Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sahibinden Efsaneler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

OğuzCanAlantor

2,4 Brera ama arkadaş kendini çok zeki sanıyor :)

You are not allowed to view links. Register or Login

ealprsln

30K Euro, üzerine birde gümrük vergisi  :lol:
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

balesanist

2. el otomobil ithali yasak. (klasik hariç)
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

DcD-Semih

Bir Alfa değil ama çocukluğumdan beri çok sevdiğim bir model, heleki böyle temiz bir örneğini görmek daha da güzel.

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

Yiğit Doğukan

Dinamik - Normal - Action

Sent from my iPhone using Tapatalk

kWo

Dinamik - Normal - Action

Sent from my iPhone using Tapatalk

:D aynı zamanda orjinal değil çok orjinal :o

wolkanku

şunu da çok arayan oluyordu.. bu paraya bi daha bulunmaz, alıp geçin :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

FB10ur

Bir Alfa değil ama çocukluğumdan beri çok sevdiğim bir model, heleki böyle temiz bir örneğini görmek daha da güzel.

Uzun zaman sonra bu kadar temizini gördüm, fiyatına bakarsak asla apaçi ellere düşmeyeceği kesin gibi :)

FB10ur

Uzun zaman sonra bu kadar temizini gördüm, fiyatına bakarsak asla apaçi ellere düşmeyeceği kesin gibi :)

coyote

Sahibinden'deki diğer Fiat Coupe ilanlarına baktım ve dehşete düştüm. Aracın şu anki genel kullanıcı profili, türünün nadide bir örneği olan bu aracın "normal" bir kullanıcı tarafından tercih edilmesini zorlaştırıyor. Beğendiğim bir otomobil olmasına rağmen, "Tüm gözler üzerinizde olacak", "Aşırı ilgiden bunalacaksınız",  "Bakan bir daha bakacak" kafasındaki kullanıcı profilinden dolayı, şahsen ben, bu aracın direksiyonunda görülmek istemem. Haa, bu temizlikte bir 20V Turbo Plus bulurum, o zaman beni 40'ımdan sonra ayağımda çakma Onitsuka Tiger, sırtımda parlak bir montla, "Naaber pampa" diye dolaşırken görebilirsiniz  :)

ykilinc

Böyle bir aracın direksiyonunda görülmek kötü değil yaratsa yaratsa iyi bir imaj yaratır...

Aslında, otomobillerin bizzat marka model olarak, kullanıcılarının hayata bakış açıları ile değerlendirilmesini pek makul bulmuyorum. Fiat coupe sahibi biri, davranış şekli ile apaçi dediğiniz gruba giriyor ve aracı da o hale çevirip kullanıyorsa, araca abuk subuk eklentiler eklemiş ise, spesifik olarak o aracı kullanmak, satın almak bende istemem. Ama bu bütün fiat coupe' leri mundar haline getirmemeli. Zira bunu mercedese, bmw'ye ve hatta alfa romeo' ya yapan onlarca insan var. Fiat coupe, fiat markası altında üretildiğinden toplumda ucuz olması yönünde bir kanaat var. Bu nedenle zaten az sayıdaki aracın kullanıcıları apaçi dediğiniz tercihlere sahip ucuz araba alıp, sağına soluna eklenti yapıp caka satmak isteyenler olabilir. Coupe' yi bilinçli olarak tercih eden birinin bende yarattığı duygu "helal olsun" adam araca iyi bakmış, zamanının nadide aracını çok iyi korumuş şeklindedir. Otomobil kültürü aslında bu tarz  olumsuz yöndeki yaftalamaları kaldırmakla oluşabilir bence. Olumluları ise pekiştirmek iyi yönde bu kültürü destekler. Demek istediğim şu anki gtv' lerin ilanlarına bakın benzer olarak gtv' nin de direksiyonunda görülme korkusunu yaşayabilirsiniz. Halbuki temiz ve iyi korunmuşları pek az arabanın sağlayacağı gülümsemeyi size bir kaç saniyede sağlar.

Yıllar önce 2. köprüde metalik gri tertemiz bir 166' yı ince örülmüş sürücü eldiveniyle kullanan 50 civarı yaşlarda birini görmüştüm. Hala aklımda 166 dendiğinde o görüntü oluşur.

Aşmış

Yılda toplam 3 ilan anca verilen arabadan aynı gün 3 tane ilan verilmesi. :)
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

admin

Birinci ilandaki Q2 değil.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

iceberg156

2.araç forum eski üyelerinden bir arkadaşın aracı.

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

Aşmış

Birinci ilandaki Q2 değil.

2 bile güzel skor ama olsun. :)

cem meric

Fiyatlarda iyiymiş  :)

Anlaşmalı gibi  :)

coyote

Böyle bir aracın direksiyonunda görülmek kötü değil yaratsa yaratsa iyi bir imaj yaratır...

Aslında, otomobillerin bizzat marka model olarak, kullanıcılarının hayata bakış açıları ile değerlendirilmesini pek makul bulmuyorum. Fiat coupe sahibi biri, davranış şekli ile apaçi dediğiniz gruba giriyor ve aracı da o hale çevirip kullanıyorsa, araca abuk subuk eklentiler eklemiş ise, spesifik olarak o aracı kullanmak, satın almak bende istemem. Ama bu bütün fiat coupe' leri mundar haline getirmemeli. Zira bunu mercedese, bmw'ye ve hatta alfa romeo' ya yapan onlarca insan var. Fiat coupe, fiat markası altında üretildiğinden toplumda ucuz olması yönünde bir kanaat var. Bu nedenle zaten az sayıdaki aracın kullanıcıları apaçi dediğiniz tercihlere sahip ucuz araba alıp, sağına soluna eklenti yapıp caka satmak isteyenler olabilir. Coupe' yi bilinçli olarak tercih eden birinin bende yarattığı duygu "helal olsun" adam araca iyi bakmış, zamanının nadide aracını çok iyi korumuş şeklindedir. Otomobil kültürü aslında bu tarz  olumsuz yöndeki yaftalamaları kaldırmakla oluşabilir bence. Olumluları ise pekiştirmek iyi yönde bu kültürü destekler. Demek istediğim şu anki gtv' lerin ilanlarına bakın benzer olarak gtv' nin de direksiyonunda görülme korkusunu yaşayabilirsiniz. Halbuki temiz ve iyi korunmuşları pek az arabanın sağlayacağı gülümsemeyi size bir kaç saniyede sağlar.

Yıllar önce 2. köprüde metalik gri tertemiz bir 166' yı ince örülmüş sürücü eldiveniyle kullanan 50 civarı yaşlarda birini görmüştüm. Hala aklımda 166 dendiğinde o görüntü oluşur.

Önceki mesajım, olayı biraz dramatize eden bir yorum içermekle beraber şöyle bir gerçek de var; Bir aracın karakterini, ilk piyasaya çıktığında tasarımcısı belirliyorsa, ilerleyen yıllarda o karakteri, kullanıcı profili şekillendiriyor. Biraz zorlama bir benzetme olacak ama, bunu, insan özellikleri üzerinde genetiğin ve çevrenin etkilerine benzetebiliriz. Kimi otomobillerin, ne durumda olduğundan bağımsız olarak, kullanıcısı hakkında (doğru ya da yanlış) bir önyargı oluşturma kabiliyeti var. Örneğin, yapılabilecek tüm apaçi eklentiler yapılmış da olsa, fabrikadan çıktığı halde kalmış da olsa, yolda gördüğüm bir S2000'in sürücüsü hakkında kafamda hemen bir profil beliriyor. Belki o sırada o aracı İlber Ortaylı kullanıyor ama, ne bu, ne de S2000'in teknolojik bir başyapıt olması, S2000'in imajını değiştirmeye yetmiyor :)

coyote

Evet, You are not allowed to view links. Register or Login 'in aracı.

ykilinc

Önceki mesajım, olayı biraz dramatize eden bir yorum içermekle beraber şöyle bir gerçek de var; Bir aracın karakterini, ilk piyasaya çıktığında tasarımcısı belirliyorsa, ilerleyen yıllarda o karakteri, kullanıcı profili şekillendiriyor. Biraz zorlama bir benzetme olacak ama, bunu, insan özellikleri üzerinde genetiğin ve çevrenin etkilerine benzetebiliriz. Kimi otomobillerin, ne durumda olduğundan bağımsız olarak, kullanıcısı hakkında (doğru ya da yanlış) bir önyargı oluşturma kabiliyeti var. Örneğin, yapılabilecek tüm apaçi eklentiler yapılmış da olsa, fabrikadan çıktığı halde kalmış da olsa, yolda gördüğüm bir S2000'in sürücüsü hakkında kafamda hemen bir profil beliriyor. Belki o sırada o aracı İlber Ortaylı kullanıyor ama, ne bu, ne de S2000'in teknolojik bir başyapıt olması, S2000'in imajını değiştirmeye yetmiyor :)
:) ilber ortayli iyimis. Benim açımdan kullanıcı profili özellikle özel sayilacak araçlarda(düşündüm de hepsinde ayni aslinda) itibar edilmeyecek nokta. Zira para ile elde edilebilecek bir değerin yani bir aracin,  satis anindan alıcının kimliği karakteri ve davranışları ile ilgili bir kriter aranmadikca anlamsız bir önyargidan öteye gidemez diye düşünüyorum...

ykilinc

bir tane daha geldi:)

coyote

:) ilber ortayli iyimis. Benim açımdan kullanıcı profili özellikle özel sayilacak araçlarda(düşündüm de hepsinde ayni aslinda) itibar edilmeyecek nokta. Zira para ile elde edilebilecek bir değerin yani bir aracin,  satis anindan alıcının kimliği karakteri ve davranışları ile ilgili bir kriter aranmadikca anlamsız bir önyargidan öteye gidemez diye düşünüyorum...

:yukari-ok:

OğuzCanAlantor

Yakın zamanda Q2 pert olmuştu , büyük ihtimalle kasko düşük fiyat verdi. Q2 sahibi  rica etti diğer araçlar yüksek rakamdan ilan açtı. Ama kasko bunu yemez :)

iceberg156

Yakın zamanda Q2 pert olmuştu , büyük ihtimalle kasko düşük fiyat verdi. Q2 sahibi  rica etti diğer araçlar yüksek rakamdan ilan açtı. Ama kasko bunu yemez :)

:rock:

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic

alisto

İnce görülmüş

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Aşmış

Arada şansa bala biri satılırsa piyasasının farkını aramızda kırışırıza kadar gider o zaman bu. :)
Bu arada hangisi pert olmuştu?

You are not allowed to view links. Register or Login 3'ü tamamladık, bu iyi oldu. :)