Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sahibinden Efsaneler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

martini_lancia

Yıllara meydan okuyan dirilikte kondisyona sahip  bir araç.

You are not allowed to view links. Register or Login
2002 Cosmo Blu manual 156 2,0ts.

admin

Geçen gün İstanbuldaki arkadaşlarımı aradım.Herkes bu aracı konuşuyormuş :)

Aracım 2016 model, Eylül ayı trafiğe çıkışlı. Yedek anahtarı ve faturası mevcut. Aynı donanımdaki giulietta'nın şu anki sıfır fiyatı 142.000 TL'dir.

Aracımda yaklaşık olarak 10.000 TL ekstra mevcuttur ve ekstralar aşağıda sıralanmıştır.

Bukelemun araç kaplama ; 3.500 TL (Araç alındıktan 1 ay sonra kaplatıldı, aracımın asıl rengi GRİ olup, boyası ilk gün ki gibi tertemiz duruyor.); Galiba arada bir kaplamayı kaldırıp boyanın durumu kontrol ediliyor.
İskender egzoz custom downpipe ; 1.000 TL ( Aracı dizel partekül filtresinin zararlarından muhafaza etmek ve gücünü arttırmak adına yapılmıştır.); Mühendisler bilmiyorlar ve aracı bozmasına rağmen partikül filtresi takıyorlar. Açıklamadan bu anlaşılıyor.
PAŞAOĞLU chip tuning ; 1.000 TL ( Aracın yakıt tüketimini azaltıp, gücünü arttırmak adına yapılmıştır. Araç şu anda şehir içi 5-6 litre gibi yakıp yaklaşık 165 hp beygir gücü üretiyor ve yaklaşık 420 nm tork üretiyor. Yani bizden hızlısı mezarda :); Dizel motorlu normal Giulietta da bu kadar yakıt tüketmiyor mu?

Ön cam dahil cam filmi ; 500 TL
Sol arka çamurluk sticker kaplama ; 300 TL
Amerikan park ; 250 TL
Led aydınlatmalar ; Plaka lambası, iç aydınlatma, sis farı : 500 TL
Xenon dışındaki uzun çakar ; 500 TL
Alfa romeo yazılı kaliper kapakları ; 250 TL
Arka stop çakar ; 150 TL
Orijinal yan yoncalar ; 250 TL
Arka difizör , çift egzoz çıkışı ve app flepsi (Pleksi yerine yanlışlıkla flepsi yazılmış) plakalık ; 1000 TL; Eğer arka difüzör orijinal değilse tüm bunlar 1.000 tutar mı? Sağdaki egzoz ucunun süs olduğu her halinden belli.

Aracımda sol aynanın kırıldı kaskodan yaptırdım, 600 TL hasar kaydı var.
Ön cam kırıldı kaskodan değiştirdim rakam yazmayan bir hasar kaydı mevcut.
KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE ARACIMDA BOYA, DEĞİŞEN YOKTUR. Kesinlikle ve kesinlike değişen yoktur şeklinde yazılmış ama en azından sol ayna değişmiş.

Tamam, herkesin kendi aracı kendine göre değerli ve güzel, Alfa Romeo veya farklı marka olması fark etmez, ancak ilan açıklamalarının daha özenli ve doğru olmasını beklemek de nihayi alıcı ve takipçilerin hakkı olsa gerek.

Mesela şu ilanda da gereksiz bir laf kalabalığı yapılmış. Ev fiyatları ile ilgili açıklamalar telefon görüşmesinde veya yüz yüze görüşmede yapılır, ancak ilan açıklamasında yer alması daha baştan satıcıya karşı bir ön yargı ile yaklaşılmasına neden olmakta. Satıcı iyi niyetle yazmış olsa bile...

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Aşmış

Bugün Bostancı sanayideydim, böyle insanlar köşelerde toplanıp toplanıp konuşuyorlardı, merak ettim, bir grubun yanına yaklaşıp dinledim çaktırmadan, mavi bir Giulietta'dan bahsediyorlardı sürekli. Ofise döndüm aynı.
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

Darkboys10

Bandırma'da da bi mavi giulietta'dan bahsediyorlardı buymuş demek ki

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

octinum

Bu arada biri şunlara pedal chip denen zamazingonun araç performansına etkisi olmadığını anlatabilse keşke. :) Sorsan elektronları ışık hızının üstüne çıkarır zannediyorlar.

vozkol

Miktarı yazmayan hasar kaydı + araç kaplama + ilan açıklama tarzı --> uzak durmak için yeterli kombinasyon.
2004-2008 : 1997 145 1.6 Boxer
2010-2014 : 2006 156 1.6 TS Distinctive
2014-2016 : 2008 159 1.9 JTDM Distinctive plus
2016-....... : Giulietta 1.6 JTDM Super TCT

since1910

Yıllara meydan okuyan dirilikte kondisyona sahip  bir araç.

Gerçekten çok güzelmiş tam ikinci araç yapmalık  :yukari-ok:

master

Aracım 2016 model, Eylül ayı trafiğe çıkışlı. Yedek anahtarı ve faturası mevcut. Aynı donanımdaki giulietta'nın şu anki sıfır fiyatı 142.000 TL'dir.

Aracımda yaklaşık olarak 10.000 TL ekstra mevcuttur ve ekstralar aşağıda sıralanmıştır.

Bukelemun araç kaplama ; 3.500 TL (Araç alındıktan 1 ay sonra kaplatıldı, aracımın asıl rengi GRİ olup, boyası ilk gün ki gibi tertemiz duruyor.); Galiba arada bir kaplamayı kaldırıp boyanın durumu kontrol ediliyor.
İskender egzoz custom downpipe ; 1.000 TL ( Aracı dizel partekül filtresinin zararlarından muhafaza etmek ve gücünü arttırmak adına yapılmıştır.); Mühendisler bilmiyorlar ve aracı bozmasına rağmen partikül filtresi takıyorlar. Açıklamadan bu anlaşılıyor.
PAŞAOĞLU chip tuning ; 1.000 TL ( Aracın yakıt tüketimini azaltıp, gücünü arttırmak adına yapılmıştır. Araç şu anda şehir içi 5-6 litre gibi yakıp yaklaşık 165 hp beygir gücü üretiyor ve yaklaşık 420 nm tork üretiyor. Yani bizden hızlısı mezarda :); Dizel motorlu normal Giulietta da bu kadar yakıt tüketmiyor mu?

Ön cam dahil cam filmi ; 500 TL
Sol arka çamurluk sticker kaplama ; 300 TL
Amerikan park ; 250 TL
Led aydınlatmalar ; Plaka lambası, iç aydınlatma, sis farı : 500 TL
Xenon dışındaki uzun çakar ; 500 TL
Alfa romeo yazılı kaliper kapakları ; 250 TL
Arka stop çakar ; 150 TL
Orijinal yan yoncalar ; 250 TL
Arka difizör , çift egzoz çıkışı ve app flepsi (Pleksi yerine yanlışlıkla flepsi yazılmış) plakalık ; 1000 TL; Eğer arka difüzör orijinal değilse tüm bunlar 1.000 tutar mı? Sağdaki egzoz ucunun süs olduğu her halinden belli.

Aracımda sol aynanın kırıldı kaskodan yaptırdım, 600 TL hasar kaydı var.
Ön cam kırıldı kaskodan değiştirdim rakam yazmayan bir hasar kaydı mevcut.
KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE ARACIMDA BOYA, DEĞİŞEN YOKTUR. Kesinlikle ve kesinlike değişen yoktur şeklinde yazılmış ama en azından sol ayna değişmiş.

Tamam, herkesin kendi aracı kendine göre değerli ve güzel, Alfa Romeo veya farklı marka olması fark etmez, ancak ilan açıklamalarının daha özenli ve doğru olmasını beklemek de nihayi alıcı ve takipçilerin hakkı olsa gerek.

Mesela şu ilanda da gereksiz bir laf kalabalığı yapılmış. Ev fiyatları ile ilgili açıklamalar telefon görüşmesinde veya yüz yüze görüşmede yapılır, ancak ilan açıklamasında yer alması daha baştan satıcıya karşı bir ön yargı ile yaklaşılmasına neden olmakta. Satıcı iyi niyetle yazmış olsa bile...

Çok doğru. + olarak da "bayiisinde aynı donanımla sıfır fiyatı xxx liradır" diye ilan verenlerin de %90'ına ayar oluyorum. Bizi biraz salak yerine koymaya çalışıyor bu %90.

Neden?

Eğer bir araç peynir ekmek gibi satılmıyorsa, bayiisinde o yazılan liste sıfır fiyatı üzerinden yeri ve zamanına göre çok acayip indirimler alınabiliyor.

2010 senesinde misal, liste fiyatı 67.000 euro olan Audi A5'in pazarlıkta çok da zorlamadan "size son 58.000 euro'ya verelim" muhabbetini hatırlarım.

Daha geçtiğimiz haftalarda patron şirketinde çalışan arkadaşımın şirketinin sahibi Jaguar XJ almış. Bu aracın en donanımsızının liste fiyatı bugün 623.000 TL, adam, hangi donanımla aldı bilmiyorum ama 530.000 TL civarında bir rakama almış.

Ya da örnek veriyorum İzmir'de BMW 5.20d stokları boşaltılırken o zamanlar 240-250.000 TL gibi fiyatı olan aracı 200.000 TL bandının altında satmışlardı. Reşat altını gibi yatırım yemin ediyorum :)

Gibi gibi, tabii örnek verdiğim araçlar daha pahalı ancak bu pazarlığın aynısı kompakt sınıfta da yapılabiliyor yerine ve zamanına göre. Bazı insanlarda bu yanılgının olduğunu gözlüyorum çünkü. Sıfır fiyatı yüksek gelince gidip araştırmadan yakın paraya düşük km ikinci el alabiliyor, ancak doğru bayiiyi doğru zamanda yakalarsanız ikinci eldeki o düşük kmliden daha ucuza alma şansınız bile doğabiliyor zaman zaman.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

cem meric

Bir Alfistinin çıldırması 😊
Fiyat ve açıklamalardan anlaşılan arayanlar bunaltmış

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

coyote

Bir Alfistinin çıldırması 😊
Fiyat ve açıklamalardan anlaşılan arayanlar bunaltmış

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşın nikini hatırlayamadım ama, araç forumdan.

halil

sariertan niki

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

sbk0655

sariertan

SM-T800 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yiğit Doğukan

Elalem almış, apaçiye bağlamış bile.
Sahi Türkiye'de satıldı mı? Bilen var mı?

Bu da bizim kalibrede...

Fiyatlara bak ve soygunu gör.

Üst düzey AUDI yöneticilerinden olan bi müşterim bana aynen şunu söyledi:
Sizin devletiniz tam bir soyguncu. Arabayı ben üretiyorum, argesini v.s herşeyini ben yapıp 30.000 euro'ya satıyorum, senin devletin sana onu 60.000 euro'ya satıyor. Soyuluyorsunuz.

Ne denirki. Adam haklı...

Sent from my iPhone using Tapatalk

ekerem

Elalem almış, apaçiye bağlamış bile.
Sahi Türkiye'de satıldı mı? Bilen var mı?

Bu da bizim kalibrede...

Fiyatlara bak ve soygunu gör.

Üst düzey AUDI yöneticilerinden olan bi müşterim bana aynen şunu söyledi:
Sizin devletiniz tam bir soyguncu. Arabayı ben üretiyorum, argesini v.s herşeyini ben yapıp 30.000 euro'ya satıyorum, senin devletin sana onu 60.000 euro'ya satıyor. Soyuluyorsunuz.

Ne denirki. Adam haklı...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Giulia icin 30.000 euro. Harbi bizdeki nasıl bi soygundur ya sabah sabah sinirlendim >:(
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

denozor

alfistimize geçmiş olsun diyelim.
gözü gibi bakıp saçma sapan kazaya kurban gitmiş.
40 km hızla sağ tarafı ve araç altını darma duman etmiş.

2014 giulietta 1.4 multiair distinctive tct 170bg

Serhat59

Giulia icin 30.000 euro. Harbi bizdeki nasıl bi soygundur ya sabah sabah sinirlendim >:(
Bizdeki Veloce fiyatına orda QV alıyorsun üstüne de buraya göre temiz ikinci el bir Giulietta parası kalıyor, yine aynı muhabbete geliyoruz ve batı bizi kıskanıyor diyorlar, e kıskanır tabi baksana, ar-ge yap, yatırım yap, pazarlamasıyla uğraş sonra senin bu kadar emeğine karşılık devlet senin cironun iki katı kadar kâr etsin.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

octinum

alfistimize geçmiş olsun diyelim.
gözü gibi bakıp saçma sapan kazaya kurban gitmiş.
40 km hızla sağ tarafı ve araç altını darma duman etmiş.

Erman'la Paddock'ta tanıştık, şeker gibi bir arkadaşımız. Arabası da müthiş bakımlıydı. Fotoğrafları merak etmiştim de göstermişti; arabanın nisan sonundaki halinde kaportada kazaya dair benim algılayabildiğim hiçbir şey yoktu. İnşallah kendisini üzmeyecek şekilde satılır. Çok güzel bir Giulietta.

denozor

efsane diyince dedim herhalde donanım yazılım renk vesair süper bişi var sandım.
guli demiş bide :)

vozkol

efsane diyince dedim herhalde donanım yazılım renk vesair süper bişi var sandım.
guli demiş bide :)

Şu teknoloji çağında plakayı kapatmak için çaba harcadığı koca karton gibi bir şeyin yarattığı çirkinlik de ilginç  :)
2004-2008 : 1997 145 1.6 Boxer
2010-2014 : 2006 156 1.6 TS Distinctive
2014-2016 : 2008 159 1.9 JTDM Distinctive plus
2016-....... : Giulietta 1.6 JTDM Super TCT

octinum

Mü'min araba.  :haydi:

Gerçi kötü bir yarı otomatik şanzımansa hakikaten her vites değişiminde kafa sallatıp zikir ettirebilir.  :lol:

Alıntı YapArabam mütevazi kişiliği,şehir içindeki edepli ve adaplı yol tutuşuyla tam bir aile aracıdır.Beni hiç üzmedi alıcısınıda üzüceğini sanmıyorum..Arabamın içinde trafikte iken bir başka şoförün ne bir yakını ne bir akrabası hakkında kötü konuşulmamıştır alıcısının dikkatine...Aracımızın bir parça lokal boyası vardır,km orijinaldir istenilen yerde expertiz yaptırılır..Ayrıca aracımız yaptığı hiç bir km yi hayırsız bir iş için yapmamıştır her km si hayır ve hasenat için gidilmiştir...

qrkmtp

Gerçi kötü bir yarı otomatik şanzımansa hakikaten her vites değişiminde kafa sallatıp zikir ettirebilir. 

Şakami bu ya :))) gece gece gulme krizine girdim arabayi alsam sevaba girermiyim ki

HUAWEI CRR-UL00 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

denozor

Gerçi kötü bir yarı otomatik şanzımansa hakikaten her vites değişiminde kafa sallatıp zikir ettirebilir.  :lol:

gülmeyelim bence
adam tribünlere oynuyor. bu sözlere kanabilecek yurdum insanı çok 
(gülmeyin dedim ama yazarken kendimi tutamadım güldüm)  :lol: :lol: :lol:

judge_85

Yok artık dedirten ilan, bari arabaya her hafta başka araba görüyor diye gusül abdesti aldırıyorum yazsa tam olacak.!

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
2016-05 / 93756KM

Serhat59

Bence büyük trol 😂

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

emnalp

yanılmıyorsam You are not allowed to view links. Register or Login nin eski arabası, satıldıktan 1 ay sonra min 8 lira fazlasıyla tekrar ilanda..