Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: 147 için muzik sistemi  (Okunma sayısı 1773 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

• Ziyaretçi
147 için muzik sistemi
« : 05 Kasım 2006, 02:12:53 »
şimdi ben nekdr böyle gümbür gümbür muzik tesisatlarıyla ilgilenmesem ,meraklı olmasamda ; az biraz dha baslı ve temiz sese asla hayır demem :) ama yinede yüksek maliyetlerden dolayı biraz mesafeliyim..(özellikle amfi ler :) )

şimdi geçen gün gene xenon lara bakarken aksesuar bölümünde,muzik sistemlerine laf geldi ve z.kuyu birmot taki aksesuar bölümü aynı zmnda focal ve hertz in ürünlerini uyguluyormuş ve audison snrm..

neyse aşağıda kendi yaptığı bir 147 olduğunu söyledi ve bakabilceğimizi söyledi.indik araca bakmaya.

tabi çok ilgili olmadığımdan modellerini söyledi ama benm aklımda kalmadı (insanın hiç birebir detaylarıyla ilgilendiği bişi olmayınca aklında kalmıyor,alt yapı yok tabi :P )..
sadece önlerde komponent takım + 30cm bass bunlar HERTZ amfi de audison dı.
teyp orjinaldi ,araçta cd yoktu sadece radyo da bulduklarımıza ve radyo kalitesi dahilinde dinledik,benm teybimle aynı ben CD yle 42 den yüksek dinleyemiyorum(bass +1,treble +4 yda 5 ,eq ''V'' band şeklinde),radyo olmasına rağmen 56lara kadar çktık ki koltuklar böbreklere masaj yapmaya başladı,ses te sorun yoktu :) .ve söylediğine göre HERTZ ,FOCAL e göre daha ucuzmuş(ben bilmem doğru mu yada yanlış mı gülmeyin,cahiliz bu konularda), ki bu sistem bana hayli hayli net ve bnm için ideal güçteydi..sesler gayet net ve basslarda yerinde gibiydi..

şimdi işin özüne gelirsek.
sizce bnde böle bu dinlediğim  HERTZ gibi bir sistem yaptırayım mı yada snrm Sierra flnda uygun fiyatlı..

yada sizin tavsiye edeceğiniz başka ne  gibi kombinasyonlar yapabilirim?
1takım comp.
1 adet 25 yda 30cm subwoofer (25 yeterli olur sanki)
bu sistem için amfi

sizce bnm beklentilerim dahilinde en verimli ve en uygun fiyata ne yapılabilir??

bu işle direkt markasına modeline kadar bilgi vercek arkadaşlardan,bnm çok yüksek olmayan ses beklentime (sadece temiz ve orta güçte tiz ler ve aşırı olmayan bas) uygun ve olabilcek düşük maliyetli sistem ne  öneririsiniz?? yda en iyi fiyat/performans oranlı önerileriniz ne olur ??

marka model direkt belirtirseniz,fiyat alırım (tbi sizinde tavisye edeceğiniz yerler varsa oralardan alırım fiyatları)..

özellikle SeRCy ve shame bildiğim 2 nizde bu konularda tecrübelisiniz,bekliorum cevaplarınızı..

bana ogün dinlediğim HERTZ sistemin amfiyle montajla 1300YTL civarında (+/- civarlarda) olcağını FOCAL in 1600 gibi olduğunu söyledi ama ben tabi model fln pek anlamadığımdan ve şuan önceliğim olmadığından tek tek bana asıl yapabilceği fiyatı almadım parçalrın fiyatını vs.

evet cevapları bekliyorum :)

marka model belirterek ''tavisye sistem''leriniz söylerseniz sevinrim.. :)

Saygılar ,

Edited by - Can on 05/11/2006  02:41:00
« Son Düzenleme: 07 Aralık 2006, 08:38:02 Gönderen: BARLAS »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

krm

• Ziyaretçi
147 için muzik sistemi
« #1 : 05 Kasım 2006, 02:47:57 »
can sadece önler için mi fiyatı böyle verdi yoksa komple mi?

z.kuyu da bana da focal için 1000 euro kadar oluyo demişlerdi 2 ay kadar önce. ama arkaya da koymak istersem daha fazla olucağını falan sölemişti.
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2006, 02:47:57 Gönderen: krm »

n/a

• Ziyaretçi
147 için muzik sistemi
« #2 : 05 Kasım 2006, 03:05:44 »
wlla bana dinlettiği aracın 1300 gibi bir fiyata olcağını söyledi ama kafadan fiyat verdi yani elindeki güncel fiyatları hesaplayarak değil..

(1takım hertz komp+1adet hertz subwoofer (25 yda 30,aklımda 30 kalmış ama yine %100 emin değilim)+1adet audison amfi vardı araçta ve ''o araç taki sistem aşağı yukarı 1300 civarı olur '' dedi bana..

focal 1000euro dediğin ? aynı şekilde baslı amfili bi sistem için mi ?

EDİT :

şimdi hertz lere baktım..
bagajda gördüğüm subwoofer yanılmıyorsam Hi-Energy Subwoofer lar içinde ES-300 dü..
ve comp. lerin tweeter larıda ESK-165 yada ESK-165S in kilere benziyordu..
(şimdi hertz in modellere baktımda gördüklerim,aklımda kalanlara göre yukarıda saydığım sistem var)

htta amfi de tahminen :)
audison LRX 4.1K

hepsine www.yilmazotomuzik.com dan baktım buarada..
hem tipleri aklımda kaldığınca hemde değerleri karşılaştırınca sistem bu gibi duruyor..(amfi fazla fazla bile yeterli snrm)

Edited by - Can on 05/11/2006  03:29:10
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2006, 03:05:44 Gönderen: n/a »

krm

• Ziyaretçi
147 için muzik sistemi
« #3 : 05 Kasım 2006, 03:20:07 »
evet full sistem sadece ön tarafta komponent olacak şekilde herhalde.

herhalde aynı şeyi söylemiş bize, çünkü standart ürünleri kullanıyorlar. ondan dolayı fiyatı direk söylüyorlar.
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2006, 03:20:07 Gönderen: krm »

master

• Editore
147 için muzik sistemi
« #4 : 05 Kasım 2006, 10:22:48 »
Hertz ile Sierra'yı kıyaslama çarpılırsın :)

Hertz gayet kaliteli ürünler üretiyor. Üstelik yer sorunun varsa Hertz subwooferlar çok küçük kapalı kutularda verimli çalışabiliyorlar. Eğer dinlediğin arabadaki bass'ları beğendiysen bence Hertz subwoofer al geç. Çünkü hem pahalı değiller hem küçük hacimde çalıyorlar hem de çok hoş bir tonları var. İdeal boyut 30 cm bence. 25 cm rap tarzı şarkılarda çok yetersiz kalırken 38 cmler de hızlı ritmli şarkılarda kaçırabiliyorlar.

Benim tavsiyem standart teybi mutlaka ki değiştir ve komponentleri bir takım yerine iki takım al. 2 tane de anfi al :)

2000 YTL civarına gayet güzel ses sistemi kurabilirsin.

Benim görüşüm , subwoofer için çok kaliteli bir anfi almana gerek yok , Hertz subwoofer'ın gücüyle orantılı orta karar bir anfi alsan yeterli.

Ancak komponentler ve komponent anfisi mümkün mertebe iyi olanından olmalı. Benim orta seviye sistemler için tavsiye ettiğim anfi+komponent ikilisi değişmez : 2 takım JBL 6506CE 16,5cm ve JBL 75.4 anfi. Fiyatına göre muhteşem performans veriyor çünkü. Ama biraz daha para veririm dersen Focal 165V2'nin kalitesi muhteşem ötesi , zaten SQ'da ödülleri var.

Ana ünite olarak Alpine veya Pioneer'ın subwoofer kontrolü olan ve hoşuna giden herhangi bir modelini alsan yeter. Ana ünitede bence marka çok önemli. Onun için Alpine , Pioneer , Nakamichi üçlüsü değişilmez.

Dediğim gibi bütün sistemi kabloları sigortası montajı vs dahil 2000 YTL civarına halledebilirsin. 1300-1400 YTL verdiğin sistemle de arasında önemli bir fark olur ve etraftaki camları titreteyim diye bir düşüncen yoksa seni oldukça tatmin eder.
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2006, 10:22:48 Gönderen: master »
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

• Ziyaretçi
147 için muzik sistemi
« #5 : 05 Kasım 2006, 10:49:00 »
Hertz'in subwoofer'ları, Focal'inse componentleri gayet güzel, Bu ürünler kullanılacaksa audison amfi kullanmak da farz çünkü bu üç marka birbiriyle paslaşan markalar..

Bence'de Alfa Romeo'larda ana ünitenin değişmesi kesinlikle şart..

Öne bir takım component ve bagaja bir sub yeterli, ben şu an 156'da bu tip bir sistem kullanıyorum ve hem ses seviyesi olarak hemde ses kalitesi olarak gayet memnunum..

Audison+Focal+Hertz üçlüsünden:
Focal 165V2 Component
Hertz ES-250 (25cm) Subwoofer
Audison SRX3 amfi
gayet hoş olur. Bu söylediğim sistemi bir Impreza'da dinledim sonuç gerçekten iyiydi..

Yada Alpine önerebilirim:
Alpine SPX-177R Component
Alpine MRV-F545
Alpine SWR-1042D

Alpine sistem montaj hariç 1000 euro gibi bi fiyata çıkar ama ilk önerdiğim sistemden çok daha kaliteli ve güçlü çalar...
Audiosn-focal-hertz grubunun fiyat listesi elimde olmadığı için ne kadara çıkacağı konusunda bişey diyemicem ama en fazla 700-750 euro civarı tutar..

Ana ünite olarak ben Alpine'ın cihazlarını öneririm...
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2006, 10:49:00 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
147 için muzik sistemi
« #6 : 05 Kasım 2006, 10:49:47 »
walla ana unite yi değiştirmem direkt imkansız :) öyle söyliim :)
benm aklıma burada böyle şeyleri görmüş olmam hep servisin yapıyor olması..
çnkü biliyorumki araçta yapacağım he müdahale de babam çok büyük olay yapcak.. (araba garantisi vs. die..noolursa olsun laf anlatamazsınız adam zaten bu araçların garanti vs. davalarına bakıyor,yok bundan dolayı çıkmıyor desende yemez :) elektrik sistemi normalde çıkıyor dimi böyle bi durumda garantiden :) burda bu işleri servis yaptığı için ona güveniyorum aynı oalyı xenon dada yapıcam çnkü)

ayrıca ana unite yi değiştirme  istemememin sebebi görüntüsel ve hırsızlık açısından..
Ahmet(Ralf) aracında teybin kafası yokken bile hırsız girdi sırf teyp için,başka 156 sı olan arkadaşımın aracına otopark ında 3 defa çalındı ALpine ı ki sadece teyp var.

hem bu nedenlerden dolayıda bende istemiyorum ki ztn orjinal teyple bnm duyduğum performans çok iyiydi(bana göre).

çift komp. e de nekdr ihtiyacım olur tamamen giriş seviyesi bir sistemde ondanda emin değilim(bilgim fzla olmadığından emin değilim yanlış anlama senin önerine açığım yoksa)

hertz dediğin gibi o gün bnde gördüm kutusu ufak 147 bagajı için oldukça ideal gibiydi :)

bu yukarıda dediğin sistemden ana unite yi çıkarınca ztn direkt 500ytl civarı düşeriz büyük ihtimal dimi ?

birde diğer bir sorum farklı markalar yerine mümkün olduğunca aynı marka kullanmam daha avantajlı olmazmı ? birbiriyle uyum vs. hani belki dinlediğim HERTZ oyüzden mi iyiydi biraz diye düşünüyorum (ama tamamen mantık gene ,çok iyi bildiğimden değil)

Teşekkürler :)
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2006, 10:49:47 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
147 için muzik sistemi
« #7 : 05 Kasım 2006, 10:55:52 »
quote:

Audison+Focal+Hertz üçlüsünden:
Focal 165V2 Component
Hertz ES-250 (25cm) Subwoofer
Audison SRX3 amfi
gayet hoş olur. Bu söylediğim sistemi bir Impreza'da dinledim sonuç gerçekten iyiydi..

Component olarak Focal A1 de kullanılabilir, o zaman fiyatta bir 100 euro'luk düşme daha olur ve A1'lerinde performansı iyidir..
montaj hariç 600 euro'ya falan olur..

Aracınız garanti kampsamındaysa servis dışında biyere elletmeyin..
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2006, 10:55:52 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
147 için muzik sistemi
« #8 : 05 Kasım 2006, 11:06:02 »
işte tesisatı ve senin verdiğin ürünleri direkt servise bağlı olan aksesuar bölümü yapıyor.
ona güvenerek bu harekete atıldım yoksa pek aklımda yoktu :) tabi birde dinleyince :)
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2006, 11:06:02 Gönderen: n/a »

Alfadanadam

• Moderatore
147 için muzik sistemi
« #9 : 05 Kasım 2006, 14:01:27 »
Marka ve model tamamen sizin kulağınıza ve bütçenize bağlı ancak sistem giriş seviyesi olarak önlere komp,bagaja sub ve amfi genel olarak yeterli. En azından bana fazlasıyla yetiyor.
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2006, 14:01:27 Gönderen: Alfadanadam »

n/a

• Ziyaretçi
147 için muzik sistemi
« #10 : 05 Kasım 2006, 15:09:49 »
bnde senin gibi düşünüyorum bülent abi ve 147 hb olmasının avatajıyla yanılmıyorsam basslar fln  araçta bnce baya titretiyordu.
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2006, 15:09:49 Gönderen: n/a »

master

• Editore
147 için muzik sistemi
« #11 : 05 Kasım 2006, 15:57:00 »
Can o zaman işe şu şekilde yaklaşayım , hem böylelikle pederi de daha rahat ikna edebilirsin.

Aslında parasını hakeden bir sistem değil ama gidip Alfa Romeo'ya Bose sistem takmalarını isteyebilirsin. Hem orjinal olur hem de Bose sistem hakikaten oldukça kaliteli. Tek sorunu verdiği ses seviyesine göre yüksek fiyat istemesi.

Ama seni tatmin edecek kadar da ses veriyor. İstersen git orjinal Bose sistemi olan bir Alfa dinle. Beğenirsen hiç sistem toplamakla uğraşma onu taktır. Yok beğenmezsen o zaman düşünürüz , ama ana üniteyi değiştirmeden kaliteli ses almak biraz zor :)
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2006, 15:57:00 Gönderen: master »
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

krm

• Ziyaretçi
147 için muzik sistemi
« #12 : 05 Kasım 2006, 16:32:57 »
ya serviste sormuştum ben, 147 lerde bose sistemlerden alanlar hiç memnun değilmiş, gelip de orjinal sistemle değiştiren 2 müşteri oldu demişti.
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2006, 16:32:57 Gönderen: krm »

n/a

• Ziyaretçi
147 için muzik sistemi
« #13 : 05 Kasım 2006, 18:25:18 »
walla bose li GT yi bikaç gün kullandım..şahsen araç üzerinde gelen bi sistem için güzel ama okdrda abartı başarılı gelmedi şahsen bana..

orjinal teyple alamazsın diyorsun ama bnm dinlediğim sistem özellikle sadece radyodan çalmasına rağmen mükemmeldi..

şimdi diceksin ne kılsın ama bose de bana çok maliyetli olur çnkü ben birikmiş vs. ile yaptırcam yukarıda söylediğim sistemi..
babamdan kuruş almayacağım..bose hem çok para verip hemde çok az performans alabilceğim bir sistem olur budurumda hemde  fiyatı eminim beni aşar.yapacağım sistemden daha pahalı olcaktır..

Erhan ın koyduğu sistem bana mantıklı geliyor..
focal comp + hertz bas + audison amfi.

hafta içi bu sistem için bir fiyat alıcam yazarımda buraya..
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2006, 18:25:18 Gönderen: n/a »

Alfadanadam

• Moderatore
147 için muzik sistemi
« #14 : 05 Kasım 2006, 19:26:33 »
Benim arabada JBL comp+JBL bass+Infinity 4 kanal amfi var. Ben kendi adıma memnunum. Duruma göre ikinci el olarak bile edinilebilir uygun fiyata. Ama garanti konusu gündemde olduğuna göre bize boşuna soruyorsun Can :)
Senin yapabileceğin tek alternatif o serviste taktıkları sistem. Bize anca güle güle dinle demek kalıyor aslında :)
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2006, 19:26:33 Gönderen: Alfadanadam »

n/a

• Ziyaretçi
147 için muzik sistemi
« #15 : 05 Kasım 2006, 20:00:11 »
yani :) olsun 2.el alırız mesela anfi yi comp ve bass sıfır olur..
hepsi orada takılrı mesela
demokraside çareler tükenmez demişler değil mi :)

sormamın sebebi focal,hertz öncelikli nasıl bir sistemin en uygun olabilceğiydi..
sonrada diğer markalardan kombinasyonlar :)

Erhan ın verdiğini sorucam işte bakalım ne fiyat alıcam..
belki önce comp takarım.. sora bass ı takarım bir süre sonra..
ztn bu işin en pahalı noktası şu anfi si :)
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2006, 20:00:11 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
147 için muzik sistemi
« #16 : 06 Kasım 2006, 01:22:20 »
bakmaya başladıkça hem anlıyorum hem anlamıyorum :)

şimdi sub larda frekans aralığının çok olması ii snrm..
peki bu durumda ES-250 nin özelliklri şöyle :
ES-250  

Component :Subwoofer
Size :250mm
Power Handling :Peak 500Watt, Contiunous Program 250Watt
Impedance :4 Ohm
Frequency Response :28-300 Hz
Sensitivity :93 dB/SPL
Outer Diameter :264 mm
Mounting Hole Diameter :230 mm
Magnet Size :120 mm
Total Depth :136 mm
Mounting Depth :123,5 mm
Total Driver Displacement :1,2 lit
Weight of One Component :3,92 kg
Voice Coil Daimeter :50mm
Xmech :14,5mm

onun yanında focal in polyglass dan 27 V1 i :
Description   

Subwoofer 270 mm
Double bobine 50 mm
Moteur   120 mm
Puissance max. 500 W
Puissance nom.  250 W
Sensibilité (2,83 V/1 m) 90 dB
Réponse en fréquence 34 Hz-1 kHz (selon volume de charge)   
Pour caisson bass-reflex de 15 à 30 l

yda jbl in gt4-10 u yada 12 si :
gt4-12 :
 RMS :      250W
Müzik Gücü :    
Peak :    1.000W
Empedans :    4Ohm
Frekans Aralığı :    28-450Hz
Kapalı Kutu :    30Litre
Portlu Kutu :    45-56Litre
Hassasiyet :    93dB

yda gt4-10 :
 RMS :      250W
Müzik Gücü :    
Peak :    1000W
Empedans :    4Ohm
Frekans Aralığı :    28-500Hz
Kapalı Kutu :    20Litre
Portlu Kutu :    30-32Litre
Hassasiyet :    90dB

ee şimdi hertz en düşük frekans aralığında olmuş olmuyormu budurumda..
verim açısından ne olacak ozmn??

yda focal 34-1000 arası verio
diğeri 28-500
hertz ise 28-300hz arası veriyor..

tabi cahilliğime verin bn sadece 2günde okuyup bakıp incelediklerime göre konuşuyorum..

focal bass pahalıysa JBL GT4-10 yda 12 takılırmı ? hem audison srx3 lede oluyor yanılmıyorsam..focal in 27 v1 de oluyorda o kesin pahalıdır.. :)
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2006, 01:22:20 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
147 için muzik sistemi
« #17 : 06 Kasım 2006, 10:07:41 »
İnebileceği en düşük frekans önemli, yüksek frekanslara bakma zaten 80hz'in üstünü çaldırmıyosun Subwoofer'a..
Güç dışında kağıt üstündeki değerlere fazla takılmanı önermem..
Focal, Hertz'e oranla pahallıdır, JBL içlerinde en ucuz olanıdır fakat diğer ikisinden alacağın verimi bekleme..
Bunlar dışında Helix W10'u da önerebilirim.. Onun da fiyatı 180 euro gibi bişey yanlış hatırlamıyosam.. Biraz uzak kaldım da bu işlere son zamanlarda
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2006, 10:07:41 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
147 için muzik sistemi
« #18 : 06 Kasım 2006, 16:30:29 »
hmm anladım..

senin yazdığın sistem için montajlı fln 1700ytl gbi birfiyat söyledi bayılıyordum :)

audison SRx3 baya pahalıymış.. :)
malları aldığı yer
Audison SRx4 + Hertz ES300 + Focal in 180euroluk bir modelini söyledi - senin söylediğin 165 CA1 olabilir- (165V2 lerede 280Euro dedi)

ben bu işi anlamaya başladığımı sanıyordum ama kafam karıştı gene :)

sora
amfi jbl 75.4 + comp infinity 6000CS + bass jbl GT4-12
gibi bi sistem yaptı oda montajlı 1000ytl fln oldu..

ben en iyisi çevreden temiz 2.el alıp onları taktırmak :) ama gene ne arayacağımı iyi bilmem gerek :)

ama sende jbl okdr iyi değil diyorsun focal ve hertz in bass larına göre??

bide adam dedi nie SRx3 le ES250 istiyorsun 300 takabilirsin dedi..ama ben kağıt üzerinde SRx3 ü 2x75w + 1x250w 4ohm olarak okudum yanılıyormuyum??ES300 350RMS veriyor 1+250w öneren amfiye bunu nası bağlıyabilirizki,teknik olarak yanlış anladığım birşey warsa açıklarsan sevinirm??

Edited by - Can on 06/11/2006  16:36:47
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2006, 16:30:29 Gönderen: n/a »

Sercan Keklik

• Membro
147 için muzik sistemi
« #19 : 06 Kasım 2006, 16:40:56 »
can hertz marka hiç bişey alma derim.Bir arkadaşım inanılmaz hertz meraklısı ve fanatigi idi. Erhanda tanır HarunAy şimdi hertz gördünmü kaçıyor :) para veriyosun ve verdigin paraya fiyat-performans en iyi ürünü alman mantıklı olan yoldur. Hertz alma derim anfi olarak ise güç beklemiyorsan audison tavsiye edilir güç diyosan veya sürekli dinliyecegim diyosan bu markayada bulaşma.

JBL ise hertze göre cok daha mantıklı bi seçim cünkü kaliteli Hertze göre.

sana akşam falan bir kaç sistem önerisi yazarım.
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2006, 16:40:56 Gönderen: Sercan Keklik »
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti
En Güzel Alfa Romeo, Arkadaşımın Alfa Romeosuydu

n/a

• Ziyaretçi
147 için muzik sistemi
« #20 : 06 Kasım 2006, 17:00:34 »
quote:

can hertz marka hiç bişey alma derim.Bir arkadaşım inanılmaz hertz meraklısı ve fanatigi idi. Erhanda tanır HarunAy şimdi hertz gördünmü kaçıyor :) para veriyosun ve verdigin paraya fiyat-performans en iyi ürünü alman mantıklı olan yoldur. Hertz alma derim anfi olarak ise güç beklemiyorsan audison tavsiye edilir güç diyosan veya sürekli dinliyecegim diyosan bu markayada bulaşma.

JBL ise hertze göre cok daha mantıklı bi seçim cünkü kaliteli Hertze göre.

sana akşam falan bir kaç sistem önerisi yazarım.

ok sağol sercan ..
önerilerini bekliyorum..
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2006, 17:00:34 Gönderen: n/a »

master

• Editore
147 için muzik sistemi
« #21 : 06 Kasım 2006, 19:40:17 »
Ben JBL'in diğerlerinden az verimli olduğuna katılmıyorum. Bütün markalardan subwoofer dinledim , en sevdiğim tonun JBL'de olması bir yana , fiyatına oranla çok kaliteli olduğunu ve dayanıklı olduğunu da rahatlıkla söyleyebilirim. Ben şu anda en üst seri olan GTI serisini kullanıyorum ve inanılmaz memnunum , fiyatına göre düşük güce sahip olmasına rağmen kalitesi ve dayanıklılığı kusursuz , ancak zamanında daha giriş seviyesi (GT4-15) JBL'i de kullandım ve çok memnundum.

Can mutlaka Focal 165 V2'leri bir dinle. İnanılmaz kaliteli sesi var , fiyatını hakettiğini göreceksin. Ama bütçene göre sistemi oluşturmak tabii ki senin elinde.
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2006, 19:40:17 Gönderen: master »
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

• Ziyaretçi
147 için muzik sistemi
« #22 : 06 Kasım 2006, 21:22:43 »
Yanlış anlaşılmasın JBL'e kötü demek istemedim sadece Hertz ES ve Focal'in subları ile GT serisinin rakip olmadığını söylemek istedim, Bana göre de fiyat/performans olarak jbl'in cihazları iyiler arasındadır..
bence illa audison alıcam diyosan kesinlikle kıy paraya SRX3 al, tabi ilerde geliştiricem demezsen...

« Son Düzenleme: 06 Kasım 2006, 21:22:43 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
147 için muzik sistemi
« #23 : 06 Kasım 2006, 23:39:11 »
ztn etrafı tarıyorum tanıdık fln..
yapılı sistemde kullanılanları öğrenip tecrübe etmeye çalışıorum..
serviste yaptırma işi yalan olcak herhalde...
biraz uçuk fiyatlara vurdu..
elektriği orası burası narin alfa yı kevgir etmeyecek biryer bulursam uygun fiyatla başka yerde taktırcam(blki ozmnda serviste taktırdım derim :) )

yada 2.el faln birşeyler alıp iyi biryerde montaj yaptırırım ama işte sistemlere alıncaklara karar vermek gerek :)
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2006, 23:39:11 Gönderen: n/a »

BARLAS

• Ziyaretçi
147 için muzik sistemi
« #24 : 05 Aralık 2006, 14:20:06 »
Ya ben konuyla ilgili başka birşey soracağım. 147'lerdeki orijinal teybi olur da değiştirirsek direksiyon üzerindeki düğmeler ne oluyor? Zaten değiştirilirse büyük ihtimal yeni teybin direksiyonun bir yerine takılacak bir kumandası olur ama o zaman o düğmeleri iptal ettirip çıkarttıyor muyuz yoksa öyle işlevsiz olarak orada durmaya devam mı ediyor?
« Son Düzenleme: 05 Aralık 2006, 14:20:06 Gönderen: BARLAS »

GoogleTagged