Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolga_ozhan

Ben hankook hariç diğerlerini kullandım. Sanırım hankook'u hiç de kullanmam o yüzden fikir sahibi değilim. Fakat ses ve konfor farkının test sonuçları beni bağlamıyor ben kulağıma gelen sese bakarım. Bence Michelin ile diğerleri arasında bariz fark var.

Sercan Keklik

continentaller cok cabuk bıtıyor aklınızda olsun bu arada iyice araştırın derım çünkü 4 mevsim lastik kullanıcıların beklentileri, hız serisi lastik kullanıcılarının beklentilerinden daha fazla..

mesela bnm ıcın yol tutsun sesının hıc bı önemi yokken 4 mevsım kullanıcısı ıcın herşey cok önemli.

www.tirerack.com adresine bakmanızı öneririm. Tarafsız dogru dürüst bir site
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Sportivo

Arkadaşlar bir sıkıntım varki size akıl danışmak istedim. Mayıs ayında aldığım Pireli P7 Cinturato'lar ilk bir ay acaip yumuşak ve konforlu lastikti, fakat yol tutuş açısından aracı biraz yatırdığı için tam alışamamıştım.(topici takip edenler bilir) Lastiği aldığım yere gidip çok yumuşak geldi bu lastikler bana diye biraz hayıflanmıştım. Bir gün arabayı yıkatmak için lastik aldığım yere bırakmıştım. Neyse o gün bugündür lastik kamyon lastiği gibi, inanılmaz sert ve konforsuz, çıldırmak üzereyim. Başta ben yumuşak diye şikayet ettiğim içim için çok hava bastılar galiba dedim, hakikatten de 34 hava vardı arabada. Başka bir lastikçide sırayla önce 32'ye sonra günbe gün 30,28 ve son olarak şu an 26'ya !!! indirmiş durumdayım. Buna rağmen 26 hava ile bile tümseklerde hoplaya zıplaya gidiyorum. Lastiğin ilk bir ayki konforunu görmesem diyeceğim ki kazık gibi lastikmiş keşke almasaydım. Ama ilk bir ay konforundan çok memnun olduğum lastik şimdi böyle.

Diyorum ki lastiği fırına mı soktular yoksa lastiğe beton mu döktüler acaba? İçine farklı birşey basmışlardır belki diye bütün havayı indirip yeniden bastık ama yine aynı. Şimdi soracaksınız aldığın yere niye gidip sormuyorsun diye? Onu da yapacağım ama şu an İzmir'de değilim, ilk fırsatta gideceğim ne yaptınız lan siz bu lastiğe diyeceğim ama burnumdan soluyorum.

Siz ne anladınız bu durumdan? Bir lastik 1 ayda bu kadar sertleşebilir mi yoksa başka bir olay mı var? Şu an öyle bir durumdayım ki arabadaki eski lastikler olan 4 yıllık kabak PZero'larımı hem konfor hem de yol tutuş açısından çok arıyorum.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Sercan Keklik

ugur abi aynı sorun volkanın arabasındada var ondada p7 var kaya gibi lastik ama hiç yumuşak olmadı..
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

ee1122

Lastikçi bi insan bu söyleyeceğimi yapmaz ama, arabayı yıkarken lastiğe herhangi bir deterjan yada kimyasal emdirmiş olabilirler mi? eğer oyle ise zaten yakında yanağında vs. çatlaklar da başlayabilir

Sportivo

Sercan'ım lastik P7 ile aynı değil, P7Cinturato farklı bir seri. İlk 1 ay konfor olarak memnundum, lastik bir anda böyle sertleşti, arabayı yıkamaya verip aldıktan sonra.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Sercan Keklik

o konuda hiç bilgim yok ugur abi :) p7 diyince ben hepsi aynıdır diye yazıyım dedım
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

takgun

Yaz lastigi olarak sonunda giderek Michelin Primacy HP aldim 4 tane. Aracimin uzerindeki fabrika cikisi Dunlop lardan sonra harika oldu. Gercekten konfor olarak ve sessizlik olarak alinabilecek en guzel 4 mevsim lastikten biri bencede, herkese tavsiye ederim. Fiyat olarakta tanesini 170 TL ye aldim.

Dentist

Pirelli p zero nero ile rosso arasındaki farklar hakkında bilgisi olan var mı ? (215/45/17)için.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Sercan Keklik

o ebatta rosso yok abı sadece nero üretılıyor zaten
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Anıl

quote:

Pirelli p zero nero ile rosso arasındaki farklar hakkında bilgisi olan var mı ? (215/45/17)için.

Aynı ebatda Dunlop Sport Maxx TT aldım,bundan 3-4 ay önce ve çok memnunum,pirelliye göre fiyatı da baya uygun!
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Dentist

P zero nero için 960/6 taksit fiyat aldım;daha uygun satıcı bilen var mı ?
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Sercan Keklik

sorarız abı :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

tribaldancer

turanza neden cok bahsi gecen bir secenek degil ,hemen hemen butun sitelerdeki uzman yorumlarinda tepelerde

Edith

Merhaba,

Konu başlığını okuduğumda merak ettiğim 4 mevsim lastik konusunda bir bilgiye rastlayamadığımdan yazıyorum. Yeni set lastik almam gerekiyor. İstanbul' da dört mevsim lastik kullanımının efektifliğini sorguluyorum. Sizin de tecrübe ve düşüncelerinize sunmak istedim konuyu.

Bu lastiklerin ne tam yaz ne de tam kış performansı vermediğinin farkındayım. Ancak, 147 mi yılda 8000 - 10 000 km arası kullanıyorum ve günlük rotam Göztepe Koşuyolu arasında. Herkesin söylediği 1 set yaz 1 set kış alınması yönünde. Mantıklı bir düşünce. 4 Mevsimi 30 000 km den sonra çok verimli kullanamayacağımı ekliyorlar. Yılda 10 000 km yaptığımı düşünürsem ve 147 mi 2-3 seneye kadar satmayı düşündüğümü de eklersem bu benim işimi görüyor. Belki daha sonra alacağım arabama bir set yaz bir set kış alırım diyorum.

Maddi açıdan incelendiğimde
1 Set kış yaklaşık 650 TL
1 Set yaz yaklaşık 750 TL
1 Set 4 mevsim yaklaşık 1000 TL

4 mevsim fiyat olarak da 1 set yaz + 1 set kış arasında kalıyor sadece 1 set yaz almayı taban fiyata koyarsam.

Almayı düşündüğüm 4 mevsim lastik ise

Goodyear Vector4 Seasons. Kullanıcı görüşlerini ve testlerini okuduğumda,izlediğimde iyi bir seçim olduğuna kanaat ediyorum.

You are not allowed to view links. Register or Login

sizin de görüşlerinizi alabilirsem sevinirim.

selamlar

Emre

Alfadanadam

Bence 1 takım yaz + 1 takım kış lastiği sizin güvenliğiniz için en iyi seçim olacaktır. İyi lastik aracınız sadece limitlerinde kullananlar için değildir, beklenmedik bir anda bu limite ihtiyacınız olabilir. Bu durum hem yaz hem kış lastiği kullanıyorken başınıza gelebilir. Özellikle kış lastikleri tek bir defa bile sizi kötü bir durumdan çıkarsa parasını çıkardığını düşüneceğinize emin olun.
Ayrıca kış lastiklerinizi ileride 350-400 civarı satma imkanınız olabilir ya da yeni alacağınız araçta kullanma durumu bile olabilir.

Ben tercihimi 1 yaz+1 kış lastiği yönünde kullandım şahsen.

kemalkml

Alıntı YapBence 1 takım yaz + 1 takım kış lastiği sizin güvenliğiniz için en iyi seçim olacaktır. İyi lastik aracınız sadece limitlerinde kullananlar için değildir, beklenmedik bir anda bu limite ihtiyacınız olabilir. Bu durum hem yaz hem kış lastiği kullanıyorken başınıza gelebilir. Özellikle kış lastikleri tek bir defa bile sizi kötü bir durumdan çıkarsa parasını çıkardığını düşüneceğinize emin olun.
Ayrıca kış lastiklerinizi ileride 350-400 civarı satma imkanınız olabilir ya da yeni alacağınız araçta kullanma durumu bile olabilir.

Ben tercihimi 1 yaz+1 kış lastiği yönünde kullandım şahsen.

Aynen katılıyorum. 1 takım yaz 1 takım kış lastiği şart.

Edith

Bülent Abi, haklısınız. Diyecek bir şey bulamıyorum ama 4 mevsim lastikler, İstanbul şartları için hiç mi kullanılmaz diyorsunuz?

Kışlık lastiklerin satılma imkanı ileride geri dönecek + bir para olduğundan mantıklı geliyor. Ya da yeni araçta kullanılması. Belki de şimdilik sadece yazlıkları alıp son baharda kışlıkları alırım gözümü karartıp.

Neden bu kadar çabuk karar değiştirdin derseniz; 4 mevsimler hakkında kimseden olumlu bir düşünce duyamadım henüz.

Selamlar

Alfadanadam

Kışlar eskisinden zorlu geçiyor artık. Aynı enlemde yaşıyoruz ve bu sene çok zorluydu. Her geçen sene de daha çetin geçiyor gibi kış. Öte yandan yazlar da eskiye göre daha sıcak gibi.
Bu durumda ne yazda ne kışta tam performans vermeyen bir lastiği sadece fiyatı için almak mantıklı değil. Bir şeyden hem o işi yapsın hem bu işi yapsın diye beklemek pek adil değil açıkçası :)

Edith

Ben kumar oynayıp bahsettiğim 4 mevsimleri almaya karar verdim. Umuyorum 3 gün sonra gelip buraya ağlamam. Bir süre kullanıp yorumlarımı sizinle paylaşacağım. Madem bu ürün gamında sunuluyor, ben bunu denerim dedim kendi kendime. Denemek gibi bir lüksüm yok gerçi maddi açıdan ama inat ettim o kadar satıcının bilmeden şunu al bunu al demesinden..Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.

Alfadanadam

Emre'cim aklında yol tutuş ile ilgili hep bir soru işareti olacak ama, ben son son uyarımı yapatım da :) Yaylar yol tutuşun bazı kusurlarını örtüyormuş gibi yapar ama lastik tutunamazsa gerisi hikaye. Yayları benden aldığın için sorumluluk hissettim de :)

Edith

Bülent Abi, günaydın. Sorumluluk hissetmenize gerek yok:) Zaten hep dediğim gibi ağır başlı bir sürüş yaptığım için o kadar da sorun olacağını düşünümüyorum.  Umuyorum yanlış bir düşünce içinde değilimdir. Benim için frenlemesi iyi olsun yeterli. Şu anda üzerinde olan yeni jantlarla birlikte gelen, lastiklerden her koşulda iyi olacağını düşünüyorum. İlginize tekrar teşekkürler.

ATC

dunlop sportmax ve bridgestone potenza SO2 kullandım...potenza daha iyi geldi bana...ama 100den sonra anca ısınıyo...100e kadar pek bi faydası yok gibi...100den sonra yapışıyo resmen yere...

Inan

Arkadaşlar  bayram öncesi GOODYEAR 205/55 R16 91T UltraGrip 8 Kış Lastiği ( Üretim Tarihi : 2012 Yılı )  satın aldım  bu lastikleri forumda kullanmış ya da  performansı hakkında bilgisi olanlar var mı?

Gouki

ADAC'ın 2012 yılında farklı ebatlardaki kış lastikleri için yaptığı test sonuçları aşağıdadır. Testte değerlendirme kısmında yer alan işaretlerin açıklamaları şu şekildedir.

Test Sonuçları:

Testlerin tamamında düşük değerler daha iyidir.

Not: Alıntıdır.