Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sahibinden Efsaneler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anıl

quote:

quote:

Valla arkadaşlar sağlammış,benim arkadaşlar gariban,birisinde 205 1.9GTI,diğerinde Tipo 2.0 16V var,onlarda sanayiye girememekten değil çıkamamaktan yakınıyorlar...
Bu arada bu maseratiye göz koydum,15 sene sonra benimdir,şimdiki parayla 40-50bin'e alırım
Bu arada sahibinden'de Alfaları gezerken Adanadaki kırmızı 75'i gördüm,düzgün duruyordu,sahibide meraklı zannettim, ta ki 100-0km/h fren mesafesi 34metredir yazısını okuyana kadar gerçekten efsane 75'miş,ufak atsaydı bari,Porsche bu zamanda ancak duruyor bu mesafelerde

Edited by - Anıl on 14/02/2012  23:04:23

Porsche 21 metre de duruyor :D 100-0 :D

Hangi porsche bu merak ettim. 21m çok çok çok iddalı bir rakam, 911 GT3 bile 28m'de duruyor.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Alper

Porsche'nin 911 Turbo S modelinde 18000 bin Euro fark verilerek alınan bir fren sistemi var.
Seramik diskli falan bir opsiyon bununla.
hatta kendim test ettim.
Ve testi gerçekleştiren adamlarda öyle kofti adamlar değildi orada F1 in test pilotları ve prof. olarak bu işi yapan adamlar.
Ben kendim ölçümünü gördüm ve kendim bastım frene tam 21 metre ve bunu en az bir 25-30 kere yaptık sürekli aynı yerde duruyor araba...
Hiçbir frende ısınma falan olmuyor,sürekli en üst performansta frenler.
0-100 2.9 sn idi benim kullandığım araçta 100-0 da 21 metre...

Edited by - alpermusa on 15/02/2012  23:22:06

Dentist

Porsche'nin Alman sitesindeki verilere göre;
-Porsche seramic kompozit fren sistemi standart
-0-100 km sport plus açıkken bile 3.3 sn
-100-0 ise 34-35 m
olarak veriyor...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Alper

Valla Murat Abi F1 pistinde yapılan testte metre elimde ölçtüm tam 21 metre idi ve adamlar direk iddia ediyorlardı dünya üzerindeki en iyi fren yapan araç diye...
Hızlanmada da 2.9 sn idi üzerindeki kronometrede kendi gözlerimle gördüm ama PDK sistemi ile kalkışta bu süre.
Normal hızlanmada 3.2 sn idi

Alper

Buarada o standart fren sistemlerine ek olarak abi benim dediğim fren sistemi yazın işte 18 bin Euro fark ile alınabiliyordu bu fren sistemi

Alper

Birde şunu ekleyeyim 40 km/h ile ilerlerken fren yaptığında sadece ve sadece aracın boyu kadar mesafeyi geçmişti oda işte 4 buçuk metre falandı milletin ve benimde tabii ki bi yerlerimiz düşmüştü :D adamlar orada o gün 1 senede satamayacakları kadar Porsche satmışlardı
Bende %10 indirim kazanmıştım en iyi dereceyi yapıp ama 1 ay geçerli olarak işte ama malum alamadık bir Porsche :( em ucuzu bile bilmem kaç bin euro durumlar önceki kadar iyi değil malum...

ku2

Alper..desteksiz yazmayalım istersen..
21 m imkansız bir rakam..

31 olmasın.. Çünkü benim bulduğum kaynaklarda 98-100 feet diyor..yani 30-31m.

You are not allowed to view links. Register or Login

Ayrıca 0-100 2.9 değil
2011 Porsche 911 Turbo S   0-60 mph 2.9   Quarter Mile 10.6

0-60 mph (0-98 km/s) yani 0-100 değeri 3.2 olur..belki 3.3

Bak bu da Porsche kendi verileri 0-100 = 3.3

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Dentist

Porsche 911 turbo modelinde;
Şanzıman sistemi:
Porsche Doppelkupplungsgetriebe (PDK)
 3.915,10 ?
Seramik fren sistemi:

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)
 8.710,80 ?
Olarak opsiyon fiyatları verilmiş.
911 turbo s de ise her iki sistem de zaten standart...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

Alper

Valla abi ben kendim ölçtüm yaa orada fren mesafesini kendi gözlerimle görmesem zaten buraya da yazmam kulaktan dolma şeyleri Selim abi...
Bide adamlar oldukça iddialı şekilde dünyanın en iyi fren sistemi diye lansman ettiler bizlere orada daha kısa mesafede duranı yok en iyisi bu diye ki gerçekten de öyleydi.
Ama standart olmadığını şuradan biliyorum bizim kullandığımız aracın , aynı araçtan bir kaç tane daha vardı,onlar farklıydı hem güç olarak hemde fren sistemi olarak.
Fren sistemi fiyatı içinde bizim test ettiğimiz araç için opsiyonel denildi orada testi gerçekleştiren kişiler tarafından ,bende onların yalancısıyım bu fiyatı onlar bize anlatırken verdiler.
Seneye tekrar yapılacak bu organizasyon ben tekrar katılırım büyük olasılıkla bu sene ki biraz hızlı gelişti gece haberim oldu sabahta 8 gibi orada olmam gerekti ne kamera ne bişey alabildim yanıma bir tek telefon vardı onunda hafısası doluydu zaten video onun için çekemedim bir kaç tane foto ancak işte.
Bu sene tedarikli gidicem ama yedek şarj bile alıcam yanıma :)

Edited by - alpermusa on 16/02/2012  08:42:02

Alper

VE buda benim lastiklerini bitirdiğim 911 Turbo araç

" border=0>

Bundan sonra birde GT2RS kulladım günün en iyi süresini kaydettiğim için ödül olarak
Ki o deli birşeydi 3 tur attım onunda lastikler aynı şekilde :D
Tam gaz drift modda maksimum 5 tur dayanıyormuş lastikler.
Benden önce ki Pilot 3  tur attı bana göstermek için öğretici nitelikte sonra ben 3 tur attım geldiğimizde lastikler bu haldeydi :)

Edited by - alpermusa on 16/02/2012  09:01:45

Alper

Videoyu görüntüleyemedim bir türlü yaa!!!

Alper

Bunlarda elektrikli modeller :)
Tipsizler ama bedava yolculuk sayılır :)

fevkalbeser12

quote:

Bence bu araç zamanında mustafa sandalın onun arabası var klibende oynayan ferrari:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Alper

quote:

quote:

Bence bu araç zamanında mustafa sandalın onun arabası var klibende oynayan ferrari:)

Aynen budur , Murat abinin de (Dentist) gösterdiği araç işte bu bence gelmiş geçmiş en iyi Ferrari bu kişisel olarak fikrim bu benim :D
Manuel olacak tabii ki de :D

A.S.GÜMÜŞ

quote:

)
Tipsizler ama bedava yolculuk sayılır :)

Bunlar yerli üretim mi ? Çinli mi

07 DH 800

ku2

quote:

quote:

quote:

Aynen budur , Murat abinin de (Dentist) gösterdiği araç işte bu bence gelmiş geçmiş en iyi Ferrari bu kişisel olarak fikrim bu benim :D
Manuel olacak tabii ki de :D

Katılıyorum..
Ben de çok severim. 355 Berlina..ya da spider :)
--

Alper

Spider ' ın özellikle arkadan görünüşüne bitiyorum yaa o genişlik beni benden ediyor , zaten motor sesine diyecek hiçbirşey olamaz

Alper

benim şuan istanbul da oturduğum yerden komşumun aracı aynı apartmanda oturuyoruz.
Çok güzel yalnız varya bodykit falan egzoz sesi bitiriyor adamı,eşi kullanıyor aracı ikinci araçları onlarında bayağı bir sohbet ettik geçenlerde.

ku2

quote:

benim şuan istanbul da oturduğum yerden komşumun aracı aynı apartmanda oturuyoruz.
Çok güzel yalnız varya bodykit falan egzoz sesi bitiriyor adamı,eşi kullanıyor aracı ikinci araçları onlarında bayağı bir sohbet ettik geçenlerde.

Egzoz uçları çok çıkmış dışarıya bence...
--

A.S.GÜMÜŞ

07 DH 800

Gouki

Şu 156'yı alıp eski güzelliğine kavuşturmak için yeterli zamanımın olmasını ne kadar isterdim.

fevkalbeser12

quote:

Geçenlerde bende görmüştüm bunu birde arka camda kocaman tatlı cadım yazıyor hiç korkmadan 240 basıyormuş ayrıca:) Allah korusun bizi bu apaçilerden:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Dentist

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

fevkalbeser12

quote:

Gördüğüm en çirkin arabalardan birisi:) birde bu aracın yanlış hatırlamıyorsam dönüş çapı rezaletti.
                         jeremy clarkson

ku2

quote:

Bence değmez..Doktor abi.
Harika bir makina ama.. Garantili :)))

Bu sanırım Acun'un arabası..Atmıyım ama..
Acun Ilıcalı bir ara böyle bir araba sipariş etti diye duymuştum.. Onun için getirilen olabilir.
Dedikodu işte..:)

--