Değerli forum üyeleri öncelikle fotoğrafların hepsi alıntıdır bana ait değildir. Ben kendi giulietta ma ve punto,linea araçlarına uyguladım burda önemli olan teybin Bocsh marka olması. Diğer teyplere de yapılmaz demiyorum ama Bosch teyplerde yapımı çok basit ve anlaşılır kendiniz rahatlıkla yapabilirsiniz.
Önce elinizde iki ucu 3.5 luk aux kablasu olması gerek. Bu kablonun bir ucunu kesiyosunuz kesilen taraf teyp e giriş bölümü olacak diğer tarafı aracın konsol dışında kalacak bizim kullanacağımız kısım taraf olacak.
kablomuz bu arkadaşlar.
kablonun diğer ucu şekildeki gibi kesildikten sonra çıplak kablolar birleştiriliyor. beyaz ve kırmızı olan kabloları soyup hazır edin. beyaz ve kırmızı kablolar sağ sol hoparlöre ses verecek şekilde bağlicaz sağ sol kablo fark etmiyo.
diğer yandan teyp i sökelim. fiat araçlarında teybi sökmek için konsolu sökmeye gerek kalmıyo direk çıkarabiliyosunuz teybi ama giulietta da öyle değil teyp sökme konusunda da alfa romeo nun kalitesini göreceğinize eminim. adamlar banka kasası şifresi gibi vida yerlerini sır gibi saklamışlar resmen. tabi vida yerlerini adı gibi bilen üyelerimiz vardır onlara hiç sıkıntı olcağnı sanmıyorum.
torpidı aydınlatmasını sökün orda da vida var bilginiz olsun. ve konsolun kırmızı daire ile gösterildiği yerde de torpido içinden ulaşacağınız bi vida var. fotoğraflarda görüldüğü gibi en son teybi çıkarıyoz.
geldik asıl önemli noktaya burda teybin pim girişlerinin yerleri belli
Af-R ve Af-L ye kestiğimiz kablonun kırmızı ve beyaz uçlarını takıyoruz. kablo uçlarına pabuç ekleyip takabilirsiniz ama pabuçlar en küçük boyutta olmalı. ben pabuç kullanmadan kabloyu dolayarak taktım. Af yazan yere ise birleştirdiğimiz çıplak uçları takıyoruz. yalnız bazı aux kablolarda çıplak kablo tek oluyo sadece onu takarsınız.
daha sonra DATA-OUT ve DATA-IN pimlerine seri kablo çekiyoruz yani farklı bi kablo alıyoruz 3 cm olması yeterli bir ucunu DATA_OUT diğer ucu DATA-IN e. bunu yaptığımız zaman aux özelliği teypte aktif olmş oluyo. teybi söktüğünüzde teybe elektrik veren ve diğer ses çıkışlarını uygulayan bir tane aparat var onu sökün sigortasını sökmenize gerek yok ve anten kablosu var onuda sökün rahat çalışırsınız. işiniz bittiğinde hepsini geri takın. en son kabloları yaptığınız yere pabuç kullanmadıyanız silikon kullanın demicem belki iki gün sonra sökmek istersiniz ben sakız çiğneyip oraya iyice bastırdım hem kablolar oynamadı sakızda sertleşiyo zaten sökmek istediğiniz zaman çok rahatçada sökebilirsiniz. durumun amatör yanı bu arkadaşlar.
en son media düğmesine bastığınızda CD açılıyo tekrar media ya bastığınızda AUX a geçiyo.
hepsi bittikten sonra dilerseniz aracınızda bluetooth da olsun derseniz
maximum 20-25 tl olan bu cihazı alıp aux girişini bu cihaza takıp telefondan cihazı eşleştirip telefon cebinizdeyken telefondaki müziği aracınızda dinleyebilrsiniz.
düzgün anlatamamış olabilirim farkında olmadığım bi hata yapmış olabilirim elimden geldiğince anlatmaya çalıştım affınıza sığınıyorum. hayırlı günler