Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alkar

You are not allowed to view links. Register or Login
Merhaba herkese, iyi forumlar öncelikle.
Net bir cevap aradığım net sorum şu; 156 2.0ts aracımı 17" jant ile aldım ve lastik arayışındayım 16 lastiklerle arasında adeta uçurum varmış(ara ölçülerde özellikle). Sorun yaşamayacağım max ve min ölçüleri nedir bu jantın? Şu an mevcut lastiğim 205 45 17 ve yıpranmışlığın da getirdiği traktörümsü sertlik var. 225 45 veya 225 50 lastiğe geçsem ne yaşarım ? Tecrübelerinize ihtiyaç duyuyorum, şimdiden teşekkürler

konu dışı olcak ama arabanın rengi ne kadar güzelmiş ya :)  :nazar:
MK2 Giulietta 1.6 JTDm 105hp - Rosso
MK2 147 Distinctive 1,6 T-Spark - Jarama

cyk

Maddi olarak nasıl bir bütçeniz var bilmiyorum ama en azından ön 2 lastiği değiştirmenizde fayda var,bütçe elveriyorsa tam takım tabiki  güzel olur.

Michelin,Goodyear,Pirelli,Nokian,Lassa,Starmax,Goodrich ve Toyo markalarının farklı yaz/kış çeşitlerini kullandım aralarında sıralama yaparsam Japon menşeyli olan Toyo'yu f/p anlamında en öne koyarım.Bir daha lastik alacağım zaman kesinlikle Toyo alacağım.
Fiyatları şöyle bi araştırdım da lastik başına 350 tl vermeden iyi bir lastik sahibi olmak zor.Büyük markalar genelde 350-400 bandında

cem meric

Nokian wr d4 bir arkadaşım kendi arabası için aldi Ankarada kullanıyor inanılmaz memnun karda buzda bana mısın demiyor ve inanılmaz yumuşak hamurlu bir lastik arabasının direksiyonu yumuşadı.

Bende şirket aracında Pirelli Snow control kullanıyorum,
Fiyat olarak bilgim yok fakat geçen hafta Ilgaz dağında zincirli gibi gittim :)

Bachelor

Herkese merhaba; 215 45 17 için gt aracıma yeni lastik arıyorum, michelin pilot sport 4 düşünüyorum, bu lastiği kullanan var mı? Şuan aracın üstünde dunlop starmaxx var ve tabiri caizse berbat bir lastik, ıslak zeminde her kalkışta nerdeyse patinaja düşüyor, çok ses yapıyor ve fazla yakıyor.. continantal, pirelli, markalarından da öneri alabiirim.. son olarak ta 225 45 17 ile 215 45 17 arasında hissedilir derecede bir fark var mı?
Teşekkür ederim.
2008 GT SS

galipaa

Herkese merhaba; 215 45 17 için gt aracıma yeni lastik arıyorum, michelin pilot sport 4 düşünüyorum, bu lastiği kullanan var mı? Şuan aracın üstünde dunlop starmaxx var ve tabiri caizse berbat bir lastik, ıslak zeminde her kalkışta nerdeyse patinaja düşüyor, çok ses yapıyor ve fazla yakıyor.. continantal, pirelli, markalarından da öneri alabiirim.. son olarak ta 225 45 17 ile 215 45 17 arasında hissedilir derecede bir fark var mı?
Teşekkür ederim.

225 45 17 ' de yakıt ve ses artar, konfor düşer. Ama aradaki farkın etkisi ne kadar bilmiyorum. Bende yaz lastiği almayı düşünüyorum bu yüzden biraz araştırdım( Adac testlerine baktım) genel olarak edindiğim kanı şu; Michelin ve goodyear yumuşak lastikler konfor ve diğer değerleri iyi ama kısa ömürlü olacağını düşünüyorum. Anladığım kadarıyla ömür uzunluğu ile konfor ve diğer değerler arasında ters orantı var. Tabi bunlar gerçek yada tam çarpıtılmış veriler olabilir kimbilir. Büyük ihtimal sende bakmışsındır bunlara. Her birini kullanan arkadaşlar daha doğru bilgi verebilir. Onlardan cevap gelmezse söylediklerim aklında bulunsun.

coolistanbul

Teşekkür ederim.
GT 2.0 JTS SS kullanıyorum :

Goodyear Eagle Asym 2 kullanıyorum çok memnunum. 2 artik uretilmiyor Asym 3 e geçiş yaptılar eminim o daha da iyidir. Continental' i de öneren çok kişi var. Pirelli PZero Nero serttir. PZero da öneriliyor. Özetle bu 3 lastik arasında tercih yapabilirsiniz. Michelin PS3 kullanmistim  konforu harikaydı ama ömrü diğer lastiklere gore daha kisadir.

sitesinde ki farklı dergiler tarafından yapilan testlere bakarak secim yapıp aldığım lastiklerden  her zaman memnun kalmisimdir.

Dunlop GTV'mde vardı haklisiniz berbat bir plastiktir, piyasada tutunmak için düşük fiyatla satılırdı o yüzden tercih edilmiş olabilir. Bir an önce kurtulmanizda fayda var.

Keyifli GT sürüşleri.....
Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

agucba

Bu forumda Dunlop'tan memnun kalan tek üye benim herhalde. 145 QV'miz varken Dunlop SP 9000 lastik kullandım. Muhteşem bir ıslak yol tutuşu vardı ve yağmurlu havalarda, kuru iken nasıl gidiyorsam, öyle gidiyordum. Kuru yol tutuşu da iyi idi. Desen olarak da güzeldi. Isıtılmak gibi bir derdi de yoktu. Kaç km kullandığımı tam olarak hatırlamıyorum. Lastiklerin bittiğini, normalde çok rahat çıktığım bir yokuşta hafif patinaja kalmaya başlaması ile anlamıştım. Ama artık üretimi yok ve olsa idi, 145'e Bridgestone Adrenalin almak yerine yine Dunlop alırdım.

///////////////

coolistanbul

Bu forumda Dunlop'tan memnun kalan tek üye benim herhalde. 145 QV'miz varken Dunlop SP 9000 lastik kullandım. Muhteşem bir ıslak yol tutuşu vardı ve yağmurlu havalarda, kuru iken nasıl gidiyorsam, öyle gidiyordum. Kuru yol tutuşu da iyi idi. Desen olarak da güzeldi. Isıtılmak gibi bir derdi de yoktu. Kaç km kullandığımı tam olarak hatırlamıyorum. Lastiklerin bittiğini, normalde çok rahat çıktığım bir yokuşta hafif patinaja kalmaya başlaması ile anlamıştım. Ama artık üretimi yok ve olsa idi, 145'e Bridgestone Adrenalin almak yerine yine Dunlop alırdım.

Dunlop'un bir çok modeli var benim memnun kalmadigimla , arkadaşımızın memnun kalmadığı ayni model Dunlop Starmaxx ama yeni desen/hamur Starmaxx testlerde ilk 3 e girmeyi başarmış...
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

admin

Düzeltme yapalım. Dunlop Starmaxx değil, Dunlop Sport Maxx.  ;)
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Bachelor

225 45 17 ' de yakıt ve ses artar, konfor düşer. Ama aradaki farkın etkisi ne kadar bilmiyorum. Bende yaz lastiği almayı düşünüyorum bu yüzden biraz araştırdım( Adac testlerine baktım) genel olarak edindiğim kanı şu; Michelin ve goodyear yumuşak lastikler konfor ve diğer değerleri iyi ama kısa ömürlü olacağını düşünüyorum. Anladığım kadarıyla ömür uzunluğu ile konfor ve diğer değerler arasında ters orantı var. Tabi bunlar gerçek yada tam çarpıtılmış veriler olabilir kimbilir. Büyük ihtimal sende bakmışsındır bunlara. Her birini kullanan arkadaşlar daha doğru bilgi verebilir. Onlardan cevap gelmezse söylediklerim aklında bulunsun.

Evet bende baya araştırma yaptım, açıkçası aklımı kurcalayan şu uzun ömür kısmı; senede yapsam yapsam 15.000 km belki yaparım, pilot sport 4 de bu kısa ömür konusu hakkında iyiletirme yapılmış. büyük ihtimal michelin olucak seçtiğim.

GT 2.0 JTS SS kullanıyorum :

Goodyear Eagle Asym 2 kullanıyorum çok memnunum. 2 artik uretilmiyor Asym 3 e geçiş yaptılar eminim o daha da iyidir. Continental' i de öneren çok kişi var. Pirelli PZero Nero serttir. PZero da öneriliyor. Özetle bu 3 lastik arasında tercih yapabilirsiniz. Michelin PS3 kullanmistim  konforu harikaydı ama ömrü diğer lastiklere gore daha kisadir.

sitesinde ki farklı dergiler tarafından yapilan testlere bakarak secim yapıp aldığım lastiklerden  her zaman memnun kalmisimdir.

Dunlop GTV'mde vardı haklisiniz berbat bir plastiktir, piyasada tutunmak için düşük fiyatla satılırdı o yüzden tercih edilmiş olabilir. Bir an önce kurtulmanizda fayda var.

Keyifli GT sürüşleri.....

Teşekkür ederim;aracı aldığımda üstünde dunlop vardı, diş derinliği gayet iyi durumda ama yinede limitlere gelmeden kendi belli ediyor ve çok ses yapıyor.. michelin ps4 gibi duruyor şuan tercihim.

GT sürmeyi daha keyifli hale getirmeye uğraşıyorum,:) size de keyifli sürüşler..

Üstadım, belkide bizimkinin hamurunda bir sıkıntı yada eskime olmuştur. aslında bende çok umutluydum dunlop tan tesltlerde de güzel sonuçlar almış bir lastik spormaxx serisi.. bakalım michelin lere tane başı 420 450  gibi bir fiyat istiyorlar genelde, biraz daha araştırma yapıp sonra karar vericeğim.. Çok teşekkür ederim.
2008 GT SS

coolistanbul

Düzeltme yapalım. Dunlop Starmaxx değil, Dunlop Sport Maxx.  ;)
İkisi de birbirinden beter iki lastik karıştırmak normal [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

hi_cazz

Dunlop sport sp kullanmıştım ilk aracımda çok memnundum. Hem sessiz hemde performanslı bir lastikti.

Michelin genel olarak sessiz ve yumuşaktır ama benim tercihim goodyear f1 assy3 olurdu şahsen kullandığım en iyi lastik assy2 idi çünkü. Pzero ise hem 159da hem de c180de şuan kullandığım lastik ama kesinlikle benim için çöptür  başka birşey değildir. Hem çok sert hem aşırı gürültülü. Gidin petlas alın daha sessizdir eminim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

coolistanbul

Evet bende baya araştırma yaptım, açıkçası aklımı kurcalayan şu uzun ömür kısmı; senede yapsam yapsam 15.000 km belki yaparım, pilot sport 4 de bu kısa ömür konusu hakkında iyiletirme yapılmış. büyük ihtimal michelin olucak seçtiğim.

Teşekkür ederim;aracı aldığımda üstünde dunlop vardı, diş derinliği gayet iyi durumda ama yinede limitlere gelmeden kendi belli ediyor ve çok ses yapıyor.. michelin ps4 gibi duruyor şuan tercihim.

GT sürmeyi daha keyifli hale getirmeye uğraşıyorum,:) size de keyifli sürüşler..

Üstadım, belkide bizimkinin hamurunda bir sıkıntı yada eskime olmuştur. aslında bende çok umutluydum dunlop tan tesltlerde de güzel sonuçlar almış bir lastik spormaxx serisi.. bakalım michelin lere tane başı 420 450  gibi bir fiyat istiyorlar genelde, biraz daha araştırma yapıp sonra karar vericeğim.. Çok teşekkür ederim.
Michelin Pilot Sport 4 iyi seçim
Henüz 1 test yapılmış, 1.olmuş ama kullanıcı geri bildirimleri başarılı...

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

mustafa26

konu dışı olcak ama arabanın rengi ne kadar güzelmiş ya :)  :nazar:
(Konu dışı) teşekkür ederim kardeşim :)
156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

Sonery1

Yokohama c drive ac 2 kullandım iki sene kadar. ilk taktirdigimda yağmurlu bir aksamdi ve otobanda beni çok ciddi şaşırttı. çok çok iyi yol tutuyordu. 215/45/17, bu arada. sanki ıslak zeminde kurudan daha iyidi. çok sert olması dışında eibach 3'lük  yay,17 jant olmasına ragmen, malum 156 suspansyonuda çok sert, başka lastik olsaydı istanbulun o berbat cukurlarinda onlarcakere balon yapardı ama maşallah çok sağlam çıktı. sağlamlık,yol tutuşu, artısı. ses ve sertlikte kötü yanı . daha sonra goodyear F1 asimetrik kullandım, o sanki daha iydi. yumuşaklık , sağlamlık, yoltutusu tutuşu ve ses tam kivamindaydi.
Bir arkadaşım da corollası için 2 hafta önce 205/55/16 yokohama aldı buradaki yorumları okuyunca içim rahatladı.156 için düşüneceğim..

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

admin

Auto Bild dergisinin yaz lastiği sezonu başlamadan önce yapmış olduğu 225 / 50 R 17 lastiği testlerinin birinci bölüm sonuca. Burada ıslak zemin ve kuru zemin mesafeleri ile toplam fren mesafesi test edilmiş.
Testin devamında suda kızaklama, sürüş dinamizmi, ses seviyesi ve f/p karşılaştırması gibi etkenler test edilecek.
Toplamda 52 adet lastik test edilmiştir, ancak ilk 20'ye giremeyen lastikler forumumuzdaki listeye dahil edilmemiştir.

1.
Continental PremiumContact 6 94 Y

Islak zemin fren mesafesi: 35,0
Kuru zemin fren mesafesi: 34,9
Toplam mesafe: 69,9

2.
Hankook Ventus Prime3 98 W

Islak zemin fren mesafesi: 35,7
Kuru zemin fren mesafesi: 34,3
Toplam mesafe: 70,0

3.
Falken Azenis FK510 098 Y

Islak zemin fren mesafesi: 34,8
Kuru zemin fren mesafesi: 35,5
Toplam mesafe: 70,3       

4.
Pirelli Cinturato P7 Blue 98 W

Islak zemin fren mesafesi: 36,6
Kuru zemin fren mesafesi: 34,1
Toplam mesafe: 70,7       

5.
Bridgestone Turanza T001 Evo 98 W

Islak zemin fren mesafesi: 34,6
Kuru zemin fren mesafesi: 36,2
Toplam mesafe: 70,8       

6.
Uniroyal RainSport 3 94 Y

Islak zemin fren mesafesi: 34,7
Kuru zemin fren mesafesi: 36,4
Toplam mesafe: 71,1       

7.
Dunlop Sport Maxx RT 2 98 Y

Islak zemin fren mesafesi: 38,3
Kuru zemin fren mesafesi: 34,4
Toplam mesafe: 72,7       

8.   
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 94 Y

Islak zemin fren mesafesi: 37,5
Kuru zemin fren mesafesi: 35,2
Toplam mesafe: 72,7       

9.   
Fulda SportControl 2 98 Y

Islak zemin fren mesafesi: 37,9
Kuru zemin fren mesafesi: 35,1
Toplam mesafe: 73,0       

10.   
Michelin Primacy 3 94 W

Islak zemin fren mesafesi: 38,6
Kuru zemin fren mesafesi: 34,6
Toplam mesafe: 73,2       

11.   
Sava Intensa UHP2 98 Y

Kuru zemin fren mesafesi: 35,3
Toplam mesafe: 73,6       

12.   
Vredestein Ultrac Satin 98 Y

Islak zemin fren mesafesi: 37,5
Kuru zemin fren mesafesi: 36,2
Toplam mesafe: 73,7       

13.   
Kumho Ecsta HS51 98 W

Islak zemin fren mesafesi: 38,0
Kuru zemin fren mesafesi: 36,9
Toplam mesafe: 74,9       

14.
Toyo Proxes Sport 98 Y

Kuru zemin fren mesafesi: 36,7
Toplam mesafe: 75,0       

15.
Yokohama Advan Fleva V701 98 W

Islak zemin fren mesafesi: 40,2
Kuru zemin fren mesafesi: 34,9
Toplam mesafe: 75,1       

16.
Leao Nova Force 98 W

Islak zemin fren mesafesi: 38,9
Kuru zemin fren mesafesi: 36,4
Toplam mesafe: 75,3       

17.
Avon ZV7 98 W

Islak zemin fren mesafesi: 39,7
Kuru zemin fren mesafesi: 35,8
Toplam mesafe: 75,5       

18.
Maxxis Premitra HP5 98 W

Islak zemin fren mesafesi: 40,5
Kuru zemin fren mesafesi: 35,4
Toplam mesafe: 75,9       

19.
Cooper Zeon CS8 98 W

Islak zemin fren mesafesi: 39,2
Kuru zemin fren mesafesi: 37,0
Toplam mesafe: 76,2       

20.
Nokian zLine 98 Y

Islak zemin fren mesafesi: 40,2
Kuru zemin fren mesafesi: 36,1
Toplam mesafe: 76,3

* 80 km/s ıslak zemin, 100 km/s kuru zemin fren mesafesi metre cinsinden.

suqunet

konuyla belki alakasız olacak ama istanbulda oturanlar yazlıklara ne zaman gececekler acaba?

krm1983

konuyla belki alakasız olacak ama istanbulda oturanlar yazlıklara ne zaman gececekler acaba?

Nisan ortası

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

Orhan Hoca

17-18 Mart kocakari soguklari :D
21 Mart sonrasında neden olmasın  :yukari-ok:

ealprsln

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Denemek icin sabirsizlaniyorum....

THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

suqunet

19 ince giulietta kullanıcıları hangi lastiği kullanıyor acaba yazlık,  arayınca ebatlar ile ilgili şeyler cikiyorda marka yok

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Cihan82

205 55 16 'da Pirelli P7 Blue aldım. Tyrereview'deki yol tutuş,yol tepkisi,ıslak zemin performansı hoşuma gitti. Testlerde de genelde üst sıralada zaten ama Ankara'da bu ebatta baya aradım bulmak için. Fiyatı standart p7'ye göre biraz daha yüksek olduğundan insanlar almıyormuş. Aralarında 30 tl falan fark var tanesinde. Şu anda kadar ıslak ve kuruda hiç bir sorun yaşamadım. Yol tepkileri de oldukça başarılı ancak konfor isteyenler için üretilmiş bir lastik değil kesinlikle.
2003 Azzurro Gabbiano 156 Mk 1.5 SS
1998 Laguna 2.0 RXE
2015 Ford Tourneo Courier
2009 Fiat Bravo 1.4 T-Jet Emotion
2001 Ford Focus Sport Trend

mustafa26

Falken ze914 Ecorun hakkında ne düşünüyorsunuz? Testlerde orta düzeyde başarılı lastik gibi görünüyor. Deneyimleyen oldu mu?

156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

admin

20.02.2017 tarihli mesajda aşağıdaki lastiklere ait fren mesafeleri ölçülmüş (Test'in ilk aşaması) ve ona göre bir sıralama yapılmış idi.
Testin ikinci aşamasında suda kızaklama, sürüş dinamizmi, ses seviyesi ve f/p karşılaştırması gibi etkenler test edilmiş ve buna göre sonuç açıklanmıştır.

Test Edilen Lastik (225/50 R 17)* //// Test Notları**
1. Continental PremiumContact 6 94 Y //// 1-/1-/1
Sonuç: Tavsiye edilir. Test birincisi

2. Dunlop Sport Maxx RT 2 98 Y //// 2+/2+/1-
Sonuç: Tavsiye edilir.

2. Falken Azenis FK510 98 Y //// 1-/2+/2

2. Pirelli Cinturato P7 Blue 98 W //// 2+/1-/2

5. Hankook Ventus Prime3 98 W //// 2+/2+/2

6. Fulda SportControl 2 98 Y //// 2/2+/2

7. Bridgestone Turanza T001 Evo 98 W //// 1-/2/2-
Sonuç: İyi       

8. Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 94 Y //// 2+/2/2-
Sonuç: İyi

9. Michelin Primacy 3 94 W //// 2-/2+/1-
Sonuç: Tatmin edici

10. Uniroyal RainSport 3 94 Y //// 1-/2-/2-

11. Vredestein Ultrac Satin 98 Y //// 2/2-/2+
Sonuç: Tatmim edici       

12. Sava Intensa UHP2 98 Y //// 2-/2/2

12. Toyo Proxes Sport 98 Y //// 2/2/3+

14. Maxxis Premitra HP5 98 W //// 3+/2/2+

15. Avon ZV7 98 W //// 2-/2-/2

15. Nokian zLine 98 Y //// 2-/2/3+

17. Cooper Zeon CS8 98 W //// 2-/2-/2-

17. Leao Nova Force 98 W //// 2-/2-/2-

19. Yokohama Advan Fleva V701 98 W //// 3+/2+/2
Sonuç: Kısmen tavsiye edilir

20. Kumho Ecsta HS51 98 W //// 3+/3+/3+
Sonuç: Tavsiye edilmez

* Not eşitliğinde alfabetik sıraya göre sıralama yapılmıştır.
** Notlar "Islak Zemin", "Kuru Zemin", "Masraf" sıralamasına göre yazılmıştır.
*** Test'te 52 adet lastik denenmiş ve en iyi 20'si ikinci aşamaya alınmıştır. İlk aşamada ıslak zeminde 80 km/s ile panik fren ve kuru zeminde 100 km/s ile panik fren mesafeleri sonrasında toplam fren mesafesi değerlendirilmiş ve en kısa mesafeye sahip 20 lastik ikinci aşamaya alınmıştır.

AutoBild'ten alıntıdır.

cumhurcagri

Selamlar, Alfa Romeo Mito 215/50/17 lastik kullanan var mı? bendekiler eskidi de bi yıl kullanılmış buldum bi yerden, normalde yazın 215/45/17 kullanıyorum kışın ise 205/50/17. daha önce 215/50/17 kullanan var mı? sürtme vs yapar mı? malumunuz lastik davlumbaza baya yakın duruyor. teşekkürler. :clover: