Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

On konsolu kaplamak istiyorum

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Adza

Arkadaslar merhaba,
159 uun on 3 lu gosterge olan kismi gumus torpido ustundeki parcayi on kapi kollarini kaplamak istiyorum
Aracin ici krem deri, sizce siyah beya gri karbon olur mu?
Bu isi yapacak bursa da guvendiginiz yerler var mi?

Baskan

Bence karbona girmeyin sırıtıyor orjinal harici karbon desenler. Onun yerine piano black öneririm ben, Bursa'da bu işi yapacak çok yer var lakin ne kadar güvenilir orası biraz dertli :)
Ben genelde kendim yapmayı sevdiğim için ustalar beni pek sevmezler :P

Adza

You are not allowed to view links. Register or Login
Bence karbona girmeyin sırıtıyor orjinal harici karbon desenler. Onun yerine piano black öneririm ben, Bursa'da bu işi yapacak çok yer var lakin ne kadar güvenilir orası biraz dertli :)

ben de kendim uğraşmayı seviyorum ama bu iş gözümde büyüyordu açıkçası oturdum yaptım sonunda, konsol gayet yakışıklı oldu gibi, benim derdim kapı kolları, boyanmış daha önce ama nasıl bir boyaysa dokunduğum an çiziliyor. Onlara bi kulp uydurmam lazım :)

Adza

Baskan

Zımpara ve plastik astarı atılmadan öylece boyandığı için atması çok normal.. Ya orayı söküp konsol ile aynı folyo ile kaplayın (Estetik durabilir), ya boyatın, ya da plasti dip'in bu renge çok benzeyen bir ürünü var onunla boyayarak kaplayın..

ozoozo

Abi bende nasıl durur dersin ? Karbon yapacaktım biliyorsun , hatta ankara ekibiyle o sulu diye gittiğimiz yere gittik bahsetmiştim sanada ancak tutumu hoşuma gitmedi :) ne kadar fiyat istemişti unuttum ama hala aklımda. Normal karbon kumaşı ile kaplayacak üzerine epoxi falan filan derken orjinal görüntü olacaktı. Ama dediğim gibi pazarlık yapıyorduk bana 25 liranın hesabını yapma yav , odtüde okusan neyse dedi :D bizde sinirlenince yaptrmadık çıktık. Ama hala aklımı kurcalıyor gerçek karbon görünümlü olacak gibiydi güzel olacaktı da adam esnaflığı bilmiyor :) olmadı piano black kendim yapayım diyorum ne dersin halledebilirmiyim. Zor mu ?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Baskan

Öncelikle karar vererek ben bu işi yaparım demek, o işi bitirmenin yarısıdır.Bir işi yapmaya başlamadan acaba dersen, en basit bir iş bile sana zor olur. Halledemezsen gider bir daha alırsın yeniden denersin, olmazsa bir daha denersin. Sonunda aracına binen birisi vay be ne güzel olmuş kim yaptı diye sorduğunda şu,bu usta değil BEN yaptım dersin :) İşte o zaman yapmak için aldığın folyonun masrafı, harcadığın vakit sana tecrübe ve beceri olarak geri döner. Keyfi paha biçilemez..
Bu işi kimse doğuştan bilmiyor, lego'lar çocukların uğraşı üzerinde adaptasyonunu, yaratıcılığını ve beceri kabiliyetini geliştirmesi için üretilen oyuncaklardır :)

Erkay KAHYA

Öncelikle karar vererek ben bu işi yaparım demek, o işi bitirmenin yarısıdır.Bir işi yapmaya başlamadan acaba dersen, en basit bir iş bile sana zor olur. Halledemezsen gider bir daha alırsın yeniden denersin, olmazsa bir daha denersin. Sonunda aracına binen birisi vay be ne güzel olmuş kim yaptı diye sorduğunda şu,bu usta değil BEN yaptım dersin :) İşte o zaman yapmak için aldığın folyonun masrafı, harcadığın vakit sana tecrübe ve beceri olarak geri döner. Keyfi paha biçilemez..
Bu işi kimse doğuştan bilmiyor, lego'lar çocukların uğraşı üzerinde adaptasyonunu, yaratıcılığını ve beceri kabiliyetini geliştirmesi için üretilen oyuncaklardır :)

:yukari-ok:

Konsol kısmını 4 ya da 5 kez karbon yaptım. En son kat vernik işini beğenmedim söküp ustaya verniklettirdim.
O da içime sinmedi.
En mükemmeli istemek acemi işi için biraz fazla kalıyor.
Yazın can sıkıntısına tamamını tekrar yapacağım. Hatta bagaj dizaynı vs. düşüncelerim var.
Bence İstanbul Garaj 'dı sanırım adını tam hatırlamıyorum. Karbon parça üretimi yapıyorlar. Fiyatları da fena değil.
Konsolu, kapı açma yerlerini söküp yollayın.
Kaplama basit duruyor. Aracın havasını bozmayın.
Kolay gelsin.

Baskan

@Erhan KAHYA
Sana katılıyorum, yukarıda da belirttim karbon folyo günü kurtarma işi diye düşünelim çünkü basit duruyor ötesi yok. Karbon folyo ile yap-boz oynamak fiyat avantajı için ve folyo kaplama becerisini geliştirmek için çok maliyetli birşey değil Özdemire bunu yazmıştım.
Ancak maliyeti yüksek işler tabikide öncelikle izlenmeli, o na göre hareket edilip birazda püf noktaları not alındımı o da yapılır.

Adza

kapı kollarının tekine 1,5 saatimi harcayarak kaplamayı başardım, araca taktım. diğer gün bi baktım soyulmuş...
ben de söktüm attım.
heralde en iyi çözüm plasti dip.
arabanın içini gördünüz, araç sizin olsa ne yapardınız?  :)

Alfadanadam

Be olsam işi bilen birine boyatırdım. Başkan'ın tarif ettiği gibi zımpara ve plastik astarını yapıp ta boyarlarsa bir daha çıkmaz kolay kolay.

Baskan

Bende plastidip'in camo krem rengini ugulardım o bölgeye.

Adza

Plasti dip geri dönüşü de olduğu için daha mantıklı geliyor bana da...
Peki orta konsol yakışmış mı sizce?

tolga_ozhan

Elin bolca temas ettiği bölgeye plasti dip olmaz. Test edildi, onaylandı.

ozoozo

Elin bolca temas ettiği bölgeye plasti dip olmaz. Test edildi, onaylandı.

Aynen öyle Tolga abiye katılıyorum.Çünkü sürekli temasta tahriş oluyor daha birde buna tırnak geçmesi,yüzük vs geçmesini sayarsak direk kalkıyor :) 

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Adza

Ooo bilgiler için teşekkürler.. yapacak bişey yok usta ellere verip zımpara boya yaptıracagız...
veya kaplama...
piano black yakışır mı bilemedim açıkçası, gui ye efsanevi olmuş ama benimkine nolur pek bilemedim...