Herkese Merhaba;
2015 TCT 170 HP Giulietta - 30 MM. H&R yaylar için hangi Bilstein ? B6 / B8
Her ne kadar yabancı forumlarda genelde H&R ile B8 öneriliyor olsa da ben yinede araştırma
gereği duydum ve günlük sokak kullanımı, bazende otobanda süratli kullanım için ne önerilir diye sorduğumda gelen cevaplar...
4 (dört) ayrı yerden gelen cevaplar:
1-Türkiye Distribütörü elimde B8 yok ama çok ama çok sert olur, istersen B6 elimde var öneririm.
Hadi bunların elinde B8 olmadığı için B6'ları önerdi diyelim.
2-Alfisti net'ten gelen cevap :
B6 tavsiye edilir, B8 ise sadece 50 MM yaylar için önerilir.
3-Bilstein&Thyssenkrupp'dan gelen cevap :
Her ne kadar kullanıcıların duygu ve kullanım tarzları farklı olsa da, spor yaylar ile B8 Tavsiye edilir.
4-Bilstein shop & CarFantasy uzantılı adresden gelen cevap :
B6 orjinal yaylar ile tavsiye edilir, B8 günlük sokak kullanımı için fazlaca sert olur ve 30 MM. yaylar için yinede B6 tavsiye edilir.
Görüldüğü üzere genelde 30 MM. H&R yaylar için her ne kadar B6 tavsiye ediliyor olsa da, Üretici firmadan "Bilstein&Tyssenkrupp" gelen cevap spor yaylar ile B8 tavsiye ediliyor.
17 jantlarla H&R yaylar aslında biraz daha konforluydu fakat 18 janta geçince Giulietta gerçekten sertleşti ve B6 ile B8 arasında tereddütte kaldım açıkcası.
H&R yaylar ile B6 veya B8 kullanmış veya kullanan arkadaşlar varsa ve son kez tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler