun tbi Hakkı'nda nerdeyse kimsenin hiç bilgisi yok nedir Nasıl gider kronik bir sorun var mı keyifli mi çok mu yakıyor bilen yok özel servisler muhtemelen hiç denk gelmediği gibi belki Birmot bike motor kapağını hiç açmamıştır ama sonuç olarak uzaydan da gelmedi Bi sıkıntı olursa elbet çözülürGt ile aralarında bana göre dağlar var benim nazarımda 2 katta değer farkı olmalı ama o kadar yok o yüzden sana gayet mantıklıAyrıca 1.8 tbi ti paket hep ileride kapımın önünde hafta sonu keyf arabası olarak durması için hayalim ama tr de bulmam pek ihtimal dahilinde değil belki 3-5 sene sonra Avrupadan getirmek serbest olursa mutlaka (Allah nasip ederse) kapının önüne bir tane çekerim ah birde otomatiği olaydı hafta içide kullanırdım.Sent from my iPhone using Tapatalk
Sahibindendeki Tbi,uzun süre İzmir'de kaldı;birkaç Alfista arkadaş zaman içinde niyetlenmişti İzmir'e gittiler ancak aracı beğenmediler,galeri de pazarlığa oturmayınca araç öylece kalmıştı.Bu fiyatlara hala satılmadı ise vardır bir hikmeti diye düşünüyorum. Zaten,evet karar verdim şimdi Tbi'ye geçiyorum deseniz,hem içe sinen bir Tbi bulmak hem de eldeki aracı ederine elden çıkartmak derken bu geçiş belli bir süreç alacak,bence kafanızı bulandırmanıza gerek yok. Eldekinin tadını çıkartmak ve görsel,teknik açıdan geliştirmek en mantıklısı.
@balesanist Alfa Bayrak'tan kadirle görüştüm. Aracın izmirden geldiğini söyledi. İlandaki boya değişen bilgilerinin doğru oldunu, alırken kozmetik olarak kötü durumda olduğunu ciddi bir bakımdan geçirdiklerini söyledi. 2000 civarında hasar kaydı varmış. Mekanik olarak hiç bir sorunu olmadığını, cihaz kontrolünde de bir sorun olmadığını söyledi. Km orjinal ve alırken tamponu felan söktürüp kontrol ettik yüzeysel işlem dışında ağır bir işlem görmemiş olduğunu görünce aldıklarını söyledi. Alfa Bayrak tan ben daha önce iki kez araç aldım ikisinden de memnun kaldım, bir yanlışlarını görmedim, takdir sizin
159'dan GT'ye geçmiş birisi olarak GT'den de 159'a geçilebileceğini söyleyebilirim. Eğer GT'nin tadını yeterince aldığınızı düşünüyorsanız "neden GT varken sattım da 159 aldım" demezsiniz. İkisinin de birbirine göre artıları ve eksileri var. 159 TBi performans olarak GT 2.0 JTS'den ciddi anlamda daha iyi bir araç. Dolayısıyla önceliğiniz performans ise daha da memnun kalırsınız. Konfor, kalite, iç mekan gibi konularda 159 daha iyi.Ancak yol tutuş, direksiyon hissiyatı ve sürücüyle bütünleşme olarak GT 159'dan oldukça daha önde.İkisini de kullandım, ikisinden de memnun kaldım. 159 vs GT karşılaştırması her zaman kişisel tercihte biten bir konu, kaldı ki siz GT'nin tadına bakmışsınız, sizin için 159 zamanı
@muğlalı abi GT'ye bindin mi ?Ben de şu an için hem 159 hem Gt sahibi olarak Önder Abi'ye katılıyorum. İkisinin de zevkleri başka. Tek olacaksa 159 daha mantıklı ve yetenekli tabi, ama GT'yi kullanmaktan çok daha fazla zevk alıyorum.
İki araca da sahip olmakla oldukça şanslı olduğunuzu belirtmek isterim. Sanırım tamamen birini diğerine tercih etmek güç.