0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar Merhaba, "Ses Sistemleri hakkında bilinmesi gerekenler.." başlığı biraz daha genel diye düşünüp yeni bir başlık açma gereği hissettim.2004 916 Spider'da bilenler bilir ses sistemi oldukça kötü. Ben hayatımın hiçbir noktasında arabamın ses sistemiyle ilgili bir iyileştirme yapmayı planlamadım ve bu konuyu önemsemedim. Ancak Spider'da hem ihtiyaç, hem de keyfi olarak bunu yapmam lazım sanırım.Sorum basit, alacağım hoparlör konusunda bir noktaya vardım, planım Focal PS165 almak. Ebatlar aynı olmasa da adaptörle bir şekilde montaj yapılabiliyor gibi gözüküyor. Kapılara dynamat usulü titreşim önleyici de koyduk diyelim; -Öncelikle iyi bir ses için (en azından focal'leri doğru düzgün dinlemek için) amfi elzem mi? Yer kısıtından dolayı açıkcası amfi tercihim değil, subwoofer kullanamayacağım, sadece iyi ses için amfi zorunluysa koltuk arkasındaki (akünün olduğu) kompartmana koyabilirim.-İyi bir ana ünite alsam amfisiz bir sistem kurmak uygun mudur? Ana ünite konusunda bir tercih var mı? Alpine Pioneer den iyidir vs. gibi bir kanı var mı?-Hoparlörün verdiği nominal RMS değeriyle ana ünitenin çıkışı uyumlu mu olmalıdır?-Mevcut kabloların kesinlikle değişmesi lazım mı?Amacım mütevazi, sesi çok çıkmayan, dengeli bir kombinasyona ulaşmak. MP3, bluetooth gibi kolaylıklar nedeniyle ana üniteyi değiştirmek zorunda zaten kalacağım. Acaba amfisiz kotarabilir miyim diye düşünüyorum.Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
Konu dışı olacak ama eskiden arabalar için ne güzel renkli renkli ekolayzerlar vardı. Pionner marka olanlar çok makbul idi...