Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tengri79

mevcut lastiklerim olan michelin cross climate (225 50r17) i değiştirmeyi düşünüyorum.2015 üretimi ve diş derinlikleri çok iyi olmasına rağmen lastik çok fazla uğultu yapıyor ve bu uğultudan poryaları bile kontrol ettirdim acaba ordan mı geliyor diye.
kendime öncelikle konfor odaklı bir liste belirledim acaba bu lastiklerden kullanan ya da alternatif yol sesini az alan bir lastik  önerisi olan var mıdır?
-goodyear efficientgrip performance
-michelin pilotsport 4
-continental premium contact 6
-hankook ventus prime 3
ya da daha ekonomik grupta
-nokian z line
bide lastik yanak genişliğini 45 e düşürmenin araca artısı ve eksisi nelerdir?Yardımcı olursanız sevinirim

umitkilic

You are not allowed to view links. Register or Login
mevcut lastiklerim olan michelin cross climate (225 50r17) i değiştirmeyi düşünüyorum.2015 üretimi ve diş derinlikleri çok iyi olmasına rağmen lastik çok fazla uğultu yapıyor ve bu uğultudan poryaları bile kontrol ettirdim acaba ordan mı geliyor diye.
kendime öncelikle konfor odaklı bir liste belirledim acaba bu lastiklerden kullanan ya da alternatif yol sesini az alan bir lastik  önerisi olan var mıdır?
-goodyear efficientgrip performance
-michelin pilotsport 4
-continental premium contact 6
-hankook ventus prime 3
ya da daha ekonomik grupta
-nokian z line
bide lastik yanak genişliğini 45 e düşürmenin araca artısı ve eksisi nelerdir?Yardımcı olursanız sevinirim
Bende de CrossClimate gibi Falken'in 4 mevsim olan modeli vardı.Kardeşimin aracında da Nokian'ın 4 mevsim modeli olan weatherproof serisi var.Bu tarz lastikler yazın kesinlikle çekilmiyor.Dediğin gibi,bozuk porya sesi gibi uğultu yapıyor.Ekonomik ama "ucuz" olmayan lastik aramalarıma michelin bayisi olan arkadaşımın ısrarlı tavsiyesi üzerine Tigar Uhp serisi taktırdım.henüz 100 km kadar kullandım ama hem yağmur,hem bozuk yol,hem kuru yol,hem de ani fren tecrübelerim oldu.4 mevsim lastikle kıyaslamayacağım bile ama 159 u ilk aldığımda taktırdığım Michelin pilot sport 3 serisine göre biraz daha konforlu fakat ses konusunda 1 tık daha kötü.Henüz parasını vermediğim için fiyatını bilmiyorum ama 300 civarında.Senin bahsettiğin lastiklerle kıyaslamak imkansız elbette ama,f/p ürünlerini seven ben tavsiye ederim.Birkaç gün daha kullandıktan sonra daha net fikirlerim olabilir.

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tengri79

Aslında lastık değiştirme niyetım yoktu ama uğultu çekilecek dert değil.Daha önce conti grubu çok kullandım ve genel anlsmda memnunum.Fakat conti pc6 başlarda çok iyi ama ilerleyen kmlerde hamurun sertleştiği gibi yorumlar okudum.Michelin ve goodyear tecrubem yok.Malum bu ebat lastıklerin fiyatları 600 750 arası.O yuzden nokian ve hankook gibi f/p urunleri daha çok ilgimi çekiyor.Daha önce kış lastiğinde nokiandan çok memnun kalmıştım.Benim için ilerleyen kmlerde hamurun salmamadı onemli

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

umitkilic

Aslında lastık değiştirme niyetım yoktu ama uğultu çekilecek dert değil.Daha önce conti grubu çok kullandım ve genel anlsmda memnunum.Fakat conti pc6 başlarda çok iyi ama ilerleyen kmlerde hamurun sertleştiği gibi yorumlar okudum.Michelin ve goodyear tecrubem yok.Malum bu ebat lastıklerin fiyatları 600 750 arası.O yuzden nokian ve hankook gibi f/p urunleri daha çok ilgimi çekiyor.Daha önce kış lastiğinde nokiandan çok memnun kalmıştım.Benim için ilerleyen kmlerde hamurun salmamadı onemli

Hiçbir lastik ilk günkü yumuşaklığını koruyamıyor maalesef.600 liralık lastik alıp 2 sene sonra sertleşmesine katlanmaktansa,300 liralık lastik alıp 2 sene sonra yenilemek daha mantıklı değil mi?

Tengri79

Hiçbir lastik ilk günkü yumuşaklığını koruyamıyor maalesef.600 liralık lastik alıp 2 sene sonra sertleşmesine katlanmaktansa,300 liralık lastik alıp 2 sene sonra yenilemek daha mantıklı değil mi?

Sizdeki lastiğe bi bakacağım bu arada postanız geldımı?

umitkilic

Araya hafta sonu girdiği için gecikti.Ama şubeme ulaşmış.
Sizdeki lastiğe bi bakacağım bu arada postanız geldımı?

ozroztrk

Sava intensa UHP 2 kullanıyorum(225/40/18). Fiyat performans olarak bence ilk sıralarda yer alabilir.
Bu lastiğe göz atmanızda fayda var.
Etiket degerleri;

martini_lancia

Arkadaşlar ayrıca Pirelli Türkiye;17" ve üstü lastikleri için 4 lastik alımına 200 tl Opet yakıt kampanyası başlattı aklınızda olsun derim.Her bayide geçerli değil sanırım ama bir sorun.Benim sorduğum bayi az satılan Nero Gt'ye kampanya yapıp,Cinturato Blue'ye yapmıyordu mesela. :D 

Ben de kısa süre içinde  çok lastik araştırdım.Severek kullandığım Toyo Proxes t1 Sport'un tazesini alacaktım ancak bulamadım maalesef,en taze bulduklarım 2015 sonu idi.Mecbur eledik.

Pirelli Cinturato p7 Blue modeli; konfor,ekonomi ve tutuş denklemini harmanlayan güzel bir lastik.Bir değerlendirim derim.Yabancı kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmiş ve kabul görmüş.

Güney Kore'li Nexen'in Avrupa markası olan Roadstone'un, Eurovis Sport 04 modeli ise Mid-Range dedğimiz lastik markalarının testlerinde B değer ekonomi ve A değer tutuş etiketi ile muthiş başarılı kullanıcı yorumları da keza güzel,ancak bayilerin bana dedikleri bu modeli ülkemize getirmemişler,hep eski modeller satılıyor,çok araştırdım bulsam hemen onu alacaktım. 

En sonda bilinen bir siteden,içimdeki p zero aşkını söndürmek amacı ile bütçemi aşsa da çok heves ederek  Pirelli P Zero pz4 aldım onu da 10 gün içinde tedarik edemediler,bu ay ortasına karta iadesini bekliyorum.

2002 Cosmo Blu manual 156 2,0ts.

admin

Alfa Romeo Giulietta'nin Türkiye'de satılan Distinctive ve Super donanımlı modellerinin standart lastik ölçüsü olan 225/45 R17 ile ilgili bir test. Islak ve kuru zeminde yapılan tutunma testleri ile sürüş konforu ve güvenlik konularındaki sonuçşar.

Sonuç
Michelin ve Continental gibi markalardan Asya'dan gelen Nankang ve Giti gibi uygun fiyatlı onbir farklı ve güncel marka ve modelin yaz lastikleri denendi. Lastiklere ait güçlü yönler ile zayıf yönleri aşağıda bulmak mümkün.

Yaz Lastikleri Testi - 2018 2018 (225/45/ R17)

Kompakt sınıf araçlar için en iyi lastikler.

Michelin Pilot Sport 4 (Test Birincisi)
+ Her türlü koşulda dengeli ve ıslak ile kuru zeminde kısa fren mesafesi
- Aquaplaning konusunda asgari derecede zayıflık

Sonuç: Kesinlikle tavsiye edilir. (9,4 Puan)

Continental PremiumContact 6
+ Islak zeminde çok iyi direksiyon tepkimesi
+ Kuru zeminde yüksek keskinlik ve yüksek viraj tutuşu
- Audi A3 ile test esnasında yuvarlanma esnasında nispeten sertlik mevcut
- Düşük yaylanma sağlayan sert hamur yapısı

Sonuç: Tavsiye edilir. (8,5 Puan)

Falken Azenis FK510
+ Islak zeminde iyi direksiyon tepkimesi
+ Kısa fren mesafesi (ıslak ve kuruda)
+ Güvenli sürüş ve kolay kontrol altında tutulabilmekte
- Direksiyon tepkilerine biraz gecikmeli cevap
- Sert, sertlik sebebi ile çukurlarda hafif tepki

Sonuç: Tavisye edilir. (8,5 Puan)

Pirelli P Zero
+ Islak e kuru zeminde yüksek viraj tutuşu
+ Direksiyon tepkilerine anında ve keskin cevap
+ Hiç veya asgari düzeyde önden kayma eğilimi
- Şerit değişiminde nispeten güvensizlik hissi
- Aquaplaning'de zayıflıklar
- Yüksek yuvarlanma direnci

Sonuç: Tavsiye edilir. (8,3 Puan)

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3
+ Islak ve kuru zeminde çok dengeli bir lastik
+ Güvenli şekilde önden kayma eğilimi
- Ağırlık değişimlerinde zayıf tepki
- Islak zeminde nispeten uzun fren mesafesi

Sonuç: Tavsiye edilir. (8,0 Puan)

Nokian z Line
+ Belirgin zayıfları olmayan, yüksek ıslak zemin özellikleri olan lastik
- Direksiyona geç tepki
-  Kuru zeminde aşırı önden kayma eğilimi
-  Düşük konfor
-  Nispeten belirgin profil sesi
- Aşırı sert kullanımda profilde aşırı yüksek aşınma

Sonuç: Nispeten tavsiye edilebilir.  (7,8 Puan)

Giti Sport S1
+ Kuru zeminde çok yüksek viraj tutuşu
+ Düşük yuvarlanma direnci
+ Konforlu ve sessiz lastik
- Islak zeminde zayıf viraj tutuş kabiliyeti
- Islak zeminde kötü çekiş özellikleri
- Önde ve arkadan kayma eğilimi
- Direksiyona geç tepki

Sonuç: Nispeten tavsiye edilebilir.  (7,2 Puan)

Toyo Proxes Sport
+ Islak ve kuru zeminde kolay kontrol edilebilir
- Çok yüksek yuvarlanma direnci
- Islak zeminde belirgin derecede önde kayma eğilimi
- Düşük direksiyon keskinliği

Sonuç: Nispeten tavsiye edilebilir. (7,1 Puan)

Cooper Zeon CS8
+ Nispeten düşük viraj tutuşuna rağmen dengeli ve stabil bir lastik
+ Kolay kontrol edilebilir
+ Konforlu yuvarlanma
- Islak ve kuruda geniş dönüş açıları
- Belirgin şekilde önden kayma eğilimi

Nankang Sportnex AS-2+
+ En iyi Aquaplaning özellikleri
+ Kolay kontrol edilebilirlik ve iyi denge yanında çok iyi yuvarlanma konforu
+ Kuru asfaltta yüksek performans özellikleri
- Islak zeminde zayf frenleme özellikleri
- Islak zeminde kullanımında zayıflıklar
- Çok yüksek yuvarlanma direnci

Vredestein Ultrac
+ Islak ve kuru zeminde nerede ise kayma yaşamayan ve ağrılık dağılımından etkilenmeyen lastik
+ Rahat ve keskin direksiyon tepkimesi
- Islak zeminde zayf frenleme özellikleri
- Aquaplaning'de zayıflık
- Nispeten yüksek yuvarlanma direnci
- Nispeten sert

Sonuç: Şartlı tavsiye edilir. (6,9 Puan)
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

alperasar

Arkadaşlar herkese hayırlı akşamlar, ben ailenize yeni katıldım. 2007 model 147 sahibiyim, jantlarım 17lik. Acilen lastiğe ihtiyacım var. İstanbul avrupa yakasındayım, nereyi ve hangi lastiği tavsiye edersiniz? Hayırlı akşamlar.

agucba

Arkadaşlar herkese hayırlı akşamlar, ben ailenize yeni katıldım. 2007 model 147 sahibiyim, jantlarım 17lik. Acilen lastiğe ihtiyacım var. İstanbul avrupa yakasındayım, nereyi ve hangi lastiği tavsiye edersiniz? Hayırlı akşamlar.
Konuyu okursanız muhtemelen size bazı fikirler verecektir.

Tapatalk Bericht

///////////////

kuti147

Ne fiyat araligi vermişsiniz ne de beklentilerinizi belirtmişsiniz.
Benim Önerim,
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

stan

Kışın başı 4 mevsim veya kışlık lastik almam lazımdı.

Dünkü acayip dolar fırlamasından sonra bugün sabah hemen sanayiye gidip lastikçileri dolaştım. Büyük tedarikçiler bugün ya lastik satmıyordu, ya da şimdiden fiyatları fırlatmıştı. Örneğin 17" michelin alpine 700₺ gibi bir etiketi vardı.

Sonra internetten ararken Kumho Solus TA31 4 mevsim lastiğini 225 45 17 ebatında 2018 tarihli tanesi 260₺ den buldum. Tyre review'da bu lastiğe hep 90 üstü puan verilmiş. O sebeple hemen 4 tane sipariş verdim. Şimdilik lastikleri çatıbarasında tutacağım, ekim kasım gibi de takarım.

Kısacası, lastik ihtiyacı olan acilen alsın derim, yoksa bir kaç güne ucuz lastik kalmaz memlekette.

agucba

Kışın başı 4 mevsim veya kışlık lastik almam lazımdı.

Dünkü acayip dolar fırlamasından sonra bugün sabah hemen sanayiye gidip lastikçileri dolaştım. Büyük tedarikçiler bugün ya lastik satmıyordu, ya da şimdiden fiyatları fırlatmıştı. Örneğin 17" michelin alpine 700₺ gibi bir etiketi vardı.

Sonra internetten ararken Kumho Solus TA31 4 mevsim lastiğini 225 45 17 ebatında 2018 tarihli tanesi 260₺ den buldum. Tyre review'da bu lastiğe hep 90 üstü puan verilmiş. O sebeple hemen 4 tane sipariş verdim. Şimdilik lastikleri çatıbarasında tutacağım, ekim kasım gibi de takarım.

Kısacası, lastik ihtiyacı olan acilen alsın derim, yoksa bir kaç güne ucuz lastik kalmaz memlekette.
Bu lastikler bana 4 Mevsim gibi değil, daha çok kış özellikleri olan yaz lastiği gibi geldi. Michelin Cross Climate gibi yani.

Tapatalk Bericht

///////////////

stan

Bu lastikler bana 4 Mevsim gibi değil, daha çok kış özellikleri olan yaz lastiği gibi geldi. Michelin Cross Climate gibi yani.

Tapatalk Bericht

Zaten lastikleri manisa - izmir kullanacağım, ağırlıklı olarak izmir hatta. O sebeple tam bir kış lastiği yerine crossclimate vari bir lastik arıyordum.

Ama doğrusu 4 mevsim lastiği ile kış özelliği olan yaz lastiği aynı tanımlamalar değil mi?

agucba

Ama doğrusu 4 mevsim lastiği ile kış özelliği olan yaz lastiği aynı tanımlamalar değil mi?

Bence değil.
Bunun için lastiklerin profillerine bakmak bile yeterli olur diye düşünüyorum.
Mesela Good Year, Pirelli veya Hankook'un 4 mevsim lastiklerinin profillerinde çokca sayıda lamel, yani ince ince kanallar varken Michelin CrossClimate'ta yok, bildiğin yaz lastiğini hafif kar serpiştirilmiş yolda da kullanabilelim diye şekillendirmişler sanki.

Michelin CrossClimate

Goodyear Vector 4Seansons - Gen 2

Pirelli Allseason

Pirelli bir de böyle bir lastik çıkarmış. Bundan haberim yoktu mesela. Bu da P7 Cinturato yaz lastiğinin hafif kış şartlarına uyum sağlatılmış hali gibi duruyor.

Hankook Optimo 4S

Veya Hankook Kinergy 4S

Burada amacım 4 mevsim lastikler iyidir veya iyi değildir demek değil, aldığınız lastik iyi değil demek hiç değil ki ben de zamanında 145 QV için CrossClimate almıştım. Sadece sizin aldığınız lastiğin profil şekli itibarı ile bende uyandırdığı izlenim o yönde. Zaten İzmir'de ne kadar kar yağabilir ki, yağsa da ne kadar kalır. Hadi diyelim bir hafta boyunca yerler buz içinde kaldı, binersin bir taksiye.  :)

Açık olmak gerekirse üyesi olduğum bir Alman forumunda da 4 mevsim lastik kullanımı ve gerekliliği (gereksizliği) üzerinde taze bir konu var ve orada da Türkiye şartlarını örnek göstererek kendi fikrimi paylaştım. Konuyu orada yakından takipteyim.  :)

///////////////

stan

Bence değil.
Bunun için lastiklerin profillerine bakmak bile yeterli olur diye düşünüyorum.
Mesela Good Year, Pirelli veya Hankook'un 4 mevsim lastiklerinin profillerinde çokca sayıda lamel, yani ince ince kanallar varken Michelin CrossClimate'ta yok, bildiğin yaz lastiğini hafif kar serpiştirilmiş yolda da kullanabilelim diye şekillendirmişler sanki.

Michelin CrossClimate

Goodyear Vector 4Seansons - Gen 2

Pirelli Allseason

Pirelli bir de böyle bir lastik çıkarmış. Bundan haberim yoktu mesela. Bu da P7 Cinturato yaz lastiğinin hafif kış şartlarına uyum sağlatılmış hali gibi duruyor.

Hankook Optimo 4S

Veya Hankook Kinergy 4S

Burada amacım 4 mevsim lastikler iyidir veya iyi değildir demek değil, aldığınız lastik iyi değil demek hiç değil ki ben de zamanında 145 QV için CrossClimate almıştım. Sadece sizin aldığınız lastiğin profil şekli itibarı ile bende uyandırdığı izlenim o yönde. Zaten İzmir'de ne kadar kar yağabilir ki, yağsa da ne kadar kalır. Hadi diyelim bir hafta boyunca yerler buz içinde kaldı, binersin bir taksiye.  :)

Açık olmak gerekirse üyesi olduğum bir Alman forumunda da 4 mevsim lastik kullanımı ve gerekliliği (gereksizliği) üzerinde taze bir konu var ve orada da Türkiye şartlarını örnek göstererek kendi fikrimi paylaştım. Konuyu orada yakından takipteyim.  :)

Hocam öncelikle estağfurullah, alınganlık falan kesinlikle söz konusu değil. 4 season olup da, kış lastiği gibi ince yarıkları olan lastikler olduğunu bilmiyordum.

Eyvallah :rock:

murat

Bu arada Pirelli'nin bu yeni ürününden geçen kış haberdar olup gidip incelediydim pek içaçıcı değil gibiydi, kullanan varsa deneyimlerini paylaşırsa iyi olur.
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Matekin

2010 mito 1.4 TB 155 BG aracimin 18" jantında 215 40 r18 pirelli nero zero lastik vardı. Lastikler bitikti. Bugün kUMHO-KU39 ECSTA LE SPORT 215/40 ZR18 89 Y XL lastik taktırdım. Geçen hafta çok uygun fiyata 346.00 TL den aldım. 2018 20. Hafta üretim. Etiket bilgileri yakıt C frenleme B Gürültü 71 DB. Bugün şehir içi kullandım. Şehir dedim ama yollar iyi değil çoğu yer kaldırım taşı döşeli. Yalovadayım. Pirelliye göre yol gürültü çok azaldı.bozuk yoldan kaynaklanan takırtı da azaldı. İvmelenme iyileşti. Bir de uzun ve temiz yolda lastikler ısınındığında süper olacağını düşünüyorum. Kısaca fiyat/performans ve memnuniyet oranı çok iyi tavsiye ederim. uzun yol tecrübelerimi paylaşacağım

admin

2010 mito 1.4 TB 155 BG aracimin 18" jantında 215 40 r18 pirelli nero zero lastik vardı. Lastikler bitikti. Bugün kUMHO-KU39 ECSTA LE SPORT 215/40 ZR18 89 Y XL lastik taktırdım. Geçen hafta çok uygun fiyata 346.00 TL den aldım. 2018 20. Hafta üretim. Etiket bilgileri yakıt C frenleme B Gürültü 71 DB. Bugün şehir içi kullandım. Şehir dedim ama yollar iyi değil çoğu yer kaldırım taşı döşeli. Yalovadayım. Pirelliye göre yol gürültü çok azaldı.bozuk yoldan kaynaklanan takırtı da azaldı. İvmelenme iyileşti. Bir de uzun ve temiz yolda lastikler ısınındığında süper olacağını düşünüyorum. Kısaca fiyat/performans ve memnuniyet oranı çok iyi tavsiye ederim. uzun yol tecrübelerimi paylaşacağım

Bitik lastik ile yeni almış olduğunuz lastikleri karşılaştırmanız aslında hem sizi hem de başkalarını biraz olsun yanıltacaktır. Kumho'nun aşındıktan sonra vereceği tepkiler sizin için daha sağlıklı bilgi verecektir.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Matekin

Bitik lastik ile yeni almış olduğunuz lastikleri karşılaştırmanız aslında hem sizi hem de başkalarını biraz olsun yanıltacaktır. Kumho'nun aşındıktan sonra vereceği tepkiler sizin için daha sağlıklı bilgi verecektir.
Haklısnız ancak  sadece Kumho için genel kanının aksine memnuniyetimi belirtmek istedim . Pirelli p zero nero 215 40 r18 2018 üretim yok sanirim. Eksi tarihli üretimler var ve pahalı. Bu ebatta kumho 346 TL den alınabilecek en iyi lastik bence.

Ogzhan

Bu lastikleri 225/40/18 olarak Nisan ayında almıştım. 2 sefer Van - Ordu bir sefer Bursa - Ordu yaptım. Yeri geldi 200 gittim. Yeri geldi kapışmaya girip uzun süre 160 üstü gittim. Asla güvensiz bir tepki ile karşılaşmadım. Orduda köye gidip geliyorum da. Aşırı bir sertlik yok. Aşınmasını inceliyorum, göze batan bir aşınma da yok. Bu kadar kısa sürede 5-6 bin km civarı yaptım sanıyorum.

Almak isteyene tavsiye edebilirim ancak tabi ki beklentiler farklı olabilir. Benim memnuniyetim başkasına uymayabilir.

E6853 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

agucba

Lastik ihtiyacımız bir kaç sene olmayacak inşallah, ama olursa şu an için aklımdan geçen lastik markası Hankook.
Veya nokta atışı olarak Pirelli Cinturato P7 Allseason Plus olabilir.

Tapatalk Bericht

///////////////

Ömer damlar

Selam arkadaşlar aracıma yeni lastik ne tavsiye edersiniz 166 için yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar teşekkürler şimdiden Pirelli mı birgstone mı

SkY

merhaba arkadaşlar,bende giulietta'm için kararsız kaldım önümüzde kış lastiği alsam mı yoksa 4 mevsim mi alsam diye..225-45-17 piralli p7 var üzerinde şu an orta düzeyde aşınmış olarak..fiyatlarda her geçen gün artıyor..aslında son günlerin gözdesi hankook ventus prime,falken ze914 ecorun ve petlas velox sportpt741 gibi yaz lastikleri de gözüme takılan yazlık lastik modelleri..bir taraftanda bu kışı pirelli p7lerle geçirip bahara yeni bu yazlık lastiklerden mi alsam diye kafamda binbir soru :)