Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: YALNIZCA TAKASLIK - Giulietta Ön Farlar - D2S Xenon sistem ile birlikte.  (Okunma sayısı 1347 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ormanci

• Membro
Bir hevesle yaptırdığım xenon sisteminden ufak ufak soğumaya başladım. Çünkü senede bir, iki senede bir de olsa, yok balast bozuldu, yok sigorta attı, yok bilmemne oldu tarzı işlerle durmadan sanayiye gitmek durumunda kalıyorum. Geçtiğimiz gün sol far maalesef söndü. Daha önce de birkaç sefer sönmüştü, elektrikçi ne olduğunu gırgırına söylemiyor ama iki dk'lık bir müdahale ile olayı çözmüştü, inşallah yine öyledir. Artık soket mi çıkıyor ne oluyorsa.

En kötü ihtimalle Hella balast ayvayı yemiştir, duruma göre değiştireceğim.

Ancak kafamda halojen farlara dönmek var. Çünkü artık iş güç çoluk çocuk bilmemne derken, bu işlerle uğraşmaya vaktim ve isteğim yok açıkçası.

Far yıkamasız, otomatik yükseklik ayarsız (manuel yükseklik ayarı problemsiz çalışmaktadır), ancak orj. tadında bir Xenon kit istiyorsanız farları takas etmeyi öneriyorum :)

Aracım 2011 model, far camları fena değil, 1 sefer şu Meguiars'ın far yenileme kiti ile temizlik yaptım. Yüzeysel çizikler vb mevcut ancak kararma-sararma solma yok. Belki mercek camları gözden geçirilip temizlettirilebilir. 3 sene falan oldu takılalı. Xenon mercekler ve farların açılıp tekrar kapatılması işlemi İlker Kemal tarafından yapılmıştır.

Farlarda yalnızca 1-2 ay önce satın alınmış D2S Osram Nightbreaker Unlimited ampuller (çifti 400 TL civarıdır) ve HELLA Balastlar bulunmaktadır. Sorun yaratan şey balast ise muhtemelen değişmesi gerekecek ama değişmesi gerekirse haliyle Hella olamayacak.  Piyasada bulmak biraz sıkıntılı sanırım. Bunu da şimdiden bildireyim.

Farların bağlantılarında vs.'sinde hiçbir sorun yoktur. İçi Siyah, Spor Paket farlarıdır.

Ben de benzer veya daha iyi temizlikte, sorunsuz problemsiz, standart, halojen, İÇİ SİYAH, SPOR PAKET halojen farları ile değiştirmek istiyorum.

Tamamen kafa kafaya bir takas sözkonusu olabilir.

Müsaitlik ve iş yoğunluğuna göre kendilerinden randevu vs. alınması yoluyla Bostancı'da Bosch Car Service, Sportivo, Zeki Usta vb. yerlerde sökme takma yaparak değişimi gerçekleştirebiliriz.

Dileyene farların fotoğrafını çekip Whatsapp üzerinden falan gönderebilirim, henüz çekmedim, fikir makul müdür değil midir onu bir gözlemlemek istedim :)
« Son Düzenleme: 05 Ocak 2017, 13:54:09 Gönderen: Ormanci »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

OğuzCanAlantor

• Membro

Sercan Keklik

• Membro
Tamamen kafa kafaya bir takas sözkonusu olabilir.

sevim koşşş takas geldi
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti
En Güzel Alfa Romeo, Arkadaşımın Alfa Romeosuydu

Ormanci

• Membro
Dün elektrikçiye gittim, şimdilik sigorta atmış sigorta değişti, sorun yok ama neyin attırdığı belli değil.

Sercan Keklik

• Membro
Dün elektrikçiye gittim, şimdilik sigorta atmış sigorta değişti, sorun yok ama neyin attırdığı belli değil.

kaç amperdi kaç taktınız?
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti
En Güzel Alfa Romeo, Arkadaşımın Alfa Romeosuydu

Ormanci

• Membro
15'ti sanıyorum, aynısı ile mi değişti emin olamadım. Büyük ihtimalle beyin attırdı veya başka bişey kısa devre yaptırdı diyorlar ama çok da fazla inceleyemediler, yine yaparsa gelirsin, detaylı bi kontrol yaparız dediler.

Ormanci

• Membro
Şimdilik iptal edebilir miyiz, silinebilir, kilitlenebilir, bu aralar olamayacak sanırım, kusura bakmayın.

GoogleTagged