Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 'ya xenon merceği montajı??

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cem

Forumda bu başlığı açan kişi olarak, oldukça aydınlnmış olmama rağmen, mk1 156 ma hala mercek montajı yapamadım,işi çok iyi yapan bi  usta 950 YTL fiyat çekince biraz geri durdum bu işten,hala mercek falan hak getire. Şimdi özellikle bektaş beye soruyorum, face lift 156 ların farları ile benim mk1 156 'mın farların dış camı hariç geri kalan aksamı aynı mı ben mi yanlış okudum? sadece benim far camını onun iç kısımla birleştirince mercekli fara mı kavuşacağım??
HAberlerinizi bekliyorum lütfen.

admin

quote:
Bu, benim bulduğum çıkma farlardan işime yarayanları kullandıktan sonra geriye kalanlardan biri. Dikkat ederseniz farın arka kısmı Mk I 156'ların farlarıyla birebir aynı.

Register or Login" border=0>

------------------------------------------------------------------------

Bu da ön camı.

-----------------------------------------------
Camın arkadan görünüşü.

-------------------------------------------------
Bu da birleştirildikten sonraki hali.

-------------------------------------------------
Bu da benim farlarımda önceden kullandığım e46 mercekli eski reflektörüm.

[Register or Login" border=0>

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

admin

Cem, yukarıdaki resimlerdende anlaşılacağı üzere, eski kasa ile yeni kasa farlar arasındaki fark, farın cam tasarımı.

Diyelimke sizin 156 MK1 lerden. Bunu orjinal xenon yapabilmeniz için, MK1 veya MK2 orjinal xenon çıkma far bulduğunuzda ki bunun camı kırık dahi olsa önemli değildir, size lazıl olan kısım farın içindeki mercek ve elktrik tesisatıdır. Bunun içi açılıp içindeki xenon tesisat, sizin 156 nızdaki farın içine aktarılıyor ve orjinal xenon far elde ediliyor. Sizdeki 156 MK2 de olsa farketmiyor çünkü yukarıda da dediğim gibi size lazım olan sadece bu farın içi parçaları.

Bülent'e (alfadanadam) uygulanan sistem buydu.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

whale

quote:

Cem, yukarıdaki resimlerdende anlaşılacağı üzere, eski kasa ile yeni kasa farlar arasındaki fark, farın cam tasarımı.

Diyelimke sizin 156 MK1 lerden. Bunu orjinal xenon yapabilmeniz için, MK1 veya MK2 orjinal xenon çıkma far bulduğunuzda ki bunun camı kırık dahi olsa önemli değildir, size lazıl olan kısım farın içindeki mercek ve elktrik tesisatıdır. Bunun içi açılıp içindeki xenon tesisat, sizin 156 nızdaki farın içine aktarılıyor ve orjinal xenon far elde ediliyor. Sizdeki 156 MK2 de olsa farketmiyor çünkü yukarıda da dediğim gibi size lazım olan sadece bu farın içi parçaları.

Bülent'e (alfadanadam) uygulanan sistem buydu.

ve kıskanılacak derece güzel olmuş

Cem

İlginize çok teşekkürler Bektaş bey,
peki maliyet yaklaşık ne kadar olmuştur bu sistemin?KAzıklanmayayım amacıyla soruyorum.
Birde uygulamayı yapan servis midir? Aynı sistemi edinsem,bende becerebilirim ama iyi bir şey için sağlam bir usta bulmak daha mantıklı geliyor bana.

Birde hangi çıkmacıları tavsiye edersiniz bostancı mı maslak mı?

Alfadanadam

Cem bey, Bektaş'ın da resimleri eklemesinden anlaşılacağı üzere bu topic'in başında izah edilen e46 merceği montajı değil bu işlem.

Bu şekilde yaptırabilmeniz için ya Birmot'tan falan orjinal farı alacaksınız ya da çıkmacılardan bulacaksınız. Yukarıdkai resimlerden de görebileceğiniz gibi eski kasa ile yeni kasa farların ön cam dışında heryeri birebir aynı.

Ben Bostancı Sportivo servis'in yanındaki çıkmacıdan aldım. Kendisinin söylediği İtalya'ya gideceğiydi. Ben de gitmeden haber vermesini, etrafımda bu farlardan temin etmek isteyen çok insan olduğunu söyledim. O da haber vereceğiniz söyledi.
Şu an için bir haber yok.

Bu işin maliyeti yaklaşık ustanın dediği fiyata gelir. Artı olarak nerde yaptırırsınız bilmem ama sabır isteyen bir iş.

Benim arabamdaki işlemlerin tamamını ben kendim yaptım. Bektaş ta yardımcı oldu sağolsun. İstanbul'da daimi ikamet ediyor olsaydım montaj konusunda yardımcı olmayı isterdim ama Kdz.Ereğli'de ikamet ediyorum.

anIL(34an623)

[/quote]

sağol anıl.
power2night'lardan biri patlamıştı, servise gittiğimde osram takmışlar yerine:) bir süre öyle kullandım, sonra diamond vision aldım.
diamond visionlar boşta istersen, ben gündüzleri de far açık gidiyorum, o yüzden ampul ömrü için birşey diyemem. istiyorsan dükkan senin...
[/quote]

abi sen benim p2night dediğime bakma yaw diamondları kastettim ben. birbirine karıştırdım 2 modeli abi diamondlar boştaysa verirsen sewinirim ama ben de sana bişey hediye edeyim? yanlış hatırlamıyosam wtcc'de senin tshirt ve şapkayı biri yanlışlıkla! almıştı sanırım abi tsihrt sana uymaz ama sağdan soldan gelen şapkalar sayesinde bende 3 tane şapka oldu şu an. istersen birini getirebilirim sana?

Cem

İlginize ve yardımlarınıza çok teşekkür ediyorum Bülent ve Bektaş bey.Bu iş bana e 46 merceğinden dana mantıklı geldi. Orjinal olacak herşey en azından.YAkın zamanda çıkma far bulup, montaja başlayacağım kısmet olursa.

Tufan

wtcc'de kafamdaki şapkayı imzalatmıştım, bütün gün de çıkarmamıştım. onu kurtardım, sağol anıl:) sağlığın yeter bana:)