Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 156 2.0ts Selespeed Toplama

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

1AL6FA6

You are not allowed to view links. Register or Loginhiç sormayın ya gelen terminal olmadı karaköyde yok internette yok oraya uyan terminal dünyada yok sanki  :(
şöyle birşeyler denedim tutmadı

You are not allowed to view links. Register or Login

jumper kablo denedim mantıken amperajı kaldırmaz yanar diye vazgeçtim sonra jumper kablo terminallerinin ucunu kullanmaya çalıştım olmadı

yarın en kötü ihtimal gerçekleşecek ve ben hepsine teker teker lehim atacağım gibi  :clover:  kısacası bu iş beni biraz yoracak gibi

Allah kolaylık versin hocam. Lehimi tutturma konusunda yaşadığım sıkıntılar gözümün önünden geçti şu an😂

omo156

Sağolasın üstadım yarın biraz ince  :yilan: çalışcaz
tutarsa iyi tutmazsa aklıma birşey gelmiyor

omo156

You are not allowed to view links. Register or Loginbujiler geldi (bosch marka 4tek 4 çift tırnak çift tırnaklarda ekstradan bir şase bulunur ateşleme ve yakıt verimi daha hızlıdır)ve onları sökmek-takmak için 16mm derin lokma söylemiştim bu bujiler 16mm ile sök tak yapılıyor
bujiler ve kabloların ölçümü yapıp sağlamlıklarını teyit ettim dirençler aynı buji içlerinde kopma yok uçları yerinde kabloların direnci normal ve temazsızlık yok şu ana kadar herşey iyi haftasonunu bekliyorum montaj için malum iş hayatım yoğun geçiyor :(

bu arada 156 2.0 için buji kablo bağlantıları tekrar paylaşayım

sırasıyla 1. bobinin buji kablosu 4.bobinin yaındaki buji yuvasına 4. bobinin buji kablosu 1. buji yuvasına 2. bobinin buji kablosu 3. buji yuvasına ve 3. bobinden çıkan buji kablosu 2. buji yuvasına gelecek şekilde kabloları işliyoruz zaten 2 uzun 2 kısa kablo olması lazım buji kablosunu doğru aldığınızda ona göre mantıken ilerleyebilirsiniz

eskiler ngk marka montajını yaptım bobin tesisatıda tamam yuva yağ alıyordu külbitör kapak contasını değiştim bakalım çalıştırabilirsem yine yağ kaçıracak mı şuan herşey gayet iyi ecu soketi dışında :S

Testarossa

You are not allowed to view links. Register or Logineskiler ngk marka montajını yaptım bobin tesisatıda tamam yuva yağ alıyordu külbitör kapak contasını değiştim bakalım çalıştırabilirsem yine yağ kaçıracak mı şuan herşey gayet iyi ecu soketi dışında :S

fotoğrafları  BBC code linki olarak paylaşırsanız, iletilerde görünür

this is all about passion

2009 159 JTSSW Rosso

1AL6FA6

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login

Teşekkürler. 2. yardım oldu ve büyük ihtimalle son olmayacak😂

1AL6FA6

You are not allowed to view links. Register or Logineskiler ngk marka montajını yaptım bobin tesisatıda tamam yuva yağ alıyordu külbitör kapak contasını değiştim bakalım çalıştırabilirsem yine yağ kaçıracak mı şuan herşey gayet iyi ecu soketi dışında :S

Hocam LPG sistemi görüyorum sanki😂. Bujilerin durumu iç açıcı değil. Siz taktığınıza göre sağlamdır diye düşünüyorum. Eğer olmazsa ve iade etmediyseniz bosch nikel bujileri takabilirsiniz. LPG varsa benim buji düşümcem ne kadar mantıklı bilemedim. Şu açıdan LPG bujileri öldürüyor. İridyum buji ömrü 60bin-100 bin km arası ama lpg olunca 6000 TL den fazla para ziyan mı olur? Olması gereken iridyum ama ngk lpg uyumlu mu takılsa. Bunun kar zararını siz bir düşünün bence

Külbütör kapak contası sıvı contasız olmuyor maalesef😂. Payen marka külbütör kapak contası taktım çapraz 5 nm ve 10 nm ile torkladım. Ama 2. Buji ve triger tarafı yarım ay kısımlarından sızdırmıştı. Yağını balata spereyi ve bez ile iyici temizledikten sonra Söktüm o kaçıran yerlere ince bir hat Victor Reinz Reinzosil çektim şu an kaçak yok. Çektikten sonra kürlenmesi için en az 15 dk en fazla 45 dk olacak şekilde bekleyin üstüne oturtun ve vidaları çapraz yarım sıkın daha sonra 1-2 saat sonra tam torku verip 24 saat kuruma yaptırırsanız harika olur.

omo156

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login

sağolun hocam acemiliğimize verin:)

omo156

You are not allowed to view links. Register or LoginHocam LPG sistemi görüyorum sanki😂. Bujilerin durumu iç açıcı değil. Siz taktığınıza göre sağlamdır diye düşünüyorum. Eğer olmazsa ve iade etmediyseniz bosch nikel bujileri takabilirsiniz. LPG varsa benim buji düşümcem ne kadar mantıklı bilemedim. Şu açıdan LPG bujileri öldürüyor. İridyum buji ömrü 60bin-100 bin km arası ama lpg olunca 6000 TL den fazla para ziyan mı olur? Olması gereken iridyum ama ngk lpg uyumlu mu takılsa. Bunun kar zararını siz bir düşünün bence

Külbütör kapak contası sıvı contasız olmuyor maalesef😂. Payen marka külbütör kapak contası taktım çapraz 5 nm ve 10 nm ile torkladım. Ama 2. Buji ve triger tarafı yarım ay kısımlarından sızdırmıştı. Yağını balata spereyi ve bez ile iyici temizledikten sonra Söktüm o kaçıran yerlere ince bir hat Victor Reinz Reinzosil çektim şu an kaçak yok. Çektikten sonra kürlenmesi için en az 15 dk en fazla 45 dk olacak şekilde bekleyin üstüne oturtun ve vidaları çapraz yarım sıkın daha sonra 1-2 saat sonra tam torku verip 24 saat kuruma yaptırırsanız harika olur.

evet lpg var ama kullanmıyorum aldığımda vardı üstünde garantili yeni takılmıştı bir çalışsa namussuz bakıcam kaçırma var mı ;)

aradılım terminali bulamadım çok yer sordum gezdim mecbur lehime başladım aksilik ya havyam zaten rezaletti şuan ikiye bölündü tamir etmeyip profesyonel birşey alacağım şarjlı ve ince uçlu