Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 SS e chip uygun chip?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tughan

Babam bizim 156 SS e chip takmayı düşünüyorda.. 156 SS lere uygun bir chip var mı?
Tuğhan.
156 Selespeed

n/a

süper chip  btg maslak ....asgari 15 hp alırsın

tughan

Sağol abi, galiba sizdede 156 ss vardı yanlış mı hatırlıyorum? Eğer sende uyguladıysan memnunmusun, güç hissedilir biçimde mi?

Edited by - tughan on 08/12/2007  20:08:55
Tuğhan.
156 Selespeed

n/a

tabiki arabanın pedal tepkisi.alt devirler,agresifleşme bayağı bir farkediyo..

tughan

teşekkürler abi..
Tuğhan.
156 Selespeed

master

Recep Bey dyno'da sadece chip taktırdıktan sonra ölçtürdünüz mü acaba? Çünkü "asgari" 15 hp dediğiniz rakam sadece chip ile alınması oldukça zor olacak kadar yüksek.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

tughan

İnternette okuduğum kadarıyla her türlü atmosferik motorlarda %10 artış yapıyormuş...
Tuğhan.
156 Selespeed

tughan

peki bu arabaların şanzımanı farklı olduğu için, şanzımanı tekrar programlamak gerekiyor mu?
Tuğhan.
156 Selespeed

n/a

--------------------------------------------------------------------------------
Recep Bey dyno'da sadece chip taktırdıktan sonra ölçtürdünüz mü acaba? Çünkü "asgari" 15 hp dediğiniz rakam sadece chip ile alınması oldukça zor olacak kadar yüksek.

evet 156 seleespeed  btg de 3  5  tane yapıldı 14 hp verdi..biz dereceli egzantrikle beraber 30 hp aldık   fazlada olabilirdi ama o zaman malum kol piston yatak taşlama falan da gerekirki ben yaptırmadım,,
şanzıman için robota tekrar program gerekmiyo ama birmotlarda mk 2 nin yazılımı eskilere yükleniyormuş..malum problemlerden.

tughan

Bizim arabada mk2 nin yazılımı var... Arabamız 2000 model fakat, zamanında bi nedenden dolayı şimdi hatırlamıyorum, servisten biri bizim arabaya isteğimiz üzerine 2005 yazılımı yükletmişti...  Tekrar teşekkürler bilgi için...
Tuğhan.
156 Selespeed

n/a

+14hp  +24 nm sadece chip uygulaması
Register or Login" border=0>

selim

Superchip için bir lafım yok ancak ;yola aktarılacağı kesin olmayan 14 beygir için o kadar para harcanması pek mantıklı gelmiyor.Kaldi ki 14 beygir motorunuzun yeni olması durumunda alabileceğiniz maksimum  güç.Aracınızın kilometresine ve motorunuzun kompresyon oranına göre bu güç düşebilir.
Bence ''scuadra'' da yaptırabilirsiniz,hem neredeyse superchips'in yarı fiyatı hemde sadece alfa üzerine chip üreten Hollandalı bir firma.
Ayrıca Türkiye de unichip yaptırabilirsiniz.Aracınızın kendine özel olur hem.

Viper tipi soğuk hava flitresi,kat iptali(trübülans) ve kaliteli bir son susturucu üzerine chip takviyesi ile 20 civarında beygir gücü kazanabilirsiniz.
Şimdiden hayırlı olsun,dikkatli sürüşler dilerim.

Edited by - selim on 08/12/2007  23:53:38
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold

tughan

You are not allowed to view links. Register or Login   bunada iyi dediklerini duydum...?
Tuğhan.
156 Selespeed

n/a

selim bey ewet 'scuadra' sadece alfaya özel ama tr de yok sanırım..süperchip bayağı yaygın vede bahsettiğim firma ciddi bir marka sadece yapmış olmak için iş yapmıyolar..profesyonelce çalışıyolar

master

Tughan her türlü atmosferik motorda %10 artış çok genel bir söylem. Misal 147 1.6'da chip tuning ile hiçbir şekilde 12 hp alamazsın. Her aracın karakteristiği ve chip tuning ile alınabilecek rakam çok farklı.

Ben Superchips'e de her zaman önyargılıyım. Peugeot gibi markalarda başarılılar ancak yaptıkları chipler çok genel, bazı araçları tanımadan yapıyorlar chiplerini.

Recep Bey dynoda ölçtürdüyseniz rakam güzel gerçekten, sadece chip tuning ile 170 hp sınırına dayanmak oldukça iyi.

Ben zamanında Squadra Chip'ten chip aldım, getirtmesi hiç zor değil, mailleştikten ve siparişi verdikten 2 hafta sonra chip elime geçmişti. Hatta chipi ilk sipariş etmek istediğimde aracımda bir takım problemler vardı ve Squadra'nın sahibi Stephan chipi almamamı önce problemleri halletmemi söyledi, ben de öyle yaptım. Chip geldikten sonra önce çalıştıramadım, o konuda da yardım etti. Yani kendisi illa satacağım gibi bir beklentiye de sahip değil ve sizinle oldukça ilgileniyor. Alfa konusunda gerçekten çok çok bilgili.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

Önder cim evet 2000 cc altı araçlarda tüm yazılımlar dediğin gibi parlak sonuçlar vermez.bende arabamın tüm bakımından sonra açık hava filtresi headers remus tan sonra chip ve ekzantrik uygulaması yaptım..

n/a

Bende superchip yapıcam ama hala orta boruları bekliyorum.Onlar geldikten sonrayapıcam da bu squadra daha mı mantıklı acabaa ?? Önder ne dersin tavsiye edermisin daha mı mantıklı superchip den?

master

Orçun ben chip'i rahmetli GTV V6 Turbo'ya uygulamıştım. Superchips'in önerdiği chip Squadra'nınki ile kıyaslandığında çok ilkel kalıyordu. Ya da misal Wimmer-RST vardı ve 49hp güç verebileceğini iddia etmişti, sadece chip tuning ile bunu yapmak aracı çok zorlamak anlamına geliyor, üstüne de 1300 euro para istemişti, oldu canım dedim ben de :) Onlar da hem aracı bilmiyor hem de çok para istiyorlardı. Ama misal VW grubu arabasına da Wimmer-RST yaptırıp memnun olmayan yok sanırım. Yani her marka belli alanlarda uzman, hepsinde uzman olan bugüne kadar rastlamadım, dolayısıyla kendi aracını iyi yapanı bulmak lazım.

Dediğim gibi Peugeot'lar ile başarılı işler çıkarıyor Superchips, ama Alfa'lar zaten hassas aletler, dolayısıyla işini bilen birinin yaptığına emin olmadan dokunmamak lazım. Ben tek örnekten yola çıkıyorum, GTV V6 Turbo için hiçbir bilgileri yoktu, işte bundan dolayı ben de başka bir Alfa'ya chip tuning işlemi yapacak olsam, Superchips'i düşünmem. Bir Alfa'yı bilmeyen şirketin diğeri üzerinde başarılı olma ihtimali olsa bile ben o riski almam. Hele ki sadece chip tuning'in ardından benzin yüzünden piston eriten Alfa'nın varlığını görünce hiç risk almam :)

İşte Squadra Tuning işini bilen bir firma. Misal GTV V6 Turbo için sağlıklı ve aracı üzmeden kullanım limitinde turbo basıncı devamlı 1.1bar, pik olarak da 1.3bar'dır. Squadra tam olarak bu rakamlara ayarlarken, diğerleri daha fazla güç vermek adına sürekli 1.4'e ve hatta 1.5'e kadar çıkarabiliyorlar. Öyle olunca da tez vakitte motoru kucaklıyorsun :) 147 1.6'ya yapılacak chip memnun edici olur mu bilemiyorum, gerçi baktım şimdi 9hp güç veriyormuş, 1.6 lt için çok çok iyi rakam. Kaldı ki Squadra'nın chip fiyatları çok ucuz rakiplerle kıyaslanınca.

Yalnız asıl sorun, chip'i oraya yollamak lazımmış, başka türlü olmuyormuş :

You are not allowed to view links. Register or Login

Tabii bu da istenecek bir durum değil.

Bence söylendiği üzere Unichip gibi piggyback chiplere bakmak daha mantıklı. Yine işini bilen birisi yaparsa en azından sadece senin arabana özel bir chip olur, şu anki durumuna göre programlanır ve istediğin zaman da çıkarabilirsin. İzmir'de PSP vardı yapan ama yandı bitti kül oldu o :) Başka düzgün Unichip'i neresi yapar bilemiyorum.

Edited by - master on 09/12/2007  17:18:43
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ATA

Squadra sahiden çok iyimiş, +11 Hp veriyor benim otomobilime. Bosch Motronic M1.5.5 olmasından kaynaklı 147 1.6 lardan farklı sonuç veriyor ve limitörü ileri almıyor. Çok iyi ya!

Tork değerleride çok güzel, beynimi kesin programlatmalıyım ben bu Hollandalı amcalara
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

n/a

Önder uzun uzun yazmışsn çok sağol zahmt oldu walla ama baya da bilgilendik sayende

n/a

walla squadra güzel ama bizim motorların beyinlerini yollamamız gerekiyor oraya maalesef :)

superchip  dedğin gibi genel bi çip yapsada btg yle bnde konuştuğumda aracın üzerinde bir değişiklik warsada çipi ona göre programlayıp sora araca yüklüyoruz demişti(örn. filtre+egzoz+kap. iptal bunlara göre program biraz daha oynanıyor demişlerdi yada ileride değişiklik yaptık onlara göre çipini yeniden programlıyoruz dediler)

squadra imkanımız olsa evt. ama bnce superchip en güveniliri..
birde rakamlardan çok beklenilen ve bu beklentiyi nekadar karşıladığı ki 1.6TS kullanıcıları enazından beklediklerini alıyorlar gibi..

Alper

Beyler, bir zamanlar ciddi ciddi bu konuyu araştırmıştım, vardığım sonuç şudur: superchips, üniversal bir yazılım yükleyerek üzerinde değişiklikler yapıp araçlara uyduruyorlar, sonuçta daha fazla devir çevirir hale getiriyorlar +15 bhp benim için tamamı ile inandırıcı olmamakla birlikte, alfa romeo üzerinde uzmanlaştıklarını da düşünmüyorum;
squadra tuning, yabancı forumlardan da takip ettiğim üzere bu konuda gayet başarılı, fakat illa adamlara göndemek gerekli lakin diğer koşullarda değiştirilemiyor  156da chip gaz kelebeğinin üzerindeki yassı kutucukta yer alıyor,
bir de londra da angel tuning adlı bir tamirhane bu konuda çok başarılıymış, özellikle ingiliz alfistiler genellikle tercih ediyorlar, fiyat da neredeyse diğerlerinin yarısı,

diyeceksiniz ki sen hangisini kullanıyorsun, tam uygulamaya geçme aşamasında son anda aldığım bir kararla chip tuning ayrılan bütçe, nişanlıma yaptırdığım kolyeye yerleştirilecek taşlara aktarıldı :)

n/a

süperchip in her araca göre yazılımı ayrı dolayısıyla buna universal denmez,,

Alper

yanlış anlaşılma olmasın, superchips'e üniversal derken aynı iskelet programa, aracın marka ve motoruna göre şekil verdiklerini anlatmak istedim. kanaatimce bir markada özelleşmiş çalışmalar (squadra vs...) , tabi eğer başarılıysa, bana daha güven çok verir

master

Aras Bey burdan devam ediyorum ben :)

Chip GTV V6 Turbo icin, 166 V6 Turbo ile GTV V6 Turbo'nun isletim sistemleri birebir ayni mi o konuda bilgim yok. Suphemin sebebi, GTV V6 Turbo Bosch Motronic ML4.1 beyin kullanirken, 166 V6 Turbo'da yanilmiyorsam ME2.1 var. Yani uymama ihtimali yuksek. Motorlar ayni, turbolar ayni (Garrett T25), ama isletim sistemi farkli olabilir :)

GTV V6 Turbo'nun standart limitoru 6500dd'de, chip sonrasi 6900 oluyor, boylece eskiden 5700-6000 dd civarinda degistirdiginiz vitesi artik 6300-6500'de degistirip mesut oluyorsunuz :)

Tork konusuna gelince. Maksimum tork 280+65nm seklinde gerceklesmiyor. Cunku chipten once maksimum tork'un alindigi devirde chipten sonra alinan tork 4000dd'deki kadar yuksek degil. Kisacasi chip, tork egrisinin gidisatini da biraz degistiriyor. 4000 dd'de 270nm tork alinirken chipten sonra +65 ile 335nm oluyor. Ben en iyisi resimleri koyayim :)

Register or Login" border=0>
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS