Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Spor Fren diskleri hakkında...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cem

Evet Can haklısın,ilk facelift sonrası 156 diskleri değişmiş. Servise sorduğumda, kaliperlerinde 2.0 ile değilmesi gerekir demişlerdi.
Acaba bunlara değermi alacağım performans,onu merak ediyorum.

n/a

1 çapın azda olsa artıcak.
2 daha iyi disk ve balata kullanımıyla zaten hertürlü belirli bir fren performansı artışı ztn elde edeceksin.AMA kaliperlerin nekadar olduğu önemli bir konu..

Cem

Aslında çok  büyük farklar olacağını düşünmüyorum,dolayısıyla orjinal ekipmanı kaliteli olanlarla değiştirmek en mantıklısı.

n/a

kesinlikle :) enmatıklısı 2002 öncesi için olan performans disk ve balatası en mantıklı seçim olur..
bu saat oldu hala ödev yapıorum demin yazmam gereken şeyi ancak intikal edebilidim kusra kalma :D

Cem

Olur o kadar Can,bilgiler çok faydalı oldu,saolasın=)

n/a

nedemek abi rica ederim :)

147TI

VAY BEahh ! 24Saat bilgi paylaşımı diye ben buna derim..

Ne yaptınız yaw siz post saatlerine bak

ATA

Autoshow un 1999'da yaptığı test verilerinde, 156'nın 1.6 motorlu versiyonu 100km/h de yapılan frende 44m durabilmişken, 2.0 motorlu versiyonu 40m durmuş. Yani 2.0'lar yapılan teste göre 4 metre daha erken duruyorlar.

Bu konuyu servisimle konustuğumda yapılan uygulamaya değmeyeceğini söylemişlerdi. Ama disk değiştireceğim zaman gene aklımda bulunacak bir uygulama.

1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Alfadanadam

Ata, aradaki farkın tek sebebi kaliper ve disk olmayabilir. Hatta mukayese edilen iki araçta kullanılan balataların markalarının farklı olması bile bu farkları doğurabilir. Öte yandan esas etken, westinghouse'larının farklı diye biliyorum ben. Yani sadece kaliper ve disk değişimi ile aynı verim alınamayabilir.

Sonuç olarak benim fikrimi sorarsanız 1.6'ya 2.0 kaliperi ve diski uydurmaya harcayacağınız parayı daha kaliteli lastik almak yönünde kullanırsanız frenleme konusunda emin olun daha çok verim alırsınız :)

agucba

Auto Show'un test verilerine çok da güvenilmeyeceğine inanıyorum. Zaten belli bir saatten sonra inancım kalmadığı için de almayı bıraktım. İlk çıktığı sayıdan nerede ise 2002'ye kadar aldım, ancak bir türlü benim istediğim seviyede değildi ve almayı bıraktım.

Mesela 1994 yılında 155 Q4 testinde 35 metrelik bir değer bulmuşlardı ve ölçülmüş en kısa fren değeri olarak yazılmıştı. Sonra aradan yıllar geçti, aracın modelini malesef hatırlayamadım şimdi, bulunan aynı değer için "dergimizin rekorunu kırdı" diye bu mesasfeyi yazmışlardı.

///////////////

ATA

quote:

Ata, aradaki farkın tek sebebi kaliper ve disk olmayabilir. Hatta mukayese edilen iki araçta kullanılan balataların markalarının farklı olması bile bu farkları doğurabilir. Öte yandan esas etken, westinghouse'larının farklı diye biliyorum ben. Yani sadece kaliper ve disk değişimi ile aynı verim alınamayabilir.

Sonuç olarak benim fikrimi sorarsanız 1.6'ya 2.0 kaliperi ve diski uydurmaya harcayacağınız parayı daha kaliteli lastik almak yönünde kullanırsanız frenleme konusunda emin olun daha çok verim alırsınız :)

westinghouse larında farklı olması aklımdaki seçeneklerdendi. Aslında şu anda ate balata kullanıyorum frenlerimden oldukça memnunum. Umarım bu güvenim hüsranla sonuçlanmaz. Ama lastik konusunda haklısınız. Pzero nero her Alfaya lazım :)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

n/a

valla  satin  4ü  5i  7si site çalışıyor..helal olsun

n/a

hehe valla Eren senle konuşuyordum ya ödevim var diye 5.30-6 gibi bitti ehh okula gitmek içinde 7.40 gbi falan kalkıyorum 2saat uyuyup sersem gibi olmamak için hiç uyumam daha iyi dedim arada ve sonrasındada 24saat bilgi paylaşımına devam ettik :)
walla ben ödev yapıyordum da Cem abi en genç alfisti'nin mesaisindeydi sanırım :)

Cem

Alıntı Yap
hehe valla Eren senle konuşuyordum ya ödevim var diye 5.30-6 gibi bitti ehh okula gitmek içinde 7.40 gbi falan kalkıyorum 2saat uyuyup sersem gibi olmamak için hiç uyumam daha iyi dedim arada ve sonrasındada 24saat bilgi paylaşımına devam ettik :)
walla ben ödev yapıyordum da Cem abi en genç alfisti'nin mesaisindeydi sanırım :)
[/quote
TEspit isabetli olmuş Can,Benim cimcime uyku yüzü göstermiyor sağolsun,tam zombi olduk,gece gündüz karıştı=) Ama değer herşeye o ayrı=))

n/a

hehe olsun walla abi ,o herşeye değer..
ileride dönüp geriye bakınca uykusuz geçen gecelerini ve o gecelerde seni anlız bırakmayan alfistiturkey i hatırlıcan

Cem

GErçekten de siteye girip,hareket görünce yanlız olmadığımı farkediyorum sayenizde.
GEcenin kör saati,uyku da kaçmış,hiçbirşey arkadaşlar gibi olmuyor o vakitlerde=)

n/a

n/a

Erhan ile aynı disklere sahiptim 156 Selespeed'de. Çok memnun kaldım Brembo'lardan. Sebebi, kesinlikle güvenilir fren dengesi ve performansı.

Ne kadar inkar etsek de hepimiz zaman zaman yüksek süratlere çıkıyoruz. 170-180 km ve üstü süratlerde ani fren yapmak zorunda kaldığınızda, bu diskler ile standart diskler arasında dağlar kadar fark var. En acımasız frenlerde bile ısınmıyorlar, fren gücü kesinlikle azalmıyor ve yamulup çatlamıyorlar. Korkulu rüya görmüyorsunuz. Zaten Brembo'nun motorsporları kariyeri ortada...

Burası Türkiye, siz otobanda 200'lerde giderken aynasına bakmadan sol şeride önünüze atlayan sersemlerden çok var. Yollara ve otobanlara köpek, inek, koyun gibi hayvanları da bırakıyorlar. Yüksek süratlere çıkmaktan çekinmiyorsanız, bunlar olmazsa olmaz bence.

Ancak doğru balata kullanmak şart. Ben Galfer ve Bosch ile denedim, hem vibrasyon hem de ses yaptı. Ama ATE ile müthiş uyumlu Brembo'lar.

En kısa zamanda GTV ve 166'ya da alacağım, çabuk ve çaktırmadan hızlanan otomobiller için tavsiye edilir...

Edited by - Futuro Della Alfa on 31/12/2007  15:54:58

Edited by - Futuro Della Alfa on 31/12/2007  15:56:47

n/a

quote:

Ben brembo ön fren disklerini 280 liraya almıştım Eren, ama bendekiler delikli değil oluklu..

Şu otostart'taki Brembo fiyatına 1 açıklık getirelim, ben tatmin olmadım o konuda...

Şimdi Otostart'ta 87 YTL'ye satılan Brembo, bizim kullandığımız oluklu Brembo'lardanmı? Çünkü bu linkte:
You are not allowed to view links. Register or Login
Ürününü resmi yok, Düz diskmi yoksa oluklumu olduğu belirtilmemiş, sadede dandik 1 çizim var. "İçten havalandırmalı" yazıyor ki, bu oluksuz, düz disk demektir. Ayrıca ürün referans numarasında textar yazıyor ki, textar 2. kalite 1 üründür.

Şöyle 1 not düşülmüş:
Bu ürünün bir paketinde 2 adet ürün bulunmaktadır. Ancak 2 tanenin katları adedinde sipariş verilebilir. Şayet burada sepetinize eklerseniz, sepetinize 1 paket yani 2 adet ürün eklenecektir.
Not: Yukarıda görüntülenen fiyatlar birim fiyatlardır.

Buradan anladığım, 87 YTL'ye 1 çift disk satılıyor. Bu diskler eğer orjinal Brembo ise (Textar üretimi değil) ve düz değil oluklu diskler ise (ilandan anladığım düz bunlar) bu fiyata imkanı yok bu diski satıp da kar edemezler. Bu siteden alışveriş yapan varsa lütfen netleştirebilirmi bu konuları?

admin

Ürünü brembo nosu ile baktığımızda şöyle bir resim çıkıyor.

Register or Login" border=0>

Ayrıca Bizden Tolganın aldığı disklerde ekte.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

n/a

Peki, disk bu, OK
Ama sitede yer alan ürün kodundaki "Textar" kelimesi bende belirsizlik yaratıyor. Textar yerli üretimi de bulunan lisansiye 1 ürün çünkü.

n/a

quote:
Şöyle 1 not düşülmüş:
Bu ürünün bir paketinde 2 adet ürün bulunmaktadır. Ancak 2 tanenin katları adedinde sipariş verilebilir. Şayet burada sepetinize eklerseniz, sepetinize 1 paket yani 2 adet ürün eklenecektir.
Not: Yukarıda görüntülenen fiyatlar birim fiyatlardır.

Buradan anladığım, 87 YTL'ye 1 çift disk satılıyor.

Bir çift deği.. Teki bu fiyata.. Gayet açıkça belirtildiği üzere 2 adet ürün fiyatından bahsediyorlar..

n/a

Bende You are not allowed to view links. Register or Login'da valeo diskler neden brembolarandan daha pahallı onu çözemedim.. Tam tersi olması lazım değil mi?

Edited by - shame on 18/03/2008  18:49:12

ATA

Brembo aynı zamanda otomobillern yan sanayi diye tabir edilen ucuz fren disklerinide uretiyor. Brembo sadece performans frenleri üreten bir marka değil, bunu unutmayalım...
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

n/a

Ata, evet Brembonun fason üretimleri de var da, bu ilanda kastedilen ürün Brembo MAX, herhangi 1 disk değil yani.

İlandaki not yanlış anlamaya müsait bence... Çifti 174 YTL oluyor bu durumda. Bu fiyat ise, mantıklı...

Ama Brembo hakkında belki 1 sürprizim olabilir ilerleyen günlerde...