Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sahibinden Efsaneler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alrem2510

You are not allowed to view links. Register or Login
2008 model benim aracim gibi bir araç bulursaniz 55 bin liraya ben alacağım size de 5 bin lira vereceğim.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Siz neden uzerinize alindiniz ki. Ben Doğa beyin yorumuna cevap yazdim. Sizin aracinizla ilgili degildi yorumum. Ben 55-60 bine bandinda temiz 2008 159 bulunabilecegini soyledim( Doğa bey 50 bine bulunmaz manasinda bir cumle kullandigi icin).  Ama ornek istiyorsaniz daha iki hafta once Alfabayraktaki 2008 140.000 sporwagon 159 full sportivo yilmaz usta bakimli sadece sol on camurlugu boyali arac 57 bine satildi.
10 gun once oguzdaki( alfin) 2011 model olan 67 ye satildi.
Isterseniz ornekleri cogaltabilirim. Ben reel piyasadan bahsediyorum.
Buradaki amacimiz siz 81 bin istiyorsunuz ama fiyatlar boyle demek degil(en azindan bu sekilde foruma yazacak yapi da degilim) sadece "benimki gibi temizini bul sana 5 bin" tavriniza munasip bir cevap vermek.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

iceberg156

Aynen üstat, Alfa bu, ne yapacağı belli Olmaz :) bildik arabaya 3-5 fazla vermek mantıklı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bunu bilen zaten 3-5'e bakmiyor Yasin'im. Sende biliyorsun.

SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

m_serhat

Yakin bir zamanda 2008 model, km ve aksesuar bakimindan sizinkine benzer bir arac ( aracinizin bakim gecmisini  bilmedigim icin onu ayri tutuyorum) 70 bin TL' ye yakin bir fiyata satildi zaten. Sahibi forumda. Alan kisinin de yine 2008 model ayni aksesuarlara sahip 200bin km'ye yakin araci da 60bin tl'ye alici buldu. Cunku alan kisi de satan kisi de kafasinda soru isareti olmadan aracin seceresini bilerek ve kimden nasil bir arac aldigini bilerek aliyor.

Bu aracımdan önce 2015 model cam tavanlı giulietta distinctive 1.6 dizel 23 bin km de aracim vardi. Uste 2 bin lira verip 2008 model 159 a takas teklif ettim. 159 da ti aksesuarlar da yoktu. Bu tamamen alicinin ne istediğine bağlı bence. Benim aracının sıfırdan bu zaman birmot servis kayıtları herseyi mevcut. Kasası boyası da yok. Amortisörlerini fln da ben değiştim 2.000 lira gibi bir rakam tutuyor.

iceberg156

Tabiki de oyle. Arz talep meselesi. Ayrica ti aksesuarlarin maddi ve manevi olarak ne kadar meşşakatli olduğu ortada. Bence o yuzden hakli oldugunuz bir konuda daha cok cevap ve aciklama yapma geregi duyarak kendinizi yormayin.

m_serhat

Siz neden uzerinize alindiniz ki. Ben Doğa beyin yorumuna cevap yazdim. Sizin aracinizla ilgili degildi yorumum. Ben 55-60 bine bandinda temiz 2008 159 bulunabilecegini soyledim( Doğa bey 50 bine bulunmaz manasinda bir cumle kullandigi icin).  Ama ornek istiyorsaniz daha iki hafta once Alfabayraktaki 2008 140.000 sporwagon 159 full sportivo yilmaz usta bakimli sadece sol on camurlugu boyali arac 57 bine satildi.
10 gun once oguzdaki( alfin) 2011 model olan 67 ye satildi.
Isterseniz ornekleri cogaltabilirim. Ben reel piyasadan bahsediyorum.
Buradaki amacimiz siz 81 bin istiyorsunuz ama fiyatlar boyle demek degil(en azindan bu sekilde foruma yazacak yapi da degilim) sadece "benimki gibi temizini bul sana 5 bin" tavriniza munasip bir cevap vermek.

Kıyaslama yapiyorsunuz çünkü. Teklifim her zaman geçerli. 109-110 bin km bandinda sunrooflu boyasiz, hasar kayitsiz servis bakimli, 19 ti jant, marsbiyel aksesuarlari bulunan ve masrafsiz bi 159 u 60 bin gibi rakamlara bulmanizin imkanı yok.
7.000 bin gibi rakamlara cikma jant lastik satiliyor. Marsbiyel boyasi fln 1.500 lirayi buluyor. Ayna kapaklari 250 lira. Yazilim ve dpf yerine kat yapip egzos yaptirmaniz 1.800 lira. Amortisor yenilemeniz 2.000 lira. Zaten kafadan bu hale getirmek icin 12-13 bin lira gibi rakamlar harciyorsunuz.
Niyetim sizi kirmak değil kusura bakmayin, yanlış anlamayın

alrem2510

Tekrar ediyorum; ben sizin aracinizin aynisi var şu fiyat demiyorum ki. Sizin aracinizla baska araclarida kiyaslamadim. Doga bey 50 bine temiz alfa ariyorsunuz dedi. Bende onun mesajini alintilayip 55-60 bine var dedim.
Bence siz alinganlik yapiyorsunuz. Sizin aracin aynisini 60 bine de bulurum demedim. Ama siz hala bu konuda israr ediyorsunuz ve teklifim gecerli diyorsunuz.  Verdigim ornekler de ilk teklif mesajiniza cevapti. Ozellikle sportwagon olan..5 bin lirayla forum ahalisini yemege goturebilirsiniz mesela:))

m_serhat

Tekrar ediyorum; ben sizin aracinizin aynisi var şu fiyat demiyorum ki. Sizin aracinizla baska araclarida kiyaslamadim. Doga bey 50 bine temiz alfa ariyorsunuz dedi. Bende onun mesajini alintilayip 55-60 bine var dedim.
Bence siz alinganlik yapiyorsunuz. Sizin aracin aynisini 60 bine de bulurum demedim. Ama siz hala bu konuda israr ediyorsunuz ve teklifim gecerli diyorsunuz.  Verdigim ornekler de ilk teklif mesajiniza cevapti. Ozellikle sportwagon olan..5 bin lirayla forum ahalisini yemege goturebilirsiniz mesela:))

Teşekkür ediyorum :)

erdem1904

Bu ara genel araç piyasası yüksek... 96-97 broadway'i 20.000 tl ye 2 günde sattılar  :)
Bu durum haliyle 159'lara da yansımış durumda...

Çevremden alfa ile son derece alakasız 2 arkadaş kendilerince iyi paralar verip 159 aldılar.

2009 beyaz sunrooflu 1-2 parça boyalı 172-175.000 km aralığında siyah derili 62.000 tl

2008 manuel You are not allowed to view links. Register or Login 06 ALF plaka You are not allowed to view links. Register or Login nin eski aracını Zonguldak'tan 53500 tl ye aldılar...
;)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Erkay KAHYA

Bu ara genel araç piyasası yüksek... 96-97 broadway'i 20.000 tl ye 2 günde sattılar  :)
Bu durum haliyle 159'lara da yansımış durumda...

Çevremden alfa ile son derece alakasız 2 arkadaş kendilerince iyi paralar verip 159 aldılar.

2009 beyaz sunrooflu 1-2 parça boyalı 172-175.000 km aralığında siyah derili 62.000 tl

2008 manuel You are not allowed to view links. Register or Login 06 ALF plaka You are not allowed to view links. Register or Login nin eski aracını Zonguldak'tan 53500 tl ye aldılar...
;)

You are not allowed to view links. Register or Login  Abi Alfa ile alakasız iki arkadaşa ben de giriyor muyum?  :D

159 piyasası yaklaşık 30 - 90 bandında gezinmekte. Geniş bir aralık.  ;)
30 a alıp idareten binebileceğiniz 159 da var. 60 - 70 e alıp para harcayacağınız 159 da var.
Sonuç herkes bütçesine uygun olanı alır.
Piyasada acayip uçuk fiyatlara satılan araçları görünce hele 80 bin TL düzgün bir 159 için bedava.
İyi kondisyondaki bir 159 un bedeli bence bugünlerde 60 civarında.

erdem1904

:D  :D

Evet eklemeyi unutmuşum. You are not allowed to view links. Register or Login

2008 You are not allowed to view links. Register or Login Lacivert, bej deri 18.000 tl

:D :D
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

erdem1904

You are not allowed to view links. Register or Login  Abi Alfa ile alakasız iki arkadaşa ben de giriyor muyum?  :D

159 piyasası yaklaşık 30 - 90 bandında gezinmekte. Geniş bir aralık.  ;)
30 a alıp idareten binebileceğiniz 159 da var. 60 - 70 e alıp para harcayacağınız 159 da var.
Sonuç herkes bütçesine uygun olanı alır.
Piyasada acayip uçuk fiyatlara satılan araçları görünce hele 80 bin TL düzgün bir 159 için bedava.
İyi kondisyondaki bir 159 un bedeli bence bugünlerde 60 civarında.

Fiyat bandına ve yorumuna harfiyen katılıyorum.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Erkay KAHYA

:D  :D

Evet eklemeyi unutmuşum. You are not allowed to view links. Register or Login

2008 You are not allowed to view links. Register or Login Lacivert, bej deri 18.000 tl

:D :D

:D :D :D 18.000 ne ya hu. Bu ölücüler yok mu?

erdem1904

:D :D :D 18.000 ne ya hu. Bu ölücüler yok mu?

Onu da piyasa yükseldi diye yazdım :D :D  :arkadasim:
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Sercan Keklik

You are not allowed to view links. Register or Login gel giulietta ile takas edelim şunu :))

şaka bi yanada gerçekten pert dönmesi 159 ları 72 bin TL lere satanlar var arkadaşlar. Serhatın arabayı görünce fiyatının az olduğunu bile anlarsınız. Açık ara son 1 yıldır gördüğüm en temiz 159 lar listesinde ilk 3 te.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

judge_85

Ben de 156 mı satım, ben satmadan önce sohbet ederken arabama ilgi göstererek bunun da temizi 26-27 diyerek arabamın değerini düşürenler oldu. Bunlar alfacı diye geçinerek alırken ucuza alma çabasında, arabanın hakkı bu demiyorlar. Ben arabamı ilana koydum 39.000 tl Den, ilk gelene 35,400 e verdim. Bir sürü msj gelicez bakıcaz diyenler vardı, uğraşmayayım dedim gelen gidenle aldığım rakam da beni tatmin etti ve sattım. He aracım bu değerleri hak etmese idi kimse ödemezdi. Sonuç olarak aracın bir alıcısı gayet de çıkabilir, içine sinen birine 81 değil de 75 e de verebilir araç sahibi, bu o anki hissiyat ile alakalı bence, herkese hayırlı satışlar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
2016-05 / 93756KM

m_serhat

You are not allowed to view links. Register or Login gel giulietta ile takas edelim şunu :))

şaka bi yanada gerçekten pert dönmesi 159 ları 72 bin TL lere satanlar var arkadaşlar. Serhatın arabayı görünce fiyatının az olduğunu bile anlarsınız. Açık ara son 1 yıldır gördüğüm en temiz 159 lar listesinde ilk 3 te.
Teşekkür ederim Sercan. Edelim be senden kıymetli mi. Zaten sayende bu hale getirebildim. Ti oldu. Gerçi yemeyenler var herkese yutturamadik.

Bu arada 159 arayan çok. Oysaki 55-60 bandinda bi dunya araba var. Neden satilmiyor ki [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

ekerem

Ya bu piyasayi anlamıyorum galerici olsam kesin batardim :) geçen hafta arkadaşım değişeni olan Kia ceratosuna 30 verirler mi verirlerse satarım dedi. 39 verdiler düşünmeden sattı. Benim değişeni olan distinctive 159 çok yapmaz diyodum 55'e hemen ver dediler. Satmayı dusunmezken aklıma kurt düşürdü. Satmadim tabi ama sahibinden e girince 55ten de ucuza benimkinden daha temiz görünen 159lar var. Gerçekten temiz güzel 80 90'lara da var. Ben bu işten gerçekten bişey anlamiyom
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

agucba

... Ti oldu. Gerçi yemeyenler var herkese yutturamadik.

Burada mesele yutturup yutturamamak değil, mesela TI olmayan bir 159'un ilan başlığında TI denmesi. TI donanımlı dersiniz, TI aksesuarlı dersiniz olur, ama doğrudan TI derseniz, ona göre de tepki görürsünüz. Burada kızacak bir şey yok. Kimse elinizdeki mala iyidir (en son Sercan yazdı) veya kötüdür demedi. Fiyatı için de istediğinizi yazarsınız, mal sizin, eşya sizin. İnsanlar cebindeki paraya göre uygun olan eşyayı alır. Burada tepki çeken kısım TI olmayan aracınıza ilan başlığında TI demeniz ve ayrıca ilk sahibi olmamanıza karşın ilk sahibinden demeniz.

Aracınızın favorilere alınmasının da bir anlamı yok. Almayacak olup favorilere ekleyen ve favorilerine eklediği ilanı aramayan çok. Ben de almayacağım halde 475.000 USD'lik bir daireyi favorilerime ekledim. Alacağımdan mı? Hayır, başka bir sebebi vardı çünkü, sonra da kaldı öyle haftalarca. Bursa Mengerler'deki gri Giulia favorilerimde. Alacak mıyım? Hayır. Onu favorilerime eklememin sebebi kız kardeşim ile olan bir espriden kaynaklı. Sizin ilanı 79 kişi favori ilanı olarak işaretlemiş, kaçı aradı bunların? Gösterim sayısı da bir şey değil. Ben bile ilgi duymadığım halde sizin ilana dünden bu yana 4-5 kez tıklamışımdır.

"İster 100'e satarım ister 50'ye" gibi tepki uyandırabilecek bir cümle ile başlarsanız mesajınıza, zaten 1-0 geriden başlamış olursunuz karşı taraf ile iletişime. Özünde belki çok iyi bir insansınız, belki de melek gibisiniz ama buradaki iletişim tarzınız insanlarda bir antipatiye sebep oldu. İnsanlar ile her türlü iletişim kurulur ancak önemli olan kurulan iletişimin ne kadar kaliteli olduğu.

///////////////

murat

Site müdürünün yazdıklarına ek olarak, bu Tİ görünümlü 159 sahibi arkadaş forumda bulunmasa ve bu 159 un konusu açılsa neler yazılıp çizileceğini bir düşündüm ve gülümsedim  8)
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

iceberg156

"İster 100'e satarım ister 50'ye" gibi tepki uyandırabilecek bir cümle ile başlarsanız mesajınıza, zaten 1-0 geriden başlamış olursunuz karşı taraf ile iletişime.

Şahsi fikrim cümleye bu şekilde başlanmasından ziyade neden bu üslup ile başlandığına ve buna iten sebeplere bakmak lazım.

Bence forum olarak artık 'bu araç bu fiyat etmez', 'abartı fiyat' vs. gibi kişilerin arabasına biçtiği değer üzerinden, arabayla ilgilenmeyen 3.şahıslar tarafından bu yorumların bırakılması ve yapılmaması konusunda konsensus sağlanması lazım. Zaman zaman bu tür tartışmalar çok yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Yakın zamanda You are not allowed to view links. Register or Login da yaşadık.

Yanlış anlaşılma olmasın, ben şuana kadar hiçbir arabamı foruma ilan açarak satmadım. Açtığım ikinci el ilan sayısı 1 tane olup o da lastiktir. Bu konuda ağzı yanmış biri değilim. Fakat şu forum ortamında, bir forum üyesinin başka bir forum üyesine bu şekilde fiyat üzerinden yaptığı yorumlardan rahatsızlık duyuyorum. Sonuçta burada hepimiz Alfistiturkey başlığı altında kendimizden bir aile gibi söz edip bunu vurgularken, diğer taraftan aile üyesine sahip olduğu malına biçtiği değer üzerinden bu eleştiriyi yapma kısmını bağdaştıramıyorum.

Not:Bu arada You are not allowed to view links. Register or Login adlı arkadaş ile herhangi bir tanışıklığım yoktur. Yaşadığı ve daha önce yaşanan benzeri olaylar hakkında genel konuşuyorum.

m_serhat

Şahsi fikrim cümleye bu şekilde başlanmasından ziyade neden bu üslup ile başlandığına ve buna iten sebeplere bakmak lazım.

Bence forum olarak artık 'bu araç bu fiyat etmez', 'abartı fiyat' vs. gibi kişilerin arabasına biçtiği değer üzerinden, arabayla ilgilenmeyen 3.şahıslar tarafından bu yorumların bırakılması ve yapılmaması konusunda konsensus sağlanması lazım. Zaman zaman bu tür tartışmalar çok yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Yakın zamanda You are not allowed to view links. Register or Login da yaşadık.

Yanlış anlaşılma olmasın, ben şuana kadar hiçbir arabamı foruma ilan açarak satmadım. Açtığım ikinci el ilan sayısı 1 tane olup o da lastiktir. Bu konuda ağzı yanmış biri değilim. Fakat şu forum ortamında, bir forum üyesinin başka bir forum üyesine bu şekilde fiyat üzerinden yaptığı yorumlardan rahatsızlık duyuyorum. Sonuçta burada hepimiz Alfistiturkey başlığı altında kendimizden bir aile gibi söz edip bunu vurgularken, diğer taraftan aile üyesine sahip olduğu malına biçtiği değer üzerinden bu eleştiriyi yapma kısmını bağdaştıramıyorum.

Not:Bu arada You are not allowed to view links. Register or Login adlı arkadaş ile herhangi bir tanışıklığım yoktur. Yaşadığı ve daha önce yaşanan benzeri olaylar hakkında genel konuşuyorum.
Çok haklisiniz.
Benim aracım burda alay konusu yapılmaya çalışıldı...
Yok satılmaz, yok açıklama içerik. Kaç tane 159 bu şekilde ilana girdi, hangisini buraya taşıdınız?
Şuan çok sevdiğim arkadaşım sahibi olduğu velocede giulietta ilanı var. ' ilk sahibinden' yaziyor. Neden buraya kimse taşımıyor.
Ilanlarda bazı kelimeler mecaz anlam taşır. Ilk sahibinden alınmış anlaminda, 'Ilk sahibinden' diye yazılması gibi.
Hatta orda 159 sw ti diye başlıklı ilan da vardı. Burda kimsenin dalga geçtiğini görmedim.
Ayrica; insan ilgi duymadigi ilanin linkine neden 4-5 kez bakar anlayamadim, her baktığında makara yapacak başka şeyler mi çıkıyor?
Buraya benim ilanimin taşınması bana göre tamamen makara yapmak ve dalga geçmek.
Bence gidin sahip olabildiklerinizle dalga geçin...

Evet yine tekrar ediyorum isterse beni 10-0 geriye düşürsün, Recep ivedik tabiri ile olsun hatta. İster 50 isterim, ister 100 araba BENİM olduğumdan  sıkıntı yok

OğuzCanAlantor

Sinirler gerilmiş....

Bence Serhat beyin aracı güzel istediği rakamlarda edebilir.

3-4 ay önce Ti aksesuarı olmayan 90 binde boyasız 2008 model aracı 70 Bin tl verdik.

Düzgün 159 her zaman para eder...

Serhat beyde kaç düşünür bilmiyorum ama aksesuarına göre daha yüksek fiyat edebilir.

Boşuna sinirlerinizi germeyin  burda herkes arabasını seviyor.

Bir alfista markanın değer gördüğünü ister marka kullanıcıların araçlara istediği rakamlara köstek değil destek olmak gerekir.

İlk sahibi konusuna gelirsek genellikle benim gibi 2.el satış yapanlar , ilk sahibinden alır ve aracı görevi gördüğü için 2. sahibi olarak kendisini saymaz. Bu nedenle ilk sahibi ibaresini kullanır.

Zamanında Ti paket olmayan sadece aksesuarlı olan çok araç Ti diye satıldı çokta takmamak lazım markayı bilen aksesuarlarından bahsedildiğini biliyor.

Birbirlerinizi kırmadan güzel günler diliyorum.

:alfisti: :clover:

alrem2510

Veloce Gökhan ilana koydugu giuliettaya 1.5 yil kendisi binip ilksahibinden diye  satiyorsa ayip ediyor. Yok, araci ilksahibinden alip galerisine koyup satiyorsa normal..

m_serhat

Sinirler gerilmiş....

Bence Serhat beyin aracı güzel istediği rakamlarda edebilir.

3-4 ay önce Ti aksesuarı olmayan 90 binde boyasız 2008 model aracı 70 Bin tl verdik.

Düzgün 159 her zaman para eder...

Serhat beyde kaç düşünür bilmiyorum ama aksesuarına göre daha yüksek fiyat edebilir.

Boşuna sinirlerinizi germeyin  burda herkes arabasını seviyor.

Bir alfista markanın değer gördüğünü ister marka kullanıcıların araçlara istediği rakamlara köstek değil destek olmak gerekir.

İlk sahibi konusuna gelirsek genellikle benim gibi 2.el satış yapanlar , ilk sahibinden alır ve aracı görevi gördüğü için 2. sahibi olarak kendisini saymaz. Bu nedenle ilk sahibi ibaresini kullanır.

Zamanında Ti paket olmayan sadece aksesuarlı olan çok araç Ti diye satıldı çokta takmamak lazım markayı bilen aksesuarlarından bahsedildiğini biliyor.

Birbirlerinizi kırmadan güzel günler diliyorum.

:alfisti: :clover:

m_serhat

Veloce Gökhan ilana koydugu giuliettaya 1.5 yil kendisi binip ilksahibinden diye  satiyorsa ayip ediyor. Yok, araci ilksahibinden alip galerisine koyup satiyorsa normal..

Malum siteye öz geçmişini yolla seni işe alsinlar. Maşallah çok bilgilisin.