Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

SATILIK GTV

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolga_ozhan

Abi 8C'yi geçiyorum hala yerine koyabileceğim bir Alfa yok o ayrı konu zaten. Eskimesin diye üzerine titremekten başka yapacak birşey kalmıyor.
Sana da hayırlı olsun aşk tazeliyorsunuzdur şimdi.

selim

yok tolga malesef...95 sonrası üretilen yerine koyulabilecek spor alfa romeo yok(spider 916 hariç).Gt dizayn olarak hoş ancak türkiye'de motor seçeneği az.Brera desen görüntüsünün hakkını vermiyor çok ağır ve 159 ön görünümlü,özgün değil,ama yinede diğer marka rakiplerine göre çok özel bir görüntüye sahip.Malesef 3.2 si bile standart turbo gtv ile baş edemez.
156 v6,166 v6 tb,155 q4 dışında alfa zevkini tadıracak model göremiyorum.Yeni nesil alfalar diğer markalara göre çok özel görüntü olarak ancak şahsi fikrim eski alfalar daha alfa...anlatamadım galiba ama sen anlamışsındır:)Bu arada ts  motorlarımızında hakkını yememek lazım hacimelrine göre çok verimliler ve sesleri de gayet güzel.

Bize düşen eksiklik varsa hemen gidermek,yurtdışından gerekiyorsa fazladan yedek parça getirtmek.motor aksamı neyse bulunur bir şekilde ancak kaporta Allah korusun hem bulması zor hemde fiyatlar pahalı.Hırsızlar yüzünden sol ön kapı camı ve kelebek camı için 450 lira ödedim pazarlıklı hali.Gersini sen düşün.Üstelik kelebek camı izmirdeki perte ayrılan gtv'den çıkma.yenisi ise üretilmiyormuş artık.Yabancı bir kaç hurdalık ile irtibata olmak lazım aslında,hazırda bulunsun.
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold

ku2

Tolga..Ben de güya benim 2.5 v6'yı satıyorum. sahibinden'de ilan var ama....hadi sattım..gel görki yerine koyacak araba bulamıyorum.
2.5 çok özel...çok seviyorum..ve gözüm gibi bakıyorum.

Ankara'da olsan..Sana derdim..gel 1 hafta gtv bende dursun..benim 2.5'da sende..
Çünkü gtv'ye çok niyetleniyorum bazen..ama yılından..yani 96..97 model olmasından vazgeçiyorum.. eşim 96 araba alınırmı diyor..ben alınır diyorum.. neyse...uzun hikaye orası..

aslında haftalık değişerek iki aracında tadını çıkarırız..nasıl fikir ama..!!! :)

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

tolga_ozhan

Bende 2004 156'yı verip 97 model araba alacağım zaman bana deli demişlerdi.
Fakat sonrasında gördüm ki malzeme kalitesinden dolayı 11 yaşındaki araba aslında 4 yaşındaki arabadan bazı konularda daha iyi bile olabilirmiş.
2.5'de aslında çok özel bir araba. 156 mk1 gibi efsane bir kasanın Arese V6 ile enfes birleşimi. Aynı zamanda da bir aile otomobili imkanları.

tolga_ozhan

quote:

yok tolga malesef...95 sonrası üretilen yerine koyulabilecek spor alfa romeo yok(spider 916 hariç).Gt dizayn olarak hoş ancak türkiye'de motor seçeneği az.Brera desen görüntüsünün hakkını vermiyor çok ağır ve 159 ön görünümlü,özgün değil,ama yinede diğer marka rakiplerine göre çok özel bir görüntüye sahip.Malesef 3.2 si bile standart turbo gtv ile baş edemez.
156 v6,166 v6 tb,155 q4 dışında alfa zevkini tadıracak model göremiyorum.Yeni nesil alfalar diğer markalara göre çok özel görüntü olarak ancak şahsi fikrim eski alfalar daha alfa...anlatamadım galiba ama sen anlamışsındır:)Bu arada ts  motorlarımızında hakkını yememek lazım hacimelrine göre çok verimliler ve sesleri de gayet güzel.

Bize düşen eksiklik varsa hemen gidermek,yurtdışından gerekiyorsa fazladan yedek parça getirtmek.motor aksamı neyse bulunur bir şekilde ancak kaporta Allah korusun hem bulması zor hemde fiyatlar pahalı.Hırsızlar yüzünden sol ön kapı camı ve kelebek camı için 450 lira ödedim pazarlıklı hali.Gersini sen düşün.Üstelik kelebek camı izmirdeki perte ayrılan gtv'den çıkma.yenisi ise üretilmiyormuş artık.Yabancı bir kaç hurdalık ile irtibata olmak lazım aslında,hazırda bulunsun.

V6 TB motor gerçekten tüm takdirleri hakediyor. Motor olarak büyük hacimli V motor ve turbo kombinasyonu zaten yeni alfa'larda yok. Fakat sanırım GTV'de beni benden alan esas kısım tasarım. Alfa'nın seri üretim araçları arasında en aykırı, en şımarık tasarım kesinlikle bu bence. Sahip olduğu motorun hakkını verecek hatta daha fazla sportiflik beklenen bir tasarım. Tasarımı şahane olsada sportiflik adına brera için aynı cümleleri kuramam şahsen.

ku2

2.5 v6 aile arabası..
Şöylede bir durum var aslında.. 156 bizim 2. arabamız. Eşimin Mazda 3'ü var. Bu bakımdan coupe araba rahatlıkla alabilirim... Bazen takas yapsammı diye düşünürüm.. Bazen neden GTV yi de 24v yapmamışlar diye sorarım??
O motor 24v olsaymış daha az yakarmış. Şu haliyle...yani 12v haliyle benim 2.5 tan fazla yakar...Turboyu açmazsan sanırım daha az yakar..ama gelde açtırma..
:))
Daha önceki arabam 164 v6 tb'ydi... yabancı değilim gtv ye.. Bi ara Metin usta'da vardı.. bikaç tur atmıştım.. o kadar.. ama çok keyıf almıştım.

--

agucba

GTV'nin 24V olanı var. 3.0 V6 24V ve daha sonra 3.2 V6 24V.

///////////////

ku2

biliyorum 3.0 v6 24v olanını..
2.0 v6 tb yi 24v yapsalarmış keşke derim..

Birde.. Maserati Ghibli 2.0 v6 tb vardır.. diğer bir efsane..

--

tolga_ozhan

Bence GTV'nin motor GTV tadı veren asıl kısım turbo. O coupe tasarımda turbo keyfi yaşamak gerekli olduğunu düşünüyorum. 3.0'da şüphesiz harikadır ama büyük hacimde turbo kullanan ne demek istediğimi anlayacaktır.

Anıl

quote:

Ebay İngiltere'de autolusso nickli bir servis var,bu adamda orjinal somununu bile bulabilirsin
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

selim

quote:

2.5 v6 aile arabası..
Şöylede bir durum var aslında.. 156 bizim 2. arabamız. Eşimin Mazda 3'ü var. Bu bakımdan coupe araba rahatlıkla alabilirim... Bazen takas yapsammı diye düşünürüm.. Bazen neden GTV yi de 24v yapmamışlar diye sorarım??
O motor 24v olsaymış daha az yakarmış. Şu haliyle...yani 12v haliyle benim 2.5 tan fazla yakar...Turboyu açmazsan sanırım daha az yakar..ama gelde açtırma..
:))
Daha önceki arabam 164 v6 tb'ydi... yabancı değilim gtv ye.. Bi ara Metin usta'da vardı.. bikaç tur atmıştım.. o kadar.. ama çok keyıf almıştım.

Önceki 164 v6 tb'nin durumunu bilmiyorum ancak gtv v6 tb yakıt konusunda 12v diye 2.5 den daha fazla yakar düşüncesine katılmıyorum.Rolanti durumunda belki haklısındır.Motorun 12 yada 24 v olması ile yakıt arasında doğrudan balantı kurmak yerine tork-ağırlık-motor hacmi verilerine göre yakıt tahmini yürütmek daha isabetli olur.
2.5 in (1320kg)torku 5000d/d'da 222Nm
Gtv'nin (1430)ki ise 2400d/d'da 280Nm
Şimdi ağırlıkdan 100kg bir fazlası var.Ancak alçak devirlerdeki tork fazlası yakıt harcaması konsunda bariz bir avantaj.Alçaklık ve aerodinamik kasa farkı de dikkate alınmalı.

Şöyle söyleyim benim chipden sonraki tork yaklaşık 330Nm'e yükseldi(referans scuadra tuning sitesi),egsoz uygulamasından sonrada hissedilir bir tork artışı You are not allowed to view links. Register or Login yakıt konusunda herzaman kullandığım güzergahda benzin için harcadığım para neredeyse %20-%30'lar düzeyinde azaldı.Tabii bu gaz pedalını ve turboyu akıllıca kullanmak ile gerçekleşti.Yoksa makineyi ara ara dip gaz veya devamlı üst devir bandında çalıştırsam eskisinden daha fazla yakıt harcar.Neticede chip ve egzost ile motor daha fazla beygir üretiyor ve doğal olarak benzin sarfiyatı artıyor.

Edited by - selim on 07/01/2011  16:50:25
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
147 1.6 T.S  sold
Hyundai i20  sold

ku2

Selim.. Adaşım..
Sen bi ara satıyordun gtv'yi..
Ne oldu..? ilanın yok sahibinden de..?
kaç km deydi senin araba..? içi bej deri diye hatırlıyorum.. 1997 miydi seninki..?
Güncel resim varsa (iç ve dış) atarmısın bana..?
--

selim

quote:

Selim.. Adaşım..
Sen bi ara satıyordun gtv'yi..
Ne oldu..? ilanın yok sahibinden de..?
kaç km deydi senin araba..? içi bej deri diye hatırlıyorum.. 1997 miydi seninki..?
Güncel resim varsa (iç ve dış) atarmısın bana..?

Valla adaş bir ara galeriye bıraktım alfa center'a,sonra geri aldım .ordaki resimler güncel 1-2 aylık.
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
147 1.6 T.S  sold
Hyundai i20  sold