Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 için yay-amörtisör-jant üçgeni

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kotchero

4cm lik yay kullanıyorum bagajda devasa bir bass var kutusu ile beraber nerden baksan 30-40 kg çeker, marmarisw bayram tatiline gittim orda ben dahil 7 kişi bindik gerçi 3 tanesi çıtırdı ama 1.5 adam ederler, sürtme olmadı ama çukur görünce yayla amörtisörlerin sınırda olduğunu anladım .

Ayrıca virajlarda mükemmel sonuç veriyor 3.5 cm takan arkada  1hafta içinde arabanın yüksekliğinin tam yerine oturduğu zaman anlıcak faydasını %30 yol tutuşu artıyor bunu denedim ve gördüm yaydan önce her gün kullandığım eve dönüş yolunda Bahçeşehir virajına 120-130 ile rahat girebiliyordum, 4 cm yay ve kule gergisi ile bu 150-160 lara kadar sorunsuz girebiliyorum müthiş bir zevk

n/a

bizim 156 std tı.fotoğraftaki jantlarınızla aynıydı jant lastikte..arkaya 3 tane ort. 70 er kilo dan adam oturunca sert dönüşlerde lastik yanakları sürtüyordu hafiften..

Sercan Keklik

quote:

4cm lik yay kullanıyorum bagajda devasa bir bass var kutusu ile beraber nerden baksan 30-40 kg çeker, marmarisw bayram tatiline gittim orda ben dahil 7 kişi bindik gerçi 3 tanesi çıtırdı ama 1.5 adam ederler, sürtme olmadı ama çukur görünce yayla amörtisörlerin sınırda olduğunu anladım .

Ayrıca virajlarda mükemmel sonuç veriyor 3.5 cm takan arkada  1hafta içinde arabanın yüksekliğinin tam yerine oturduğu zaman anlıcak faydasını %30 yol tutuşu artıyor bunu denedim ve gördüm yaydan önce her gün kullandığım eve dönüş yolunda Bahçeşehir virajına 120-130 ile rahat girebiliyordum, 4 cm yay ve kule gergisi ile bu 150-160 lara kadar sorunsuz girebiliyorum müthiş bir zevk

150-160 la viraja girdiginiz Viraj nası bi viraj kotchero? ben bahçeşehir - silivri tarafı cıkışını biliyorum orası tam bir C 12o-13o imkansız rakamlar gibi benim dedigim cıkış virajında arkadan çeker arabayla amenna.. ama önden çekerle imkansız. bu arada sizin yaylarınızın markası nedir? bir resim koyarsanız sevinirim.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Alfadanadam

Son teknoloji arkadan itişlileri bilemem ama benim fikrim ve tecrübelerime göre önden çeker arkadan itişe göre özellikle viraj içinde bariz üstünlüğü var. Arkadan itişli bir araç ile viraja "girebileceğiniz maksimum sürate ayarladıktan sonra" girmek zorundasınız, viraj içinde frene basmak nerdeyse olanaksız. Hatta gerektiğinde viraj içinde gaza basmak ta nerdeyse olanaksız. Oysa ki önden çeker ile viraj içinde gaza yüklenerek arkayı çok güzel toplayabilirsiniz.
ESP'ydi kilitti anlamam ama, normalde arkadan itiş viraja önden itişten daha yavaş girer diye bilirim ben senelerdir.

n/a

sürtme olayına bayramda bi yenilik geldi :) arkada pek davlumbaz kalmadı :)

babamın hala araba almamış olmasıyla bayram ziyaretlerimiz için bnm araçla 70-80km yol yaptık (en uzun kısım kadiköy-sarıyer arasıydı)
giderken babama verdim kullansın die..bari arkada oturmasaydım önde oturaydımda duymayaydım o sesleri :) hırt hırt :) 2bay 2 bayan :) herkes normal kg larda:) bagaj boş sayılır.. max 10-15kg luk malzeme war..

dış kenarları davlumbazın her yaylanmada yani otoban vs. yaylanmaları bunlar, hırt hırt bi güzel traş lanmıştı :) varınca bi konrol ettim nerdeyse erimiş bitmiş ztn :) tmm 2 kişiden böle olması normal değil ama standart 156 dada arkaya 3kişi oturunca dönüşlerde kesin sürtüyordu (yukarıdada yazmışım önceden)

ama bnm davlumbazlar  gene yağğmurlardan vs. gene sarkmış snrm biraz.. ondanda bukdr kolay sürtmüş olabilir..
amortisörleri sertlik ayarlı konilerle değiştireyim en iyisi sert yaparız yaylanmaz :P (buseferde sekeriz hrhalde :P )

kısaca boku çıkmadıkça bnce belli bişeyin üstünde sürtmüyor..ki dediğim gibi std da sürtüyordu.bide o davlumbazların sarkamsıylada alaksı war..

Sercan Keklik

can koni degil blistein al! ;) 147 ye koni takmak büyük hata...
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

master

Bülent Abi haklı. Arkadan itiş araçlar illa ki daha iyi yol tutar diye bir şey yok. Arkadan itişin avantajı aracın limitini aştığınızda da yapabileceğiniz şeyler olmasıdır. Ayrıca önden çekiş araçlar viraja daha hızlı girer , arkadan çekiş araçlar daha hızlı çıkar.

Arkadan itişin en önemli avantajı ne ? Önden çekiş araçla viraja aracın limitinin üstünde girdiyseniz araç büyük ihtimalle understeer'a düşecektir ve sizin bu noktadan sonra aracı şeridine döndürmek için yapacağınız şeyler çok kısıtlı ve çok riskli. Ama arkadan itiş araçla viraja limitlerin üstüne girerseniz büyük ihtimalle oversteer olur ve bundan sonra aracı toplamak sizin bileğinize bağlıdır , düzgün pedal ve direksiyon hareketleriyle aracı istediğiniz çizgiye oturtabilirsiniz eğer aşırı hızlı değilseniz.

Açıkçası ben Türkiye şartlarında normal günlük kullanım için önden çekeri tercih ederim. Çünkü zaten altımızdaki Alfa'lar limitleri en yüksek önden çekiş araçlar , bugüne kadar çok sert direksiyon hareketlerinde bile genelde benim yönlendirdiğim şekilde gitti araçlar. Understeer'a düştüğü zaman da bunu çok kısa sürede atlattı , ama arkadan itiş araçla kontra zamanını kaçırdığınız anda olay spinle bitecek , kaçışı yok. Özellikle yağmurlu havalarda güçlü arkadan itiş araçlar çok riskli. Havalar güzelken yollarda zibilyon tane S2000 görüyorum , ama yağmur yağınca bir tanesinden bile eser yok :) Evet sportif kullanım ve pist koşullarında , zevk almak için arkadan itiş araç daha üstün , ama günlük kullanım için önden çekiş araç daha az sürücülük yeteneği gerektirmesi bakımından daha iyi.
Misal , aslen BMW 3 serisi'nin yol tutuşu bizim 156'larla eşdeğer seviyede , Mercedes C serisi'ninki de yakın. Ama bu güne kadar ne zaman onlardan biriyle biraz hızlı gitsek , düz yolda beraber gidiyoruz , iş viraja girmeye gelince onlar acayip arkamda kalıyor , çünkü ben biliyorum ki limitleri aşsam da spin atmayacağım , ama onlar korkuyorlar. Genelde de aynadan baktığımda ESP'nin devreye girişini rahatça görebiliyorum :) Önce hafif bir yanlama , içeridekinin paniği , sonra aracın kendisini düzeltmesi :)

Ben altımda arkadan itiş araç olmasını daha çok isterim bu gerçek , çünkü arkadan itiş araç kullanma konusunda kendimce tecrübem var ve bu tecrübe olduğu zaman önden çekiş araca oranla daha güvenli limitler aşıldığında , ama bahsettiğim gibi önden çekiş aracın da daha risksiz olduğu ve günlük kullanıma daha uygun olduğu da ortada. Ha bir de şu nokta var , mesela GTV beni arkadan itişten vazgeçirecek kadar iyi yol tutan bir önden çekiş araç , ama ondan başka bu kadar iyi yol tutan önden çeker olmadığını bildiğim için de bir daha o güçlerde bir araç alacak olduğumda arkadan itişi tercih ederim.

Önden çekerin teoride daha güvensiz ama pratikte daha güvenli olduğunu açıklamak için verilecek örnek de sanırım Şahin ve E36 BMW'ler olurdu. Tamam Şahin zaten iyi yol tutan bir araç değil ama aşırı derecede kaza oluyor Şahin'lerle. Aynı şekilde E30 ve E36 BMW'lerin de nispeten ucuz olması sebebiyle herkes alıyor ve kendini süper şöför sanarak olur olmaz yerde yanlamaya girişiyor. Bugün kazasız kaç tane E30 veya E36 BMW var ? Oranları karşılaştırırsak , önden çekiş araçların kaza oranı çok büyük ihtimalle daha düşük çıkacaktır.

En güzeli dört çeker diyip ayrı bir yorum katayım olaya :)

Edited by - master on 01/01/2007  20:37:16
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

arkadan itiş konusunda fikirlerine tamamen KATILIYORUM :) ve bende arkadan itişşşş diorum kendim için :) (o zewki istiyorum..ama sadece bnm kullandığımm araç olmalı 147 gibi annemde kullanırsa allah korusun bunun kaygan zeminide war..)

4çeker konusundaysa katılamıyorum.. bi enteresanlar fazla tecrübem olmadı ama bi istanbul park ta yeni sti a bindim ams testinde.. yaa kardeşim araba arkadan kaymıoo yanlarken foto çekilcek..full kafadan..hea aktarma arkaya ağırlıklı verilmiş olsa farklı olabilir belki(evo gibi) (ki diff. ayarlarıylada oynadık herşeyi denedik yani :) )
başka 1-2 4x4 tecrübem oldu kendim kullanırken gene enteresan bi önden kayma var agresif hareketler sonucu fazla güçle çevirmeye yanlamaya çalışıorsun ozmnda gene kafadan çok çok fena kayıyor..korkutuyor insanı(bana öyle geldi.. önden çekişte kafadan kaydığımda bukdr çekinmem -önden çekişte aşağı yukarı nezmn nasıl kayacağını 4x4 e oranla dha kolay kestirdiğimden 4x4 tecrübem az olduğundanda böyle gelmiş olabilir bana-

4x4 te güzel tabi ama arkadan itiş olsun bizim olsun :) bide kilit diff.. aman :P

master

STI'ın problemi o zaten :) Kafadan kayıyor alet , ama bildiğim kadarıyla 2006 STI'larda güç dağılımı manuel olarak ayarlanabiliyor , kullanmadım ama kullananlar arkaya %60-%70 verince BMW gibi oluyor diyorlardı :)

Dört çeker her türlü hava koşulunda güvenli olduğu için seviyorum ben , virajlarda da oldukça daha güvenli. Ha ama yüksek hızlarda hızlanmayı yavaşlatıyor , yakıt tüketimi fazla o ayrı :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

walla 2006ydı.. ama üzerindeki pilot sport larmı eşşek gibi tutuyordu..ist park mı tutuyordu yoksa hepsi birden tutunca havada sıcak olunca iyice yapıştı araba..kaymıyor kaymıyor,dengesiz hareketlere girincede sert dönüşte fln ancak kafadan ayrılıyordu..(bnde anlamadım walla :)

147TI

4x4 bambaşka bir şey ya geçenerde bir hafta sonu test için A8 quattro 3.0TDI verdiler. cuma-cumartesi şehiriçinde pazar günüde Ankara dan Kaya otele kadar gidip geldik. Yol tutuş muhteşem bir şey gercekten anlatılamaz, kesinlikle abartmıyorum 200 civarında viraja girdiğinizde kendinizi biraz huzursuz hisettiğinizde biraz gaza basıp arabayı viraja yapıştırabiliyorsun. Bu arkadan itişli bir araçla baka şeyle olcak bir şey değil.

İster 4x4 ister büyü oranla arkadan itiş için STI derim ben, zaten hep içimde bi ayrı yeri vardır.

Zemin ıslak biraz ama...

n/a

yok yok evo evo :P

Sercan Keklik

evo 4 eva.. subaru kötü bi araba ayriyetten arakdaşlar bu bahsettigimiz 2 arabada motor ömrü 4o.oookm sonra bi rektifiye :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

master

Evo için dünyanın en iyi yol tutan aracı diyorlar. Gerçi Lotus Exige falan var ama bilmem gerçek midir :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

TR şartlarındaki benzinlerde mümkün tabi..bunu engellemek içinde her adam gibi subaru evo kullanıcısı elinde oktan arttırıcılarla geziyor :)

147TI

Aynen öyle, ama ben yine Subaru diyorum neden diye sormayın duygusal bir bağım var. :) Ben daha 5 yaşımdayken babam
Subaru almıştı o zamanlardada Türkiye de WRC daha yeni gösterilmeye başlamıştı ordan beni bir sardı o gün bugündür hep Subarucuyum o konuda. Bu arada yeni lancer da pek tatlı olmuş oda ayrı...

Alfadanadam

quote:

Zemin ıslak biraz ama...

Off yaa bırakın Subaru'yu Mubaruyu, ben her izleyişimde bu hatuna tekrar tekrar aşık oluyorum....Böyle araba kullanabilen birini bulduğum zaman evlenicem sanırım :)

Sercan Keklik

quote:

quote:

Zemin ıslak biraz ama...

ben her izleyişimde bu hatuna tekrar tekrar aşık oluyorum....

Register or Login" border=0>

Bu arada Subaru evo gibi araçlar böyle cok rahat kullanılıyor :) virajda iken ayagınızı gazdan çekmeniz yeterli.. Kaçıcagı yoldan cıkacagı bi yerde yok. Çünkü Eşit Agırlık dagıtımlı 4 çeker bi araç
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Alfadanadam

Sercan'ım bu hatunun bi 156 GTA kullanışı var, izlediğin zaman ona ne diyeceksin merak ediyorum :)

Sercan Keklik

izledim cıcx diyorum :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

147TI

Önemli olan dış görünüş değil biliyorum ama yükleme esnasında bu kare donup kaldı ekranda...

Register or Login" border=0>

147TI

Benim yüzümden soğudunuz sanırım biraz ama kusura bakmayın...

n/a

tepki yok kimsede :P

Alfadanadam

Soğumak mı, hiç alakası yooookk...Hala aşığım. Tipine mi aşığım sanıyorsunuz :)

n/a

senin 156 yı bi tur versene ablaya :P bi denesin bakalım ne yorum yapıcak :P