Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Satılık bilgisayar/network donanımı  (Okunma sayısı 1380 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

octinum

• Moderatore
Satılık bilgisayar/network donanımı
« : 26 Kasım 2017, 01:05:51 »
Arkadaşlar, evdeki bilgisayar ağımda köklü bir değişiklik yapıp gerçek bir HP sunucu aldım eve. :D Şimdiye kadar kullandığım aşağıdaki donanımlarım da satılığa çıktı böylece. Aranızda meraklısı varsa bir bakın, nasıl kullandığımı sorarsanız cevaplarım, hatta göndermeden kurup içine film koleksiyonumdan falan da atarım. :)

Yalnız lütfen pazarlıkla uğraştırmayın beni. Kargoları da ben ısmarlıyorum.

1. D-Link DNS-323 NAS cihazı. Bunu en uygun şöyle kullanıyorsunuz; 24 saat açık kalıyor bu. İşte Torrent'lerden filmleri bulup buna söylüyorsunuz "birader gece 2'de başla sabaha kadar indir bunu kotadan yemesin, bitmezse 8'de bırak yarın gece devam edersin" diye. Bu arkadaş indiriyor. Bir taraftan da akıllı (smart) TV'nizin wireless'la falan ulaşabileceği şekilde filmlerinizi müziklerinizi sunuyor. Bunları televizyondan, evin ağına bağlı bilgisayardan falan her yerden izliyorsunuz. Ben ayrıca dosya yedekleme için kullandım. İçine kurduğum yazılımla da bir alay ekstra iş yapıyor.
Forum ahalisine disksiz 150TL, diskle beraber 300TL, kargo ücreti benden.
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-sunucu-server-uygun-fiyatli-ev-dosya-sunucusu-d-link-dns-323-nas-499080445/detay/

2. Silverstone mini-ITX bilgisayar kasası. Güç kaynağı patladı bunun. Bir de ön DVD kapağı yok (DVD sürücüyü sökünce kapağı bulamadım). Gayet kaliteli bir kasadır. Ben televizyonun altında ev sinema merkezi olarak kullandım. İçindeki sistemi de bir sonraki satılık maddesinde satıyorum. Düzgün güç kaynağı almak kaydıyla, içine de iyi bir anakart-işlemci koyup üstüne 25 santimlik ekran kartı takarak TV'nizde bilgisayar oynayabilirsiniz.

Forum ahalisine 150TL. Kargo yine benden tabi.
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-silverstone-mini-itx-htpc-oyun-kasasi-503599771/detay/

3. Gigabyte mini-ITX anakart, Pentium G2010 işlemci ve 2GB RAM. Yukarıdaki kasanın içinden çıktı bunlar. Söylediğim 25 santimlik ekran kartını buna takabilirsiniz. İşlemci fanını kesmiştim ses yapıyor diye, yanında düzgün bir fan da gönderirim isteyene. Yukarıdaki Silverstone kasanın içinde fansız kullanabildim ben.

Forum ahalisine 375TL. Kargo benden. Kasayla birlikte alana düz 500TL.
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-gigabyte-mini-itx-anakart-islemci-ve-2gb-ram-503606421/detay/

4. Buna ihtiyacı olan çıkar mı bilmem ama Lenovo Thinkpad X220 laptop hard disk kapağı. Dört tane var. Forum ahalisine tanesi 25TL. Dördünü birden alana sembolik indirimli 80TL Kargo benden.
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-lenovo-thinkpad-x220-x220i-disk-kapagi-498695333/detay/
« Son Düzenleme: 26 Kasım 2017, 01:16:00 Gönderen: octinum »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

octinum

• Moderatore
Ynt: Satılık bilgisayar/network donanımı
« #1 : 26 Kasım 2017, 22:00:10 »
1 numaralı malzeme (D-Link NAS) @WhiteNight dostumuza rezerve. :)

WhiteNight

• Membro
« #2 : 27 Kasım 2017, 12:10:43 »
1 numaralı malzeme (D-Link NAS) @WhiteNight dostumuza rezerve. :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

WhiteNight

• Membro
« #3 : 06 Aralık 2017, 22:43:09 »
Eve geldigimde kapida kargonun kagidi yapismis halde buldum. "Geldik ama seni bulanadik bi'zahmet geliver" cinsinden olan kagitlardan. Actim bina onu kamera kayitlarini. Vatandas kagit elinde hazir gelmis. Kapiya yapistirip basmis gitmis. Bu adamlara ne yapacagimi bilemiyorum artik. Sayisini unuttug defadir yasadigim kayiplardan sebeple hakem heyeti ve adliyede bu ve benzerleriyle cebellestim. Hepsinde hakli bulundum. Hepsinde hakkimi bir sekilde aldim. Ama en kisa sureni 8.5 ay surdu. Adaletin bu denli yavas isledigi ortamda yapay senaryolar, orgutler, gemiler, tirlar, vs ile ortaligi daha cok bulandirip adli kurumlari kilitleyen, buda yetmezmis gibi polis devletine donusturen haysiyetsizlere herkes etse bile, ben helal etmiyorum hakkimi. Insanoglu beserdir. Olur ya unuturuz; unutturma Ya Rabbi...

octinum

• Moderatore
« #4 : 07 Aralık 2017, 22:50:42 »
Haydaa...
Hocam o kaydı bana bir ulaştırabilir misin? Yurtiçi Kargoyla bir görüşeceğim. Beni bir arasınlar bakalım. Eposta adresime atabilirsin.
Bilgisayarım bozuldu, sana hazırladığım notları henüz kurtaramadım. Sen cihazı bir al, ben aktaracağım.

Alfadanadam

• Moderatore
« #5 : 08 Aralık 2017, 11:04:42 »
İlginizi çekerse böyle bir link var :)

https://sourceforge.net/projects/alt-f/

octinum

• Moderatore
« #6 : 11 Aralık 2017, 14:16:48 »
İlginizi çekerse böyle bir link var :)

https://sourceforge.net/projects/alt-f/

yesss. Bizzat bu kurulu üstünde. :) Kimse bilmez diye alt-f falan değil "özel yazılım" yazdım geçtim. Zaten senden başka bilen de çıkmadı. :)

Gayet başarılı o alt-f ya. ECC RAM ve ZFS dosya sistemi geçişi yapmasam bunu yerinde tutardım ben alt-f'le birlikte.

Alfadanadam

• Moderatore
« #7 : 11 Aralık 2017, 15:27:41 »
yesss. Bizzat bu kurulu üstünde. :) Kimse bilmez diye alt-f falan değil "özel yazılım" yazdım geçtim. Zaten senden başka bilen de çıkmadı. :)

Gayet başarılı o alt-f ya. ECC RAM ve ZFS dosya sistemi geçişi yapmasam bunu yerinde tutardım ben alt-f'le birlikte.

Ben de kaçırdım zaten canım malzemeyi diyorum :)

WhiteNight

• Membro
« #8 : 11 Aralık 2017, 15:54:26 »
Goz koymayin iki dakka yahu. Isime yarayacak diye aldim simdi ariza vermesin aman ha :-) Hos bunca bol vakit ve belirsiz mesai duzeninde ne ara kullanacaksam oda ayri konu :-)

octinum

• Moderatore
« #9 : 11 Aralık 2017, 22:29:08 »
Sen onu kullanmayacaksın ki. :) En fazla iki ay hevesini atacaksın. İki ayın sonunda belirli servislerini açık bırakıp, evin kuytu bir köşesine atacaksın. Birkaç yıl boyunca unutacaksın. Sonra "yav bu yedekleri alıyoruz da bu cihaz ne yapıyor ki?" diye çıkarıp püfff diye tozlarını üfleyeceksin. :)

Neyse. İnşallah işini görür. Afiyetle Torrent indir. :)

WhiteNight

• Membro
« #10 : 13 Aralık 2017, 00:59:39 »
Sen onu kullanmayacaksın ki. :) En fazla iki ay hevesini atacaksın. İki ayın sonunda belirli servislerini açık bırakıp, evin kuytu bir köşesine atacaksın. Birkaç yıl boyunca unutacaksın. Sonra "yav bu yedekleri alıyoruz da bu cihaz ne yapıyor ki?" diye çıkarıp püfff diye tozlarını üfleyeceksin. :)

Neyse. İnşallah işini görür. Afiyetle Torrent indir. :)
   O iki ayida zor gorecegiz galiba. An itibariyle dere tepe duz giderek toroslari arsinlamaya devam ediyorum. Asfalt gormeyeli yaklasik 35 saat filan olmus. Daha ne kadar surer oda belirsiz. Birinin ahimi tuttu ne olduysa anlamadim gitti. Issizlikten sIkIlirken simdi su hale bak. Neyse buna sukur. Kis ayinda Antalya gibi memlekette sezonu kapatan otellerin gazabina ugramakta vardi. Sukur turizm sektorune bulasmadik. :-)

GoogleTagged