Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Beyaz far ampulu H7-H1 5000K Philips Diamond Vision  (Okunma sayısı 2915 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cihankardes

• Membro
Arkadaslar merhaba.
Led isiklarla butunluk olustursun diye 5000K halojen aldim denedim.

Sonuc olarak fotolarda da gorebileceginiz gibi aydinlatma cok dusuk ama renk tonu cok hos.

Solda orijinal sagda 5000K (aydinlatma %40-50 dustu)

5000K Uzunlarla birlikte

Kisalar ikisi birlikte de boyle

Bu arada berbat bir degisimi var, el girmiyor ve ben yaparken klips yerinden cikti. Muhendis arkadaslara baya bi saydirdim.Hatta fotoda gorebilirsiniz klips tam oturmamis, sonra duzeltip yerine soktum.

Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

agucba

• Amministratore
Far ampulleri bence sırf şekil olsun diye değiştirilmemeli. Onlar görmek ve görülmek için yegane şeylerdir.

Agucba by Tapatalk

///////////////

cihankardes

• Membro
Far ampulleri bence sırf şekil olsun diye değiştirilmemeli. Onlar görmek ve görülmek için yegane şeylerdir.

Agucba by Tapatalk

Haklisin hocam ama Izmir icinde zaten yeteri kadar isik var yollarda

Sonucta orjinal bir urun, kimsenin gozunu de almaz cakma Xenon gibi. Sadece biraz dusuk aydinlatmasi.

m.dnzylmz

• Membro
Selamlar,

Ben de philips dımond vısıon kullanıyorum. Gerçekten şekil olarak çok güzel duruyor. Kısalar şehir içinde yeterli oluyor. Uzunları değiştirmedim ki kötü, ıssız , karanlık yerlerde aydınlatma problemi yaşamayayım diye. Sisleri ve kısaları beyaz yaptım sadece. Tavsiye ederim. Özellikle unlock anında kısalar yanıyor ve araca baktığınızda sarı ampül itici duruyor bence.

Teşekkürler.

alisto

• Membro
Selamlar,

Ben de philips dımond vısıon kullanıyorum. Gerçekten şekil olarak çok güzel duruyor. Kısalar şehir içinde yeterli oluyor. Uzunları değiştirmedim ki kötü, ıssız , karanlık yerlerde aydınlatma problemi yaşamayayım diye. Sisleri ve kısaları beyaz yaptım sadece. Tavsiye ederim. Özellikle unlock anında kısalar yanıyor ve araca baktığınızda sarı ampül itici duruyor bence.

Teşekkürler.

Aynen ben de philips diamond vision kullanıyorum. Ledlerin beyaz tonunun neredeyse aynısı. Sanıyorum 5K Kelvin değerinde idi.
Aydınlatma elbette orijinal 4300K'ler gibi değil ama istanbulda şehiriçinde sıkıntı yaşamadım.

cihankardes

• Membro
Ynt: Beyaz far ampulu H7-H1 5000K Philips Diamond Vision
« #5 : 04 Şubat 2017, 22:01:55 »
Uzun sure kullanim sonrasi bi guncelleme yapalim

Arkadaslar hic bir seyi gostermiyor.
Sadece goruntu var.

Dusunen varsa tavsiye etmem :D

alisto

• Membro
Ynt: Beyaz far ampulu H7-H1 5000K Philips Diamond Vision
« #6 : 04 Şubat 2017, 22:43:51 »
Ben de dün stock aydınlatma olan arkadaşımın aracını kullandım. Gerçekten diamond vision birşey göstermiyormuş

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

uerbas

• Membro
Ben de almayı düşünüyordum da bu yorumları görünce vazgeçtim  :D

ranger23

• Membro
bende taktırdım uzunlara ve kısalara aracımın, memnunum. ne göstermio mesela arkadaşlar? sisli, yağmurlu havalarda sisleri açın. sisleri beyaz yapmayın zaten, en büyük hatayı ondan dolayı yapıosunuz. led ve dv arasında çok kalmıştım, led ler pahalı , verimle ilgili de net bişey bulamadım hiçbiryerde. bu arada kısalara takarken benim tekerin ordan korumalığı çıkarıp taktılar mecburen, çünkü el girmio evet

esatay

• Membro
Piyasada 300 tl ye satilan led ampuller nasil acaba bilginiz var mi?

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2004 147 distinctive
2014 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2015 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2016 Giulietta JTDM süper tct

alisto

• Membro
Piyasada 300 tl ye satilan led ampuller nasil acaba bilginiz var mi?

Uzunlarımda kullanıyorum ben. Kısa mesafeden sellektör yapınca geçici körlük yapıyor :) Xenon'dan daha hızlı çaktığını söyleyebilirim. Şehiriçi için mantıklı.

Fakat uzun mesafede aydınlatma zayıf, eğer uzun yol yapan biri iseniz kesinlikle tavsiye etmem.

admin

• Amministratore
İnternette şöyle bir yazı var (2016 senesinden)

Hangi marka ? Hangi seri ?
Otomobil üreticilerinin orijinal ekipman olarak kullandığı, ECE R37’ye uygun, boyasız ampul markalarını tercih etmeniz önerilmektedir.

Aşağıda seçeneklerde listelenen ampul isimleri alfabetik sırayla verilmiştir.

Uzun ömür istiyorum, performans ve beyazlık önemsiz diyorsanız : Uzun ömür kategorisindeki ampuller uygundur.
Bosch Long Life Daytime
Osram Ultra Life
Philips Longer Life, Eco Vision

Uzun ömür + ortalama performans istiyorum, beyazlık önemsiz diyorsanız : Standart veya +%30 kategorisindeki ampuller uygundur.

Bosch Pure Light
Osram Standard
Philips Vision

Performans + ortalama ömür istiyorum, beyazlık önemsiz diyorsanız : +%60 kategorisindeki ampuller uygundur.
Bosch Plus 60, Xenon Silver
Osram Silverstar
Philips Vision Plus

Performans istiyorum, ömür ve beyazlık önemsiz diyorsanız : +%90 kategorisindeki ampuller uygundur.
Bosch Plus 90
Osram Nightbreaker Plus
Philips X-treme Vision

Beyaz ışık istiyorum, performans ve ömür önemsiz diyorsanız : Mavi camlı ampuller uygundur.
Bosch Xenon Blue
Osram Cool Blue Hyper, Cool Blue Mega, Cool Blue Intense
Philips Diamond Vision, Crystal Vision, Blue Vision Ultra
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Onur Mutlu

• Membro
Benim Giu'da bi-xenonlar var ancak uzunları açtığımda üst tarafta yanan sarı uzun destek ampüllerinin rengi hoşuma gitmiyor. Bir de tepkisini de beğenmiyorum. Özellikle farlar kapalıyken selektör yaptığım zaman çok da fark edilir olmuyor gündüzleri. Ne tür ampül önerirsiniz? 200-250 tl ayırabilirim. Led tercihimdir.

octinum

• Moderatore
bende taktırdım uzunlara ve kısalara aracımın, memnunum. ne göstermio mesela arkadaşlar? sisli, yağmurlu havalarda sisleri açın. sisleri beyaz yapmayın zaten, en büyük hatayı ondan dolayı yapıosunuz. led ve dv arasında çok kalmıştım, led ler pahalı , verimle ilgili de net bişey bulamadım hiçbiryerde. bu arada kısalara takarken benim tekerin ordan korumalığı çıkarıp taktılar mecburen, çünkü el girmio evet

Aman arkadaşlar, ne yapıyorsunuz? :) Yağmurlu havada sis farı açılmaz. GT gibileri bir ihtimal kullanışlı olabilir, onu denemek gerek ama yağmurlu havada sis farı yerden yansıma yapıp karşıdakilerin gözünü kamaştırır. Sisli havada da ancak burnunuzun ucunu göremeyip 30'la filan gittiğiniz havalarda kullanılır. Onun menzili yağmur olsun olmasın normal sürüşe yetmez. Candlepower forumlarında adamların "sis farı gerçek hayatta hiçbir işe yaramaz, ancak kozmetiktir" tartışması yaptığını gördüm.

Bu beyazlatılmış olanların ışık değerleri bellidir. Daha düşük renk sıcaklığına sahip olanlardan (yani sarıya çalanlardan) daha az ışık verirler ve verdikleri ışık da insan gözünün çok hassas olmadığı mavi tonuna daha yakındır. Yani az görerek de memnun olabilirsiniz tabii ama kendi adıma, far gibi bir güvenlik donanımında alabileceğim en yüksek performansı ararım.

LED'lere para vermeye gerek yok diye düşünüyorum, yanılıyorsam birisi resimle gösterebilir mutlu olurum. :) Halojenle ve xenon'la ışık yayılımları çok farklı görünüyor bana. Yani LED'e özel geometride reflektör/lens olmadıktan sonra çakma Xenon'un bir değişiği olur gibi onlar.

textineer

• Membro
Eski Giu aracımda uzun süre Xtreme Vision 130 kullanan birisi olarak ıslak zemin harici oldukça memnundum. Renk olarakta klasik halojenlere göre renk tonu olarak daha iyi fakat beyaz değildir sonuç olarak. Fakat kuru zeminde ciddi faydasını gördüm diyebilirim. 2 sene kullanım sonucunda da patlama, arıza v.s. bir sorun yaşamadım.

Fakat özellikle aydınlatmanın olmadığı şehirler arası yollarda, ıslak zeminde gerçekten çok yoruyordu.

Her şeyin bir artısı eksisi var sonuçta.  :D

esatay

• Membro
Cok bilmedigim icin soruyorum. Kisalarda görüs sikintisi varsa neden bi kadar pahali ve bizim.araclar uygun mu degil. Ve philips chip h7 zenon led 11700 lumen 6000 k beyaz,  photon 5400 lumen 6000 k bu ampullerr bizim araclara uygun mu en azindan uzun farlara taktirmayi dusunuyorun 90 km ile sol seritten gidenlerden gina geldi cakayim sellektoru. 😍

2004 147 distinctive

balesanist

• Membro
Gt de Osram Nightbreaker kullandım. Orijinallere göre oldukça iyiydi.Normal h7 ampülün 3-5 TL olduğu yerde 60-70 TL ye değer mi? Bence değer.
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

qrkmtp

• Membro
Valla istanbulun aydinlatmasindanmi yoksa benden onceki sahibinin taktirdigi osramlardanmi bilmiorum ama (belkide farlari kendim degistigimden far ayarinin olmayisindan) philips xtreme vision %100 kullanan biri olarak (h7 ve h1 ) bi fark goremedim hala aydinlatmamin yetersiz oldugunu dusunuorum.Kuru ve ışık olmayan yerlerde evet cok iyi ama yagmurda nerdeyse goruntu yok.Mercekli far yapimi videolariyla kafayi bozmuş durumdayim.Arabam 147 mk1

HUAWEI CRR-UL00 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ranger23

• Membro
Cok bilmedigim icin soruyorum. Kisalarda görüs sikintisi varsa neden bi kadar pahali ve bizim.araclar uygun mu degil. Ve philips chip h7 zenon led 11700 lumen 6000 k beyaz,  photon 5400 lumen 6000 k bu ampullerr bizim araclara uygun mu en azindan uzun farlara taktirmayi dusunuyorun 90 km ile sol seritten gidenlerden gina geldi cakayim sellektoru. 😍

hocam bunu bende çok fazla aradım. şu photoncular var satış yapan. 5400 lümen olanları çıkardılar. ya cidden denemek lazım onları diye düşünüyorum. deneyen de görmedim giu da daha, varsa da forumda vs yok denk gelmedi.  diamond vision fena değil aslında. cidden beyaz farlar. araca bakınca mercekli ya kısalar bizim, bildiğin xenon gibi gözüküyor çok şık. ben şehirlerarası gece yol yapmam kolay kolay, yapsam da zayıfsa ampül zaten heryer çift şerit , çakarım uzunları bakarım yoluma mantığındayım. uzunlarada diamond aldım ben, yakar giderim yani zayıfsa o kdr ;) tavsiye ederim, ciddi görünüş değiştirio. hepsiburdadan indirimde 40 a fln geldi bendekiler. ledleri çiftini 250 ye pazarlık etmiştim ankaradaki far doktoru varya ondan. uzunlara alırsan xenon gibi çakar dostm bu arada, farkı anlamaz önündeki ,xenon sanar o kesin. ama işte photon un 5400 ü ne kadar doğru? aliexpress de 7400 lükleri var total de 14800 verenler. cree die satıolar ama onlarda 80-90 dolar. işte hangisi mantıklı almak vs tecrübe eden biri lazım, ben bulamadım.

agucba

• Amministratore
Valla, yazılanları anlamak için tekrar tekrar başa dönmem gerekiyor. Lütfen yazdıklarınızı kendi anlayacağınız dilden değil, karşınızdakinin anlayacağı dilden yazın.
Gelelim far ampulü meselesine.
Hangi far veya far ampulü olursa olsun, yağmurlu havada ve ıslak zeminde göstermez, çünkü bu gibi bir durumda zemin ışığın nerede ise %80'ini emermiş.
Şu bir gerçek ki Alfa Romeo'ların farları göstermiyorlar, aydınlatma yetersiz. Bu konuda ne yazık ki bir eksiklik var ve bu konuya neden önem verilmez, anlamıyorum. Mecburen farklı farklı çözüm yollarına gitmek gerekiyor. Eski 145'imize, bir ara, modelini hatırlamadığım Osram marka ampuller alıyordum ama nedenini anlayamadığım bir şekilde, Hereke'den Beylikdüzü'ndeki eve gidince, patlıyordu. Kaç kere değiştirmistim. Sonra xenon taktırmış ve bir süre için nispeten rahat etmiştim ama sonra onların da performansı düştü.
Neyse, kendimiz görmek için çareler ararken karşımızdakileri göremez duruma getirmeyelim. Anlık olarak görememek, kazalara neden olabilir.

agucba via tapatalk

///////////////

alisto

• Membro
Konuyu bi örnek ile toparlayayım.

Kısalarım için merceklerin içinde Philips Diamon Vision halojen ampul kullanıyorum. Ton olarak neredeyse ön fardaki beyaz ledler ile aynı. Fakat aydınlatma stock'tan daha kötü.

Uzunlarım için aliexpress'ten aldığım H1 cree led kullanıyorum. Sellektörde çok etkili fakat aydınlatma stock'tan daha kötü.

Araç şu an İlbey'de detailingde. Geldiğinde resim ve video çeker sizleri de aydınlatırım :)

Onur Mutlu

• Membro
Eski Giu aracımda uzun süre Xtreme Vision 130 kullanan birisi olarak ıslak zemin harici oldukça memnundum. Renk olarakta klasik halojenlere göre renk tonu olarak daha iyi fakat beyaz değildir sonuç olarak. Fakat kuru zeminde ciddi faydasını gördüm diyebilirim. 2 sene kullanım sonucunda da patlama, arıza v.s. bir sorun yaşamadım.

Fakat özellikle aydınlatmanın olmadığı şehirler arası yollarda, ıslak zeminde gerçekten çok yoruyordu.

Her şeyin bir artısı eksisi var sonuçta.  :D

Zaten şöyle bir şey de var; ıslak zeminde çoğu aracın farı zayıf aydınlatır. Islak zeminde ışık çok fazla kırılıyor, kuruya göre.

octinum

• Moderatore
Konuyu bi örnek ile toparlayayım.

Kısalarım için merceklerin içinde Philips Diamon Vision halojen ampul kullanıyorum. Ton olarak neredeyse ön fardaki beyaz ledler ile aynı. Fakat aydınlatma stock'tan daha kötü.

Uzunlarım için aliexpress'ten aldığım H1 cree led kullanıyorum. Sellektörde çok etkili fakat aydınlatma stock'tan daha kötü.

Araç şu an İlbey'de detailingde. Geldiğinde resim ve video çeker sizleri de aydınlatırım :)

Bakın bu LED bilgisi tam aradığım şey. :) Çakma Xenon'un hem kötü aydınlattığını, hem de ayarla filan karşıdakinin gözünü almaz hale getirilemediğini bilmemek için hatırı sayılır şekilde cahil olmak gerek ama LED işi görece yeni. Reflektörlü farda aydınlatma için işe yaramaz gibi geliyor bana, merakla takip ediyorum.

Sercan Keklik

• Membro
Giuliettanın orjinal mercekleri rezil ötesidir arkadaşlar. (Bi-Xenon) hariç. Değiştirin dünya değişiyor. Orj. Merceklerle ne takarsanız takın, Halogenden daima kötü oluyor.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti
En Güzel Alfa Romeo, Arkadaşımın Alfa Romeosuydu

esatay

• Membro
Giuliettanın orjinal mercekleri rezil ötesidir arkadaşlar. (Bi-Xenon) hariç. Değiştirin dünya değişiyor. Orj. Merceklerle ne takarsanız takın, Halogenden daima kötü oluyor.
Değistirelim, değistirmek istiyoruz ama nasil bir yol izleyeceğiz bilmiyoruz.

2004 147 distinctive

GoogleTagged