Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta D.I.Y Çalışmaları (Resimler 1.Sayfada, Dikkat Kota Düşmanı..)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Baskan

SKperformance Novitec'te dünden itibaren 31 Aralığa kadar indirim söz konusu.
Bunu fırsat bilerek 400TL'lik 40mm Novitec spor yayları kredi kartına peşin 12 taksit 280TL'ye aldım. Yarına kısmetse elimde olacak ve hemen taktırmayı düşünüyorum.. İhtiyacı olan arkadaşlar bu durumu kaçırmasınlar..

Baskan

Düzeltme..

Fatihob

Şok oldum şuan.Bu kadar tez canlı birisi olabilceği hiç aklıma gelmezdi.Özellikle 5 kez dashboasrdı değiştirmenizi hayretle izledim:) 6 ayda arabamı 10 kez yıkamamısımdır siz neler yapmıssınız:D
..

Baskan

You are not allowed to view links. Register or Login
Şok oldum şuan.Bu kadar tez canlı birisi olabilceği hiç aklıma gelmezdi.Özellikle 5 kez dashboasrdı değiştirmenizi hayretle izledim:) 6 ayda arabamı 10 kez yıkamamısımdır siz neler yapmıssınız:D

Teşekkürler Fatih.
Aslında tez canlı değilimdir, bu yapılanlar 1 senelik bir süreç :) Yaptığım işte öncelik kalbime hitap etmeli, sonrasında gözüme hitap etmeli. Böylede olunca deneme yanılma devreye giriyor (5 kez dashboard değiştime)  :)

Gouki

Son resim çok şey anlatıyor :) Farlar ve spacer çok başarılı. Güle güle kullanın.

Inan

Çok güzel olmuş ...

Alfadanadam

Alfanızla oldukça samimi olmuşsunuz :)
Bence de son hali tam olmuş. Ellerinize sağlık.

KAKIRMAN

Bu forumu TAPATALK'a uyarlama şansımız var mı acaba...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

A.S.GÜMÜŞ

Son hali ve dashbord da piano black çok başarılı olmuş.

07 DH 800

Baskan

Düzeltme..

Gouki

Harika görünüyor güle güle kullanın.

Alfadanadam

Güle güle kullanın. Siz şimdi bunları plastidip'le boyarsınız, sonra sıkılır eski rengine dönersiniz diye düşünüyorum :)

Sportivo

resimlere bakarken başım döndü diyebilirim :) siyah tampon altı ve far kombinasyonu bence arabanın duruşuna katkıda bulunmuş
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

dnr1

helal oolsun..hepsi de çok güzel olmuş.pıano black harika..aynalara o rengi nasıl verdiniz..bende yapmak isterim..hks mantardan memnunmusunuz..görüşlerinizi bekliyorum
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

Baskan

Güle güle kullanın. Siz şimdi bunları plastidip'le boyarsınız, sonra sıkılır eski rengine dönersiniz diye düşünüyorum :)

Olabilir neden olmasın, forumda paylaşım sıfır sürekli aynı konular dönüp duruyor. :o En azından ben elimi taşın altına koyayım, eğlendiriyorsam ne mutlu bana.. 8)
Teşekkürler..

helal oolsun..hepsi de çok güzel olmuş.pıano black harika..aynalara o rengi nasıl verdiniz..bende yapmak isterim..hks mantardan memnunmusunuz..görüşlerinizi bekliyorum

Teşekkür ederim. Aynalar Orjinal spor paketlerde olan aksesuarlardan, bende birmt servisten aldım. Daha önce ITG kutu içi filtre kullanıyordum, HKS kutu içine göre daha iyi ancak daha fazla surge sesi veriyor. Buda biraz haz duygunuzu yükseltip gaza basmanıza neden oluyor malum yakıt yükseliyor..
Şuanda tek sorun HKS filtrenin ıslanması, davlumbaz ve kaput-çamurluk arasından yağmurda veya yıkama esnasında su sızıyor. Ona bir çözüm arıyorum, olaki bulamazsam kışın yine kutu içi filtreye döneceğim..

Fatihob

Marşpiyelleriniz güzel olmus hayırlı olsun. Surge sesi iyidir güzel tahrik eder. Hatta 170likerin tubosu büyük oldugu için delay daha fazla ve surge sesi daha uzun duyuluyor bize göre. O konuda 170lik sahipleri daha şanslı :)
..

Tolga033

Hey maşallah ya usanmadan sıkılmadan aşk budur heralde..)

Baskan

Spacerlerden sonra ilk defa 5 kişilik tam yük ile yürüdüm, altı bazı yerlerde sürttü ilginç olanı aracın etekleri, ön tampon, arka tampon'u sürtmedi aksine ön aks altı plastik koruma kapağı sürttü bazı yollarda..
Okadar yük ile rampalarda doğal olarak zorlandı araç, şanzıman hava tahliyesi bölgesinde yağlanma gibi bir durum söz konusu. Aynı şekilde aracın alt koruma kapaklarının oradada yağ benzeri birşeyler gördüm. Yarın Birmota götürüp liftte altına baktıracağım, inşallah sürtmeden dolayı herhangi bir hasar yoktur altta.. Alfa müşteri hizmetlerinde görüştüğüm usta şanzıman havalandırmasında böyle bir durum normal aslında dedi ama görüntü canımı sıktı bir kere..
170'lik sahipleri rica etsem akünün yanında şanzımana giren debriyaj kolunun önünde siyah tıpa benzeri birşey var, oralarda siyahımsı yağ gibi bir görüntü varmı acaba ? Kontrol ederseniz memnun olurum..

Akıntının olduğu bölge;

Gouki

O bölgenin daha önce temiz olduğuna emin değilseniz bence telaşlanmanıza gerek yok. Benim 147'im de şanzıman terlemesi o kadar fazla oluyordu ki bir keresinde muayenede hafif kusur yazmışlardı :) Yağ seviyesini hep kontrol ettiriyordum önemli bir eksilme yoktu, o bölgeyi temizletiyordum ama sonra belki 4000 - 5000 km sonra yine sanki hiç yıkatmamışım gibi bir görüntü oluyordu. Siz de yağ seviyesini kontrol ettirin. Umarım benimki gibi sadece terlemedir.

agucba

Terleme ise ki öyle görünüyor, bir mahsuru yok. Tabi eğer terleme denilen durum fazlaca damlama şeklinde değilse.

Kendi 145'imde üst kapak (supap kapağı) terleme yapıyordu ve kahve içmek için bile servise uğradığımda "Bak, terleme yaptı" dediğimde, "Hiç ellemeye gerek yok" cevabı alıyordum. Ama en nihayetinde bujileri değiştirme zamanı geldiğinde üst kapağa müdahale ettirmiştim.

///////////////

Baskan

Az önce kanala aldım arabayı, aracın altındaki bu terlemeden kaynaklı yağ diye gördüğümüz  parlaklık meğer kolaymış. Yani aracın altında kola patlamış altına girip bakınca heryerin yapış yapış olduğunu gördüm. Şükür hiçbir sorun yok, terleme yapan yeride yağ sökücü ile tamamen temizledim. Süreci takip edicem diğer arkadaşlarda dönüş yaparsa ona göre serviseuğrarım..

Alfadanadam

İyi yakalamışsınız vallahi. Biraz daha geç altına girseniz belki de kola olduğunu anlamak güçleşecekti. Bununla geçmiş olsun diyelim. Zaten ciddi bir sıkıntı olsaydı şimdiye çoktan kendini gösterirdi bence ciddi damlama yaparak.

Baskan

Resimler 1. sayfada..

may-alfa

Sende mi?????
Ya yapmayın böyle şeyler, insanın canı çekiyor. :)
Mehmet Arif

Alper

Hadi hayırlı olsun :)
Güle güle kullan :)
Normal de ben cumartesi günü elektriğini çektirdim ve bağlattım ama benimkilerden birine Yılmaz abi el koydu benimkilere bende seninkileri sana söz verdiğim için yolladım :)
Yoksa takmıştım benim araca onları :)