Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 Benzin Deposu Kapağı Sorunum

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ugurbaki

Arkadaşlar,
2004 model 147 aracımın benzin deposu kapağımın kilidi bozulmuş, zannedersem dış kapağımın da kilit sistemi yok. Yani depo tamamen korumasız hırsızlığa karşı. Anahtarcı iç kapağın kilidini sökemedi, acaba sökülmüyor mu o mu beceremedi bilmiyorum.
Ayrıca dış kapakların kilitleme sistemleri var mı onu da bilmiyorum. Gerekirse yenilerini alacağım ama nasıl yapsam?

tolga_ozhan

İç kapağın kilidi tamir edilebiliyor. Dış kapakta kilit sistemi yok.

rain man

Aynı sorun bende de var. Alfayedek'te benzin depo kilit bloğu diye satılan bir parça var. Ben aldım ancak uygulatamadım, yapması için verdiğim usta o parçayı kaybetmiş o yüzden ben yapamadım ama sizin ustanız yapabilirse bahsettiğim parçayı sorun isterseniz.

parça bu

You are not allowed to view links. Register or Login
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

tolga_ozhan

Linki paylaşılan ürün dış kapağın sabitleyicisidir.
Başlıkta bahsedilen problem içerideki anahtar ile açılan kapaktır.

ugurbaki

Linki paylaşılan ürün dış kapağın sabitleyicisidir.
Başlıkta bahsedilen problem içerideki anahtar ile açılan kapaktır.

Bu parçam da eksik, bunu alacağım ama dediğiniz gibi kilitli kısımda da problem mevcut maalesef.

Aynı sorun bende de var. Alfayedek'te benzin depo kilit bloğu diye satılan bir parça var. Ben aldım ancak uygulatamadım, yapması için verdiğim usta o parçayı kaybetmiş o yüzden ben yapamadım ama sizin ustanız yapabilirse bahsettiğim parçayı sorun isterseniz.

parça bu

Teşekkür ederim, sorunumun birisi bu idi. Kilit kısmını da halledebilirsem tamamdır.

İç kapağın kilidi tamir edilebiliyor. Dış kapakta kilit sistemi yok.

İlginiz için teşekkür ederim. Peki, kilit mekanizmasının tamir için nasıl söküldüğünü biliyor musunuz? Anahtarcı açamadı çünkü.

tolga_ozhan

Başka bir kilitçiye gidin. Çünkü zamanında bir kilitçi gözümün önünde tüm parçalarını söktü ve tamirini yaptı.
Yanlış anlaşılma olmasın diye yazıyorum. Anahtarcıya değil kilitçiye gitmeniz gerekli. Oto sanayilerde sadece kilit işi yapan yerler vardır. Genelde büyük sanayilerde olur.

ugurbaki

Başka bir kilitçiye gidin. Çünkü zamanında bir kilitçi gözümün önünde tüm parçalarını söktü ve tamirini yaptı.
Yanlış anlaşılma olmasın diye yazıyorum. Anahtarcıya değil kilitçiye gitmeniz gerekli. Oto sanayilerde sadece kilit işi yapan yerler vardır. Genelde büyük sanayilerde olur.
Anladım, Şanlıurfa'nın ilçesindeyim. Maalesef elimde bu vardı. Antep'e gidince bulurum kilitçi. Teşekkür ederim.