Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cem meric

You are not allowed to view links. Register or Login
Kullanıcı yorumlarını dergi ve otorite testlerini baz alıp ContiPremiumContact 6 ile Goodyear arasında kalmıştım. Sonra fiyat avantajını da göz önünde bulundurarak 4 adet Goodyear 225/45 R17 91Y Eagle F1 Asymmetric 5 aldım.

Önceki yazlıklarıma göre ( Pirelli p7) daha konforlu bir lastik olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Yol sesi bir miktar düştü ve çukur/engebe konforu çok daha iyi. Fakat kafama takılan bir durum var Savalarım kış lastikleri olmasına rağmen aynı virajda aynı ivmelenmelerde sarmıyordu. Yeni lastik olduğu için üzerinde mum tabakası vs bir şeyler vardır diye umuyorum. Biraz daha kullanıp iyice limitlerini öğrenmem lazım. Bu arada yorumum lastiğin ilk 50 kilometresi ve 17 derece sıcaklığında kuru hava sıcaklığı şartları içindir.

Kışa girerken yazdıklarımı okuyacak birileri olursa Sava eskimo hp2 kesinlikle önereceğim bir lastik. Havaalanı yolunda Kuzey Ankara virajlarını (Ankaralı olmayanlar için belirteyim; 3 şeritli geniş, keskin virajlı ve 80 ile viraj dönen Audici arkadaşların sanki 200 ile dönüyormuş gibi arabalarını sürekli dışardan içeri içeriden dışarı atıp apex kovaladığı bir yer. :D) bu lastiklere sıcak veya soğuk havada 130 140 gibi hızlarla dönebiliyorum. Herhangi yüzme dalma yapmıyor, konforlu, yumuşak, ıslak kuru tutuşlarının hepsini beğendim, fren hissi çok güven verici ve bunların yanında baya uygun fiyatlı.
Good year aynı ölçü ile bende satın aldım ilk 100 km tutuş tedirgin edebilir yeni lastikte normal sanırım.Lastikci degistirirken dikkat et zorlama vs gibi şeyler diyerek uyardı beni de.

Daha önce asymetric 3 kullandım yol tutuşu tatmin edici 5 daha iyi yorumları var testlerde de.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

156 2.5 v6 24v.
BMW 318Tİ.
MİNİ COOPER S R53.
GT Q2 1.9 JTD.
166 3.0 v6 24v.

Dellobaltino

Good year aynı ölçü ile bende satın aldım ilk 100 km tutuş tedirgin edebilir yeni lastikte normal sanırım.Lastikci degistirirken dikkat et zorlama vs gibi şeyler diyerek uyardı beni de.

Daha önce asymetric 3 kullandım yol tutuşu tatmin edici 5 daha iyi yorumları var testlerde de.

Assy 3 ve assy 5 kıyaslamasını çok merak ediyorum özellikle konfor ve sessizlik konusunda

VTR-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Onurkaymaz

Pek ihtimal verdiğim bir durum değildi ama gerçekten öyle oldu. Bu kadar net konuşmamın sebebi aynı caddede aynı kasisten önce yaptığım frenlemede inanılmaz bir iyileşme var, anlaşılmayacak gibi değil. Lastikleri ilk taktığımda sürekli ABS devreye giriyordu. 250 Kilometre yağmurlu ve kuru kullanımdan sonra yine aynı caddede, hemen hemen aynı hava sıcaklığında, günün aynı saatinde fren yaptığımda araba çakılıp kalıyor yere. Ayrıca yağmur performansını ve su tahliyesini beğendim.

Not: Bu yorumlar yukarıda da yazdığım gibi çok da eski olmayan, aynı ebatlardaki PİRELLİ CİNTURATO P7'ye nisbeten yapılmıştır.

cem meric

Assy 3 ve assy 5 kıyaslamasını çok merak ediyorum özellikle konfor ve sessizlik konusunda

Aynı araç üzerinde deneyimleyemedim ben,
Gt'mde 3 vardı 166da 5 oldu.

156 2.5 v6 24v.
BMW 318Tİ.
MİNİ COOPER S R53.
GT Q2 1.9 JTD.
166 3.0 v6 24v.

ali64

Arkadaşlar merhabalar aracım giulietta 170 hp.Lastik ebatları 225 45 R 17 91 W orjinal ölçüsü diye biliyorum.Bundan yaklaşık 4 yıl önce goodyear asym 3 taktırmıştım 225 45 R 17 91 Y .Toplamda 40000 km falan oldu. Bu lastiklerden pek memnun kalmadım 2 yıl sonra tam dönüşlerde sanki kayıyormuş gibi katır kutur ses yapmaya başladı .Soğuk ve yağmurlu havalarda yapıyor.Ayrıca kaydırma ve erken sarmaya başladı.Açıkcası goodyear almak istemiyorum ancak birçok olumlu yorum var sıkıntı ne anlamadım.91 Y olduğu için olabilir mi W mi olması gerekiyor ? 400-500 TL arası hangi lastiği alabilirim? Falken, kumho, lassa gibi lastikler alınır mı ?

agucba

GY A3'ten memnun olmayanı ilk defa sizden okudum.
Neyse, Almanya'dan bir tanıdık ki uzun yıllardır Michelin kullanır, GY A5'ten çok memnun kaldığını ve bunun da kendisini olumlu yönde şaşırttığını söyledi. Michelin kadar iyi olduğunu, ıslak zeminde özellikle çok iyi olduğunu ve ekonomik manada muadil Michelin'e göre avantajlı olduğunu söyledi.
Onda da Giulietta 170 CV var.

Tapatalk Bericht

///////////////

ali64

Ben hiç kış lastiği kullanmıyorum.Sürekli yaz lastikleri var üzerinde o yüzden olabilir mi ? Özellikle tam dönüşlerdeki o kütür kütür gelen ses çok rahatsız edici.Hatta ustaya gösterdim başka bir şey mi var diye lastikten dedi.Yazın o sorun yok .

kuti147

Mk2 147 de eagle f1 assy2 vardı. Cok memnundum. 156 da conti sc5 kullandım. Eagle kadar mutlu etmedi konfor olarak. A4 te 17 yazlık olarak eagle f1 assy 3 kullandım kısa bir süre, bir problem yaşamadım. Bu yaz 18" sıfır eagle f1 assy 5 ten yana kullandım yine tercihimi. Jantlar boyadan gelince kullanmaya başlayacam. Ama birkaç arkadasım da ayni lastiği aldı. Hepsi cok memnun. Özellikle ıslak zeminde inanılmaz diyor hepsi.
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

ali64

Goodyearın kendi sitesinde Efficientgrip Performance 2 lastiğini uygun görüyor aracıma.225 45 R 17 W bu orjinal ölçüsü.Assy 5 ise 225 45 R 17 91 Y XL Assy 5 tam olarak uygun değil mi acaba?

ali64

Goodyear yerine nokian powerproff almak daha mı mantıklı olur bilemedim.

ssg

Ben hiç kış lastiği kullanmıyorum.Sürekli yaz lastikleri var üzerinde o yüzden olabilir mi ? Özellikle tam dönüşlerdeki o kütür kütür gelen ses çok rahatsız edici.Hatta ustaya gösterdim başka bir şey mi var diye lastikten dedi.Yazın o sorun yok .

Adı üstünde yaz lastiği. Siz kışın yaz lastiğini kullanmaya devam ederseniz, soğuktan dolayı lastiğin hamurunda bozulmalar meydana gelebilir. Kış lastiği alırsanız ve bu lastikleri mevsimlerde değişimlerini yaparsanız ömürlerini daha çok uzatırsınız.
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

mustafa26

Goodyear yerine nokian powerproff almak daha mı mantıklı olur bilemedim.
215 45 17 ölçülerinde Falken Ze914 yazlık kullanıyorum. Bir mevsim Falken Hs449 kışlıklara geçtim sadece. Onun dışında 3 yıldır ve 50 bin km boyunca yazlıkları kullandım. Lastiğin verimliliği başta iyiydi ama şu an memnun değilim. Hafif çatlamalar ve sertleşmeler oluştu, üstelik baştan beri gürültülü bir lastik. Sonraki tercihimi kesinlikle Nokian Powerproof veya Wetproof'tan yana kullanacağım. Uzun süre araştırdım, etiket değerleri çok iyi. Bu sebeple f/p olarak mantıklı geldi.
156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

ali64

215 45 17 ölçülerinde Falken Ze914 yazlık kullanıyorum. Bir mevsim Falken Hs449 kışlıklara geçtim sadece. Onun dışında 3 yıldır ve 50 bin km boyunca yazlıkları kullandım. Lastiğin verimliliği başta iyiydi ama şu an memnun değilim. Hafif çatlamalar ve sertleşmeler oluştu, üstelik baştan beri gürültülü bir lastik. Sonraki tercihimi kesinlikle Nokian Powerproof veya Wetproof'tan yana kullanacağım. Uzun süre araştırdım, etiket değerleri çok iyi. Bu sebeple f/p olarak mantıklı geldi.
Senin falkenler iyi gitmiş bence 50000 km gayet iyi .Benim assy 3 ler bitik şuan .Falkenin etiket değerleri çok iyi nokiandan daha iyi gösteriyor demekki gerçeği yansıtmıyor .

ali64

Adı üstünde yaz lastiği. Siz kışın yaz lastiğini kullanmaya devam ederseniz, soğuktan dolayı lastiğin hamurunda bozulmalar meydana gelebilir. Kış lastiği alırsanız ve bu lastikleri mevsimlerde değişimlerini yaparsanız ömürlerini daha çok uzatırsınız.
Haklısın ama bulunduğum yerde kışlar çok sert geçmiyor.O yüzden gerek görmüyorum.Tabi ki dediğin gibi kışlık kullansam daha iyi olur. Assy 3 ten önce Pirelli vardı yazlık onlarda dönerken hiç o ses yoktu.

agucba

Senin falkenler iyi gitmiş bence 50000 km gayet iyi .Benim assy 3 ler bitik şuan .

Bu arada lastiğin ömrü biraz da kullanım ile alakalı.
Verin bana, size 2020 yılı Mayıs üretimi bir lastiği 10 sezon boyunca hiç bir şekilde aşınma izi göstermeden kullanayım.
Ama aynı lastiği isterseniz bir sezonda da bitirebilirim, hem de hiç patinaja düşmeden, sadece sportif kullanım ile!

///////////////

ali64

Bu arada lastiğin ömrü biraz da kullanım ile alakalı.
Verin bana, size 2020 yılı Mayıs üretimi bir lastiği 10 sezon boyunca hiç bir şekilde aşınma izi göstermeden kullanayım.
Ama aynı lastiği isterseniz bir sezonda da bitirebilirim, hem de hiç patinaja düşmeden, sadece sportif kullanım ile!
Tabi ki kullanım önemli ama bu kadar fark eder mi bilemedim. Çok sportif ve lastikleri yıpratacak şekilde kullandığımı düşünmüyorum. Ama yine de etkisi olmuş olabilir.

Dellobaltino

Assy 3 lerde tam dönerken kütür kütür sesi yapma durumu var. Bende de oluyor, lastikten olduğunu bildiğim için endişelenmiyorum. Assy 3 lerden çok memnunum. Sessizlik ve konfor benim herzaman birinci kriterim. Bir sonraki lastiklerim assy 5 olur diye düşünüyordum fakat onun etiket değerlerine bakınca assy 3 kadar sessiz olmadığını gördüm.

ali64

Assy 3 lerde tam dönerken kütür kütür sesi yapma durumu var. Bende de oluyor, lastikten olduğunu bildiğim için endişelenmiyorum. Assy 3 lerden çok memnunum. Sessizlik ve konfor benim herzaman birinci kriterim. Bir sonraki lastiklerim assy 5 olur diye düşünüyordum fakat onun etiket değerlerine bakınca assy 3 kadar sessiz olmadığını gördüm.

Forumda dolaşınca bende gördüm aynı sıkıntıyı assy3 lerde yaşayanlar olmuş. Genel anlamda iyi lastik ama bilemedim kışın çok rahatsız etmiyor mu sizi de?Sanki arabanın bi yerine birşey olacak gibi birşeyleri zorluyor gibi hissettiriyor.Ben başka alternatifler arıyorum açıkcası.

agucba

Bu arada çok genel bir bilgi vermek isterim. Güncel olarak Continental kullanan veya daha önce tecrübe etmiş olanlar bilecektir.

Continental lastikler genel olarak yol tutuş ve konfor konusunda kalitelidirler, ancak kısa ömürlüdürler.
Almanya'da yaşayan ve Continental'de çalışan kuzenim de benzer bir bilgi verdi. Continental çok iyidir ama kısa ömrlüdür diyor. Kendisi çok sportif kullanır ve bu durumda lastiklerin 25-30.000 km sonra bittiğini belirtti. Yıllık kullanım durumuma göre bu yaklaşık 2-3 yıllık bir ömür anlamına gelir.

Kendi açımdan bakacak olursam, şu andaki kullanım sıklığına göre 5 yıl kadar dayanabilecektir.

///////////////

Dellobaltino

Önceki aracımda efficientgrip performance kullanmıştım, giuliettamda ise assy 3.her iki lastikten de çok memnun kaldım. Yakıt tüketimi, lastik ömrü, yol tutuş, frenleme, ıslak zemin performansı tüm bu parametreler benim için sessizlik ve konfordan sonra gelir. Goodyear diğer parametrelerde de oldukça iyi. Eğer daha sessiz ve konforlu bir lastik bulursam o zaman tercih ederim. Ama şimdilik goodyear a devam. Continenantal goodyear kadar sessiz değil etiket değerlerine bakarsak. Daha sessiz ve konforlu lastik bilen varsa söylesin

hannibal

Continental Premiumcontact 6 kullanıyorum. Aracım 156, lastikler 215 45 17 ebat.
Lastik alırken çok araştırmıştım, dergilerdeki testleri de yakından takip ederim. Onca lastik içinden ilk dörde kalan lastik Nokian Powerproof, Michelin ps4, goodyear efficientgrip ve conti pc6 oldu.
Michelin'in kısa sürede yol gürültüsünün arttığını, tutuş özelliklerini kaybettiğini yazmış bir çok kişi. (testlerde hep birinci olur halbuki :) )
Nokian PP, aşırı sessiz bir lastik ancak lastiğin orta kısımdan dengesiz aşındığını gördüm bir testte. Çok zorlandığında ise arabanın önden kaydığını belirtmişler. Aman diyeyim  :D
Goodyear E.Grip ve Continental PC6 hakkında bir tane bile kötü yorum okumadım, sadece bazı yorumlar her iki lastiğin de çabuk aşındığı yönündeydi. Ben yılda max. 10bin km yapan, kışın da kışlık set kullanan biri olarak (yazlık lastikleri korumak istiyorsanız siz de o lastikleri 10 derecenin altındaki sıcaklıklarda kullanmayın) kısa ömrü çok dert etmem. Continental'in sportcontact serisinden sonra premiumcontact'ta konfor konusunda bayağı bir yol katettiğini okumuştum. Son tahlilde, son iki lastiğe de mesafem aynı idi; Efficientgrip poerformance ve pc6. Araştırmalarım sonucu ıslakta conti'nin rakipsiz olduğunu gördüm. Kızaklanma puanı biraz düşük sadece.
Goodyear tercih de edebilirdim ancak efficientgrip benim aldığım dönemde (2019 yaz) daha pahalıydı. Ben de pc6 tercih ettim. Konforuna, sessizliğine, yol tutuşuna, ıslak performansına diyecek yok hakkaten. Lastiklerimden çok memnunum.
Şuan güncel fiyatlarına baktım, lastik başı 70 80 tl daha pahalı Conti. Goodyear her türlü tercih edilebilir.

Dellobaltino

225 45 r17  ölçülerinde assy3 68 db etiket değerine sahipken cpc6 71 db. Genelde kişisel tecrübelerden çok objektif kriterlere göre yapılan testlere ve değerlendirmelere güvenirim. Baktığımızda conti cpc6 pek de sessiz bir lastik değil[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Dellobaltino

Nokian powerproof da çok iyi etiket değerine sahip. Merak ettiğim lastik açıkçası

hannibal

You are not allowed to view links. Register or Login Evet etiket değerlerinden de haberdarım tabii. O dönem bir 300 350 lira daha fazla ödeyebilseydim, daha sessiz bir lastiğe sahip olabilirdim :) (Ama nedense zaten f1'i elemiştim, egp üzerine yoğunlaşmıştım. EGP ile pc6 arasında 1 db var. f1 çok daha sessiz bir lastik değerlere bakılınca)
Objektif testleri fazlasıyla okudum. "Gürültülü" diyebileceğiniz bir lastik değil pc6. Bahsi geçen modellere göre gürültülü ama doğrudur.
Powerproof arkadaşımda var, fiyatları pc6 ile kafa kafaya. 225 45 17 ölçü kullanıyor, lastikler yok gibi diyor. Uzun süre kullandıktan sonra daha net fikirler edinebileceğiz.

Dellobaltino

You are not allowed to view links. Register or Login Evet etiket değerlerinden de haberdarım tabii. O dönem bir 300 350 lira daha fazla ödeyebilseydim, daha sessiz bir lastiğe sahip olabilirdim :) (Ama nedense zaten f1'i elemiştim, egp üzerine yoğunlaşmıştım. EGP ile pc6 arasında 1 db var. f1 çok daha sessiz bir lastik değerlere bakılınca)
Objektif testleri fazlasıyla okudum. "Gürültülü" diyebileceğiniz bir lastik değil pc6. Bahsi geçen modellere göre gürültülü ama doğrudur.
Powerproof arkadaşımda var, fiyatları pc6 ile kafa kafaya. 225 45 17 ölçü kullanıyor, lastikler yok gibi diyor. Uzun süre kullandıktan sonra daha net fikirler edinebileceğiz.
Evet ben de nokian powerproof hakkında çok iyi yorumlar okudum. Ultra yüksek performans lastiği diye geçiyor. Bu segmentteki bir lastik pek konforlu olmaz ama, kullanıcılar konforlu diyor. Sessizlik konusunda ise herkes hemfikir. Aslında bahsedilen konfor ile benim anladığım konfor aynı şey mi bilmiyorum. Ben konfor derken yol bozukluklarını, pürüzlerini, çukurları daha az hissettiren, küt küt diye değil de tabiri caizse bımm bımm diye geçebileceğim bir lastik anlıyorum. Sanırım amortisörlerimiz  pek kaliteli değil biraz bundan kaynaklanıyor durum