Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 için yay-amörtisör-jant üçgeni

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sercan Keklik

215-45-17 Önerilecek En İyi Lastikler;

Hız Serisi ve ultra yüksek hız serisi lastikler arasında bu katagori(Türkiyede Var Yok Bilmiyorum);

En Yüksek Puana Göre;

Goodyear Eagle F1 GS-D3

Michelin Pilot Exalto PE2

Dunlop SP Sport Maxx

Bridgestone Potenza RE750

Dunlop SP Sport 9000

Pirelli PZero Nero

En iyi olarak bunlar.. Bunların birde Alt seviyesi İyi olanlar var tabi.. Onları yazmadım isteyen olursa yazarım. Bu Lastik alırken en ufak bir harf rakam çok şey fark ettiriyor. Lastik alırken özellikle Testlere bakarak lastik alırken bu tür şeylere dikkat etmekte fayda var.

2. olarak ise bir ebatta iyi olan lastik diger ebatta aynı performansı gösteremiyor. Buna kanıpta lastik almayın derim.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Sercan Keklik

quote:

quote:

Can özellikle son paragrafta bu ebat lastiklerde neden sıkıntı yaşandığını çok iyi ifade etmişsin.

Bu ebatlardaki lastikler normal şartlarda sportif değil, gerçekten "spor" araçlarda kullanılıyor. Bu yüzden de doğal olarak hız endeksleri yüksek ve ısınma zamanları uzun.
Bu lastiklerle sürekli pistlerde ya da sürekli otobanda kullanıyorsanız harika lastikler . (Ben bir takım Potenza S03 eskittim. ) Ama normal kullanım için "gereksiz" sertler.

Lastikler gerçek anlamda ısındıktan sonra aracı yoldan çıkarmak neredeyse imkansız oluyor ama aynı mantığa göre de o aşamaya çıkana kadar da risk altındasınız demektir. :) Mesela arabasını benim gibi çoğunlukla işe gidip gelmek için kullanan kişiler için bence uygun olmayan lastikler .
Gerçi ebat böyle büyük olunca yukarıda yazılanlara razı bir şekilde bu lastiklerden birini tercih etmeniz gerekiyor.

Mart ayında bana da 17" ebatta bir takım lastik gerekiyor. Uzun zamandan beri araştırıyorum; şu an itibariyle aklımdaki lastikler Yokohama Advan, Pirelli P Zero Nero,Continental ...

pzero rosso vardı bizim rahmetli 156 da bence baya baya güzel lastikti ama fena öterdi bi viraja giriosun daha aracın kopmasına çok var :) millet korkuyor ahanda üstümüze patlıcak diye

rosso ile nero arasında bariz şekilde direksiyon tepkisi farkı var baya hemde..

Rosso genellikle Üst sınıf otomobillerin fabrika çıkış lastigidir.

Nero ise daha sportif araçların fab. çıkış lastigidir.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Sercan Keklik

quote:

Sercan da yakınlarda Nero aldı ya da alacak. Ben de genelde iyi olarak duyuyorum etraftan. Fiyat olarak ta avantajlı. Tek sorun ben Pirelli'yi hiiiç sevmem :)

Ben Michelin Pilot Sport PS2 ile Nero arasında çok kaldım çok gittim geldim.. Tane Fiyatında 6o YTL fark olunca vazgeçtim.. Michelinle Nero arasında cok cok cok büyük farklılıklar yok. Fark var ama abartılıcak veya yolda size hissettiricek farklılıklar degil.. Hani daha güçlü bi araba kullanırsınız arkadan çekerdir vs. eyw. ama benim alıcagım ebatta cok büyük farklılıklar yoktu.

Ben Nero alcam Bu ay başı inş. ama mart gibi takmayı düşünüyorum. Bende pirelliyi pek sevmesemde Her zaman aklımın bi köşesinde şöyle bi anısı vardır..

Lastik Ne? P-Zero! OOOOOOoo falan tarzı :)
Lastik Ne? Michelin Pilot Sport 2 he iyimiş.. :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

omeroguz

Good Year F1 iyi lastik ama ses problemi beni bıktırdı. 55 yanak f1'den sonra 60 yanak potenza ses ve konfor olarak çok iyi.
Ama yol tutuş, performans konularında Sercan'ın söyleyeceklerine katılırım, ben çok arıcını zorlamayanlardanım :))

Sercan Keklik

quote:

Good Year F1 iyi lastik ama ses problemi beni bıktırdı. 55 yanak f1'den sonra 60 yanak potenza ses ve konfor olarak çok iyi.
Ama yol tutuş, performans konularında Sercan'ın söyleyeceklerine katılırım, ben çok arıcını zorlamayanlardanım :))

bunları ben kullanmadım abi :) sadece test sonuçları. Bende Test sonuçlarına güvenerek gidip nero alıcam
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

n/a

Nero rosso dan daha üst kalite dimi ? ben yanılmıyorum..
yani onu demek istedin dimi Bülent abi ?

rosso da baya iyiydi ama onu diyim..
yani conti. yerine herzmn tercih ederim. yada yokohama yerine..

agucba

Arabayı aldığımda üstünde Good Year Eagle F1 vardı. Lastikler biraz sert gibi idi. Bu sebeple biraz da rahatsız gibi idi. İyi yol tutuyordu.
Sonra malesef başıma gelen bir olaydan sonra büyük bir çukura düştüm, 4 lastik balon yaptı, biri tamamen bitti.
Önceden zaten araştırma yapmaya başlamıştım, ilkbaharda değiştiririm diye. Sonra Dunlop SP Sport'ta karar kıldım.

Bulduğum lastikler Sercan'ın testeki lastiklerinden farklı değildi.

Michelin Pilot Sport: Yol tutuş yumuşak olması sebebi ile iyi. Yumuşak olması sebebi ile de konforlu ve sürüş yumuşak ama yanakları zayıf ve çabuk bitiyor. Gereksiz pahallı.

Dunlop SP Sport: Yol tutuş iyi. DTM'de standart lastik olarak kullanıldı. Ne sert ne de yumuşak. Yol tutuş iyi. Hatta F1'den daha iyi gibi geldi. Konfor da var. Yanaklar Michelin'e nazaran daha sert. Hamur orta sertlikte. Deseni güzel. 145 kullandığım için ve arka tekerlek tampon mesafesi kısa olduğu için lastik deseni güzel olunca arka görünüş daha albenili oluyor. Yağmur'da da iyi performns sergiliyor ama galiba biraz fazla ısınıyor. Veya ben biraz fazla zorladım veya o an hava çok soğuktu. Çünkü lastiklerden bariz şekilde duman çıkıyordu. Fiyatı uygun.

Dunlop Sport Maxx: SP Sport'un yeni modeli gibi düşünün ama daha spotif ve daha yüksek performansa uygun. SP Sport'a göre daha pahallı. Hamur orta sertlikte. Deseni güzel.

Pirelli P Zero: İtalyan arabasına italyan lastiği almayı çok düşündüm ama uygun ebat bulamadım ve biraz pahallı gibi geldi. Hem P Zero gibi Rosso da daha çok yüksek performans için düşünülmüş. Ama Sercan'ın da dediği gibi karizması ve prestiji yüksek. Yağmur performansı iyi. Yol tutuş iyi.

Continental: Bu markayı VW ve Mercedes ile özdeşleştirdiğim için Alfa'ya pek uygun bulmadım. Ama testlerde iyi yol tutuşları devamlı en önde yer alıyorlar.

Good Year F1 GS D3: Güzel bir desen. Kuru zemin performansı iyi, su tahliyesi iyi ama ıslak zemin performansı olarak pek tatmin edici değil. Sert bir lastik. Bu sebeple performanslı kullanıp ideal sıcaklığa getirmek gerek. Uzun ömürlü. Tabi usturuplu kullanımda.

Bu yazdıklarım hem okuduklarım hem de kendi tecrübemden gelen bilgiler. Umarım biraz olsun yardımcı olabilmişimdir.

///////////////

master

Michelin Pilot Sport ve Pilot Primacy kullanıyorum.

Pilot Sport'lardan oldukça memnunum , zamanında Sercan'la anlaşamamıştık ama :) Islak ve kuru performansı bence çok başarılı , frenlemesi de genel olarak iyi. Yumuşak olmasına rağmen bence yeterince dayanıklı , birkaç kere olmadık çukurlara girdim , herhangi bir balon durumu sözkonusu olmadı. Yani memnun olmadığım çok göze batan bir noktası yok fiyatı dışında :) Neyse ki daha yeniler , kısmetse uzun bir süre bu fiyat konusunu hatırlamak zorunda kalmayacağım :)

Pilot Primacy'lere gelirsek , başta inanılmaz memnundum , özellikle ıslak performansı acayipti ancak bana biraz çabuk eskiyorlar gibi geldi , şu anda ilk zamanki performanslarıyla arada kayda değer bir fark var , eskisi kadar güvenemiyorum. Gerçi yaklaşık 30.000 km oldular ve ömürlerini yarıladılar gibi duruyor ama ne bileyim , bu kadar hissedilir bir kayıp olmasını beklemiyordum. Bir de biraz daha uzun gitmesini beklerdim çünkü kendilerini bir kereye mahsus pistte sonuna kadar zorlamış olmam dışında oldukça nazik kullanılıyorlar. Belki de referans olarak lastiklerini 80.000 km'den uzun süre kullanıp daha da ömürleri kalmasına rağmen bu kadar yeter diyip değiştiren bir babayı referans noktası olarak aldığımdan dolayı lastiklerin şu anki durumundan memnun değilimdir :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Alfadanadam

Önder'cim senin durumun bence biraz da GTV'nin yol tutuşundan sonra 156'yı beğenmediğinden dolayı olabilir diye düşünüyorum. Aradaki his farkını da lastiğe bağlıyor olabilir misin? :)

Şu an için gözümde Zero Nero önde :)

n/a

p zero nero kullanıyorum bende . Yanlız benim 1.6 arabaya fabrikadan yserisi lastik geldi ne alakaysa ? Isıtmak biraz zor yani ama ısındımı güzel tutuyo ve ne cukurlar gördu maşallah sapasağlam hala . yanlız soğukken fren performansından pek memnun diilim .Özellkle bu aralar normal mesafede ve hızda frene basmama ragmen aniden abs nin devreye girip arabanın santimetrelerle durduğu çok oldu. Bunu lastiğin serisine ve zor ısınmasına bağlıyorum ...

Alfadanadam

quote:

p zero nero kullanıyorum bende . Yanlız benim 1.6 arabaya fabrikadan yserisi lastik geldi ne alakaysa ? Isıtmak biraz zor yani ama ısındımı güzel tutuyo ve ne cukurlar gördu maşallah sapasağlam hala . yanlız soğukken fren performansından pek memnun diilim .Özellkle bu aralar normal mesafede ve hızda frene basmama ragmen aniden abs nin devreye girip arabanın santimetrelerle durduğu çok oldu. Bunu lastiğin serisine ve zor ısınmasına bağlıyorum ...

Aynı problemi ben de Potenza S03'lerle yaşıyordum, özellikle son zamanlarda. O lastikleri bir daha asla almama nedenlerimden biri de bu zaten...

Öte yandan Maslak Sanayi'den jant tamircisi Mazhar Usta da S03'leri anlata anlata bitirememiş, çok doğru bir lastik seçmişsin, yoksa bana sık sık gelirdin demişti :)

n/a

serkan bey güzel yazmışınız..

conti le geçrkten testlerde göz dolduruyor,bizde güveniyorduk ama her alan çok sertleştiler hiç ilk günki gibi değil demeye başladılar 8-10bin km sora..

test performansları kesinlikle dikkate alınmalı ama kullanıcı yorumlarıda almak lazm..
işte conti gibi başka lastik varsa ilk başta ii sonra sertleşio,özellik kaybediyorsa kötü..

Alfadanadam

Peki arkadaşlar Fulda Karat Exelaro kullanan, bir yorum duyan, fikri olan var mı?
Ben özellikle kar lastikleri konusunda çok övgüler duydum, ama 215-45-17 ebatta nasıldırlar, var mı bilen? Fiyat çok iyi yaw :)

You are not allowed to view links. Register or Login

agucba

Fulda için aman diyeyim. Kuzenim 33 16V'ine almıştı. Yoğun bir yağmur yağışından sonra İstanbul'a gelmek üzee Hendek'ten TEM'e çıkıp hafif gazladım ve birden ürperdim. Lastik'ler resmen yüzüyordu. Korkudan 100'ü geçememiştim.
Ama yine de başka deneyim ve tecrübesi olanlar vardır.

///////////////

Alfadanadam

Bu yorum da bir başka otomobil sitesinden...

quote:

Bridgestone sağlamlık olarak çok iyidir , fakat sürüş konforunu düşürür çünkü hamuru sert lastiktir aracı sertleştirir. Yüksek performans ve normal perfromansta ürünleri pazarda yerini alır. +300hp araçlar potenza so2a veya RE50 serileri sağlamlık açısından iyidir fakat Ferrari bile favbrikasyon koymasına rağmen , Ferrari sahipleri hep pirelliye dönüo (nedenini pirellide anlatcam)

Michelin ise tam tersi yumuşak lastiktir performansın yanısıra sürüş konforu verir fakat ömrü daha kısadır. Ayrıca michelinlerin yanak maddesi diğer lastiklere göre biraz daha zayıftır büyük çukurlarda (özellikle ince yanaklarda) sıkıntı yaratabilir balon gibi. orta üst perfromans araçlar için (150hp+ gerçekten idealdir, fakat +300hp araçlarda ise yine üst sıralardadır) Fakat michelinin bir eksisi miyadı dolmaya yakınlaştığı zaman (eğer aranızda eski michelin kulklanan varsa baksın farkeytcektir) lastiğin yola değen dış yüzeyleri aşınmaktan kaygan bir hal almıştır buda zamanı dolmaya yakın yol tutuşu etkiler. (yani yaa 3000km daha idare etsin muabbetini kaldırır)

Dunlop ise perfromas olarak çok iyi olmasa bile ortanın üstüdür fakat sürüş konforu berbat ve yol sesini ise direk içeri verir

Continental almanlara fabrikasyon lastiği olarak genellikle kullanırlar ortanın üstü bir lastiktir çoğu isteği tam olarak yerine getirmesede hepsinden az az özellik olarak almıştır. Yüksek performansta ise hiç tercih edilmez

Goodyear yılların markası artık eski gücünde değil fakat eagle ve f1 serileri bir michelin gibi olmasada bir continentalla eş değer gibidir

Pirelli yüsek perfromansta herkesin ilk tercihi PZero Rosso yol tutuşu 1 numara sağlamlığı(birdgestona yakın michelinden daha ii) özellikle Rosso serileri ve semi-slick Corsa serileri yüksek performans araçlareda en çok tercih edilir, 150hp üstü serilerde ise Pzero Nero lar 4 mevsimde iyi performans sağmakaktadır. PZerolar özellike yüksek performansta üstün tutuş sağlarlar bu sebeptende üzerinde fabrikasyon başka lastiğe sahip olan yüksek performans araç sahipleri hep pirelliye dönerler .Tek eksi yönü ise aracınızla çıktıktan sonra biraz lastikleri ısıtmak gerekir ki özelliğini o zaman sağlar.

Mastercraft jipler için süper lastiktir sağlamdır, yol sesini jipe yansıtmaz kar yamurda ve kuru zeminde 4x4 jipler için en iyi lastiklerden biridir

krm

e her şey iyi de, ne alınmalı hala tam cevap yok

Alfadanadam

P ZERO NERO birçok yerde çok tavsiye ediliyor. Biraz önce gördüğüm fiyat da gayet cazip. O açıdan ben hala NERO diyorum :)

You are not allowed to view links. Register or Login

Özet olarak, lastik alacağım zaman para durumu kötü olursa Toyo Kumho almaktansa Fulda alıcam sanırım. Öteki türlü ise NERO alırım sanırım.

Edited by - Alfadanadam on 21/01/2007  00:14:05

agucba

quote:

İşte sorun orada zaten :)

///////////////

Tufan

quote:

quote:

İşte sorun orada zaten :)

Bence böyle bakmayalım. Herşeyin ideal bileşimini bulmak mümkün değil, aynı bir otomobilde hem estetik, hem performans hem de ekonomiyi aynı anda bulmak gibi birşey.
Hani bir hikaye vardır: İngiliz büyükeçisi Napolyon'a "Biz onurumuz için savaşıyoruz, siz ise para için savaşıyorsunuz" demiş. Napolyon cevap vermiş "Herkes kendinde eksik olan şey için savaşır". Lastik seçimine böyle bakalım derim. Mesela ben bir lastikten ne bekler, ne isterim: Güvenli yol tutuş ve konfor. Bu durumda iyi kötü listemin üst sıralarında yer alacak modeller belli olur. Bunların arasında daha ekonomik olanı, daha uzun gideni varsa o da ortaya çıkar. Peki bu seçim agresif bir kullanıcıyı memnun eder mi? Muhtemelen etmez, çünkü ısınınca iyi tutan bir lastik benim listemde sonlarda yer alırken onun listesinde ilk sırada yer alacaktır.
Kısacası herkesin günlük kullanımına, kullanım mesafesine ve kullanım tarzına göre bir seçimi olacaktır. Bu şekilde bakınca benim alacağım lastik de Michelin olur herhalde:)

Bu arada konu her açıldığında yazıyorum, 16" Dunlop SP Sport var bende, sert, gürültülü ve ıslak zeminde tutuş berbat. Şu anda 5-5.5 mm diş derinliği olmasına rağmen istisnasız her ıslak yokuşta kalkış sorunu yaşıyorum. tozlu zeminlerde de ABS'nin hemen devreye girdiğini söylememe gerek yok sanırım.
Bir de kış lastiği olarak kullandığım Conti Wintercontact TS810 var. Geçen yıl yeniyken inanılmaz memnundum, buzda bile güvenle yol alıyordum. Bu yıl gerçi kar görmedi ama sabahları sis yüzünden oluşan kayganlıkta arabayı kontrolde zorlanıyorum. gerçekten de zamanla Continental sertleşiyor.

master

Yok Bülent Abi öyle değil , benim referans aldığım virajlar var , o virajların limit hızlarını biliyorum , son zamanlarda test amacıyla denediğimde gördüm ki o limit hızlarda hissedilir bir düşüş var o sebeple lastik performansında kayıp var dedim :) Çünkü normalde araçları limitlerini zorlamaktan çok uzakta kullanıyorum , ani bir manevra yapmam gerekmediği sürece limitlere ihtiyacım olmuyor , sakin sakin , paşa paşa :)

Bu arada lastiklerimizi test ederken atlamamamız gereken basit ama önemli bir nokta var. Lastik havaları. Basınç doğru olmayınca en iyi lastik bile düzgün yol tutamıyor. Haftada en az 2 kere benzinliklerde kontrol ediyorum ben , tavsiye de ederim :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

agucba

İyi diyorsun Önder ama yeşil kapak olunca her yerde bakamıyoruz malesef.

///////////////

krm

herşey bir yana napolyon iyi demiş valla

Sercan Keklik

kerem önce ne alınıcak? türkiyede ne var bunları bulucaksın :) sonra fiyatlarını alacaksın. Sonra testine bakcaksın.. ;)

P Zero Nero cuu yapcam herkesi :D

bu arada erhanda bugun sanırım p-zero nero alcaktı..

P-Zero Neroda Dip Not!: Bulursanız Eger M&S serisi alın.. Yaz kış cok rahat edersiniz.

Edited by - SerCy on 21/01/2007  02:04:30
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

admin

Register or Login" border=0>
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

n/a

quote:

bu konu sitemizde çok konuşuldu ama spesifik olarak 147 için ele alırsak,

1) orjinal amörtisörler yaya ne kadar müsait? 147 de yaya tölerans kaç cm dir? amörtisörler değişmediği takdirde ön takımlar v.s. problemi olası mı?

1) Orj.amortisörler 3 cm.yaya müsait , özellikle eibach kullanılmakta. ancak süre içinde amortisörler de değişmez ise, ön takımda problem olasılığı var....amortisör  değişmesinde yarar görüyorum ama bu marka BILSTEIN ise...su an cms shop kosuyolunda 1 tk. var. magaza kapanacağı için enteresan fiyatlara verbilirler, bilginiz olsun....eğer satıldıysa mümessili de Topkapı daki Rotaş firması....

2) bu sorum hem 17 de orjinal 15 jant kullanmış olanlar için; 17 inç jantın performans ve yakıt açısından somut zaafları ile karşılaştınız mı? konfor açısından muhakkak bir parça sorun yaratacağını tahmin ediyorum.

2) orjinal ebattaki lastik dış çapını muhafaza ettiğiniz sürece problem yok....17 de kullanabilirsiniz, ancak lastik yanak ölçüsü azaldıkça, konforunuz da gidecek, bunu unutmayın. Tüm asfalttaki prüzleri algılayacaksınız....

3) 17 jant taktırılınca araba muhakkak daha çok yükselecek, o zaman sanırım yay zorunlu olacak değil mi ? ve sadece yay kullanmak stabiliteyi korumak için yeterli olacak mı?
3) üstte de belirttiğim gibi, orjinal dış ölçü yü muhafaza etmeniz lazım aksi takdirde bu fren mesafenize kadar etkili olacaktır,  hızlanmalar da düşecektir....

4) 15 ten 16 ya geçmeyi düşünüyordum, hatta karar da vermiştim. ama çevremde 17 den aşağı yapma, 16 için değmez şeklinde yorumlar aldım, ne dersiniz? 17 nin olumsuzluklarını bunun içinde değerlendirelim.

4) Başka bir önemli konu da takacağınız jantın hafifliği....ama bu hafifliğe göre de belli bir mukavemet gücüne sahip olması. Bugün piyasada aşırı miktarda Cin malı jant var, bunlar az adette geldiğinden , çoğu teste tutulmuyor...bu çok önemli. çünkü jant, otomobilin hayati 3 ana parçasından biri, yüksek süratlerde ufak bir çukura denk geldiğinizde kırılırsa , işiniz çok zor. Bu nedenle, OZ, SPEEDLINE  ve ENKEI haricinde jant alacaksanız, aldığınız yerden , mukavemek kg. dayanıklılık testleri konusunda bilgi edinin. Bana kalsa bu OZ veya SPEEDLINE...ağır jantlar tüm sisteminize zarar verdiği gibi, motor ömrünüzü de etkiler...lastik seçiminiz de  önemli, performans sınıfında değişik alternatifler var, ama satış sonrası hizmetleri de göz önüne alarak bu seçimi yapmanızda yarar var.