Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 156 2.0ts Selespeed Toplama

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

murat

166 elektrik sistemi açısından doktora tezlerine konu olabilecek bir arabadır  :D
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

1AL6FA6

You are not allowed to view links. Register or Login166 elektrik sistemi açısından doktora tezlerine konu olabilecek bir arabadır  :D

Şu an araba savunmamızı alıyor hocam😂

1AL6FA6

You are not allowed to view links. Register or Login

Son durum bu kurumasını bekliyoruz. Bir yandan çıkma parça bakıyoruz.

omo156

You are not allowed to view links. Register or Login166 gibi bir kasada bende beklemezdim. 145 te de aynı sistem vardı. Şimdi gümüş iletken yapacağız. Düzelir umarım. Anlamadığım bu versiyonlarda hız sabitleyici felan yok muydu? Bizim arabada ışığı var kendi yok gerçi😂

sol kol sinyal kolunda veya konsol tarafında hiç tuş yok mu motronic ecularda hız sabitleme desteği var diye biliyorum ışığıda varsa kendide vardır :)

omo156

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login

Son durum bu kurumasını bekliyoruz. Bir yandan çıkma parça bakıyoruz.

büyük an:)

1AL6FA6

You are not allowed to view links. Register or Loginbüyük an:)

Ahahahah. Değer okuduk voltaj geldi. MESte 99 derece diyor bizim 0 oldu 99😂

Multimetre ile dokununca düzeliyor 7,5 derece gaz tepkilerini ölçüyor. Anlamadım😂😂😂

omo156

You are not allowed to view links. Register or Login hocam multimetre ile dokununca düzeliyor dediniz hamgi modda dokununca diyot mu köprü mü belki bir yerde görmediğimiz bir temassızlık daha var sensörün giriş ve çıkışı kısa devre olmuş gibi o yüzden sensör son değeri gösteriyor veyahut sensörün bir yönü açışı vardı tak çıkar yapınca yanlış takıldı gibi duruyor bence :serefe:

omo156

You are not allowed to view links. Register or LoginBugün boş vaktimde aracın yeni gelen performans buji kablolarını 2 adet bobinin ve tüm bujilerin değişimini yaptım bobinlerin ikisi mga ikisi bosch bujilerin hepsi bosch 4tek 4 çift tırnaklı

You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

fotolarda da göründüğü üzere bobinlerin ucundaki resistansın dışındaki lastiklerin ucu bujiler zamanında üst kapak contası yüzünden yağ aldığı için hafiften açılmış kaçma yapacak düzeyde değil onun için onların tanesine 1000er tl vermek istemiyorum :)
şimdi yarın normalde bulması çok zor ama işim gereği bir şekilde bulduğum ecu pin soketinin terminallerini malzemeciden alıp yenilediğim motor-ecu elektrik tesisatını yerine takıp izolasyonu sağladıktan sonra hayvanı ateşliyorum bakalım dostlar :rock:

bujiler geldi (bosch marka 4tek 4 çift tırnak çift tırnaklarda ekstradan bir şase bulunur ateşleme ve yakıt verimi daha hızlıdır)ve onları sökmek-takmak için 16mm derin lokma söylemiştim bu bujiler 16mm ile sök tak yapılıyor
bujiler ve kabloların ölçümü yapıp sağlamlıklarını teyit ettim dirençler aynı buji içlerinde kopma yok uçları yerinde kabloların direnci normal ve temazsızlık yok şu ana kadar herşey iyi haftasonunu bekliyorum montaj için malum iş hayatım yoğun geçiyor :(

bu arada 156 2.0 için buji kablo bağlantıları tekrar paylaşayım

sırasıyla 1. bobinin buji kablosu 4.bobinin yaındaki buji yuvasına 4. bobinin buji kablosu 1. buji yuvasına 2. bobinin buji kablosu 3. buji yuvasına ve 3. bobinden çıkan buji kablosu 2. buji yuvasına gelecek şekilde kabloları işliyoruz zaten 2 uzun 2 kısa kablo olması lazım buji kablosunu doğru aldığınızda ona göre mantıken ilerleyebilirsiniz

1AL6FA6

Hocam umarım bosch nikel buji takımı almamışsınızdır. 10 bin km ömür biçiyorlar onlara😂. Diğer taraftan bobinler iridyum için demişti usta. Nikel takmak hem ateşleme hem bobin için uygun değil bu arabalarda. Ben iridyuma geçince çok tatlı olmuştu😂. Kırmızı el ile çevirmeli 360 derece oynayan 16 mm sökme pek işe yaramıyor. Kırıldı. En doğrusu cırcıra takılan 350 mm uzatma ve 16 mm buji lokması. Fiyat/performans açısından en uygunu Orijinal ricambi iridyum set. Ngk üretimi bujiler çıkar içinden. Nkg iridyum laserden de ucuzdur. Sonuçta bu arabanın özel yanları çift buji ve varyatör sistemi. Büyük bujileri max 25 nm ile küçük bujileri max 15 nm ile torklayınız. Küçük bujiye 25 nm sıkınca kırılıyor. Denendi ve öğrenildi😂

1AL6FA6

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login hocam multimetre ile dokununca düzeliyor dediniz hamgi modda dokununca diyot mu köprü mü belki bir yerde görmediğimiz bir temassızlık daha var sensörün giriş ve çıkışı kısa devre olmuş gibi o yüzden sensör son değeri gösteriyor veyahut sensörün bir yönü açışı vardı tak çıkar yapınca yanlış takıldı gibi duruyor bence :serefe:

Voltaj ölçümünde düzeliyor hocam. Paralel bağlayınca aslında paralel direnç bağlamış gibi oluyor. Gümüş iletken yaptığımız hat eskiden voltaj görmüyorduk ama 2000 ohm gibi bir direnç görüyordu(kelebek tam açıkken). Şimdi doğru voltaj geliyor ama en fazla 1200 ohm direnç okuyoruz. Anlamadığım kopuk hatta 2000 ohm nasıl okuyorum. Yapay zeka üstünde kalan hattın direnci diyor. Voltaj için yetersiz ama direnç görmeye yarar dedi. Bunu anlamadım. Benim bildiğim elektrik bilgisi yetmedi😂. Takarken yanlış takma mümkün değil zaten pinleri sökmedik. Esneterek açtık. Diyot testleri ve direnç ölçümleri doğru. Şase güçlü. Şu an tek ihtimal bizim gümüş iletken oraya uymadı. Yarın beyinciye götürüp oraya mikro lehim yaptırmayı düşünüyorum. Şu an MES te ateşleme avansı uçmuş durumda. Marş basma isteğim gelip gidiyor. Tahminimce karaduman gösterisi izlemeyle sonlanır😂. Yeni üst kapak yaptığım motoru zorlamak istemem. Yepyeni duruyor üst taraf. İşlerimden dolayı 1 ay sökülü yattı kelebek. Oksit vardı hat üstünde. Sanırım fazla yatırdık ihtiyarı😂.

omo156

You are not allowed to view links. Register or LoginHocam umarım bosch nikel buji takımı almamışsınızdır. 10 bin km ömür biçiyorlar onlara😂. Diğer taraftan bobinler iridyum için demişti usta. Nikel takmak hem ateşleme hem bobin için uygun değil bu arabalarda. Ben iridyuma geçince çok tatlı olmuştu😂. Kırmızı el ile çevirmeli 360 derece oynayan 16 mm sökme pek işe yaramıyor. Kırıldı. En doğrusu cırcıra takılan 350 mm uzatma ve 16 mm buji lokması. Fiyat/performans açısından en uygunu Orijinal ricambi iridyum set. Ngk üretimi bujiler çıkar içinden. Nkg iridyum laserden de ucuzdur. Sonuçta bu arabanın özel yanları çift buji ve varyatör sistemi. Büyük bujileri max 25 nm ile küçük bujileri max 15 nm ile torklayınız. Küçük bujiye 25 nm sıkınca kırılıyor. Denendi ve öğrenildi😂

bana arkadaş içinden çıkanı kullan dedi buji olarak bosch vardı onu aldım yoksa ngk set alcaktım ve dediğin gibi üstadım bende izeltaş var uzatmalı onunla sıkıcam :rock:
onun dışında aman motoruna zeval gelmesin hocam  :lol:
o direnç işi bana şöyle geliyor gümüş daha iyi bir iletken olduğu için direnci düşürmüş olabilir veya çok uygulandı ise diğer yollara kısa devre yapmış olabilir ama voltaj aynı o yüzden gümüş yerine oraya bakır tel veya başka malzemeden bir metal lehimleme deneyin son kez olmazsa sensör değişir artık gibi geliyor aslında biraz zahmetlidir ama hiç olmazsa o kısıma en son çare açığı kapatacak değere sahip smd direnç lehimleyin mantıken düzelmesi lazım lakin geri sensör yuvaya oturur mu denemek lazım

omo156

birde şunu deneyin hocam gümüşün önüne bir prob o hattın ucuna diğer prob ölçün direnci sonra gümüşün önüne ve yine hattın sonuna olacak şekilde probları yerleştirip ölçün bakalım gümüş o hatta bu kadar oynamaya sebep oluyor mu :-[
ve not direnç ölçerken ölçü aleti uygun kademede olsun yoksa hassas ölçüm alamayız ve devrede elektrik olsun artık kaç volt ile çalışıyorsa

1AL6FA6

Hocam açık devre olduğu için öyle ölçüyormuş. Diyot testinde ayakların birinin koptuğunu gördük lehimledik. Şimdi de kelebek valfi pozisyonu 35,2 derecede kaldı. İşin garip tarafı kelebek valfi pozisyonu ile kelebek valfi mutlak konumu ilk defa eşitlendi. Aynı değerleri okuyor. Gaz açtıkça 105,6 dereceye kadar geldi tam gazda. Normalde 3,3 derece kelebek valfi pozisyonu derdi. Kelebek valfi mutlak konumu ise 17 derecelerde olurdu. Her dokunuşta biraz daha bir şeyler geliyor. İşin garip tarafı multimetre ile dokunduğumuzda o kopuk yeri tamamlıyormuşuz. O zaman 7,5 derece görüyordu. Şimdi onu göremiyoruz😂. İyice kızıştık.

1AL6FA6

You are not allowed to view links. Register or Loginbana arkadaş içinden çıkanı kullan dedi buji olarak bosch vardı onu aldım yoksa ngk set alcaktım ve dediğin gibi üstadım bende izeltaş var uzatmalı onunla sıkıcam :rock:
onun dışında aman motoruna zeval gelmesin hocam  :lol:
o direnç işi bana şöyle geliyor gümüş daha iyi bir iletken olduğu için direnci düşürmüş olabilir veya çok uygulandı ise diğer yollara kısa devre yapmış olabilir ama voltaj aynı o yüzden gümüş yerine oraya bakır tel veya başka malzemeden bir metal lehimleme deneyin son kez olmazsa sensör değişir artık gibi geliyor aslında biraz zahmetlidir ama hiç olmazsa o kısıma en son çare açığı kapatacak değere sahip smd direnç lehimleyin mantıken düzelmesi lazım lakin geri sensör yuvaya oturur mu denemek lazım

SMD direnç olabilir aslında. Bir bakayım ebatlarına hangisi olacak ona da bakayım. Olmazsa zaten oraya lehim hattı yapacağız. Şu an tek sorun o gümüş iletkeni nasıl kazıyacağız😂. Altındaki hattı uzunlama alırsak yeni bir boğaz kelebeği almak durumda kalırım. Bunun kelebek diğerleri gibi değil. Potansiyometre harici satılmıyor. Çıkma kelebek alıp ondan aktarmak gerekir. Yapmak istemediğim bir şey. Hem bu tür şeyler karaborsa hem de ürün sağlam mı? Bilmiyorum direnç ya da lehimle çözersek çok güzel olacak.

omo156

hocam sensörün pcb sabit zaten ama oturduğu yüzey varya 4 tırnaklı plastik onu döndürebilirseniz 1 tur ileri veya geri döndürüp takın belki tur kaydı onda pcbye yanlış oturduğu için fazla veya eksik değer çıkıyor :)

1AL6FA6

Hocam kontağı kapattım. 30 dk bekledim. Kontağı açtım değerlere baktım mis gibi. 4,2 derecede sabit. Mutlak minimum değerler uyumlu. Çalıştırdım her şey çok iyi. Çiğ tüketim bitti. 17 L diyordu 9 a düşürdük şükür. Arkada doğan slx kokusu gelmiyor artık😂. 50 km gezdik. İnşallah daha bir şey çıkarmaz😂.

1AL6FA6

Biz çözdük gibi artık darısı size. Marş bastığınızı görmek isteriz😂. Mekanik sorun olursa buradayım hocam😂. Ama elektrik kısmında cahilim. Elektrik-Elektronik mühendisi kardeşim geldi o çözdü zaten😂

omo156

Hayırlı olsun hocam :p sevindim
inşallah benimde az kaldı bu haftasonu denicem bakalım kerata başka yerden patlak vermezse bu sefer yollardayız :alkis:  sağolun hocam danışabilirim elbette

1AL6FA6

Hadi inşallah hocam. Araba 2,5 yıldır yatıyorsa yağ filtresi ve yağı değiştirmeden marş basmayın. Ben mann filter kullanıyorum, öneririm.(Mann yağ filtresi W712/16) bir önceki bakım bosch yağ filtresi,wunder hava filtresi ve motul 8100 X-change 10w/60 yağ kullanmıştım. Bu bakım mann filter seti ve motul 6100 10w/40 a geçtim. Mann filter çok kaliteli. Ben çok sıkıştırmadığım için ve yağ yakma sorunum yok. 10w/60 eziyetine sokmadım bu sefer. Külbütörde yağ kurumu görünce kesin karar verdim. Çok uzattım kusuruma bakmayın. Özetlersem mann filtre seti ve motul 10w/40 ile canavarı ateşlemeden rahatlatın😂.

Önemli bir husus uzun süre yatan araçlarda fren kısmı. Fren yağını kontrol edin. Fren yağını ilk etapta olmamakla beraber değiştirmenizi öneririm. Fren diski ve balatalar uzun süre durduğu için korozyon ve pas tutar belli bir süre frenler güven vermez. Bir fren alıştırma süreci yapmadan trafiğe girmeyin.