Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 147 Almayı düşünüyorum

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

necoartur

147 için en üst model nedir 2010 mu?
Üretim bandından kalkmismidir? Eğer oyle ise ilerleyen yıllarda yedek parca sikintisi yaşanır  mı ?
Birde periyodik ve agir bakımları ne kadar  zamanda yada km. de yapılması gerekiyor?
Cevaplarsanız sevinirim bende bir  147 almak istiyorum bütün anlatılan olumsuzluklara rağmen.. Hayır bir sorun yaşarsam  ben demiştim diyenlerin seslerini duyar gibiyim  :haydi: :lol: :'(

Murad

147 yi kaç yıl kullanmayı düşünüyorsunuz?
20 yıl filan kullanacaksanız son yıllara doğru belki sıkıntı yaşarsınız.  :)
147 Alfa romeo'nun Türkiye'de en rahat parçalarını bulacağınız araçlarından biridir.

Jaaaa!

You are not allowed to view links. Register or Login
147 yi kaç yıl kullanmayı düşünüyorsunuz?
20 yıl filan kullanacaksanız son yıllara doğru belki sıkıntı yaşarsınız.  :)
147 Alfa romeo'nun Türkiye'de en rahat parçalarını bulacağınız araçlarından biridir.
+1
M.byrkc

Jaaaa!

Şahsen ben kenar köşe sanayilerde bile sıkıntı yaşamadım içeriye bir tane Alfa Romeo girmemesine rağmen :alfisti:
M.byrkc

koroglubrk

Çevrenizdeki insanların olumsuz yorumlarını almamak ve ister istemez  araçtan sogumamaniz icin Aracın Bakım gecmisi cok önemli. Fiyat bandınızı belirtmemişsiniz ama temiz ve donanımlı  bir 147 bulduğunuzda 1-2 bin üstünü fazla görmeyin. Q2 de tadından yenmez ayrıca. Periyodik bakımlari cogu araçtaki gibi 10.000 km civarındadır. Gerçi ben 7-8 olmadan bakıma sokuyorum  :)  Bakım parçaları da söylenilen gibi Pahalı değildir. Kocaeli desiniz sanırım,  bulursunuz. Hadi bulamadınız internetteki cok Sayıda site üzerinden  sipariş verebilirsiniz. Hayırlı kısmetler bulmanız dileğiyle  :)
10 AHU 04 Jarama Black Mk2 147
10 ABK 64 Jarama Black Mk2 156 SS

vieri

147'de en üst model 2009'dur.Üretimden kalkalı 6 yıl oluyor.Herhangi bir parça sıkıntısı yok.İstanbul'da yeterince özel servis mevcut.İzmit'te de vardır belki bilmiyorum.Alma diyen arkadaşlarınız, güzel arabaymış bir tur da ben atayım diye yanınıza gelmeye başlarlar.  :) Her araçta olduğu gibi temiz ve bakımlı bir araç olması önemli.

necoartur

yanıtlarınız için hepinize teşekkür ediyorum. buradaki ilgili arkadaşların yaklaşımları bile beni bu arabayı almaya itiyor.
bu arada beni 147 bakarken görüp aman aman diyen bi arkadaşım var albea almış gecen hafta 85.000km de 2006 16000 tl ye 5 lira masraf yapmış :) evlerden ırakkkkkkk;)
henüz hiçbir alfa romeo ya binmedim bile:) ama tamamım.
sahibinden de takip ettiğim iki tane ilan var acaba yorum alabilirmiyim.?
1. You are not allowed to view links. Register or Login
2.You are not allowed to view links. Register or Login
fiyatlar nasıl ve nelere dikkat etmem lazım.

vieri

Sapanca'dakinden uzak durun.İç resimleri her şeyi anlatıyor zaten.O paralara mk2 bakmayın bence.

kuti147

Sapancada ki araç için 7-8 kere aradım ama açan olmadı. Ayrıca tramer kaydında 7 hasar var, biri Sel hasarı olarak gözüküyor bilgine.
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 - Jarama Mk2 147
34 KT 159 - Grigio Titanio 159 Sw 2.4

erdinc147

İnce eleyip sık dokumanız gerekiyor inşallah düzgün bir 147 bulursunuz hasar kaydı olmamasıda sizi yanıltmasın bu kayıt yöntemi aracın hasarının olmadığı anlamına gelmez demekki hasarlar ahmet mehmet ustada sanayide onarılmış yapılmış demektir eğer hasarlar kayıtlıysa serviste yapılmıştır ve orjinal tamponunun tüm aksesuarlarıyla birlikte 2500Tl civarında olması 3-4-5000tl gibi hasarların önemsiz olduğunu açıklıyor tabi parça parçaysa ve ağır hasar kaydı yoksa sıkıntı yok demektir baktırıp alabilirsiniz aracı :alfisti:

necoartur

İnce eleyip sık dokumanız gerekiyor inşallah düzgün bir 147 bulursunuz hasar kaydı olmamasıda sizi yanıltmasın bu kayıt yöntemi aracın hasarının olmadığı anlamına gelmez demekki hasarlar ahmet mehmet ustada sanayide onarılmış yapılmış demektir eğer hasarlar kayıtlıysa serviste yapılmıştır ve orjinal tamponunun tüm aksesuarlarıyla birlikte 2500Tl civarında olması 3-4-5000tl gibi hasarların önemsiz olduğunu açıklıyor tabi parça parçaysa ve ağır hasar kaydı yoksa sıkıntı yok demektir baktırıp alabilirsiniz aracı :alfisti:
Cevabın için teşekkür ederim Amin diyelim erdinc147 :) temiz araba temenninize çünkü temiz olan lar zaten satışa cikmiyor gibi..
Acele edip aldanmak istemiyorum.
peki test merkezleri bu isi tam manasıyla çözer mi sence?

necoartur

Sapancada ki araç için 7-8 kere aradım ama açan olmadı. Ayrıca tramer kaydında 7 hasar var, biri Sel hasarı olarak gözüküyor bilgine.
Teşekkür ederim kuti147 sen ne maksatla aramıştın sende mi düşünüyorsun. Fiyatini fazla düşürmüş olması bi iskillendirmedi değil hani.

necoartur

Sapanca'dakinden uzak durun.İç resimleri her şeyi anlatıyor zaten.O paralara mk2 bakmayın bence.
Teşekkür ederim vieri sağol cevap için aslinda istediğim 2005-2007 distinctive km uygun nedir bu bandın ortalama fiyati sence??
Birde mk2 den kasıt nedir??

kuti147

Mk2 demek makyajli kasa demek. Yani o uzak dur dedigim  ilandaki kasa.
Evet bende 3 gün once mk1 kirmizi 3 kapi aracimi sattim. Suan 5 kapi mk2 bakiyorum fakat piyasa ucmus halde, o yuzden biraz beklemedeyim.
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 - Jarama Mk2 147
34 KT 159 - Grigio Titanio 159 Sw 2.4

alperen08

Merhaba aramıza hoşgeldin, ben izmit yahyakaptanda oturuyorum şuan üçüncü 147mi kullanıyorum ve çok da memnunum istersen görüşebiliriz de elimden geldiğince yardımcı da olurum ha birde o albea alan arkadaşınıda al gel bir tur atsın benim arabayla :D :D sonra binermi acaba albeasına :D

Wolfshade1989

147 sahibiyim ve bu zamana kadar aynı sınıfta bir çok araç kullandım, en zevk aldığım araçtır kendileri.
Fakat biraz değil, bayağı narin bir araç. Hor kullanılmamalı diye düşünüyorum. Parça konusuna gelirse, şahsen hiç parça sıkıntısı yaşamadım.
En önemlisi eğer alfa sahibi olacaksan, arıza çıkarttığında bile onu sevmelisin :clover:
2003 - Alfa 147 Mk1 Distinctive
2008 - Alfa 147 Mk2 Blackline
2004 - Alfa 156 2.0 Selespeed

Atilla Özerten

necoartur

Merhaba aramıza hoşgeldin, ben izmit yahyakaptanda oturuyorum şuan üçüncü 147mi kullanıyorum ve çok da memnunum istersen görüşebiliriz de elimden geldiğince yardımcı da olurum ha birde o albea alan arkadaşınıda al gel bir tur atsın benim arabayla :D :D sonra binermi acaba albeasına :D
Sağol alperen Hoşbulduk yakınmışiz isyerimde kullar da;) görüşmek isterim tabiki tecrübenden istifade edelim bu arada ben karistirmisim arkadaşın aracta  brava sx miş;) ayıp oldu ya:) 

necoartur

Teşekkür ederim Wolfshade1989 arizasinida severmiyim bilmiyorum ama bu alfistilerin muhabetini baya bi sevdim :)  sağolasın

vieri

Teşekkür ederim vieri sağol cevap için aslinda istediğim 2005-2007 distinctive km uygun nedir bu bandın ortalama fiyati sence??
Birde mk2 den kasıt nedir??

147 2005 yılında ilk makyajını geçirdi.2005'ten sonraki kasaların hepsi mk2 diye adlandırılır.
2007 yılında ise ön tampona eklenen krom çıtalarla beraber ikinci kez makyajlandı.
2005-2007 arasında temiz bir araç için ortalama fiyat  27-30 bin arasındadır.
Km'den çok bakımlı olması ve şeceresinin belli olması önemlidir.
Örnek olarak şu verilen ilanı gösterebilirim.İlan açıklamaları gayet net.Sahibini tanımam etmem.

147 hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.Kolay gelsin.

The Schuey

Teşekkür ederim Wolfshade1989 arizasinida severmiyim bilmiyorum ama bu alfistilerin muhabetini baya bi sevdim :)  sağolasın
Gülü sevdiyseniz dikenine katlanmalısınız. 147'nin uğraşlarınıza kesinlikle değecek bir araç olduğunu düşünüyorum.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

alperen08

Rica ederim ne demek, ne zaman istersen görüşebiliriz:) Ben İzmit' te alfisti grubu oluşturmaya çabalıyorum 1 senedirde ne yazıkki başaramayıp İstanbul buluşmaları ile avutuyorum kendimi :D

Turkay33

1994  33  1.5 ie / 2001 Başlangıç
2004 156 1.6 TS
2006 159 1.9 Jtdm
2005 156 2.0 Selespeed White
1998 156 1.6 TS
2003 156 1.6 TS
2000 156 2.4 JTD
2006 156 1.6 TS
2004 156 2.0 Selespeed
2001 156 1.9 JTD
1998 156 2.0 TS
2006 159 1.9 Jtdm
2000 156 2.0 TS
2006 147 1.6 TS
2001 156 2.0 TS

Hawk

1.6Ts lerde iki farklı motor var. Biri 103hp diğeri 120hp. Siz bunu ne kadar önemsersiniz bilmiyorum. Ancak bir Alfisti her zaman güç ister  :rock: Farkını nasıl yapacağınız konusunda yardımcı olur arkadaşlar.
[url="http://i.hizliresim.com/4ZOy3A.jpg"]http://i.hizliresim.com/4ZOy3A.jpg[/url]

alperensahin88

Neco borusanin yan tarafina ozel servis acilmis ben daha gitmedim ama ilk bakima oraya gidicem tecrubemi burdan paylasirim

frkclk

Herkese selamlar, aranıza yeni katıldım. Bu konu olduğu için yeni bir konu açmak istemedim. Konunun sahibi arkadaştan özür dilerim. Sakarya / Hendek te ikamet etmekteyim. Eşim hamile olduğu için bir arabaya ihtiyaç duymaya başladık. Araştırma yaparken , bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine 147 ile tanıştım ve kendisiyle ufak bir gönül bağım oldu. 2007 - 2008 model 25.000-26.000 TL arası bir 147 arıyorum ama pek fazla bir bilgim ve tecrübem olmadığı için ilanlara güvenemiyorum. Sizin değerli bilgilerinizden yararlanmak istiyorum.