Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 Jtdm Arka Difuzor

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Adza

You are not allowed to view links. Register or Login
Uğur benim değil o foto. Netten bulup attım.

Aparatı takmak için 4 tane o deliklere girecek tornavida lazım. Ben o şekilde söktüm. Ses kaliteside gayet yerinde.

Sent from my iPhone using Tapatalk

hahaha :D ben de dedim hocam sakin adamdır ne işi var 200 lerde :D

abi sensörde bişey olabilir gibime geldi. 16Lt imkansız bir rakam çünkü, Curr yazan Halit Hocamın da dediği gibi anlık (current consumption) avg de ortalama (average consumption) ben en deli kullandığım zamanlar bile 11 görmedim...

hi_cazz

Burada benim montajım var. Bakabilirsiniz.

ES53

Bu donusturucuyu yarin halledeyim ben hazir elde You are not allowed to view links. Register or Login cekilecek dert degil.ondan sonrada su difuzordeki egzost yeri sokup cift egzost yapsak tam olur.

ES53

Alfisti ailesi gunaydin.simdi benim aracta soyle bir sikinti var.aracin yakisi normal ama yol bilgisayari 0 lasamda 17 lt nin asagisina dusmuyo.90 km sabit hizla 20 lt gosteriyo anlik.bugun 20 km duz yolda sifirladim ortalama 17 lt :) bu yazilimdan dolayi olabilir mi ?

hi_cazz

Alfisti ailesi gunaydin.simdi benim aracta soyle bir sikinti var.aracin yakisi normal ama yol bilgisayari 0 lasamda 17 lt nin asagisina dusmuyo.90 km sabit hizla 20 lt gosteriyo anlik.bugun 20 km duz yolda sifirladim ortalama 17 lt :) bu yazilimdan dolayi olabilir mi ?

Hocam exeminar ile kalibrasyon yaptırın. Mesela depoyu fulleyin trip verisini sıfırlayın.  100-200km yapın ve tekrar fulleyin. Trip ile aldığınız lt  arasındaki farkı not edin.

Örneğin. 100km'de 9lt Yakıt harcadım
Trip verisinde 15lt görünüyor.

Sonra exeminar ile bu farkın kalibrasyonu yapılsın.

Not: exeminar da bu işlemi hiç yaptırmadım. Yalnız daha önce Astra, passat ve accent için yaptırdık hepsinde vardı. %90 fiattada vardır.

ES53

Exeminar dediginiz ne oluyor acaba biraz yabanciyim bu konulara :) Bu kadar buyuk fark olmamali yol bilgisayarinda yazilim suphelendiriyor beni.Tam tersi devir yukseldikce gazladikca ortalama dusuyor

hi_cazz

Exeminar dediginiz ne oluyor acaba biraz yabanciyim bu konulara :) Bu kadar buyuk fark olmamali yol bilgisayarinda yazilim suphelendiriyor beni.Tam tersi devir yukseldikce gazladikca ortalama dusuyor

Alfa servisine giderseniz orada başlayacakları cihaz exeminar. Tam yazılışı bu olmayabilir emin Değilim.

ES53

Anladim hocam.Bazi arkadaslarda bazi modellerde farkli puntoda da oyle diyor.benim suan basinca dusuyo basmassan artiyo.2008 model arac

hi_cazz

Anladim hocam.Bazi arkadaslarda bazi modellerde farkli puntoda da oyle diyor.benim suan basinca dusuyo basmassan artiyo.2008 model arac

Var bir karışıklık hocam siz benim dediğimi yapın derim.

ES53

O zaman dediginiz gibi servise gostermek lazim hocam.Tesekkur ediyorum.Bu arada sizin araclar kac kurus yakiyor karisik kullanimda maximum

Alfadanadam

Gösterge birimiyle ilgli olmasın? Yani normalde o verinin litre/100 km olduğu düşünürüz. Ancak opsiyonlarda kilometre/litre de var. Yani 1 litre ile gidebileceği kilometre miktarı gibi.

ES53

@Alfadan adam aynen oyle.k/l benimki

Alfadanadam

@Alfadan adam aynen oyle.k/l benimki

O zaman problem yok. Yol bilgisayarı ayarlarına girip birimi değiştireceksiniz :)

ES53

Hocam vallahi denicem birazdan olursa buyuk dua edicem :)

hi_cazz

bak öyle olabileceği aklıma gelmedi. Sizin durum muhtemelen öyledir. Gidip ayarları bir karıştırın.

ES53

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Ben cok isindim bu 159 a :))))

hi_cazz

master

Maşallah :) Ama kemerinizi takıp öyle ısının :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ES53

Sagolun arkadaslar :) Araci cok temiz olmasina ragmen cok tereddutle aldim etrafta ki soylentiler yuzunden ama hicte oyle cikmadi.Dogru cikan tek sey arac biraz sert gercekten :) Onun disinda Sehir ici minimum 40 kurus yakar dediler ama oyle cikmadi.Gerci benim arac manuel ve yazilimli ama yine de sehir ici 35 kurusu gecicegini sanmiyorum ben ki 35 kurusa bile ulasamadim aldigim gunden beri.E46 dan gecince satamazsin edemezsin dediler ama zaten cok uyguna aldim ve hicbi zaman hicbi araci saticam gozuyle dgl de keyif alarak binebilir miyim dusuncesiyle aldim.Donanimlari ve ic dis tasarimi zaten cok hosuma gitti.46 liraya bu fiyata bu temizlikte km de fiesta segmenti araclar var.Kisacasi su ana kadar cok memnunum.Allah herkese gonlundekini nasip etsin.Birkac ufak tefek oynamayla daha tatli olucak

Alfadanadam

Hocam vallahi denicem birazdan olursa buyuk dua edicem :)

Bir tane büyük dua cepte öyleyse :)

ES53

@Alfadanadam cok sagolun hocam vallahi :) 400 km sonucunda yakit ortalamam yuzde 80 bos yol sabit hiz olmak uzere 5.5 lt.Bana gore baya iyi bir rakam

ES53

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Bu arada benim 159 da bu.Renginden dolayi temiz tutmak cok zor :(

ES53

Arkadaslar bu arada hangi yay oneriyosunuz 3.5 cm ?

Adza

Elimde h&r marka var, genel olarak sert yapida.
Forumda yay amortisör coilver konusunda ayrıntılı tüm markaların karakterleri eksi ve artıları vardı.
Ancak ben 16" jant kullandığım için kullanmıyorum. Düşünürseniz veririm uygun fiyata

ES53

Elimde h&r marka var, genel olarak sert yapida.
Forumda yay amortisör coilver konusunda ayrıntılı tüm markaların karakterleri eksi ve artıları vardı.
Ancak ben 16" jant kullandığım için kullanmıyorum. Düşünürseniz veririm uygun fiyata

Hocam araba zaten sert.H&r lerden sonra zip zip gezerim artik :)