Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agucba

Nokian Z Line'ın 15" seçeneği yok, Line serisi de ortalamada görünüyor ve ıslak zemin fren performansı zayıf gibi.
Neyse, bir bakalım başka hangi bilgilere ulaşacağım.

///////////////

coolistanbul

You are not allowed to view links. Register or Login
mrblar, 170hp 225 45 17' giuletta için lastik bakıyorum. michelin primacy 3 ya da pilot sport 3'ten birinde karar kılacağım.

sizce hangisini almalıyım? genelde istanbul şehir içi sakin kullanıyorum.

slmlr

Michelin primacy 3 'lere kumho ecsta spt'den sonra geçtiğim için mi bilinmez aracın kaderini değiştirdi. Sıcak asfaltta kullanacaksanız zor yollara girmeyecekseniz yıpranma yan etkisi çok olmayacağı için michelin'i tavsiye ederim. (pilot sport ile ilgili bilgim yok)

Ancak continental sport contact 5 de ayrıca tercih ve tavsiye edilen bir lastik. Hangisini alırsanız alın bence çok farklı olmayacak memnun kalacaksınız.

çok teşekkür ederim. primacy 3 alacağım. istanbul içi uygun fiyatlı bir yer tavsiyesi edebileceklerin tavsiyelerine açığım.

slmlr
Piramcy 3 ile PilotSport3 benzer fiyattaysa PilotSport3 alin ikisini de kullandım PS3 her anlamda daha iyi

AŞK yazılır ALFA ROMEO okunur...

Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

alperuzi

Nokian'ın Line değil de dört mevsimi baya iyi, weatherproof modeli. Bir de kış için D3 modeli iyi. D3'ü bizzat Alfada kullanıyorum, weatherproofun da iki eski modeli olan WR-G2 sini kullanıyorum.

ssg

Merhabalar. Kış lastiklerimizi şimdiden almayı düşünüyoruz.
Benim aklımda Nokian WR D4 var. You are not allowed to view links. Register or Login

Ankara şartlarına göre marka kısıtlaması olmaksızın tavsiyelerinize ihtiyacım var.
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

mertcancagla

Benim aklımda Nokian WR D4 var. You are not allowed to view links. Register or Login

Ankara şartlarına göre marka kısıtlaması olmaksızın tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Sercan ben achilles kullanıyorum. Kışın uzun yolada çıktım bu kış lastiğiyle ve hızda yaptım. Bence başarılı bir lastik. Ankara ORAN da oturuyorum burda kış biraz daha sert geçiyor hiç sıkıntı yaşamadım istersen bakabilirsin kardeşim:) Nokian da baya iyi ama bence fiyatlarını bilmiyorum ikisi arasındaki farkı ama çok pahalıya bişey almana gerek yok bence. Hepsi az çok görevini yerine getiriyor:)

muğlalı

3 Kıştr petlas kullanıyorum her yere gidiyor, hemde yerli malı.

Muratözdemir

Kış lastiklerinde en kötüsü ve en iyisi arasında çok büyük uçurumlar yoktu demisti bir gün lastikci arkadasm. Daha sonra adını hatırlayamadıgm alt segment bi uzakdoğu ürünü kış lastigi ile kayağa gitmistik cidden o yokuşları buzlu karlı yolları rahat bi şekilde gecmistik. İllaki çok önemli anlarda farklarını ortaya koyarlar. Orası ayrı tabi. Ama standart lastiklerde mesela bir petlas ile michelin arasındaki fark hersekilde hissedilir.

A0001 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ssg

Sercan ben achilles kullanıyorum. Kışın uzun yolada çıktım bu kış lastiğiyle ve hızda yaptım. Bence başarılı bir lastik. Ankara ORAN da oturuyorum burda kış biraz daha sert geçiyor hiç sıkıntı yaşamadım istersen bakabilirsin kardeşim:) Nokian da baya iyi ama bence fiyatlarını bilmiyorum ikisi arasındaki farkı ama çok pahalıya bişey almana gerek yok bence. Hepsi az çok görevini yerine getiriyor:)
3 Kıştr petlas kullanıyorum her yere gidiyor, hemde yerli malı.
Kış lastiklerinde en kötüsü ve en iyisi arasında çok büyük uçurumlar yoktu demisti bir gün lastikci arkadasm. Daha sonra adını hatırlayamadıgm alt segment bi uzakdoğu ürünü kış lastigi ile kayağa gitmistik cidden o yokuşları buzlu karlı yolları rahat bi şekilde gecmistik. İllaki çok önemli anlarda farklarını ortaya koyarlar. Orası ayrı tabi. Ama standart lastiklerde mesela bir petlas ile michelin arasındaki fark hersekilde hissedilir.

A0001 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum :)
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

coolistanbul

Pirelli Sotto Zero yu öneririm.

1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

Kalzoon

Sortozero nun 2 tipi var. Series II ve 3 seklinde. Alirken 3 almanizi oneririm...
2011 Giulietta QV
Full SuperSprint+Downpipe
Quaife LSD 
Colombo Bariani Camshafts
GFB - DV+
Protoxide Wastegate
DR. ECU Custom Tuning
BMC AirFilter
Billstein B8+H&R Springs
Wiechers Racingline Carbon Front Strut Bar
Magneti Marelli ME200T Throttle Module+Remote
Novitec Sport Shifter
Goodridge Stainless Steel Brake Lines
Marangoni Front Bumper
19" Prodrive +235/35R19 Michelin PS4S

ssg

Sortozero nun 2 tipi var. Series II ve 3 seklinde. Alirken 3 almanizi oneririm...

Fiyatları ne kadar acaba?
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

coolistanbul

Google :-)

1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

ssg

Google :-)

Teşekkürler :D
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

kuti147

Millet, bugun görünmeyen ve kör noktamda kalan bir kaldırım taşı vasıtasıyla sağ on lastiği yanaktan yardım. Jantta çizik bile yok ama eğrilik varmı bilmiyorum. Bakıcaz artık.
Asıl mevzuya gelirsek. Daha 4 aylik olan lastikler icin 2 ya da 4 adet almama gerek varmı sizce. 4 zaten saçma olur gibi ama 2 adet lastik degisimi icin yorumunuz ne olur?

Edit:imla
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

Bandırmalı

Geçmiş olsun Kutay. Gereken 2 galiba.

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]

TRSemih

Millet, bugun görünmeyen ve kör noktamda kalan bir kaldırım taşı vasıtasıyla sağ on lastiği yanaktan yardım. Jantta çizik bile yok ama eğrilik varmı bilmiyorum. Bakıcaz artık.
Asıl mevzuya gelirsek. Daha 4 aylik olan lastikler icin 2 ya da 4 adet almama gerek varmı sizce. 4 zaten saçma olur gibi ama 2 adet lastik degisimi icin yorumunuz ne olur?

Geçmiş olsun Kutay.
4 ay da ne kadar km yaptığına bağlı bu sorunun cevabı. Bence sol ön lastiğin diş derinliğini ölç. Ona göre karar ver.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

kuti147

Bugün zaten yorucu bi gündü. Uzerine lastikle ugraştım yağmur altında. Köprü trafigi falan derken bitmişim. Yarın hem derinlik ölçeyim hemde  lastikçiden stok sordurayım bakalım. Sağolun fikirleriniz için.
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

cgokce

Geçmiş olsun Kutay. Bence tek lastikle kurtarırsın.

LT25i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ebrarozgun

You are not allowed to view links. Register or Login Abi geçmiş olsun, nazara geldi

ku2

Tek lastik al..Arkaya tak. Önler 2 adet eski olsun..(4 aylık yani)
Ayrıca jantını da kontrol ettir..eğrilik vs olmasın.
Sıkıntı olmaz.

Geçmiş olsun.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

semreko

Alfa Romeo 156 2003 aracımda 195 60 r15 lastikler var. Değişme zamanı geldi. Good Year Efficientgrip performance düşünüyorum. Ancak 195 60 r15 lastik 182 TL iken, 195 65 r15 132 TL. 65 yanak lastik alsam ne gibi sıkıntılar yaşarım. Fark %3.09

teşekkürler.

halil

Alfa Romeo 156 2003 aracımda 195 60 r15 lastikler var. Değişme zamanı geldi. Good Year Efficientgrip performance düşünüyorum. Ancak 195 60 r15 lastik 182 TL iken, 195 65 r15 132 TL. 65 yanak lastik alsam ne gibi sıkıntılar yaşarım. Fark %3.09

teşekkürler.

lastik çapında yaklaşık 2 cm artış olur.araç yerden biraz daha yükselir:fazla yakıt tüketir.performansı bir miktar düşer.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

nazamarya

872TL  :o  :o

2015 - 2012 Model  Giulietta 1.4 TB Multiair Distinctive TCT
2017 - 2012 Model Urban Line BMW 1.16 Otomatik

ealprsln

Sotto Zero SerieII ben kullanıyorum, gayet güzeldir.

runflat olmayanlarına bakın , runflat lerin fiyatları oldukça farklı bildiğim kadarı ile.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

coolistanbul

4 aylık lastiklerinizle kac km yaptınız ? Eger 5 bin km yi gecmediyseniz 1 adet lastik almanız yeterli olacaktır. Diş derinliğini de ölçüp karar verebilirsiniz.

1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT