Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 156 - Ses Sistemi Hakkında

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emremeletli

Arkadaşlar merhaba,

2006 156 sahibiyim aracımdaki orjinal sistem hiç tatmin edici değil.bende bu işten pek anlamadığım için

pioneer ts-g1731i hoparlör 4 adet iki öne iki arkaya toplamda 300 tl ye taktırdım ekte resmi mevcut ama değişen birşey olmadı ses anlamında.teybin desteklemediğini söylediler.acele davrandığım için bir hataydı sormadan yaptım ve pahalıya çokta iyi olmayan 4 adet hoparlörüm var şimdi.bunları değiştirmden neler yapabilirim sesi düzeltebilmek için?

PIONEER DEH-1700UB USB&CD OTO RADYO TEYp almayı düşünüyorum.275 tl fiyatı.benim isteğim bagaja subwofer değil sadece kaliteli bir ses istiyorum gümbür gümbür titrmekten ziyade net ve tatmin edici bir ses.amfi şartmıdır?amfi ve teyp işimi çözermi bütcem 400 tl civarı bana öneriniz ne olur?marka ve model olarak?
birde teyp çerçevesi var internette ama model 2004 yılına kadar sanırım alsam benimkine uyumlu olurmu?
marka fiyat ve yorumlarınızı bekliyorum

fatihmehmet

Hoşgeldin Emre abi. Görenler cevap yazacaktır.

156'ya maşallah :nazar:

@halil Abinin eski 156 herhalde.

Edit: Konu yer yanlış olmuş. @Gouki reyis sana zahmet bi el atıver

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

judge_85

Selamlar,

Tam bu konudayım bende, sistem için amfi gerekli bence. Teyp den çok bir umudum yok:) çıkışları biraz zayıf gibi.
Ön konsolu bozmadan ne yapılabilir, bilenlerden destek istiyorum bende :)
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
2016-05 / 93756KM

e.ateskaya

156'lardan iyi ses alabilmek için öncelikle kapı içlerine izolasyon malzemesi şart, tesisat yaparken bunu her daim es geçiyoruz.
Almış olduğunuz kolonlar güzel ses verir fakat araçlarımızın orijinal teyp ses çıkış güçleri cılız olduğundan kolonlardan randıman alamamaktayız. Güzel bir Pionner single din ana ünite ile beraber 4 kanallı bir amplikatör ile desteklenirse iyi ses alınabilir fakat kulak dolgunluğu açısından Subwoofer şart bu yüzden 5 kanallı bir amplikatör önermekteyim. Ortalama 5 kanal bir amplikatör 250-350 TL arasında olmakla beraber Pionner ana üniteler de 250 Liradan başlamakta. Buna işçilik ve tesisat kablolarını ve subwoofer'ı da ekleyecek olursak minimize hesaplama da kısacası maliyet size : 250 Amp + 250 Teyp + 200 Sub + 200 İşçilik = 900TL gibi çıkar. Not : Hobi olarak 17 senedir tesisat işiyle uğraşmaktayım  :)
Mk1 147 Dist.
Mk1 156 1.6 Ts
Mk2 156 Dist.
159 1.9 JTD Dist.
Mk2 147 Dist.

halil

evet benim eski 156 'm.güle güle kullanın.
You are not allowed to view links. Register or Login , You are not allowed to view links. Register or Login
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

judge_85

You are not allowed to view links. Register or Login
156'lardan iyi ses alabilmek için öncelikle kapı içlerine izolasyon malzemesi şart, tesisat yaparken bunu her daim es geçiyoruz.
Almış olduğunuz kolonlar güzel ses verir fakat araçlarımızın orijinal teyp ses çıkış güçleri cılız olduğundan kolonlardan randıman alamamaktayız. Güzel bir Pionner single din ana ünite ile beraber 4 kanallı bir amplikatör ile desteklenirse iyi ses alınabilir fakat kulak dolgunluğu açısından Subwoofer şart bu yüzden 5 kanallı bir amplikatör önermekteyim. Ortalama 5 kanal bir amplikatör 250-350 TL arasında olmakla beraber Pionner ana üniteler de 250 Liradan başlamakta. Buna işçilik ve tesisat kablolarını ve subwoofer'ı da ekleyecek olursak minimize hesaplama da kısacası maliyet size : 250 Amp + 250 Teyp + 200 Sub + 200 İşçilik = 900TL gibi çıkar. Not : Hobi olarak 17 senedir tesisat işiyle uğraşmaktayım  :)

Cevabınız için teşekkür ederim. teyp değişmeden olmaz mı? ön konsolu bozmak istemiyorum :(
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
2016-05 / 93756KM

e.ateskaya

Maalesef teyp değişmek zorunda konsolu bozmaya gerek yok, güzel bir çerçeve ile 40-50TL arası idi güzelce halledilir. Eski aracımda ki görüntüleri yollayabilirim.

You are not allowed to view links. Register or Login
Mk1 147 Dist.
Mk1 156 1.6 Ts
Mk2 156 Dist.
159 1.9 JTD Dist.
Mk2 147 Dist.