Bir hevesle yaptırdığım xenon sisteminden ufak ufak soğumaya başladım. Çünkü senede bir, iki senede bir de olsa, yok balast bozuldu, yok sigorta attı, yok bilmemne oldu tarzı işlerle durmadan sanayiye gitmek durumunda kalıyorum. Geçtiğimiz gün sol far maalesef söndü. Daha önce de birkaç sefer sönmüştü, elektrikçi ne olduğunu gırgırına söylemiyor ama iki dk'lık bir müdahale ile olayı çözmüştü, inşallah yine öyledir. Artık soket mi çıkıyor ne oluyorsa.
En kötü ihtimalle Hella balast ayvayı yemiştir, duruma göre değiştireceğim.
Ancak kafamda halojen farlara dönmek var. Çünkü artık iş güç çoluk çocuk bilmemne derken, bu işlerle uğraşmaya vaktim ve isteğim yok açıkçası.
Far yıkamasız, otomatik yükseklik ayarsız (manuel yükseklik ayarı problemsiz çalışmaktadır), ancak orj. tadında bir Xenon kit istiyorsanız farları takas etmeyi öneriyorum Aracım 2011 model, far camları fena değil, 1 sefer şu Meguiars'ın far yenileme kiti ile temizlik yaptım. Yüzeysel çizikler vb mevcut ancak kararma-sararma solma yok. Belki mercek camları gözden geçirilip temizlettirilebilir. 3 sene falan oldu takılalı.
Xenon mercekler ve farların açılıp tekrar kapatılması işlemi İlker Kemal tarafından yapılmıştır. Farlarda yalnızca 1-2 ay önce satın alınmış D2S Osram Nightbreaker Unlimited ampuller (çifti 400 TL civarıdır) ve HELLA Balastlar bulunmaktadır. Sorun yaratan şey balast ise muhtemelen değişmesi gerekecek ama değişmesi gerekirse haliyle Hella olamayacak. Piyasada bulmak biraz sıkıntılı sanırım. Bunu da şimdiden bildireyim.
Farların bağlantılarında vs.'sinde hiçbir sorun yoktur.
İçi Siyah, Spor Paket farlarıdır.Ben de benzer veya daha iyi temizlikte, sorunsuz problemsiz, standart, halojen, İÇİ SİYAH, SPOR PAKET halojen farları ile değiştirmek istiyorum. Tamamen kafa kafaya bir takas sözkonusu olabilir.
Müsaitlik ve iş yoğunluğuna göre kendilerinden randevu vs. alınması yoluyla Bostancı'da Bosch Car Service, Sportivo, Zeki Usta vb. yerlerde sökme takma yaparak değişimi gerçekleştirebiliriz.
Dileyene farların fotoğrafını çekip Whatsapp üzerinden falan gönderebilirim, henüz çekmedim, fikir makul müdür değil midir onu bir gözlemlemek istedim