Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

whispertr

arkadaşlar selam, bende de 2015 model dizel giulietta var jant ölçüsü 18" 4 mevsim bir lastik almak istiyorum istanbul içi kullanacağım hangi lastiği tavsiye edersiniz ? herkes bir şey demiş biri pirelli diğer conti öbürü goodyear
2009 Alfa Romeo 147 Blackline (BEYAZ)
2008 Alfa Romeo 147 Blackline (KIRMIZI)
2011 Alfa Romeo Mito QV (SİYAH)
2013 Alfa Romeo Mito (KIRMIZI)
2015 Alfa Romeo Giulietta (8C KIRMIZI)

LUCI0

You are not allowed to view links. Register or Login
arkadaşlar selam, bende de 2015 model dizel giulietta var jant ölçüsü 18" 4 mevsim bir lastik almak istiyorum istanbul içi kullanacağım hangi lastiği tavsiye edersiniz ? herkes bir şey demiş biri pirelli diğer conti öbürü goodyear

Dört mevsim için michelin crossclimate, kesinlikle tavsiye ederim...

agucba

herkes bir şey demiş biri pirelli diğer conti öbürü goodyear

Herkes dediğiniz, yanlış hatırlamıyorsam forumda Michelin CrossClimate dışındaki dört mevsim lastikleri için yorum yazan kimse yok.  :)
Sadece Admin bir testteki sonuçları yazmış, o da zaten kendisinin tecrübeleri değil. Alıntı yapmış bir yerlerden.

Genel olarak Michelin CrossClimate'tan kışın hafif karlı havalarda da kullanılabilen yaz lastiği olarak bahsedilirken, diğer dört mevsim lastikler biraz daha yaz özellikleri olan kış lastiği gibi.

Henüz görmedim ve çok fazla bilgi sahibi değilim ama Pirelli P7 Cinturato All Season Plus da anladığım kadarı ile CrossClimate gibi, yaz lastiği özellikli P7 Cinturato'nun kış şartları için uyarlanmış hali. Gerçek kış lastiği gibi kar ile boğuşabileceğini kesinlikle düşünmüyorum ama yine de kış mevsiminin zorlu şartlarında yaz lastiğine göre çok daha iyi bir tepkiler gösterecektir. Bu kendi fikrim.

///////////////

ayredin1982

İstanbulda yaşıyorsanız en iyisi Michelin CC.Eğer kayseri yada konyada yaşasaydınız weatherproff derdim.Eğer fiyat performans olsun deseydiniz o zaman falken as 210 derdim.Falken hariç hepsini tecrübe ettim. CC yi nerdeyse ankara 45.000 km kullandım.Weatherproff ise abimin dusterde ve babamın fusionda var.

whispertr

hızlı dönüşünüz için teşekkür ederim  :alfisti: Michelin CrossClimate ı en uygun nereden alabilirim acaba ? istanbul içi

whispertr

bunu alma git yaz lastiği al derseniz hangi marka modeli tavsiye edersiniz ? yani istanbul içi kullanım için en doğru seçim ne olur ?

Dellobaltino

bunu alma git yaz lastiği al derseniz hangi marka modeli tavsiye edersiniz ? yani istanbul içi kullanım için en doğru seçim ne olur ?
Yaz lastiği için goodyear f1 assy3 alabilirsiniz. Yol tutuşu güzel, sessiz ve konforlu bir lastiktir

VTR-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ysbilgin

Yaz lastiği için goodyear f1 assy3 alabilirsiniz. Yol tutuşu güzel, sessiz ve konforlu bir lastiktir

Katılıyorum.
Hayat sıkıcı otomobillere binmek için çok kısa!

whispertr

peki sizce en mantıklısı michelin mi yoksa goodyear mı ? mishelin 4 mevsimi hikaye midir yaz lastiği olarak kıyaslarsak michelin mi yoksa goodyear mı ?

Dellobaltino

peki sizce en mantıklısı michelin mi yoksa goodyear mı ? mishelin 4 mevsimi hikaye midir yaz lastiği olarak kıyaslarsak michelin mi yoksa goodyear mı ?
Herkesin mantığı kendine göredir. Ben 4 mevsim lastiği sevmiyorum. Yazlık ayrı kışlık ayrı takmak lazım. Maalesef ülkemizdeki lastik fiyatları ve bunların muhafaza zorluğundan dolayı yaz lastiği kullanıyorum. Çok aşırı kar buz durumlarında aracı çıkartmıyorum. İstanbulda çok da zor durumda bırakmadı yazlıklar beni. Bu biraz da bulunduğunuz şehrin iklim durumuyla ve beklentinizle de alakalı. Neticede 4 mevsim lastik kullanıp memnun olan da var.

SkY

bundan yaklaşık 1-1,5 ay önce 225-45-17 için michelin crossclimate e tanesi 800 tl fiyat aldım.falken kışlık lastik için tanesi 390 tl ve yazlık hankook için yanlış aklımda kalmadıysa 400-450 tl gibiydi.bende aşağı yukarı aynı paraya geleceğini varsayarak hemde hem yazlık hem kışlık 2 set olsun diye şimdilik falken kışlıkları aldım.

admin

Lastik konusunda tamamı ile "nicel" bir değerlendirme yapılabilir. Birisinin sert dediğine diğeri yumuşak diyebilir, birisinin sessiz dediğine başkası sesli diyebilir. Yol tutuş konusunda da yine beklentiler öne çıkar. Kimisinin kendisi için belirlediği üst sınır, belki başka birisi henüz daha başlangıç bile değildir tutunma konusunda.

Bunların yanında en önemli etken fiyat ve masraf etkenidir haliyle. Kimisi uygun/ucuz bir lastik tercih ederken kimisi f/p oranına bakar, kimisinin bütçesi uygun olmasa da yol ile aracı birbirine bağlayan tek unsur olan ve güvenilir olması gerektiğine inandığı için şartları zorlayarak marka alır, başka birisi ise ne olursa olsun güvendiği marka ve modelde ısrar eder. Bu gibi etkenleri oluşturan listeyi uzatmak mümkün.

Dört mevsim lastiklere de bu gözle bakılabilir.
Sportif beklentileri olmayan, mülayim bir sürüş tarzı olan, yazın sıcak olduğu, kışın ise çok sert geçmediği ve nadir kar yağdığı, yağsa bile yerde çok fazla beklemeyen yerlerde yaşayanlar için makul bir seçenek olabilir. Veya yine şehirler arası yolculuk yapanlar için de tercih edilebilir. Mesela İstanbul'da yaşayıp Tekirdağ'a gidenler, İstabul'da yaşayıp Kocaeli, Sakarya veya Bolu'ya gidenler, İzmir'de yaşayıp Manisa'ya Uşak'a gidenler, Antalya'da yaşayıp Denizli'ye gidenler gibi.

Dört mevsim lastikler, kışlık ve yazlık lastiklerini koyacak (depolayacak) yeri olmayıp veya bu lastiklere sahip olması durumunda bunlar için depolama ücreti, eğer farklı bir jantı yoksa ayrıca sökme takma ücreti verme istememesi durumunda da mantıklı olabilir.
5 sezon kullanılacak yaz ve kış lastiklerinin dörder kez sökülüp takılması (4 x sökme-takma x 2 set) masraflarını aşağıdaki gibi düşünmek mümkün;
Sökme-Takma = 80 TL
80 TL x 4 yıl = 320 TL
Depolama = 50 TL
50 TL x 4 yıl = 200 TL
Böyle bir durumda sadece sökme-takma ve depolama için 520 TL veriliyor, bu değişimin ilkbahar ve sonbaharda yapıldığını düşünülürse 5 sezon için 1.040 TL yapar.

Halil Bey ( You are not allowed to view links. Register or Login )'in verdiği rakamlar üzerinden gidilecek olursa;

Michelin CrossClimate; 800 TL x 4 = 3.200 TL

Hankook yaz lastiği; 400 TL x 4 = 1.600 TL
Falken kış lastiği; 390 TL x 4 = 1.560 TL
Sökme-Takma-Depolama = 1.040 TL (ilk sökme takmanın ücretsiz olduğu varsayıldı).
Toplam = 4.200 TL

Bu hesaba göre dört mevsim lastik daha uygun görünüyor ve yıllık 200 TL'lik bir tasarruf söz konusu oluyor.

Ancak dört mevsim (herhangi marka bir) lastiğin 5 sezon boyunca ne kadar aşınacağı, aşındıkça performansının nasıl değişeceğini kestirmek mümkün değil.
Ne olursa olsun dört mevsim bir lastik yazın premium markanın yaz lastiği, kışın premium markanın kış lastiği performansını veremeyecektir. Vasat tabir edilen markaların lastikleri ile aynı performansı gösterecektir (en azından testlerden çıkan sonuç bu).

Sonuç olarak yukarıdaki hesap çok kaba taslak bir hesaplama. Farklı etkenler farklı sonuçlar verecektir. Belki hesaplama yanlış da olabilir. Farklı bir fikri olan ekleme veya düzeltme yapabilir. Sonuç olarak amaç, doğruya en yakın olanı bulup bilgi vermek.

;)
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

ysbilgin

Kimisinin kendisi için belirlediği üst sınır, belki başka birisi henüz daha başlangıç bile değildir tutunma konusunda.

İnsanlar nedense bunu anlamakta zorlanıyor bazen. X marka çok iyi tutuyor sen buna niye para veriyorsun diyor, kime göre, neye göre? Onun 80'le frene basarak girdiği viraja ben 160 ile girmek istiyorum belki.

talhaozsarac

Goodyear eagle f1 asym. leri 20 gün önce aldım.20 günlük kullanımımda beni çok memnun etti,biraz sportif kullanıma yatkın bir lastik olmasına rağmen yağmurlu havalarda bana güven veriyor.Hatta son günlerdeki istanbuldaki karla karışık yağmurlu havalarda beni fren konusunda da yol tutuş konusunda da bana güven verdi.
Fakat kar yağışlarında 16 inç jantıma orta-düşük bi sınıf kar lastiği takıp ocak-şubatı o şekilde geçirmeyi düşünüyorum.Çünkü istediği kadar iyi bir yaz lastiği olsun yerler karlıyken çok çok büyük bir risk kar lastiksiz gezmek. Yukarıda söylendiği gibi eğer depo tarzı bi imkanınız varsa eski jantlarınıza veya mevcut jantlarınıza bütçenizin el verdiği kadar bir kar lastiği almak benim görüşümce daha mantıklı
Ben de sizin gibi crossclimate almayı düşünüyordum 18 inçlerime fakat birazcık sportif kullanıma yatkın olsun virajlarda eğleneyim dedim ve goodyear eagle f1 asym. aldım kar içinde 300 lira bandında basit bir kar lastiği almak bana daha mantıklı geldi.
Cross climate söylendiği üzere göreceli bir lastik tercih sizin keyfinize kalmış fakat benim yaptığım tercih biraz daha  masraflı olucaktır :) ama kafa rahat gezmek daha iyi.

whispertr

Dün gidip Michelin CrossClimate aldım tanesi 600 tl den 2400 tl ye geldi sök tak barındır vs uğraşmamak için ustam continental önerdi ama ben 4 mevsim olsun diye gidip cross u aldım michelin pilot 4 leri de 600 tlydi contilerde 700 tl jantlarıda onarıma verdim boya düzeltme vs 4 ü için 600 tl toplamda 3000 tl mal oldu..

admin

Dün gidip Michelin CrossClimate aldım tanesi 600 tl den 2400 tl ye geldi sök tak barındır vs uğraşmamak için ustam continental önerdi ama ben 4 mevsim olsun diye gidip cross u aldım michelin pilot 4 leri de 600 tlydi contilerde 700 tl jantlarıda onarıma verdim boya düzeltme vs 4 ü için 600 tl toplamda 3000 tl mal oldu..

Continental'de 4 al 3 öde fırsatı var(dı).
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

agucba

O zamanki şartlar neyi gösterir bilemem ama annemin 164'ünün lastiklerinin değişme zamanı gelirse, muhtemelen Dört Mevsim Lastik alması konusunda kendisine görüşümü ileteceğim.

Hali hazırda kışlık lastikler orijinal çelik jant üzerinde, yaz lastikleri orijinal alüminyum alaşım jantlar üzerinde duruyor.

Hatta bu lastikler Hankook Kinerji 4S olabilir belki.

///////////////

ysbilgin

O zamanki şartlar neyi gösterir bilemem ama annemin 164'ünün lastiklerinin değişme zamanı gelirse, muhtemelen Dört Mevsim Lastik alması konusunda kendisine görüşümü ileteceğim.

Hali hazırda kışlık lastikler orijinal çelik jant üzerinde, yaz lastikleri orijinal alüminyum alaşım jantlar üzerinde duruyor.

164'ün konusu ya da fotoğrafları var mı acaba?

agucba

164'ün konusu ya da fotoğrafları var mı acaba?

Cavit ve '94 164 T.Spark

///////////////

ysbilgin

Cavit ve '94 164 T.Spark

Eyvallah & Maşallah!

whispertr

Continental'de 4 al 3 öde fırsatı var(dı).

var evet ama liste fiyatı üzerinden :) tanesi 1070 tl x 3

ben 600 tl den aldım

contiler için de 650 tl demişlerdi

esatay

Herkese iyi akşamlar ve şimdiden mutlu yıllar. Rot ayarı yapan yer lastiği  iç tarafa baktırdığından lastik kendi teli ile patlamış bulundu 2-3 gün idare edicem artık araçta rot olarak bir sıkıntıda yoktu aslında. Şimdi soruma gelelim testlere baktım ve Türkiye şartlarında Goodyear a karar kıldım.
Goodyear ın sitesinde araca göre arattığımda

225/45 R17 91W EfficientGrip Performance

225/45 R17 94V Eagle F1 Asymmetric 3 veya EfficientGrip Performance uyumlu çıkıyor.

Malum bir sitede Goodyear 225/45 R17 94W XL EfficientGrip Performance Oto Lastik başka bir sitede GOODYEAR 225/45R17 91Y EAGLE F1 ASY 3  var aslında soracağım bu en sondaki 91,94 Y,W,V ve XL a takılmalımıyım hangisini seçmeliyim
2004 147 distinctive
2014 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2015 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2016 Giulietta JTDM süper tct

Dellobaltino

Herkese iyi akşamlar ve şimdiden mutlu yıllar. Rot ayarı yapan yer lastiği  iç tarafa baktırdığından lastik kendi teli ile patlamış bulundu 2-3 gün idare edicem artık araçta rot olarak bir sıkıntıda yoktu aslında. Şimdi soruma gelelim testlere baktım ve Türkiye şartlarında Goodyear a karar kıldım.
Goodyear ın sitesinde araca göre arattığımda

225/45 R17 91W EfficientGrip Performance

225/45 R17 94V Eagle F1 Asymmetric 3 veya EfficientGrip Performance uyumlu çıkıyor.

Malum bir sitede Goodyear 225/45 R17 94W XL EfficientGrip Performance Oto Lastik başka bir sitede GOODYEAR 225/45R17 91Y EAGLE F1 ASY 3  var aslında soracağım bu en sondaki 91,94 Y,W,V ve XL a takılmalımıyım hangisini seçmeliyim
Genelde çoğu kimse bu kodlara pek bakmaz ama önemlidir. V, W, Y lastikle yapabileceğiniz maksimum güvenli hızı gösyerir. Bu kodlara göre lastik hamurunda farklılıklar olur. Fiyat da değişkenlik gösterir. Hız limiti yükseldikçe hamur sertleşir. XL ise extra load demektir. Yanak et kalınlığı XL olmayana göre daha fazladır. Ortalama bir kullanıcı için 94 H veya V idealdir. Her iki lastiği de kullandım. Efficientgrip performance, F1 assy3 e göre daha ince yanaklı ve konforludur. Her iki lastik de sessiz ve güzel fren mesafesine sahiptir. F1 assy nisbeten daha spor bir karaktere sahiptir.

esatay

Genelde çoğu kimse bu kodlara pek bakmaz ama önemlidir. V, W, Y lastikle yapabileceğiniz maksimum güvenli hızı gösyerir. Bu kodlara göre lastik hamurunda farklılıklar olur. Fiyat da değişkenlik gösterir. Hız limiti yükseldikçe hamur sertleşir. XL ise extra load demektir. Yanak et kalınlığı XL olmayana göre daha fazladır. Ortalama bir kullanıcı için 94 H veya V idealdir. Her iki lastiği de kullandım. Efficientgrip performance, F1 assy3 e göre daha ince yanaklı ve konforludur. Her iki lastik de sessiz ve güzel fren mesafesine sahiptir. F1 assy nisbeten daha spor bir karaktere sahiptir.

Yanak et kalinliginin fazla olması iyi mi yani zaten araç dizel 200km/ s hıza çıkmıyor bile

EVA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2004 147 distinctive
2014 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2015 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2016 Giulietta JTDM süper tct

ysbilgin

F1 assym3 94W XL kullanıyorum, gayet memnunum.
Kış lastiğini de denk geldi XL aldım.