Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 için hoparlör seçimi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kemalkml

merhaba . ben free air dediğimde zaten stepne iptal olacaktı :) stepneyi çıkarıp bi kenara koyacaktınız . gönderdiğiniz linklerden tercih yapacaksanız eğer 1. linktekini tercih edin ,sebeb hem yuvarlak olması hem frekans aralığı daha iyi ,2. linkteki frekans aralığı olarak kötü . bunlara ilave compenant bağlanmaz ,compenan için ayrıca amfi almanız gerekir . ve bu sub için ayrı kablo amfi için ayrı kablo yapacaksınız .yada bagaja kadar tek güç kablosu çekip bagajda bu kabloyu ikiye böleceksiniz ,sub. ın şase kablosu ve amfinin şase kablosu mecburen ayrı olacak .

ismail

Anladım Kemal bey, bilgiler için çok teşekkürler.
Biraz daha araştırıp ugun bir şekilde halletmeye çalışacağım. Buradan bilgi veririm.
Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

kemalkml

You are not allowed to view links. Register or Login        

linkte benim arabamın bagajı ve 20 cm kutulu alipne fotorafları var ne kadar yer kapladığı hakkında fikir verir .

ismail

Bugün mediamarkt ta kemal beyin 20 cm lik Alpine sub'ı gördüm, harika birşey. Bagaja bundan koymaya karar verdim. Yanlız kutusunda 400 watt peak 250 watt rms yazıyordu, netten baktım bazı yerlerde 250 rms bazı sitelerde 130 rms yazıyor. Kutuda yazan doğrudur diye düşünüyorum.

Stinger kablo seti araştırıyorum. Yanlız şöyle bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. 8 gauge ve 4 gauge olarak farklı kalınlıkta kablo setleri var. Biraz araştırdım. Tek anfi için 8 gauge yeter demişler. 2 anfi olursa 4 gauge gerekir demişler. Tam 8 gauge a karar vermiştim, şu sitedeki tabloyu gördüm. Mesafeyide yazmışlar. 400-600 rms ve 5 metre (17 ft) için 4 gauge öneriyor. Hangisi doğru acaba? Tablo şu şekilde;

Kablo seti şu;

Edited by - ismail on 17/03/2012  17:48:20

kemalkml

merhaba ismail bey hotmail de mesajı yeni gördüm malesef . alipne 20 cm kutulu bas 120 w rms 400 watt peak tir . kutuyu ya yanlış okudunuz yada 30 cm ile 20 yi karıştırdınız 30 cm olan 250 watt rms . alpine resmi sitesinde bilgiler mevut . eğer bu subu alırsanız neden iki amfi kullanacaksınız ? 4 awg ileriye dönük olur iyi olur .ama siz eğer alpine sub ve 1 takım compenant kullanacaksanız toplam rms değeri yaklaşık 250-300 watt olacak ama 2 takım comp +sub derseniz 5 kanallı bir amfi işinizi görür 4 kanal comp için 1 kanal sub için . ama bence arka kapılara compenant gereksiz zaten araç çok büyük değil .arkada coaxlar yetecektir .kablo kaliteli bir marka olsun kicker ,audison vs. kaitesiz kablo başınızı ağrıtır 8 awg derler ama bu değerin altında çıkar ayrıca parazit sorunu filan bunlar çok sinir bozucu olur .iyi akşamlar

Alfadanadam

Bence de Alpine güzel çözüm. 4 kanallı amfi ve 1 takım komponent işinizi fazlasıyla görür hiç merak etmeyin. Senelerde bu kombinasyonda kullandım. Odyofil sayılmam ama gayet güzeldi bence.
Bu arada, You are not allowed to view links. Register or Login de hiç fena olmaz aslında. Makul fiyata bulunsa ve sadece amfi ve sub ile mütevazi de olsa bir çözüm olabilir :)

ismail

Arkadaşlar dün itibari ile montajı yaptırıp mutlu sona ulaştık :)
Aslında alışverişi geçen hafta mediamarkt tan yapmıştım ama stinger kablo setini netten aldım, amerikadan gelmesi cuma gününü buldu, bizde dün tamamladık montajı.

Anfi; Jbl gto1004
Daha ucuz bir 4 kanallı bakıyordum ama mediamakt ta yoktu. Bunu aldığımada pişman olmadım, sadece bütçeyi biraz aştık :)

Komponentler: Alpine SPG-17CS
Anfi+komponentin normal hoparlörden farkı cidden muazzam.

Sub; Alpine SBG-844BR
Önce 30 cm almıştım. Sonra bagaj yüzünden değiştirip 20cm aldım. 147 si olan arkadaşlara tavsiye ediyorum. Çok iyi bir subwoofer.

Ortaya çıkan tesisat beni fazlası ile memnun etti. Özellikle öne koyulan komponentlerin performansının bu kadar iyi olacağını hiç beklemiyordum. Endişelendiğim gibi bir şeyleri kırıp dökmeyede gerek kalmadı. Kapı eşiklerini kaldırmadılar bile. Elle altına sıkıştırabildiler.

Kablo kitini alırken ufak bir tatsızlık oldu. Kredi kartımdan başka alışverişlerde gördüm. Hemen bankayı arayıp kartı kapattık ve itiraz dilekçesi verdim. Ya benim bilgisayar kaynaklı yada karşı site kaynaklı bir hack durumu var. İlginç olan harcamaların Apple dan yapılmış olması. Bankayı aradığımda bu sıralar başka arayanlarda olduğunu ve onlarda da Apple gördüklerini söylediler. Son bir yıla kadar hep sanan kredi kartı kullanıyordum ama sonradan gerçek kart kullanmaya başlamıştım. Aklınızda bulunsun. Ya sanal kart yada paypal kullanmak lazım.

Uzun yazdım kusura bakmayın. Yardımlarından dolayı Bülent beye ve özellikle pm lerime bıkmadan cevap veren Kemal beye çok teşekkürler :)

kemalkml

hayırlı olsun güle güle dinleyin.  alipne 844 yüzümü kara çıkarmamış buna sevindim :) frekans kesimleri nasıl yapıldı bilginiz var mı?

Alfadanadam

Sonuç böyle memnun edici olunca başka bir keyifli oluyor buraya yazılanları okumak :) Güle güle dinleyin .

ismail

Kemal bey, son ayarları yaparken ben sadece arabaya oturup kulaklarıma güvendim :)
Bana biraz daha bas istermisin, tizler iyimi diye sorup benim keyfime göre ayar yaptılar ama nasıl yaptılar, ne yaptılar bilmiyorum. Kusura bakmayın. Son kablo bağlantıları esnasında da ben ısınmaya çalışıyordum dükkanda, onlarıda göremedim :)

sp4rc0

Aklımda hiç yokken çok uygun fiyata 2 kanallı pioneer amfi aldım. Şimdi de bir arkadaşımın tavsiyesi ile Alpine SBG844BR siparişimi verdim. Yalnız standart hoparlörleri değiştirmeyi düşünmüyorum. Acaba SBG844'ü amfiyle çalıştırsam normal hoparlörler çok ezik kalır mı? İstediğim şey sadece bas eksikliğini az da olsa arttırmak.

Bir de amfi'nin güç kablosunu geçirebileceğim en uygun yer neresidir? tavsiye edebileceğiniz, yada buradan sakın geçirme dediğiniz yer varmıdır?
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

Alfadanadam

Araçtaki mevcut koaksiyelleri amfiye bağlamak pek akıllıca olmaz. Gavur eziyeti olur gariplere :)

Alper

Aklımda hiç yokken çok uygun fiyata 2 kanallı pioneer amfi aldım. Şimdi de bir arkadaşımın tavsiyesi ile Alpine SBG844BR siparişimi verdim. Yalnız standart hoparlörleri değiştirmeyi düşünmüyorum. Acaba SBG844'ü amfiyle çalıştırsam normal hoparlörler çok ezik kalır mı? İstediğim şey sadece bas eksikliğini az da olsa arttırmak.

Bir de amfi'nin güç kablosunu geçirebileceğim en uygun yer neresidir? tavsiye edebileceğiniz, yada buradan sakın geçirme dediğiniz yer varmıdır?

Abi bende Alpine aynı modelinin 25 cm lik olanını kullanıyorum ve gerçekten çok iyi ses veriyor ki benim araç sedan.
Senin 147 de mükemmel ses verir ama 20 cm lik alma 25 lik al kesinlikle.
Abi kablo geçirme olayını bırak bağlayan adamlar yapsın zaten biliyorlar nereden geçeceğini sol alttan bir yerden geçiriyorlar ama tamda yerini bilmiyorum.

Alper

bu arada bende orj. kolonları kullanıyorum ve gayette memnunum.
Basta çok abartı değil insanı yormuyor.

sp4rc0

'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

ATA

Benim yorumum şu yönde olur, bas ayarını çok açmasanız bile standart hoparlörler ile içeride mid eksikliği kesinlikle oluyor.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts